Şimdi Ara

Counter-Strike 1.6 Server Kurmak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
206.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DarkMourning

quote:

Orjinalden alıntı: CounterGamer

Öncelikle indirmeniz gereken dosyalar;

- HLDSUpdateTool
    - NoSteamPatcher
    - AdminMod + MetaMod
    - Stastme

Gereken dosyaları ındırdıkten sonra yavas yavas kuruluma baslayalım,

Önce Yerel Diskte Cs yi nereye yuklemek istiyorsak oraya bir klasör oluşturuyoruz. ör: C:\hlds

Ardından hldsupdatetool dosyasını rar'dan cıkarıp calıstırıyoruz, Kullanım sözleşmesini kabul edip programda biraz önce oluşturduğumuz C:\hlds klasorunu browse kısmından seçiyoruz. karsımıza Sunucunun hangı bolgede lokasyonu oldugunu seçiyoruz. ileri ve finish diyerek updatetool dosyamızın C:\hlds klasorunun ıcerısıne extract edilmesini saglıyoruz.

Extract işlemi bittikten sonra C:\hlds klasoru ıcerısıne HldsUpdateTool.exe, hldsupdatetool_readme.txt,INSTALL.txt ve unwise dosyası çıkarılmış olmalı, şimdi Başlat>Çalıştır 'a gelerek cmd yazıp dos komut satırına geçiyoruz. C:\hlds dızınıne gelerek

hldsupdatetool.exe -command update -game valve -dir .

yazıyoruz ve entera basıyoruz. Baglantı hızınıza göre yaklasık 10 ile 30 dakıka zaman zarfında C:\hlds klasorunuz içerisine valve klasoru ve dıger dosyalar download edılıyor. Download işlemi bittiğinde "HLDS installation up to date. " yazısı cıkacaktır.

Bu işlem bittiğinde sırada cstrike klasorunu download etmek ıcın, yıne dosta C:\hlds dızınındeyken

hldsupdatetool.exe -command update -game cstrike -dir .

komutunu yazıyor ve yıne baglantı hızınıza gore 10 ile 30 dakıka arasında cstrike klasoru ve dıger dosyaların download unu beklıyorsunuz. Download bittiğinde yine "HLDS installation up to date " seçeneği çıkıcaktır.

Download işlemleri bittikten sonra sıra geldi Nosteam patchını kurmaya.

hldsw32_1_.patch.3382.zip dosyasının içeriğini C:\hlds dizini içerisine çıkarıyorsunuz. Patch işleminide hallettik ;)

Şimdi sırada server.cfg dosyamızı confıgure etmek var,
    C:\hlds\cstrike klasoru içindeki server.cfg dosyasını notepad,wordpad yada benzeri bi text editör ile açıyoruz. Tüm içeriğini silip,

hostname "HackHeLL.com | Game Networks [TR]" 
    mp_autokick 0
    mp_autocrosshair 0
    mp_autoteambalance 0
    mp_buytime 2
    mp_consistency 1
    mp_c4timer 35
    mp_fadetoblack 0
    mp_falldamage 0
    mp_flashlight 1
    mp_forcecamera 3
    mp_forcechasecam 2
    mp_friendlyfire 1
    mp_freezetime 3
    mp_fraglimit 0
    mp_hostagepenalty 0
    mp_limitteams 6
    mp_logfile 1
    mp_logmessages 1
    mp_logdetail 3
    mp_maxrounds 0
    mp_playerid 0
    mp_roundtime 3
    mp_startmoney 800
    mp_timelimit 35
    mp_tkpunish 0
    mp_winlimit 0

sv_aim 0
    sv_airaccelerate 10
    sv_airmove 1
    sv_allowdownload 1
    sv_clienttrace 1.0
    sv_clipmode 0
    sv_allowupload 1
    sv_cheats 0
    sv_gravity 800
    sv_lan 1
    sv_maxrate 7000
    sv_maxspeed 320
    sv_maxupdaterate 101
    sys_ticrate 10000
    decalfrequency 60
    pausable 0
    log on
    decalfrequency 60
    edgefriction 2
    host_framerate 0
    exec listip.cfg
    exec banned.cfg
    rcon_password PAROLANIZI YAZIN

yukarıda verdiğim kodlarda hostname ve rcon password kısımlarını kendınıze göre dğiştirip server.cfg dosyası içerisine yapıştırın ve dosyayı kaydedip çıkın.

halflife-admin-2.50.60-win.zip dosyasının içeriğini masaustunuzde herhangi bir yere çıkarın. ve "install_admin.vbs" dosyasına çift tıklayarak çalıştırın, Gelen pencerede "ok" tusuna basıp ardından cıkan kutucuga hlds klsorunuzun tam yerini yazın. ör: C:\hlds bu işlem bittiğinde C:\hlds\cstrike\addons klasoru içerisine "adminmod" klasoru eklenmiş olmalı.

Şimdi sırada adminmod.cfg dosyamızı editlemeliyiz.

not: adminmod.cfg dosyası içindeki komutlar başlı başına bir mesaj tutacağı için bu bolumdeki editlemeniz gereken yerleri ikinci mesajı inceleyerek yapabılırsınız.

adminmod dosyasından sonra şimdide StatsMe kurulumu ve /rank /top10 komutları kullanımını sağlıyalım.

statsme-2.8.3-cstrike.zip dosyamızı C:\HLDS\cstrike klasorune çıkartıyoruz, C:\HLDS\cstrike\addons\metamod klasoru içerisindeki "plugins.ini" dosyasını notepad yada wordpad ile açıp en üst satıra,

win32 addons\statsme\dlls\statsme_mm.dll

kodunu yazıyoruz. C:\HLDS\cstrike\addons\statsme klasoru içerisindeki "statsme.cfg" dosyasını açıp ,

sm_menupassword r3wt

r3wt yerine istediginiz şifreyi yazıyorsunuz.

