Şimdi Ara

COVİD SONUÇLARINA ASLA İNANMAYIN (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
35.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
443 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslında virüs die bişey yok dış minnaklarin oyunu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yks girdiğim okulda çocukta corona olduğu halde sınava girmişti sonradan görevliler öğrenip sınıftakileri karantinayamı ne almışlardı sonraki oturumda hocalar konuşurken duydum 2 hafta içerisinde büyük artış olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayıp gerçekten ayıp bu nedir ya
  • Malesef durum bu bızde dıyorduk sallama ama dıye ama basımıza gelınce anladık ıstanbulda yakın akrabamız ıcınde durum aynı malesef 5 kısılık aılede once bırınde ates varken hastaneden aynı sekılde ılac verılıp eve yollandı daha sonra buyun aıleye bulastı ve en sonunda da butun bır apartmana allahtan can kaybı yasanmadan atlatıldı
  • Hocam Aristo mantığı sizinkisi, dağdaki tüm atların bacakları beyazdır. olayı. (Aristo'yu okuyanlar anlamıştır bu cümlemi.)

    Covid, sonuçları, test yapılan kişilerdeki covid oranı, sayısıdır.
    yoksa, aramızda, çok daha fazla covid'li hasta, taşıyıcı, geçirmiş olanlar mevcut mutlaka.
    Dünyanın her yerinde bu böyle.

    Ama başlığınız cahil derece saçma!

    ----

    3 hafta önceydi, annem bi rahatsızlık geçirdi acile gittik, şüphelenmişler ki ilk yaptıkları covid testi idi. ertesi gün cepten arayıp sonucun negatif olduğunu söylediler.
    1 hafta sonra da tekrar arayıp, 65 yaş üstü olduğu için evden dışarı çıkmıyor değil mi diye kontrol için aradık dediler.

    2-3 hafta sonra yine aile hekimi babamı bizzat aradı, evde misin diye...

    ----

    benim de çevremde gördüklerime göre bu süreç gayet iyi yönetildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D0F7DE39 -- 1 Temmuz 2020; 8:19:51 >
  • Üretim duracak diyorlar zaten fabrikaların hepsinin sahibi yabancı üretim dursa ne olucak.. Durdurmuyorlar..
    Belirli bir sayı belirlemişler 1000 altı şimdi 1500 altı.. İnsanlar normal hayatına döndü.. Kısıtlama yok neden Turizm çalışsın döviz gelsin.. Sen örnek almanyaya git adamlar kovid test belgesi istiyor günlük.. yoksa ülkeye almıyor bizde hiç bir önlem yok..
  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    la sanki dunya cadira aldida bizimkiler koyverdi sokaga onlari devlet ne yapmali her hastaya bi doktormu dikecek daha nasil mcadele etmeli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar istatistiklerde sizin sayı olarak gördüğünüz COVID-19 PCR testi yapılması kolay ve ucuz bir test değildir. Tüm topluma yada tüm ateşlilere yapılması diye bir şey mümkün değildir. Bir ilin tek yetkili laboratuvarında çalışan arkadaşım 18 saatte 600 test anca çalıştıklarını söyledi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babus0606

    la sanki dunya cadira aldida bizimkiler koyverdi sokaga onlari devlet ne yapmali her hastaya bi doktormu dikecek daha nasil mcadele etmeli
    Siz buna mücadelemi diyorsunuz ?

    1. Yurtdışından gelenlerden günlük covid testi belgesi istenmeli..
    2. Fabrikalarda haftalık testler yapılmalı.. ve Zorunlu hale getirmeli..
    3. Bölgelerin bağlı olduğu sağlık merkezlerinde herkezin test yaptırması zorunlu yapılmalı..
    4. Hastanede yer yok diye insanlar evlerine gönderilip tedavileri kendilerine bırakılmamalıdır (Adamda corona var rahat rahat geziyor nasıl olsa kaptım diyor zihniyeti çok)
    5. Sokağa çıkma kısıtlaması getirilip bölge bölge takip edilmeli..
    6. Toplu taşımaların hepsinde ateş ölçümü yapılmalı minibüs otobüs vb.
    7. Ülkenin iyiye gitmesi için yurtdışı kısıtlaması gelmesi ve sınırların kapatılması lazım..


