Şimdi Ara

Covid-19 hastalığa yakalanan her 1000 kişiden 7'si ölüyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dunyanin kapatilma nedeni bill gates gibi dunyanin en zengin , dunyayi yoneten insanlarinin oyle istemesi. Bu kisiler yillardir aşi ve ilac endustrine yatirim yapiyorlar.
    Karantinanin veya izolasyonun herhangi bir viral salgini bastirabilecegiyle ilgili elde yeterli kanit yoktur, size soylenenlerin hepsi varsayimdir. Elde hicbir kanit olmadan dahasi getirebilecegi hem saglik yonunden hem diger yonden zararlar degerlendirilmeden karantina kararlari alinmistir. Tartisilmasina dahi musade edilmemistir. Cunku kontrol mekanizmasi ulke yonetimleri degil dunyayi yonetenler.

    Dunya kapatildi, gobek atanlar kim biliyormusunuz, aşi ve ilac endustrisine yatir yapmis dunya zenginleri. Sen virusten korkmaya devam et sen korktukca onlar para kazaniyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu orandan hangi sonuca varmak istiyorsunuz, koyverelim rahvan gitsin mi?
  • suan 7 bundan 10-15 yil sonra 2030-35 de yakalananlar bir bir dökulmeye baslayacak göreceksiniz...
    Fakat bunu halka söyleyecekler mi emin degilim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonel teletabi

    Süper zekalılar. Burada normal sağlıklı insanlar değil burada amaç kronik hasta insanları korumak. Lösemili çocuklarda ölüm oranı kaç biliyor musun? Yada kanser hastası insanlarda? Belki 25-30 yıl daha yaşaması beklenen astım hastalarının pnömöni geçirip ölmesine neden olacaksınız. Öyle keko gibi maskesiz aylak aylak gezenler katilsiniz, kronik hasta insanların yaşam hakkını elinden alan katiller!
    He süper zekalı zaten zatture hastalığı daha önce hiç yoktu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir insanın bile canı önemli değilmi sadece bir maske için?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • redwhiteee kullanıcısına yanıt
    Ne yaparsan yap takmayacaklar. Ben bu tür şımarık düz dünyacı, komplo teorici insanlar için yasaları mecbur görüyorum. Hani farmakolog bilmez, virolog bilmez, göğüs hastalıkları uzmanı bilmez ama bunlar bilir. Salgın hastalıklar uzmanları milyonlarca dolarlık veri ve simülasyonla çalışır ama ne gerek var. Komplo teorisyeni ve youtube bağımlısı hikikomori tiplere sorardık paramız cebimizde kalırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 24 Temmuz 2020; 11:25:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt
    Para basıyoruz bu arada

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    Bu vürüsün Avrupadaki mutasyon formlarından birisine yakalanan 16 yaşındaki sağlıklı bir çocuk iyileştikten sonra yakalandığı ikinci enfeksiyonda öldü. Yine bir paraşüt sporcusu da benzer bir durumda öldü. Her iki örneğin otopsisinde sigara ve uyuşturucu kullandığına dair bir delil bulunamadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada her virüsün dış proteini ve fiziksel yapısı farklıdır. Her virüsün dayanıklılığı, üreme hızı, enfeksiyon yapma kapasitesi farklıdır. Oo grip de öldürüyor yav üfff diyenlere aldanmayın. Biz sağlıklı insanlar için değil, kronik hastalar için maske takıyoruz. Onlara ne kadar geç virüs ulaşırsa virüsü tanımamız ve ilaç yapmamız için o kadar çok zamanımız olacak. Bu tür konuları ve sosyal medya paylaşımlarını halk sağlığını tehlikeye atmaktan şikayet edecem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 24 Temmuz 2020; 11:29:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ölüm oranı ile türkiye de 574 bin kişinin ölmesi demek oluyor sağlık sistemi çökmesinden dolayı ölecekleri saymıyorum bile
  • Hah iste bende dunya zenginlerinin WHO ya ve universitelerine verdigi milyonlarca dolardan bahsediyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Ona bakarsan gribin olum orani da binde bir deniyor. Gripten turkiyede her yil 80 bin kisi mi öluyor? 2018 de 21.000 kisi olmus pnomaniden 15 bini viral kaynakli desen iste o .

    Neymis? Hersey varsayim. Hicbirsey kesin degil. Kesin olan sey yuksek derecede korku propagandasina magruz kaldigimiz.

    Hesabini sevdim. En azindan bir hesap yaptin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Birkaç düzeltme yapmam gerekiyor:

    1: hastalık öldürme oranı nüfusa çarpılarak ölüm hesaplanmaz. 50 milyon öldürdüğü tahmin edilen ( ve şimdiki gibi ezici çoğunlukla zaten kronik rahatsızlığı olan ve yaşlıları öldüren değil: özellikle 20-40 yaş arasında sağlıklı insanları öldürebilen) , dalga dalga birkaç yıl süren ispanyol gribi veya diğer hiçbir hastalık, bir popülasyonun hepsine bulaştığı görülmemiştir.