/rank ve /top10 komutlarını aktif hale getirmek için statsme.cfg dosyasındaki "sm_storebyauth" kodunun 1 olan değerini 0 yapıyor ve dosyayı kaydedip çıkıyorsunuz.

Son olarak C:\HLDS\cstrike klasoru içerisindeki "liblist.gam" dosyasını notepad yada wordpad ile açıp "secure" kodunun yanındaki 1 değerinide 0 yapıp dosyayı kaydedip çıkıyorsunuz.

Evet şimdi sıra Counter-Strike 1.6 Nosteam serverimizi çalıştımaya ;)

C:\hlds klasoru içerisindeki "hlds.exe" dosyasına sag tıklayıp Gönder>Masaüstüne Kısayol diyoruz. Ve serverımızı calıstıracagımız dosyamızın kısayolunu masaustune eklemıs oluyoruz. Masaustundeki kısayolumuzun üzerine gelip sağ tıklayıp "özellikler" diyip Hedef bölümündeki C:\HLDS\hlds.exe komutunun hemen yanına ,

-console -game cstrike +ip BURAYA CALISMASINI ISTEDIGINIZ IPYI YAZIYORSUNUZ +sv_lan 1 +maxplayers BURAYA KAC KISILIK SERVER ISTEDIGINIZI YAZIYORSUNUZ +map de_dust2 -nomaster.

kodunu ekliyip uygula ve tamam diyip kısayolu calıstırabılır ve serverınızı iyi günlerde kullanabılırsınız

not: Birden fazla server kurmak isterseniz farkli isimlerde kısayollar olusturup yukarıdaki kodda ip bolumunu değiştirirek aynı anda bırden fazla sunucu calıstırabılırsınız.

reklam yüzünden görünmüyor.. böyle daha iyi
    Arkadaslar yardim edin ben adminmod.cfg icin ne ne yazacam anlamadim yardim edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: foxi

Arkadaslar yardim edin ben adminmod.cfg icin ne ne yazacam anlamadim yardim edin.

Alıntıları Göster
    cs:hlds dizinine nasıl geçecez?
  • quote:

Orijinalden alıntı: p(x)

Alıntıları Göster
    7/24 açık mı olacak server.. yani bildiğimiz server kurulumu hakkında birileri bir şeyler yazsa çok makbule geçecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manifot United

7/24 açık mı olacak server.. yani bildiğimiz server kurulumu hakkında birileri bir şeyler yazsa çok makbule geçecek..

Alıntıları Göster
    cok super bi paylasım cok tskler.!! Eyw ugrsacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: P4n1cRoom

cok super bi paylasım cok tskler.!! Eyw ugrsacam.

Alıntıları Göster
    yapamadım yha pff
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panmordeczka

yapamadım yha pff

Alıntıları Göster
    salla yazın yapacamD:
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasputin38

salla yazın yapacamD:

Alıntıları Göster
    uraşmayın gelin benim serverda oynayın :D

79.135.164.50
    79.135.164.50
    79.135.164.50

SXE 4.6 olmadan giremessiniz ( wall koruması )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurinshikari

79.135.164.50
    79.135.164.50
    79.135.164.50

Alıntıları Göster
    1.6 mı bunlar?
    quote:

Orjinalden alıntı: phisliqsheyy

79.135.164.50
    79.135.164.50
    79.135.164.50

• quote:

Orijinalden alıntı: Panmordeczka

1.6 mı bunlar?
    quote:

Orjinalden alıntı: phisliqsheyy

79.135.164.50
    79.135.164.50
    79.135.164.50

Alıntıları Göster
    yaw c hlds e nası geçicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TryAgain

Aynen ya orda kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: p(x)

Alıntıları Göster
    Eyw. paylaşım için çok sağol . Server açar açar satarım ( Tekrar sağoL :P )
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Nobody_

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: _Nobody_

Bana bedavaya yapıp benı admın yapsan ne dersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünemedi -- 1 Mart 2008; 23:02:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünemedi

quote:

Orjinalden alıntı: _Nobody_

Bana bedavaya yapıp benı admın yapsan ne dersin

Alıntıları Göster
    oLmuor yha

• Merhaba arkadaslar.

Bu konu uzun süredir araştırdığım, yerli yabancı kaynaklardan çeşitli dökümanlar elde etmeme rağmen ne yazık ki beceremediğim bir konudur.

Öncelikle buradaki soru işaretlerine bir yanıt olması bakımından genel cevaplar vereceğim, sonra elimdekileri sizinle paylaşıp, siz yapabilirseniz sorun bende mi değil mi anlayacağım. Karşılıklı yardımlaşmak gerekiyor yani.

1. Bu konu çoğu kişinin nette çeşitli kaynaklardan yaptığı "derleme" lerden meydana gelmektedir. Bizzat deneyip çalıştığını ispatladığı yöntemler değildir.
    2. Bu konu hakkında bir şeyler yazanların %90 ı belki de hayatında counter strike oynamamış kişilerdir. Sırf forumlarda reyting ve +rap uğruna yaptıkları bir kandırmacadan ibarettir.
    3. Yanlış ve kulaktan dolma bilgilerle bilgisayarınıza, counter strike oyununuza, en önemlisi de internetten oynamak için gerekli olan "port açma" işleminde internet bağlantı bilgilerinizin yanlış kişilerin eline geçmesine neden olabilirsiniz.

@gsliyim : Öncelikle modeminden counter stirke için gerekli portları açman lazım ki millet dışarıdan senin serverine bağlanabilsin. Bu işlemden sonra kota gider mi, evet gider.

@SonsuzaRap : Para vermek gerekmez, kendin istediğin zaman açıp istediğin zaman kapatabileceğin için. Evindeki 1024 bağlantı ile 3 kişiden fazla kişi girerse servera pingler 100 200 300 ...500 uçtukça uçar. Bir de makinenin sağlam olması lazım bağlantının yanında. Tüm bunlar sağlam diyosan da ttnet'e basvurup sabit ip alman ve de modeminden counter-strike için gerekli portları açman gerekir internet üzerinden serverinin gözükebilmesi için.