    Yazacak çok şey varda bu kadar örnek yeter..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 30 Haziran 2020; 22:46:43 >




  • Ramazan ortasıydı hasta oldum 10 günde zor atlattım.Baş ağrısıyla başladı, gözlerimi sağa sola çeviremiyordum sinüzit var bende odur dedim.Ertesi gün hafif boğaz ağrısı sonraki gün ateş ve ciğerlerimde cam varmış hissiyatı başladı, öksürmüyordum ama gıcık tutuyordu.Baş ağrısı hiç geçmiyordu diğer belirtiler bir geliyor bir gidiyordu.Sonra tat alamama başladı 5 gün oruç tutamadım ama hiçbişeyde yiyemiyordum her sey saman gibiydi 3 gece garip bir ateşle uyuyamadım gece 5 defa tisört değiştiriyodum terlemekten.10. gün filan artık iyiydim.3-4 gün sonra babam hastalandı 1 hafta geçti durumu kötüye gitti sürekli ve sonunda marmara eğitim araştırma hastenesine gitti.Akciğer filmi çekip negatif diyerek eve yollamaya çalışmışlar o üstelemiş ve test yapmışlar sonuç pozitif.12 gün hastanede yattı ve çok şükür iyileşip geldi hala öksürüyor ama normalmiş 1 ay boyunca.Ben ve babam hariç evdeki herkes aynı süreçte hafif olarak aynı belirtilerle geçirdi hastalığı ve kayıtlara sadece babam geçti.Fiilasyon için geldiler hepimiz iyileşmiştik test yapmadılar o yüzden kayıtlara geçmedik.Diyeceğim o ki siz vaka sayılarını en az 5 ile çarpın.




  • valla bende inanmak ıstıyorum ama inanamıyorum. akaryakıt marketinde çalisiyorum sosyal mesafeye ve maskeye dikkat eden insanların sayısı bir elin parmağını geçmez..
  • Dünyadaki hiçbir sonuca inanmıyorum her yerde vardır bu tip durumlar o yüzden sıkıntı yok
  • Birkaç gün önce amcama, böbrek ameliyatı olmak için yattığı hastanede Covid-19 teşhisi kondu. Aynı evde yengem ve babaannem yaşıyor. İki kuzen de en azından haftada bir evlerine ziyarete gidiyor. Kuzenlerden birinin henüz 1 yaşını doldurmamış çocuğu var. Kısacası en az 8 kişi temas halinde.

    Yengem ve sadece bir oğluna "başvurdukları" için test yapıldı. Testleri negatif çıktı. Diğer 5 kişiye yapılan bir test yok. Kaldı ki bunlardan birinin yaşı dolmamış, diğeri de yetmişlerinin sonunda. Test yapılmayan diğer kuzenin eşiyle birlikte temas halinde oldukları kişi sayısı meçhul. Testi pozitif çıkan amcamın iş yerinde temas halinde olduğu kişiler de var. Bunların da ailelerini düşündüğümüzde sayı giderek katlanıyor. Testler nerede peki?

    Bu durumda böbrek ameliyatı da olamayacağı için vermişler ilaçlarını, göndermişler evine. Evdekilere de 14 gün karantina uygulanıyor. Ancak insanın sinirlerini bozan bir durum var. Amcamı evine hastane bırakmamış. Arabası da olmadığından 20 kilometrelik mesafeyi toplu taşıma aracıyla veya taksiyle gitmiştir. Burada temas ettikleri insanlar ne olacak?




  • Sürüntü testi sonucuna çok güvenmeyin, akciğer tomografide pozitif gözüken hastalara, akciğerine kadar indirip sürüntüde negatif çıktığı oluyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ""Tanıdığınıza"" geçmiş olsun. Sağlık ocaklarının covid testi yapmadığı biliniyor. Bir şüpheniz semptomunuz varsa ilgili pandemi hastanesine gidilmesi gerekiyor.
    Yaygaraya gerek yok. Bu yaygaraya göre ülkede 70 milyon pozitif, 7 milyon da ölüm olması gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scaleo S kullanıcısına yanıt
    Aksine, bt pozitif olabilirken pcr negatif gözükebilir.

