Şimdi Ara

Çözemediğim Otomatik Şanzıman Elektrik Dalgalanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç Ford Fiesta 2012 Model, Tam Otomatik Benzin&LPG

Aracı aldığım ilk gün şehirlerarası yolda giderken yüksek hızda rampa vs. çıkılması gereken yolda araba hızını arttırmak için otomatik vites düşerken anlık tüm arıza ışıkları yanıp hemen sönüyor ve araç kendini toparlıyor. Bu bahsettiğim husus 0.1 saniye kadar sürüyor. Örnek veriyorum klima vs açıksa klima dahil sönüp araba anlık sanki stop etmiş gibi (hız 90-100) arıza ışıklarını yakıyor sonrasında güç toparlayıp vites düşüp direkt devam ediyor, dikkat edilmezse arıza ışıklarının yandığını bile fark edilmeyebilir çok anlık bir durum.

Bir süre sonra motor arıza ışığı da yaktı, baktırdığım zaman katalizatör arızası çıktı. Servis bundan yapmış olabilir araç tıkanmış vs olabilir dedi. Katalizatör değişti, susturucu değişti, bobin, bujiler, buji kabloları falan değişti. Zaten araç şehir içinde bu arızayı kolay kolay yapmıyordu ki yapmadı.

Tekrar şehirlerarası yola çıktığımda öncesinden daha azda olsa yine yapmaya devam ediyor. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Her rampada yapmıyor çok arada yapıyor. Şanzımana bilgisayarla bağlandılar ancak arıza gözükmüyor. Elektrikçiler de bir yerden şase alıyor olabilir vs vs deyip baştan savıyorlar. Bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Not: hem benzinde hem lpgde yapabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 11 Ağustos 2026; 13:4:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Ağustos 2026; 19:51:54 >
  • Aracınızdaki sorunun kaynağı katalizatör,buji,akü vs değil Altörnatör gibi görünüyor.Mantığı şöyle kurun;bir araç çalışırken veya hareket halinde iken elektriksel tüm gücünü alternatör karşılar;alternatör hatalı çalışırsa yada voltaj regülatörü doğru çalışmayıp voltaj dalgslanması yaparsa bu tür arıza ışıkları yakabilir (en güçlü işareti anlık arıza ışıklarının yanıp sönmesidir),güç kesebilir ve değişik hatalar verebilir.Katalizatör hatasının kaynağı da bu olur çünkü voltaj dalgalanmasıyla zincirleme halinde bujiler,bobinler anlık bile olsa güçsüz kalır ve güçlü kıvılcım çakmaz,enjektörlerin davranışı değişir vs.Sonuç olarak baktırmanız gereken ilk parça alternatör ve voltaj regülatörüdür.Zaten ikisi bütünleşiktir.

İkinci bir öneri ise yabancı forumlardan araştırın.Gemini veya Chat Gpt ye ayrıntılı iyi bir prompt yazıp tüm forumlarda,Ford kaynaklarında,Facebook gruplarında vs derin bir araştırma yapmasını isteyin,mutlaka benzer sorunlar ve çözümleri bulacaktır.

Kolay gelsin sonucu yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 12 Ağustos 2026; 8:34:2 >

• kısa süreli elektriğin kesildiğini düşündürüyor. aracın beyni tamir gördü mü?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.