@CemalettinCsServer : Milleti kıllandırmaya çalışma arkadaşım. WebMod evden kurulacak bir server için kesinlikle gereksizdir. Bilmeyenler için de şöyle izah edeyim, webmod; çeşitli hosting firmalarından aldığınız serverin ayarlarını, servera girmeden internet explorer üzerinden halletmenizi sağlayan arayüzdür. Bulunması da google'a yazıp ilk çıkan sayfaya girilmesinden ibarettir; basittir.

@Fenerbahçe : Bildiğim kadarıyla kurudğun server sadece LAN (Local Area Network - Kendi ağınız) Game üzerinden gözükür ve de hosting firmalarındaki kullanılan CS Server lar gibi stabil ve güvenilir değildir. Çünkü senin [moddir hl.exe nin bulunduğu klasörü temsil eder] <moddir> klasöründe hl.exe vardır, counter strike'a girebilirsin ama gerçek bir half life server'da <moddir> klasöründe hl.exe bulunmaz. Sadece hlds.exe bulunur, yani sadece server kurmak için yapılmıştır, bu anlamda daha stabildir. Kendi bilgisayarımdaki örnek resimler aşağıda:

Counter-Strike 1.6 Server Kurmak

Bu counter strike oynayabileceğin bahsettiğin v22 li klasör (bende herhangi bir patch yok, kendinden patchli, örnek olması bakımından koydum resimleri)

Bu da half life server klasörü.

Aradaki farkı kıyaslayabilmeniz açısından HLDS klasörü yaklaşık 315 mb iken (counter strike oynayamdığınızı hesaba katın) CS 1.6 klasörü yalnızca 270 mb civarındadır. Birinden sadece kurulum yapılıyor, birinden hem kurulup hem oynanım yapılıyor, hangisi daha stabil anladınız sanırım. Bu arada server kurmak için hlds.exe ye tıklamanız gerekir. Satır aralarında kaçan yerleri ilerledikçe açıklamış olacağım merak etmeyin. OKUMAYA DEVAM :)

Evet Fenerbahçe nasıl yaptın, mesela sen istanbuldasın arkadaşın ankarada senin kurduğun servera girebildi mi, açıklarsan sevinirim, biz de öğrenelim bişeyler.

@foxi : AdminMod, serveri yönetmek için kullanılan eklentilerden biridir. Alternatif olarak AMXMOD, AMXMODX, ClanMode tarzı eklentiler mevcuttur. Bu tür eklentilerin çalışabilmesi için ise MetaMod olması gerekldir. adminmod.cfg herhangi bir text editörü ile açılabilir, notepad gibi. Kendi bilgisayarımdaki örnek görüntü aşağıdadır:

Bu komutların anlamları ise şimdilik kalsın mesaj çok uzun olacak yoksa.. Sonradan açıklayacağım aklınıza takılan tüm şeyleri.

@Supporterz : Serverin ne kadar açık kalacağı senin elinde, sonuçta kendi bilgisayarından kuruyorsun dilediğin zaman kapatabilirsin :)

@_Nobody_ : Eve datacenter kuracaksın herhalde :( Açıp açıp satman için bağlantın çok sağlam olması gerekir (10 mbit falan ) ve de bilgisayarların 7/24 açık olması gerekir, bunun yanında alt yapın sağlam olması gerekir, ağ bağlantıların, kullandığın techizatlar, bir de kulaktan dolma bilgiler olmaması gerekir. Mecazi anlamda dediysen bişey demiyorum :P

Evet sanırım bu topic altında herkese cevap vermiş bulunmaktayım. Aklınıza takılan şeyleri ne olur sorun, araştırın, paylaşın. Kafaya koydum bu işi halletcem abi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1C924AAF0

Merhaba arkadaslar.

Bu konu uzun süredir araştırdığım, yerli yabancı kaynaklardan çeşitli dökümanlar elde etmeme rağmen ne yazık ki beceremediğim bir konudur.

Öncelikle buradaki soru işaretlerine bir yanıt olması bakımından genel cevaplar vereceğim, sonra elimdekileri sizinle paylaşıp, siz yapabilirseniz sorun bende mi değil mi anlayacağım. Karşılıklı yardımlaşmak gerekiyor yani.

1. Bu konu çoğu kişinin nette çeşitli kaynaklardan yaptığı "derleme" lerden meydana gelmektedir. Bizzat deneyip çalıştığını ispatladığı yöntemler değildir.
    2. Bu konu hakkında bir şeyler yazanların %90 ı belki de hayatında counter strike oynamamış kişilerdir. Sırf forumlarda reyting ve +rap uğruna yaptıkları bir kandırmacadan ibarettir.
    3. Yanlış ve kulaktan dolma bilgilerle bilgisayarınıza, counter strike oyununuza, en önemlisi de internetten oynamak için gerekli olan "port açma" işleminde internet bağlantı bilgilerinizin yanlış kişilerin eline geçmesine neden olabilirsiniz.

@gsliyim : Öncelikle modeminden counter stirke için gerekli portları açman lazım ki millet dışarıdan senin serverine bağlanabilsin. Bu işlemden sonra kota gider mi, evet gider.

@SonsuzaRap : Para vermek gerekmez, kendin istediğin zaman açıp istediğin zaman kapatabileceğin için. Evindeki 1024 bağlantı ile 3 kişiden fazla kişi girerse servera pingler 100 200 300 ...500 uçtukça uçar. Bir de makinenin sağlam olması lazım bağlantının yanında. Tüm bunlar sağlam diyosan da ttnet'e basvurup sabit ip alman ve de modeminden counter-strike için gerekli portları açman gerekir internet üzerinden serverinin gözükebilmesi için.

