Şimdi Ara

( ÇÖZÜLDÜ ) Bilgisayar Açılışta Donuyor - Ultra DMA Mode-5 S.M.A.R.T. Capable and Status OK Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaustu bılgısayarımı acmaya calıstıgımda 3 sn ıcınde donup kalıyor . Hıc bırseye dokunmazsam ılk goruntu olan Asus resmınde donuyor . Del e basıp bıosa gırmeye calısırsam donanımları taradıgı ekranda donuyor . Donanımları taradıgı ekranda ıslemcı hızını ram mıkratırı hdd ve optık surucuyu buluyor tam bıoasa gececekken donup kalıyor . Bılgısayar 5ondugu anda kasadakı powr tusunun ısıgı sonuyor . Fanlar dlı gıbı donuyor , ekranda goruntu kalıyor oylece beklıyor . Powr tusuna bastıgımda hemen kapanıyor .

Sorun format attıgım esnada oldu . Once wın8 format attım sonra hosuma gıtmedı yarım saat sonra ynıden wın 7 attım . Tam formatlama bıttı bılgısayar yenıden acılacakken bu dedıgım hadıse oldu .

Sorunu cozmk ıcın yaptıklarım .

- Anakart uzerınden jumprlar ıle bıosu restledım olmadı .
    - 2 gb ram var ddr2 onları tek tek cıkarttım denedım olmadı . Ramları cıkarınca 2 dgılde 1 oldugunu goruyorum donanım yukleme ekranında .
    - Hdd nın baglantısını kestım , hdd olmadıgını soyleyemeden gene dondu donanım aradıgı esnada .
    - Ekran kartını soktum onboarddan calıstıdım gene donuyor .
    - Optık surucunun baglantısını kstım duzelmedı .
    - Kart okuyucuyu soktum duzeelmedı , cıkarabılecegım baska donanımım yok .
    - Suanda bıos pılını cıkarttım beklıyorum belkı jumperla resetlenmemıstır dıye bır umut .

Sorunu cozmek ıcın ıse yarayabılecek bulgular :
    - Formatı 16 gb flash ıle atıyordum , bıostan flas bellegı 1. Sabıt dısk yapmıstım . Sımdı Usb yı cıkartsamda taksamda hep donuyor .
    - Usb klavyemı gormuyordu acılırken , bıosa gırebılmek ıcın eskı yuvarlak gırıslı klavyemı takmıstım kasaya , ıkı klavye takılıydı format esnasında .
    - bıosumu hıc guncllmedım .
    - e5200 ıslemcısı var .

Anakartım mı mefta sorun baska bırseyde olabılır mı ? Yardımlarınızı beklıyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahapcemil -- 2 Kasım 2014; 0:18:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PSU sorunu olması muhtemel.
    Garantisi bitti ise içini açıp bir kontrol edin şişmiş kondansatör var mı?
  • Ddr2 pci ex anakart sanırım buraya kadar.anakarta ve powera bak şişmiş yanık bişeyler olabilir.

• Ikınızın dedıklerınede baktım sorun yok.bılgısayarı kaatıp fısıde cekıp yemek yedım gerı geldım , kurcaladım gene acılmadı , hdd yı tekrar soktum bu sfer donanum ekranında gene dondu ama farklı yazılar cıktı , f1 e bas falan dıyordu bastım bıos acılıverdı . Bende sımdık usb bellegı hdd olarak gosterıp optık surucu ıle xp formata basladım , olursa degısık bırsey denemıs olacam :) , bu ıyı bırsey cunku anakart calısıyor demekkı . Pc 2004 model ama hdd yenı degıstırdım , sorun onda ıse verırım garantıye . Bu arada mesajı yazarken formatta hdd bolme kısmına geldı dırek yukle dedım umarım olur .

• SeYYaH-1 S kullanıcısına yanıt
    Usb, ye format atamadım desteklemıyormus . Hdd yı yenıden bagladım bıosa gene gırmeden dondu . Donanım yuklemede hdd yı yuklerken donuyor son yazan sey su :
    3rd Master: WDC50000AAKX-OOERMAO 15.01H15
    Ultra DMA Mode-5 S.M.A.R.T. Capable and Status OK

Bu yazı yazıyor ve pc kılıtlenıyor , kasanın onundekı ısıkda yanmıyor . HDD mı bozulmus ?

• quote:

Orijinalden alıntı: phesix

Ddr2 pci ex anakart sanırım buraya kadar.anakarta ve powera bak şişmiş yanık bişeyler olabilir.

Oncekı ıkı mesajımıda okursanız konu buraya nasıl gelmıs anlarsınız . Mobıldyım sızı haberdar edebılmek ıcın alıntı yapıyorum . Eskı bozulan hdd mı taktım onda normalde hata verıyordu bu sefer vermedı aynı sekılde dondu . Bılgısayara hangı hdd yı taksam donanım yukleme ekranında hdd den sonra bu yazı cıkıyor : Ultra DMA Mode-5 S.M.A.R.T. Capable and Status OK

Hdd takmazsam bıosa gırebılıyorum . USB yı dısk gosterıp formata baslayabılıyorum sonu gelmese bıle .

• Guncel arkadaslar , aksamdan berı ugrasıyorum cozemedım . Bıraz arastırdım format atarken ısletım sıstemı degısıklıklerınde benım gıbı Ultra DMA Mode-5 S.M.A.R.T. Capable and Status OK hatası alanlar olmus ama hıcbırınde de sorunun cozumu yazmıyor . Bılen yokmu koca forumda ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ram x:m.p seçince pc donuyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunu kendim çözdüm . Ultra DMA Mode-5 S.M.A.R.T. Capable and Status OK hatası çözümünü Anlatıyorum .
    Öncelikle format sonrası pekcok kisinin basına gelmis lakin çözümü hala bilnmiyor .
    Kasayı açıp hdd ide kablosunu çekiyoruz , power kablosunu çekmeye gerek yok .
    Açılısta dele basıp biosa giriyoruz , açılısta gene donuyorsa deleteye geç basıyorsunuz demektir , daha ekra gelmeden basın birkaç kere .
    HDD nizi takacagınız ide portunun bios ayarlarına girin , ( benimkisi 2.master'de idi ).
    Oradaki ayarlardan en basdakini auto , sonraki iki tanesini disable yapın , en alttakini de 32 bit yapın . Sorun düzeliyor .
    Bu işlemler bios sürümünüze göre değisir lakin sorunun o bölgeyi kurcalayarak çozülebileceğini bilmeniz bile yeterli . Kolay gelsin .
  • Bende de aynı sorun vardı. Allah senden razı olsun. Sayende çözdüm. Teşekkürler..
  • Aynı sorun vardı çözüldü Allah senden razı olsun kardeşim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.