    2- DSÖ, Grip yılda 290 bin-650 bin kişi öldürür diyor. Şu ana kadar 633 bin covid ölümü denenler arasında Grip ölümleri karışmış olabilr mi? Sepmtompları benzer denilen 2 virüsün rakamları birbirinden ayrıldı mı? Bende Ocak ayında Influanza ( Grip) çıkmıştı, Grip yıllardır bitmediğine göre neden şu anda her ölüm Covid sayılıyor?
    https://www.who.int/influenza/surveillance_monitoring/bod/en/

    3- Bence maske önlemi ( açık havada kesinlikle değil - yoğun insan olan kapalı alanlarda sadece ! ) ile ekonomilere, insanlara zarar vermeden de önlemler alınabilirdi. İsveç ve Japonya buna güzel örnekler. İşsizliğin , korkunun getirdiği ek ölümler yavaş yavaş konuşulmaya başlandı bile.




  • yılda 400k-600k kişi gripten ölüyor, niye ilaç kullanmıyorlar yav salaklara bak bizim übermensch dh lilerimiz gribin ilacını bulmuş bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tellooozs -- 24 Temmuz 2020; 13:6:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İki tane ergen gelmiş burada analiz kasıyor ya hey Allah'ım. Öncelikle şunu unutmayın, bu virüs çok resmi verilerden çok daha fazla insana bulaştı ve çok daha fazla insanın ölümüne sebep oldu. Bir düzine ülke dışında hiçbir ülke ölüm sayılarını doğru bir şekilde açıklamıyor.
    Astım hastalarına ağır grip örneği vermişler bir de iyi misiniz ya siz? Ağır gribin çok ciddi tedavi yöntemlerinin olduğunu bilmemeniz imkansız. Kış aylarında grip salgını olduğu dönemlerde o kadar tedbirsizliğe rağmen kaç kişi mevsimsel gripten dolayı entübe edilmiş biliyor musun? Bence bilmiyorsun çünkü hiç kayda değer bir seviyede değil. Oysa korona onca tedbire rağmen aynı anda bini aşkın insanın solunum cihazına bağlanmasına neden oldu. Haydi koronaya mevsimsel grip gibi bir yol verelim. İnsanlara solunum cihazı ve onu bağlayacak sağlık personeli bile bulamazsın. O kaosun içinde devamlı sağlık desteği görmek zorunda olan diğer kronik hastaların (lösemi, diyaliz, kanser) tedavilerinden mahrum kalmasına bağlı olarak hayatını kaybedeceğini de hesaba kattınız mı?
    Ben söyleyeyim gerçeği, katsanız da katmasanız da umurunuzda değil çünkü bencillik çok daha büyük bir hastalıktır. Sevdiklerinizi son bir kez nefes alırken göremeden toprağın altına gömmenin ne demek olduğunu bilseydiniz böyle konuşamazdınız. Tek kelimeyle yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    iyi de gripte tüm nufusa oranlıyıp ölüm oranı söylenmiyor ki siz diyorsunuz bu virüs bu kadar kişiye bulaşmıştır ondan dolayı ölüm oranı binde7 yani bilimsel bir veriye dayanmıyor bu dediğiniz binde 7 bir tahmin varsayım


    işinize gelince varsayımı ele alın işinize gelmeyince yok bunlar varsayım böyle iş olur mu
  • nucro kullanıcısına yanıt
    griplerde covide katılmamıştır zaten yıllık veriler açıklanınca bunu rahatlıkla görebileceğiz sizin teorinize göre 10 bin falan grip ölümü görmemiz gerek bakalım kaç bin grip ölümü açıklayacaklar
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Gripte de ayni sekilde hesaplaniyor tahmini virusu alan kisiler arasindaki olum orani binde 1-2 bu koronada da binde 1-2 tahmini.
    Evet varsayim , buda varsayim. Daha dusuk de olabilir. Ama yuzde bir falan degil yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mental retarde olduğunuzu duyurmak için bu kadar çabalamayın. 7/1000 yüksek bir orandır. anlamaya beynin yetmiyor problem o. ki hiçbir sağlık sistemi hızlı gelişen toplum bağışıklığına yetişemeyeceği için yoğun bakım hizmeti alamayıp ölenler de oranı ciddi yükseltir. viral yük diye bir kavram vardır. dokunduğun heryerde virüs varsa daha çok hasta ölüm sekelli iyileşme olur. türkiyede ilk vaka görülmeden önce okulda hocasıyla öğrencisiyle yaptığımız seminerde bile bu aptal argümanların cevabı verilmişti. magazinel bilgiyle gelmiş bir de başlık açmış utanmadan

    edit:bir de şeyi ekleyeyim hala grip grip diyenler için. bu ağızla konuşmanız aslında bilmediğinizi gösteriyor aöa cevap veriyoruz işte. bilmeniz gerekmez de biliyor gibi konuşmanız acayip. grip dediğiniz influenza virüs. her yıl yeni sujları tespit edilen ve önceki yılki sujlara göre aşısı üretilen virüs ailesi. hiçbirşey olmadıysa bile üsye şeklinde geçirdik çoğumuz. yeni sujlara bile çoğu kez çapraz olarak bağışığız. vücudumuzun iyi tanıdığı virüsler yani bunlar. covid 19u ise hiç tanımıyoruz ve çevre şartlarına çok dayanıklı bir virüs. konunun influenzayla hiçbir alakası yok yani. kaç ay oldu hala aynı şeyleri konuşuyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskikarateci -- 24 Temmuz 2020; 13:43:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.