@CemalettinCsServer : Milleti kıllandırmaya çalışma arkadaşım. WebMod evden kurulacak bir server için kesinlikle gereksizdir. Bilmeyenler için de şöyle izah edeyim, webmod; çeşitli hosting firmalarından aldığınız serverin ayarlarını, servera girmeden internet explorer üzerinden halletmenizi sağlayan arayüzdür. Bulunması da google'a yazıp ilk çıkan sayfaya girilmesinden ibarettir; basittir.

@Fenerbahçe : Bildiğim kadarıyla kurudğun server sadece LAN (Local Area Network - Kendi ağınız) Game üzerinden gözükür ve de hosting firmalarındaki kullanılan CS Server lar gibi stabil ve güvenilir değildir. Çünkü senin [moddir hl.exe nin bulunduğu klasörü temsil eder] <moddir> klasöründe hl.exe vardır, counter strike'a girebilirsin ama gerçek bir half life server'da <moddir> klasöründe hl.exe bulunmaz. Sadece hlds.exe bulunur, yani sadece server kurmak için yapılmıştır, bu anlamda daha stabildir. Kendi bilgisayarımdaki örnek resimler aşağıda:

Bu counter strike oynayabileceğin bahsettiğin v22 li klasör (bende herhangi bir patch yok, kendinden patchli, örnek olması bakımından koydum resimleri)

Bu da half life server klasörü.

Aradaki farkı kıyaslayabilmeniz açısından HLDS klasörü yaklaşık 315 mb iken (counter strike oynayamdığınızı hesaba katın) CS 1.6 klasörü yalnızca 270 mb civarındadır. Birinden sadece kurulum yapılıyor, birinden hem kurulup hem oynanım yapılıyor, hangisi daha stabil anladınız sanırım. Bu arada server kurmak için hlds.exe ye tıklamanız gerekir. Satır aralarında kaçan yerleri ilerledikçe açıklamış olacağım merak etmeyin. OKUMAYA DEVAM :)

Evet Fenerbahçe nasıl yaptın, mesela sen istanbuldasın arkadaşın ankarada senin kurduğun servera girebildi mi, açıklarsan sevinirim, biz de öğrenelim bişeyler.

@foxi : AdminMod, serveri yönetmek için kullanılan eklentilerden biridir. Alternatif olarak AMXMOD, AMXMODX, ClanMode tarzı eklentiler mevcuttur. Bu tür eklentilerin çalışabilmesi için ise MetaMod olması gerekldir. adminmod.cfg herhangi bir text editörü ile açılabilir, notepad gibi. Kendi bilgisayarımdaki örnek görüntü aşağıdadır:

Bu komutların anlamları ise şimdilik kalsın mesaj çok uzun olacak yoksa.. Sonradan açıklayacağım aklınıza takılan tüm şeyleri.

@Supporterz : Serverin ne kadar açık kalacağı senin elinde, sonuçta kendi bilgisayarından kuruyorsun dilediğin zaman kapatabilirsin :)

@_Nobody_ : Eve datacenter kuracaksın herhalde :( Açıp açıp satman için bağlantın çok sağlam olması gerekir (10 mbit falan ) ve de bilgisayarların 7/24 açık olması gerekir, bunun yanında alt yapın sağlam olması gerekir, ağ bağlantıların, kullandığın techizatlar, bir de kulaktan dolma bilgiler olmaması gerekir. Mecazi anlamda dediysen bişey demiyorum :P

Evet sanırım bu topic altında herkese cevap vermiş bulunmaktayım. Aklınıza takılan şeyleri ne olur sorun, araştırın, paylaşın. Kafaya koydum bu işi halletcem abi
    Evet gözden kaçırdığım yerler olmuş şimdi anlatmaya başlıyorum :

quote:

diyenler olmuş. Arkadaşlar ben bu yukarda resmini verdiğim HLDS dizinini nasıl elde ettiğimi açıklıyayım. Benim yöntem kurulum bakımından çok daha kolaydır siz de yaparsanız göreceksiniz.

Counter Strike 1.6 dedicated server installation on Windows XP tutorial

In order to install a Counter Strike 1. 6 dedicated server, you need :
    a.Windows XP, processor 1000 ghz, memory 256 ram
    b. Connexion to internet
    c. 300 - 400 MB free space on disk

You shall have to follow a few steps :
    1.Connect to the internet
    2.Download here the CS 1.6 Server Creator installer and unzipp it anywhere on disk.
    3.Create an new directory on your disk and name it HLDS . It can be named anyhow but we shall use HLDS because it`s classic .
    4.Now doubleclick on installer.exe and when the selection window appeares you select the new directory HLDS . Hit OK and wait a few moments . A blue window will appear on screen displaying the scroll of the installation . At this point the installer downloads and installs all the server`s components in your HLDS directory. It can take some time to do it, depending on the internet connection , so have a little pacience .When the installer finishes his work , check out the HLDS directory and see if it has approximativly 315 MB .If it has , then everything it`s ok and if it hasn`t 315 MB you`ll have to repeat this step.

Şimdi Türkçe açıklamasına geçelim. İlk olarak alıntıdaki "here" yazan yere tıklayarak "Counter Strike 1.6 Server Creator" dosyasını indiriyoruz. Gayet basit olarak herhangi bir kod yazmadan sadece hedef klasörü belirterek kurulumu başlatıyoruz. 1024 bağlantı ile yaklaşık 45 dk - 1 saat sürecek download işlemi bize server için tüm gerekli dosyaları belirttiğimiz hedef klasöre kopyalamayı bitirmiş olacak. Kendim daha önceden kurduğum için kurulum aşamasının resimlerini atamıyorum, gayet basittir tek yaptığınız şey beklemek sadece bunu söyleyebilirim. Yaklaşık 315 mb olması gerekir, eksik varsa bağlantı hatası falan oluşmuş, dosyalar eksik inmiş olabilir dikkat ediniz. Yukarıda yazan minimum pc özellikleri de "en düşüğün en düşüğü" dür aldanmayın :)

Bunu yapmayı bitirdiğimiz için
    quote:

sorusunu sormaya gerek kalmıyor :)

Şimdi bir sonraki adıma geçiyoruz.

