Şimdi Ara

COWON İAUDİO9 , COWON U3 Hangisi Daha Kaliteli Ses Verir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    "Samsung S8530 Wave 2" telefonum (IPHONE 4 İLE AYNI SES CHİPSETİ KULLANMAKTA) +"CX300" kulaklığım ve yakında gelecek olan "Audio Technica CKS90" kulaklığım var. Dinlediğim müzikler genelde Türk Pop, Sanat ve Fantazi Muziği birde yabancı Pop. Genellikle 128, 320 kbps arası müzikler dinlerim. Telefonum desteklese flag müzikte dinleyeceğim ancak desteklemiyor. Bu sebeple yeni gelecek olan "Audio Technica CKS90" kulaklığım için yüksek ses ve basları tizleri net alabileceğim bir mp3 çalar arayışı içerisine girdim. Ne kadar arama yaptıysam yollar hep "Cowon" markasına çıktı. Bende sadece müzik amaçlı kullanacağım için "COWON İAUDİO9 4GB"' lik modelini yurtdışından "260" TL' ye buldum. Tam alacaktım ki forumdan bir arkadaş aynı cihazın ikinci sahibi olarak "220" TL' ye "8GB"'lik modelini satıyor. Bunu düşünürken İnternetde ellerinde sıfır "G3 (1GB)", "F2 (1GB)", "T2 (1GB) ve "U3 (2GB)" ve fiyatıda "159 TL" olarak gördüm. "2GB"' de benim işimi görür. Ancak "U3", "İAUDİO9" ile aynı ses gücüne sahip olmasına karşın 2006' da üretilen bir cihaz, "İAUDİO9" ise sanırım 2010' da üretilmiş bir cihaz. Benim en önemli merakım bu iki ürün arasında ses kalitesinde bir fark var mıdır? Bilenlerin insaniyetlik namına cevaplamasını rica ederim.







  • flac dinleyecekseniz 2gb gibi rakamlar size yetmeyecektir. o yüzden micro-sd özellikli bir model tercih etmek mantıklı olacaktır. benim tavsiyem cowon c2. 8 gb kapasitenin yanında 32 gb micro ile 40 gb bir alanınız olur. cowon'lardaki ses, son modellerinde pek fark etmez. zaten çok iyi hepsi...
  • Yukarida da yazdigim gibi sadece muzik amacli kullanacagim.
  • e ''flac'' dedim zaten?

    bkz: flac
  • Ben film olark okudum orayı hatta benim,günah benim affet kardeşim :)
  • estafurullah :)
  • flac dinlemiyorsanız bu kadar ayrıntıya girmeye gerek yok alın bir tane mp3 dinleyin
    dinliyorsanız 2 gb kesinlikle yetmez
  • Arkadaşlar forumda bir arkadaştan Cowon Audio9 aldım. Bir kaç saat deneyip iade ettim. İade etme sebebime geleyim. Yukarıda da belirtttiğim gibi Wave 2 telefonumdan müzik dinliyorum. Kulaklıklarım Sennheisser CX300 birinci nesil ve Creative EP 630i. Creative mikrofonlu kulaklık olduğu için sıkıntılı stabil çalışmıyor ancak CX300 sıkıntısız. Cowon İ9 ile içinde gelen müzikleri telefonuma da yükleyerek aynı kulaklık ile deneme yaptım. Ancak dünyada ki en yüksek ses çıkış gücüne sahip denilen Cowon tam bir fiyasko. Önce benmi hata yapıyorum diye düşündüm. Elimdeki markalı markasız farklı çeşitlere sahip bir çok kulaklık ile denedim, ancak sonuç aynı. Ses yüksekliği konusunda bas ve tiz lerin netliğinde Wave 2 Cowon' u adeta ezdi geçti. Cowon da ki son ses 40 volume, Wave 2 de 15 volume. Ancak Cowon' un son sesi olan 40 volume, Wave 2' de 11 volumeye eşitdir. Cowon' un tek farkı basları Wave' 2 den daha derin veriyor ve bazı ekstra seslerde duydum. Seslerde ayrıntı fazla ancak Wave 2' de ki ses berraklığı yok. Bir mp3 çaların bir telefon karşısında bariz şekilde zayıf kalması gerçekten şaşırtıcı.




  • Ben cowon u3 ile seinheiser kulak içi kulaklık ile en fazla 20-25 seviyede kullandığımı hatırlıyorum.Özellikle kulak içi kullanıyorsanız ses daha da yükseliyor ve çok açmanıza imkan vermiyor.Zaten fazla yüksek dinlemekte epey zararlı.
  • Arkadaşlar buyuk ekranlı sağlam bi mp4 player aryorm cowon s9 ve creatve xfi arasnda kaldm lutfen yardm edn
  • yokohamae benim arkadaşımda wave 2 var bende htc xe babamda sgs2.
    cowon un eski bir modelini dinlemiştim hala tadı damağımda.
    bence ses kısıtlama gibi birşey vardır.
  • Samsung wave2 de çok kaliteli dac kullanılmış wolfson olabilir aynı telefon babamda var senn200 ile çok kaliteli net bir ses aldım! Arşiv taşımak için mükemmel bir telefon muhtemelen flac çalıyordur çalmazsa yazılım ile değiştirebilir diye düşünüyorum.. Ama şarj konusunda verimli olur mu bilemem çünkü bunlar multimedia özelliğinden dolayı çok güç tüketimi yaparlar müzik keyfiniz yarıda kalabilir..
  • cowon u3 mükemmel ses verir. iyi kulaklık lazım.

    bu arada cowon u3ümü satıyorum.
    ilgilenenler pm atabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sindem09

    cowon u3 mükemmel ses verir. iyi kulaklık lazım.

    bu arada cowon u3ümü satıyorum.
    ilgilenenler pm atabilir.


    CX 380 veya 300 lazım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.