Şimdi Ara

Covid19 ve İİBF-HUKUK [ANKET]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Covid19 ve İİBF-HUKUK [ANKET]


(En Son Oy Tarihi: 8.5.2020)
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaşanan bu süreç sizin tercih eğiliminizi nasıl etkiledi?



  • Devlet hukukları geldiği halde Ankara Hukuk için mezuna kaldım. Fikrim değişmedi.

    İİBF isteyen arkaşlarıma baktığımda özellikle (Bilkent, Boğaziçi, ODTÜ ) gibi yerler isteyenlerin hedefleri yine değişmedi.

    Diğer ortalama üniversitelerde İİBF hedefleyenler, zaten 40k altı yerler. Hukuk gelmediği için yine yazacaklardır diye düşünüyorum. Ama analiziniz gayet mantıklı.
  • Ne alaka ak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    şirketlerin %3ü kepenk indirdi, %7si ise mart ayında daralmaya gitti hocam. Özellikle önümüzdeki aylarda küresel krizin etkileri daha net hissedilmeye başlayınca serbest piyasada çöküntü daha belirgin olucak. Bu buhranın tercihlere etkisi var mı adlı anket yapıyoruz 6 form sayfasında
  • Hocam senin dedigin tum bolumler icin gecerli adam hukuktan vazgecse isletme aynı sıkınti isletmeden vazgecse gene ayni hesap salginda iyiye giden bolum yokki zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben kesin bir bolumu isteyenlerin vazgecmeyecegini, tip-muhendislik hukuk-iibf ogretmenlik-muhendislik vs gibi arada kalanlarin tip,ogretmenlik,hukuk vs tercih edecegini dusunuyorum. Koskoca garanti,akbank(buralara giren iyi is buldum der o anlamda) gibi yerlerin bile bu donemlerde yaptiklari calisan aleyhine uygulamalar belli.Daha kucuk capli yerlerde calisanlar zaten ya issiz ya ucretsiz izinde. O acidan arada kalan insanlar daha "garanti" gozuken bolumlere yonelecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
  • kriz zamanı hiç şaşmaz insanlar otomatik olarak daha garanti görülen alanlara yönelir. ben özel sektöre dayalı iibf bölümlerinin sıralamalarının düşeceğini ve hukuk sıralamalarının artacağını düşünüyorum.
  • Finans sektörü krize girerse kalan her yer kirze girer. Bütün işletmelerin ya bankada parası vardır ya bankadan kredi alması gerekiyordur. Bankaların çökmesi halinde devletin bankaların borçlarını üstlenme sebebi kalan sektörler batmasın diyedir zaten. O yüzden devlet memuru olmadığın sürece ekonomik krizde işsiz kalma riskin vardır, şaka gibi paralara çalışma riskin vardır. Meslek, ünvan fark etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her sene 2.000 hakim + savcı ,350noter , 500 de kamu avukatı alınıyor hocam. Her sene ortalama 17.000 kişi mezun oluyor hukuktan. Bu sayılara göre hiç fena değil oran
  • Fakülteden çıkınca noter olamazsın, şartları var. Hakim-savcılığa ve kamu avukatlığına hali hazırda çalışan, özelde avukatlık yapanlar da başvurur. Yeni mezun 17 bin kişiye ayrılmış durumda değil yani bunlar. Fena sayılar değil fakat kurduğun ilişki yanlış.
  • kamu avukatlığı ve hakim savcılık için avukatların kontenjanı ayrı hocam. Ondan bahsetmedim onlarla 4kya kadar çıkıyor. Noter konusunda : yargı reformu ile birlikte noter yardımcılığı ve hakim yardımcılığı geldi. Stratejik plana göre 2024te 4.000 hakim savcı + 1.000 noter yardımcısı alınacak. ve hukuk kontenjanları düşürülecek. İnternetten yargı reformunun resmi gazetede yayımlanmış halini okuyabilirsiniz
  • Bildiğim kadarıyla adalet bakanlığı alacağı sayıyı açıklar. 1000 hakim ve savcı alacaksa ayrı ayrı koşullar bulunur. İdari yargı hakimliği için siyasal bilgiler fakülteleri, iibf de kabul edilir fakat bir oran zorunlu değil, eskiden yüzde 20'ydi sanırım. Adli yargı için yalnız hukuk kabul edilir, avukatlıktan alacakları içinse x yıl tecrübe arıyorum der ama özel olarak buna bu kadar kontenjan ayırdım diyorsa ben bilmiyorum o kadarını. Yorum yapmayayım o yüzden.

    Eğer bilgin varsa bir konu açsan güzel olur, ben bilmiyordum mesela öyle olduğunu. Yıl yıl ya da en azından birkaç tane ilanı derleyip gösterirsen kontenjanları (yeni mezun, tecrübeli, idari vs.) hukuk isteyen arkadaşlara epey faydalı olur bence. Geçmiş yıllarda, sanırım 2010-11 gibi Dışişleri Bakanlığı için bir arkadaş yapmıştı, faydalı konular oluyor o tarz içerikler.
  • Yargi reformu isi hukuka olumlu yansir.Az bucuk icinde oldugum icin sene basi biraz bir seyler biliyorum.

    Kamuya alinacak avukat sayisi artacak sartlar iyilesecek

    Noterlik su an cok sacma bir sistemi var. O gidecek yerine sinav gelecek

    Hakim-savci sayisi artacak. Yardimcilik pozisyonu dusunuluyordu ama su an ne durumda bilmiyorum.

    Emniyet teskilati hukuk bilen yonetici istiyor.EGM-Adalet Bakanligi'nin calismalari vardi. Bu da bir secenek.Komiser Yardimciligi ile baslayip hizli bir sekilde(yani normalden hizli) mudurluk pozisyonuna erismek mumkun olacak hukuk mezunlari icin.Daha cok avukatlik sinavini gecemeyen hukukcular dusunuluyor ama gecenler arasindan da isteyenler tabiki olabilir. Suclu vs kovalamayacaksiniz tabiki EGM yonetici kadrosunu olusturacaksiniz,buna gore yetistirileceksiniz. Bankalarin management trainee pozisyonlari gibi.

    Kamuya (bakanliklar ve ust kurullar) kariyer uzman yardimcilari alimlarinda yine hukuk kontenjaninin artacagi soyleniyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devlet hukukları geldiği halde Ankara Hukuk için mezuna kaldım. Fikrim değişmedi.

    İİBF isteyen arkaşlarıma baktığımda özellikle (Bilkent, Boğaziçi, ODTÜ ) gibi yerler isteyenlerin hedefleri yine değişmedi.

    Diğer ortalama üniversitelerde İİBF hedefleyenler, zaten 40k altı yerler. Hukuk gelmediği için yine yazacaklardır diye düşünüyorum. Ama analiziniz gayet mantıklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcınız -- 6 Mayıs 2020; 18:34:36 >
  • savcınız kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.