Next step is to set the server up for accepting non steam clients . In order to do that download here the swds.dll patcher . Unzipp it anywhere on disk then copy it in the HLDS directory .You `ll be asked if you want to overwrite the file . The answer is yes, overwrite it ! Push the OK button

Eminim ki çoğunuzda steam hesabı yoktur, non steam olarak oynuyorsunuzdur. Bunun için serverin crackli olması gerekir. Yoksa steam olmadan giremezsiniz. Türkiyede oynadığınız 1.6 serverların %99.9 u cracklidir zaten.Yani non-steam den girebilmeniz amacıyla yapılmıstır. Non steamden girilebilinmesi için bu patch'i yukarıdaki alıntıda "here" yazan yerden indiriyoruz. HLDS klasörüne kopyalıyoruz, üzerine yazma sorusuna evet diyoruz.

-------------------------------BURAYA GERİ DÖNECEĞİM-------------------------------

Bir sonraki adım ise server.cfg nin düzenlenmesidir. Yani serverin genel ayarlarının yapıldığı cfg ( config - configuration ) dosyasını düzenlemektir.

Next step is to configure te server.cfg in order to make your server work on the internet . Go to HLDS\cstrike folder and open server.cfg with Wordpad . Then look for the line sv_lan 1 and change it to sv_lan 0 . Simple as that…

CounterGamer adlı arkadaş hiçbir dayanağı olmadan sallamasyon girdiler girmiş oraya. Onların çoğu yanlıstır arkadaşlar. Official değildir. Diğer bir değişle büyük turnuvalarda kullanılan, optimal ayarları içermemektedir.

Aşağıdaki vereceğim resim kendi server.cfg dosyamdır, girdiler WCG kuralları ve official değerler göz önüne alanarak yazılmıştır.

sv_lan değeri ise LAN Game olarak kuracaksınız severi 0 kalsın, örneğin bir internet cafede ana bilgisayardan kurup oynamak isterseniz. Yok ben modemden port açıp internet üzerinden bağlanılabilir hale getircem serveri derseniz sv_lan 1 yapınız. Bazen bu değer yüzünden servera girememe durumu oluşabilir. Herhangi bir nedenle servera girilmezse bunu 0 ya da 1 olarak değiştirmeyi deneyiniz.

The installer automatically installed Adminmod and Statsme on your server.Adminmod helps you to administrate your server ( change maps, set up cvars, kick players) and Statsme shows you the game statistics . To see if they run properly go to the server console and type “meta list” . If the message recived is Adminmod - RUN , Statsme - Run , everything it`s OK.

-Let the server work on Adminmod and Statsme-

You shall now configure the adminmod.cfg and statsme.cfg
    To see how to configure adminmod.cfg see the AdminMod tutorial.

To configure Statsme to work properly you`ll have to do the following steps :
    a.Go to HLDS\cstrike\addons\statsme and open statsme.cfg with Wordpad.In the line sm_menupassword modify r3wt with a password of your choice. Later when you`ll join the game , type in the console statsme_menu “your password” ( without the “” “” ) and the menu will appeare on screen.
    b.To make the “say /rank” and “say/top10” work you need to go to statsme.cfg and change the sm_storebyauth 1 to 0 .
    c.Now go to HLDS\cstrike\addons\statsme and open scriptpacks.cfg with Wordpad . Here you have to modify all the lines.

En basta indirdiğimiz "Counter 1.6 Server Creator" dosyası bize otomatik olarak adminmod ve statsme kurmuş oluyor. Şimdi bunların düzenlenmesine geçelim. AdminMod dan bahsetmşiştmim bir önceki mesajımda, statsme ise sizi öldüren oyuncu ve sizin öldürdüğünüz oyuncular hakkında el sonu bilgi veren, headshot attığınızda robotik bir sesin "headshot" diye bağırdığı, servera giren oyuncular arasında kaçıncı sırada olduğunuzu gösteren güzel bir eklentidir. Burada bize HLDS\cstrike\addons\statsme altındaki statsme.cfg de bulunan bir kaç ayardan bahsediyor. "sm_storebyauth 0" yapmalıyız ve oyundayken statsme ayarlarını içeren ekranı görüntülemek için ise < statsme_menu “your password” > yazmamız gerektiğini söylüyor. "your password" kısmını statsme.cfg den değiştirebilirsiniz. Hiç değiştirilmemiş hali indirdikten hemen sonra bakarsan r3wt olarak duruyor bu durumda "statsme_menu r3wt" (tırnaklar olmadan) yazmamız gerekiyor. Ki pek gerekli bişey değil cfg den herşeyi hallediyoruz zaten.

Sonra da HLDS\cstrike\addons\statsme altındaki scriptpacks.cfg' nin düzenlenmesi var. Burasının kendi bilgisayarımdaki örnek görüntüsü aşağıdaki gibidir:

Burda yapmamız gereken tek şey her "exec addons ..." diye başlayan satırın başındaki çift slaşı silmek olacak
    yani ilk satır için örnek teşkil etmesi bakımından yazarsak

//exec addons/statsme/scriptpacks/admin.cfg
    iken
    exec addons/statsme/scriptpacks/admin.cfg
    halini almış olacak.

Ve son adıma geldik.

HLDS\cstrike\addons\metamod altındaki plugins.ini yi açıyoruz. içeriği aşağıdaki gibi olması gerek. Değilse aynen kopyalayınız.