    Kişinin hastalığı nasıl seyrettiği ile alakalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herkes tv de açıklanan vaka sayısının birebir günlük olduğunu sanıyor...

    o yayınlanan rakamlar aslında 3 gün öncesinin rakamları...çünkü test yapıldığında sonuç 3 gün sonra net olarak belli oluyor. anında sonuç veren test diye birşey yok.
  • abatrow123 A kullanıcısına yanıt
    bir nevi basit dediğin hastalıktan dünyada 4 ayda 5000 bin can gitti. Ekonomiler felç oldu. Hastaneler çöktü siz bu kafayla devam edin zaten size birşey olmaz genelde böyle düşünenler yüzünden herkese bulaşıyor ama onlara olmuyor.

    Ayrıca vaka sayısına inaınıyorum çünkü test yapılmıyor.

    Gel gelelim konuya ben onu bunu bilmem bizzati şahit oldugum olay şu
    Yaşadıgım yerdeki geri gönderme merkezine (mülteci kampı) 2 göçmen geltrildi yeni onlar hastalanınca ilçe hastaneine götürüldü orda test yok ile sevk ettiler. Pozitif çıkınca kampta çalısan temaslıları hiç bir şey olmamıs gibi devam ettirdiler insan içine saldılar .

    Ardından 2 gün sonra çalısanlardan biri ateşlenip hastaneye gidiyor serum verip eve yollayınca adam kendi imkanlarıyla dolmuşla ile gidip test yaptırdı oda pozitif. 2 gün boyunca kahvehaneleri gezmiş dolmuş market vs..

    Bunu duyunca yetkisiz sözde yetkililer kampta çalışanlardan 15 kişiyi apar topar evlerine yoladılar gidin bekleyin belirti olursa gelin yine test vs yok.

    Bir hafta sonra bugun yani yeni vakalar çıktı harita da 1 ay önce renk yokken bugün ilkekz kırmızıya çıktı renk ...

    Ne oalcak böyle zaten insanlar vurudm duymaz bana birşey olmaz kafasında peki yetkililerimiz neden yetkisiz gibi davranıyor?

    Neden neden neden temaslılara test yapılmıyor bu ülkede. Nasıl bitecek bu illet bu şekilde.




  • tr-krall T kullanıcısına yanıt
    Gripten yılda ortalama 650 bin insan ölüyor. Belli bir yaşın üstünü geçmiş insanlar herhangi bir hastalıktan dolayı ölebiliyor. Mesela Ömer Aşık(basketbolcu) bir bağırsak hastalığına yakalanmıştı bakteriden dolayı. Dağ gibi adam bir deri bir kemik kaldı. Bu hastaliga 30 yasinda degil de 55 yasinda maruz kalsaydı ölebilirdi.

    Bu griplerden daha tehlikeli şeyler var hayatta. İnsanları hayatta tutmak esas ise silahları yok etsin devletler. Sigarayı yasaklasınlar. Pis olan restoranlarin sahiplerine cok ciddi hapis cezalari versinler. Kazaya sebep olanlara ciddi ceza versinler.

    Bu salgını kullanarak yapılmak istenen bir şey var. Bu salgın eğer o kadar ciddi olsaydı gunluk vaka sayisi turkiyede 1500 falan degil direkt 15.000 falan olurdu en az. İnsanlar sokakta. Maskeler çenede. Istanbulu daha once hic bu kadar dolu görmemiştim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abatrow123 A kullanıcısına yanıt
    test yapmasssan vaka sayısını bilip önü alamazsın bizde onu diyoruz.

    Temaslı kişilere dahi test yapılmıhyor belirti göstersin diye bekleniyor bu durumda vaka elbette az görülür. Günlük 200 bin üzeri test yap bakalım o vurdum duymazlar nasıl korkuyor ciddiyeti anlıyor .
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.