Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]8 gb ram(3.96 kullanılabilir) windows 7 ultimate 64 bit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    başlıktada göreceğiniz gibi yeni topladığım sistem de 8 gb ram 3.96 gözüküyor.
    sistemin şu şekilde;
    asus m5a97
    amd phenom ii x4 965 be
    powercolor hd 6870
    high power 550 80 + psu
    geil 8 gb(4x2) 1600 mhz cl 9 ram

msconfigte ki önbellek durumuna baktım orada sıkıntı yok.ramlerin yerlerini değiştirdim.mavi slotlara takınca böyle.siyah slotlara takınca yine 4 gb gözüküyor fakat bu kez mhz leri 800 e düşüyor.biosta memory hole remapping enabled durumda.kapatınca dahada düşüyor ram.anakartta ki memok tuşuna bastım yine değişmedi.biostan ramlerin mhzleri voltajlarıyla oynadım yine aynı.işlemciyi takıp tekrar yerleştirdim.bu arada 1 adet pin in kırık olduğunu gördüm.stabilite testi yaptım.işlemcinin performans açısından bir problemi yok.nedir problem?8 gb ram imi kullanamıyorum.işlemcide ki kırık pinle alakası var mıdır?ama dediğim gibi şuan için işlemcide bir problem gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omar_Little -- 15 Temmuz 2012; 14:47:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: daybreakfb

Merhaba arkadaşlar,
    sistemin şu şekilde;
    asus m5a97
    amd phenom ii x4 965 be
    powercolor hd 6870
    high power 550 80 + psu

msconfigte ki önbellek durumuna baktım orada sıkıntı yok.ramlerin yerlerini değiştirdim.mavi slotlara takınca böyle.siyah slotlara takınca yine 4 gb gözüküyor fakat bu kez mhz leri 800 e düşüyor.biosta memory hole remapping enabled durumda.kapatınca dahada düşüyor ram.anakartta ki memok tuşuna bastım yine değişmedi.biostan ramlerin mhzleri voltajlarıyla oynadım yine aynı.işlemciyi takıp tekrar yerleştirdim.bu arada 1 adet pin in kırık olduğunu gördüm.stabilite testi yaptım.işlemcinin performans açısından bir problemi yok.nedir problem?8 gb ram imi kullanamıyorum.işlemcide ki kırık pinle alakası var mıdır?ama dediğim gibi şuan için işlemcide bir problem gözükmüyor.

Ram'ları tek tek takarak denediniz mi ? teki bozuk olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 15 Temmuz 2012; 14:04:05 >

• ram lerin frekanslarının uyumlu oldugundan emınmısın bence frekans degişikligi var ramlerde cunku yapılacak bütün herşeyi yapmısın veya ramlerden 1 tane si agrızalıda olabilir mavi ekran veya her hangi uygulamada zorlanma veya kapatma veya donma gibi problemleri varmı . eger varya ramlerden 1 tane arızalıdır bence ramleri tek tek tak slotlara öyle dene bide resım cekıp koyarsan daha net yardım edebılırız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Orijinalden alıntı: daybreakfb

Merhaba arkadaşlar,
    sistemin şu şekilde;
    asus m5a97
    amd phenom ii x4 965 be
    powercolor hd 6870
    high power 550 80 + psu

Ram'ları tek tek takarak denediniz mi ? teki bozuk olabilir..

tek tek denemedim hiç.2 sini bi arada farklı varyasyonlarda denedim.bir de teker teker deneyim.

• Tekince problem olabilir.
  • gerçektende sorun çözüldü.olayın çözümü bu kadar basitken ben zor yollara gitmişim :) 2 mavi slota veya 2 siyah slota ramleri takınca bu dediğim problem ortaya çıkıyor.işlemciye yakın olan siyah ve mavi slota takınca problem düzeldi.
  • Ramleri aynı renklere takın dual çalışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert-TR -- 15 Temmuz 2012; 17:46:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 8 gb ram lık bir sistem olduğu zaman windows 7 32 bitte 8 gb ramın 3 küsür kadarını kullanıyor.64 bit olan sürümü yüklendiği zaman ram miktarı kaç olursa olsun hepsini kullanabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebulfeth

8 gb ram lık bir sistem olduğu zaman windows 7 32 bitte 8 gb ramın 3 küsür kadarını kullanıyor.64 bit olan sürümü yüklendiği zaman ram miktarı kaç olursa olsun hepsini kullanabilir mi ?

evet 64bit destekliyor 3gb ve üstünü
  • quote:

Orijinalden alıntı: xaxa789

quote:

8 gb ram lık bir sistem olduğu zaman windows 7 32 bitte 8 gb ramın 3 küsür kadarını kullanıyor.64 bit olan sürümü yüklendiği zaman ram miktarı kaç olursa olsun hepsini kullanabilir mi ?

1) Windows 7 nin Starter ,home basic gibi versiyonlarında 32 veya 64 bit olayı var mı ?
    2) Wİndows XP de ram miktarı sınırı var mı ?

Teşekkürler hocam :)
  • quote:

quote:

quote:

1) Windows 7 nin Starter ,home basic gibi versiyonlarında 32 veya 64 bit olayı var mı ?

hepsinde var starter felan farketmiyor

ram sınırları için
    * Windows XP 32-bit: 4GB
    * Windows XP 64-bit: 128GB
    * Windows Vista Home Basic: 4GB
    * Windows Vista Home Basic 64-bit: 8GB
    * Windows Vista Home Premium: 4GB
    * Windows Vista Home Premium 64-bit: 16GB
    * Windows Vista Ultimate: 4GB
    * Windows Vista Ultimate 64-bit: 128GB+
    64 Bit windows 7 için max
    * Windows 7 Starter: 8GB
    * Windows 7 Home Basic: 8GB
    * Windows 7 Home Premium: 16GB
    * Windows 7 Professional: 192GB
    * Windows 7 Enterprise: 192GB
    * Windows 7 Ultimate: 192GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xaxa789 -- 18 Mart 2013; 18:33:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

hepsinde var starter felan farketmiyor

ram sınırları için
    * Windows XP 32-bit: 4GB
    * Windows XP 64-bit: 128GB
    * Windows Vista Home Basic: 4GB
    * Windows Vista Home Basic 64-bit: 8GB
    * Windows Vista Home Premium: 4GB
    * Windows Vista Home Premium 64-bit: 16GB
    * Windows Vista Ultimate: 4GB
    * Windows Vista Ultimate 64-bit: 128GB+
    64 Bit windows 7 için max
    * Windows 7 Starter: 8GB
    * Windows 7 Home Basic: 8GB
    * Windows 7 Home Premium: 16GB
    * Windows 7 Professional: 192GB
    * Windows 7 Enterprise: 192GB
    * Windows 7 Ultimate: 192GB

Anladım hocam çok sağol :)

• sorunu nasıl çözdünüz ?? yardımcı olur musunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.