Win32 addons/adminmod/dlls/adminmod_mm.dll
    Win32 addons/statsme/dlls/statsme_mm.dll

HLDS\cstrike altındaki liblist.gam dosyasını notepad ile açarak, aşağıdaki gibi değiştiriyoruz. Eğer farklıysa değiştirin (aynen kopyalayın)

game "Counter-Strike"
    url_info "www.counter-strike.net"
    url_dl ""
    version "1.6"
    size "184000000"
    svonly "0"
    secure "0"
    type "multiplayer_only"
    cldll "1"
    hlversion "1111"
    nomodels "1"
    nohimodel "1"
    mpentity "info_player_start"
    gamedll "addons\metamod\dlls\metamod.dll"
    gamedll_linux "dlls/cs_i386.so"
    trainmap "tr_1"

Evet arkadaşlar bu kadar. Şimdi hlds.exe ye tıklayarak serverimizi başlatıyoruz. Server penceresi açılınca "meta list" yazarak metamoda bağlı pluginlerin çalışıp çalışmadığını kontrol ediyoruz.

AdminMod RUN
    StatsMe RUN

2 of 2 running.

şeklindeyse sorunsuz kurduk demektir. Artık cs nin keyfini çıkartabilirz.

Eklemeler ve "kendi kafama takılanlar" bir sonraki mesajımda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1C924AAF0 -- 2 Mart 2008; 17:51:42 >

• quote:

Evet gözden kaçırdığım yerler olmuş şimdi anlatmaya başlıyorum :

quote:

diyenler olmuş. Arkadaşlar ben bu yukarda resmini verdiğim HLDS dizinini nasıl elde ettiğimi açıklıyayım. Benim yöntem kurulum bakımından çok daha kolaydır siz de yaparsanız göreceksiniz.

Counter Strike 1.6 dedicated server installation on Windows XP tutorial

In order to install a Counter Strike 1. 6 dedicated server, you need :
    a.Windows XP, processor 1000 ghz, memory 256 ram
    b. Connexion to internet
    c. 300 - 400 MB free space on disk

You shall have to follow a few steps :
    1.Connect to the internet
    2.Download here the CS 1.6 Server Creator installer and unzipp it anywhere on disk.
    3.Create an new directory on your disk and name it HLDS . It can be named anyhow but we shall use HLDS because it`s classic .
    4.Now doubleclick on installer.exe and when the selection window appeares you select the new directory HLDS . Hit OK and wait a few moments . A blue window will appear on screen displaying the scroll of the installation . At this point the installer downloads and installs all the server`s components in your HLDS directory. It can take some time to do it, depending on the internet connection , so have a little pacience .When the installer finishes his work , check out the HLDS directory and see if it has approximativly 315 MB .If it has , then everything it`s ok and if it hasn`t 315 MB you`ll have to repeat this step.

Şimdi Türkçe açıklamasına geçelim. İlk olarak alıntıdaki "here" yazan yere tıklayarak "Counter Strike 1.6 Server Creator" dosyasını indiriyoruz. Gayet basit olarak herhangi bir kod yazmadan sadece hedef klasörü belirterek kurulumu başlatıyoruz. 1024 bağlantı ile yaklaşık 45 dk - 1 saat sürecek download işlemi bize server için tüm gerekli dosyaları belirttiğimiz hedef klasöre kopyalamayı bitirmiş olacak. Kendim daha önceden kurduğum için kurulum aşamasının resimlerini atamıyorum, gayet basittir tek yaptığınız şey beklemek sadece bunu söyleyebilirim. Yaklaşık 315 mb olması gerekir, eksik varsa bağlantı hatası falan oluşmuş, dosyalar eksik inmiş olabilir dikkat ediniz. Yukarıda yazan minimum pc özellikleri de "en düşüğün en düşüğü" dür aldanmayın :)

Bunu yapmayı bitirdiğimiz için
    quote:

sorusunu sormaya gerek kalmıyor :)

Şimdi bir sonraki adıma geçiyoruz.

Next step is to set the server up for accepting non steam clients . In order to do that download here the swds.dll patcher . Unzipp it anywhere on disk then copy it in the HLDS directory .You `ll be asked if you want to overwrite the file . The answer is yes, overwrite it ! Push the OK button

Eminim ki çoğunuzda steam hesabı yoktur, non steam olarak oynuyorsunuzdur. Bunun için serverin crackli olması gerekir. Yoksa steam olmadan giremezsiniz. Türkiyede oynadığınız 1.6 serverların %99.9 u cracklidir zaten.Yani non-steam den girebilmeniz amacıyla yapılmıstır. Non steamden girilebilinmesi için bu patch'i yukarıdaki alıntıda "here" yazan yerden indiriyoruz. HLDS klasörüne kopyalıyoruz, üzerine yazma sorusuna evet diyoruz.

-------------------------------BURAYA GERİ DÖNECEĞİM-------------------------------

Bir sonraki adım ise server.cfg nin düzenlenmesidir. Yani serverin genel ayarlarının yapıldığı cfg ( config - configuration ) dosyasını düzenlemektir.

Next step is to configure te server.cfg in order to make your server work on the internet . Go to HLDS\cstrike folder and open server.cfg with Wordpad . Then look for the line sv_lan 1 and change it to sv_lan 0 . Simple as that…

CounterGamer adlı arkadaş hiçbir dayanağı olmadan sallamasyon girdiler girmiş oraya. Onların çoğu yanlıstır arkadaşlar. Official değildir. Diğer bir değişle büyük turnuvalarda kullanılan, optimal ayarları içermemektedir.

Aşağıdaki vereceğim resim kendi server.cfg dosyamdır, girdiler WCG kuralları ve official değerler göz önüne alanarak yazılmıştır.

sv_lan değeri ise LAN Game olarak kuracaksınız severi 0 kalsın, örneğin bir internet cafede ana bilgisayardan kurup oynamak isterseniz. Yok ben modemden port açıp internet üzerinden bağlanılabilir hale getircem serveri derseniz sv_lan 1 yapınız. Bazen bu değer yüzünden servera girememe durumu oluşabilir. Herhangi bir nedenle servera girilmezse bunu 0 ya da 1 olarak değiştirmeyi deneyiniz.

The installer automatically installed Adminmod and Statsme on your server.Adminmod helps you to administrate your server ( change maps, set up cvars, kick players) and Statsme shows you the game statistics . To see if they run properly go to the server console and type “meta list” . If the message recived is Adminmod - RUN , Statsme - Run , everything it`s OK.

-Let the server work on Adminmod and Statsme-

You shall now configure the adminmod.cfg and statsme.cfg
    To see how to configure adminmod.cfg see the AdminMod tutorial.

To configure Statsme to work properly you`ll have to do the following steps :
    a.Go to HLDS\cstrike\addons\statsme and open statsme.cfg with Wordpad.In the line sm_menupassword modify r3wt with a password of your choice. Later when you`ll join the game , type in the console statsme_menu “your password” ( without the “” “” ) and the menu will appeare on screen.
    b.To make the “say /rank” and “say/top10” work you need to go to statsme.cfg and change the sm_storebyauth 1 to 0 .
    c.Now go to HLDS\cstrike\addons\statsme and open scriptpacks.cfg with Wordpad . Here you have to modify all the lines.

En basta indirdiğimiz "Counter 1.6 Server Creator" dosyası bize otomatik olarak adminmod ve statsme kurmuş oluyor. Şimdi bunların düzenlenmesine geçelim. AdminMod dan bahsetmşiştmim bir önceki mesajımda, statsme ise sizi öldüren oyuncu ve sizin öldürdüğünüz oyuncular hakkında el sonu bilgi veren, headshot attığınızda robotik bir sesin "headshot" diye bağırdığı, servera giren oyuncular arasında kaçıncı sırada olduğunuzu gösteren güzel bir eklentidir. Burada bize HLDS\cstrike\addons\statsme altındaki statsme.cfg de bulunan bir kaç ayardan bahsediyor. "sm_storebyauth 0" yapmalıyız ve oyundayken statsme ayarlarını içeren ekranı görüntülemek için ise < statsme_menu “your password” > yazmamız gerektiğini söylüyor. "your password" kısmını statsme.cfg den değiştirebilirsiniz. Hiç değiştirilmemiş hali indirdikten hemen sonra bakarsan r3wt olarak duruyor bu durumda "statsme_menu r3wt" (tırnaklar olmadan) yazmamız gerekiyor. Ki pek gerekli bişey değil cfg den herşeyi hallediyoruz zaten.

Sonra da HLDS\cstrike\addons\statsme altındaki scriptpacks.cfg' nin düzenlenmesi var. Burasının kendi bilgisayarımdaki örnek görüntüsü aşağıdaki gibidir:

Burda yapmamız gereken tek şey her "exec addons ..." diye başlayan satırın başındaki çift slaşı silmek olacak
    yani ilk satır için örnek teşkil etmesi bakımından yazarsak

//exec addons/statsme/scriptpacks/admin.cfg
    iken
    exec addons/statsme/scriptpacks/admin.cfg
    halini almış olacak.

Ve son adıma geldik.

HLDS\cstrike\addons\metamod altındaki plugins.ini yi açıyoruz. içeriği aşağıdaki gibi olması gerek. Değilse aynen kopyalayınız.

HLDS\cstrike altındaki liblist.gam dosyasını notepad ile açarak, aşağıdaki gibi değiştiriyoruz. Eğer farklıysa değiştirin (aynen kopyalayın)

game "Counter-Strike"
    url_info "www.counter-strike.net"
    url_dl ""
    version "1.6"
    size "184000000"
    svonly "0"
    secure "0"
    type "multiplayer_only"
    cldll "1"
    hlversion "1111"
    nomodels "1"
    nohimodel "1"
    mpentity "info_player_start"
    gamedll "addons\metamod\dlls\metamod.dll"
    gamedll_linux "dlls/cs_i386.so"
    trainmap "tr_1"

Evet arkadaşlar bu kadar. Şimdi hlds.exe ye tıklayarak serverimizi başlatıyoruz. Server penceresi açılınca "meta list" yazarak metamoda bağlı pluginlerin çalışıp çalışmadığını kontrol ediyoruz.

AdminMod RUN
    StatsMe RUN

2 of 2 running.

şeklindeyse sorunsuz kurduk demektir. Artık cs nin keyfini çıkartabilirz.

Eklemeler ve "kendi kafama takılanlar" bir sonraki mesajımda...

Alıntıları Göster
    Tekrar merhaba arkadaşlar.

Düşünüyorum da ayrı bir konu mu açsaydım ama baktım ki sorusu olanlar vardı burda onlara da cevap verebilme amaçlı devam ettim konuya. Diğer arkadaşlar da ilk bastaki mesajı okuyup harcadığım emeğe, doğru bilgilere bakmazlarsa çok üzülüceğimi belirtmek istiyorum...

Neyse kaldığımız yerden devam edelim.

Çok çeşitli eklentiler vardır counter strike için. Bunlardan bazılarını yukarda anlatmıştık. Şimdi başka bir tane var. hlbooster adında. hlbooster, pinglerinizi, serverin kurulduğu makinenin işlemci performansını, diğer programların hlserver üzerindeki etkilerini optimize etmek vs. gibi rahat oynanabilirlik açısından optimize işlemleri yapan bir eklentidir.

Bunun için öncelikle BURADAN hlbooster ' i bilgisayarımıza indiriyoruz. Sonra rardan çıkartıp HLDS\cstrike\addons altına kopyalıyoruz. Bu işlemden sonra yapılması gereken hlbooster'i metamod'a tanıtmak.

HLDS\cstrike\addons\metamod altındaki plugins.ini yi açıyoruz.

Win32 addons/hlbooster/dlls/booster_mm.dll

şeklinde değiştiriyoruz. Şimdi serverimizi çalıştırıp konsolda "meta list" yazdığımızda

AdminMod RUN
    StatsMe RUN
    HLBooster RUN

3 of 3 running.

şeklinde olması gerekir.

hlds'yi pencere değil de konsol modunda çalıştırmak için ise kısayol oluşturalım. Bu kısayola sağ tıklayıp özellikler diyelim. Hedef kısmında "E:\HLDS\hlds.exe" den sonra çeşitli parametreler yazılır. Bu parametleri internette araştırıp bulabilirz rahatca. Ben bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Kendi bilgisayarımdaki hedef kısmı şu şekilde:

E:\HLDS\hlds.exe -console -game cstrike +port 27015 +hostname "SERVERINIZIN ISMI" +map de_dust2 +maxplayers 12 -autoupdate -nomaster

Burda kullanılan -console komutu serverin konsol modunda çalışmasını sağlar (resmini aşağıda vericem)
    -game cstrike komutu counter strike serveri kurduğumuzu belirtiyor
    +port 27015 bu port counter strike için default porttur, değiştirebilirsiniz
    +hostname "SERVER İSMİ" taba basınca gözüken server ismi içindir, değiştirebilirsiniz
    +map de_dust2 hangi map ile serverin başlatılacağini belirtir, değiştirebilirsiniz
    +maxplayer 12 serverin 12 kişilik olduğunu belirtir, değiştirebilirsiniz
    -autoupdate serverin otomatik güncellenmesini sağlar
    -nomaster ana counter strike sunucusunda serverimizin görünmemesini sağlar, zaten non steam patch yaptığımız için görünmemesi gerekir.

Bu kısayolu masaüstünüze atarak çalıştırabilirsiniz...

• quote:

Tekrar merhaba arkadaşlar.

Düşünüyorum da ayrı bir konu mu açsaydım ama baktım ki sorusu olanlar vardı burda onlara da cevap verebilme amaçlı devam ettim konuya. Diğer arkadaşlar da ilk bastaki mesajı okuyup harcadığım emeğe, doğru bilgilere bakmazlarsa çok üzülüceğimi belirtmek istiyorum...

Neyse kaldığımız yerden devam edelim.

Çok çeşitli eklentiler vardır counter strike için. Bunlardan bazılarını yukarda anlatmıştık. Şimdi başka bir tane var. hlbooster adında. hlbooster, pinglerinizi, serverin kurulduğu makinenin işlemci performansını, diğer programların hlserver üzerindeki etkilerini optimize etmek vs. gibi rahat oynanabilirlik açısından optimize işlemleri yapan bir eklentidir.

Bunun için öncelikle BURADAN hlbooster ' i bilgisayarımıza indiriyoruz. Sonra rardan çıkartıp HLDS\cstrike\addons altına kopyalıyoruz. Bu işlemden sonra yapılması gereken hlbooster'i metamod'a tanıtmak.

HLDS\cstrike\addons\metamod altındaki plugins.ini yi açıyoruz.

Win32 addons/hlbooster/dlls/booster_mm.dll

şeklinde değiştiriyoruz. Şimdi serverimizi çalıştırıp konsolda "meta list" yazdığımızda

AdminMod RUN
    StatsMe RUN
    HLBooster RUN

3 of 3 running.

şeklinde olması gerekir.

hlds'yi pencere değil de konsol modunda çalıştırmak için ise kısayol oluşturalım. Bu kısayola sağ tıklayıp özellikler diyelim. Hedef kısmında "E:\HLDS\hlds.exe" den sonra çeşitli parametreler yazılır. Bu parametleri internette araştırıp bulabilirz rahatca. Ben bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Kendi bilgisayarımdaki hedef kısmı şu şekilde:

E:\HLDS\hlds.exe -console -game cstrike +port 27015 +hostname "SERVERINIZIN ISMI" +map de_dust2 +maxplayers 12 -autoupdate -nomaster

Burda kullanılan -console komutu serverin konsol modunda çalışmasını sağlar (resmini aşağıda vericem)
    -game cstrike komutu counter strike serveri kurduğumuzu belirtiyor
    +port 27015 bu port counter strike için default porttur, değiştirebilirsiniz
    +hostname "SERVER İSMİ" taba basınca gözüken server ismi içindir, değiştirebilirsiniz
    +map de_dust2 hangi map ile serverin başlatılacağini belirtir, değiştirebilirsiniz
    +maxplayer 12 serverin 12 kişilik olduğunu belirtir, değiştirebilirsiniz
    -autoupdate serverin otomatik güncellenmesini sağlar
    -nomaster ana counter strike sunucusunda serverimizin görünmemesini sağlar, zaten non steam patch yaptığımız için görünmemesi gerekir.

Bu kısayolu masaüstünüze atarak çalıştırabilirsiniz...

Alıntıları Göster
    Devamını buraya yazdım arkadaşlar

http://forum.donanimhaber.com/m_21583857/tm.htm

• quote:

Devamını buraya yazdım arkadaşlar

http://forum.donanimhaber.com/m_21583857/tm.htm

Alıntıları Göster
    yha beyler hersey guzelde su Stastme lınkı kırık lutfen duzltırmsınız sımdıden tesekkur
  • quote:

Orijinalden alıntı: road89

yha beyler hersey guzelde su Stastme lınkı kırık lutfen duzltırmsınız sımdıden tesekkur

Alıntıları Göster
    ya yardımcı olurmusunuz bu kodu giriyorum yanlımı doğrumuy giriyorum anlamadım bir türlü doğru kodu giremiyorum hldsupdatetool.exe -command update -game valve -dir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: AytacFx

quote:

Orjinalden alıntı: _*FearLess*_

quote:

Orjinalden alıntı: gsliyim

bu serverı yapınca kota gıdıo mu bırısı felan gırınce servera?

bende merak ettim cevabını verirmisiniz

tabiki gider, internetde sayfa goruntulenemiyor haricinde herseye kota gider internetde.. msn deki yazilara bile

Alıntıları Göster
    Tebrikler çok güzel bir anlatym olmu?? Fakat kota çok gidiyor galiba böyle server açynca .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~ Féano[R] -- 17 Temmuz 2008; 15:37:27 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.