Şimdi Ara

cosplay yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler zirh yapmak istiyorum parcalarini a1 den cikarip aliminyum ilemi kaplayayim? Yardim edermisiniz ilk cosplayim olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: meert11

Beyler zirh yapmak istiyorum parcalarini a1 den cikarip aliminyum ilemi kaplayayim? Yardim edermisiniz ilk cosplayim olacak

Hocam a1 den çıkarıp kaplama aşırı dandik bir görüntü vermez mi? Aşırı pahalı değilse parçaları al derim kiöin cosplay i olacak o
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

quote:

Beyler zirh yapmak istiyorum parcalarini a1 den cikarip aliminyum ilemi kaplayayim? Yardim edermisiniz ilk cosplayim olacak

Hocam a1 den çıkarıp kaplama aşırı dandik bir görüntü vermez mi? Aşırı pahalı değilse parçaları al derim kiöin cosplay i olacak o

Dostum araştırdım kartondan yapılıyormuş sonra ekstra olarak birşeyle kaplıyorlarmış çoğu zaman kötü görüntü yada dandik birşey olmuyormuş sanırım ben kartondan yapıp kil dökücem üstüne ama taşıyamam diye korkuyorum açıkcası çünkü tüm beden birnevi zırh olacak
  • Bence onunla ugrasmaktansa internette ara cosplay icin ihtiyaclarini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A4'ten malzeme çıkartıp eva üstüne çizerek zırh yapabilirsin, hem evayı şekillendirebileceğin için çok da rahat olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bligzer

A4'ten malzeme çıkartıp eva üstüne çizerek zırh yapabilirsin, hem evayı şekillendirebileceğin için çok da rahat olur

Hmm peki istediğim görüntüyü sağlarmı ? yani kötü durmasını istemiyorumda
  • quote:

quote:

A4'ten malzeme çıkartıp eva üstüne çizerek zırh yapabilirsin, hem evayı şekillendirebileceğin için çok da rahat olur

Tam olarak nasıl bir zırh istediğinin resmini atarsan daha kolay yardımcı olabilirim, ama güzelse boyarsan istediğin görüntüyü verebilirsin

• quote:

quote:

quote:

Tam olarak nasıl bir zırh istediğinin resmini atarsan daha kolay yardımcı olabilirim, ama güzelse boyarsan istediğin görüntüyü verebilirsin

2 zırh arasında kaldım tam zırh değil aslında tamamen karakteri yapıcam diyebiliriz zırh diye tanımladımda
    aklımda şu 2 si var

cosplay yardim

cosplay yardim

yaklaşık 5-6 ayım olduğundan ve 2 kişi çalışacağımızdan dolayı yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum

• Hangi etkinliğe yapacaksın? Blitzcrank'i yapmayı düşünüyorsan o daha kolay yapılır ama taşıması ve hareket etmesi çok sıkıntı olur. Üstteki zırh içinse eva ve kağıt hamuru kullanman lazım. Önce evalardan zırhların temelini yapıp, üstüne kağıda tutkal sürerek evayı kaplayıp zırhı şekillendirmen lazım. Sonra üstüne desen vb. ayrıntıları işleyip, su bazlı bir boya ile boyaman lazım. Gerekirse verniklersin boyadıktan sonra. Evayı ısı tabancası ya da fön makinesi ile şekillendirebilirsin
  • quote:

Hangi etkinliğe yapacaksın? Blitzcrank'i yapmayı düşünüyorsan o daha kolay yapılır ama taşıması ve hareket etmesi çok sıkıntı olur. Üstteki zırh içinse eva ve kağıt hamuru kullanman lazım. Önce evalardan zırhların temelini yapıp, üstüne kağıda tutkal sürerek evayı kaplayıp zırhı şekillendirmen lazım. Sonra üstüne desen vb. ayrıntıları işleyip, su bazlı bir boya ile boyaman lazım. Gerekirse verniklersin boyadıktan sonra. Evayı ısı tabancası ya da fön makinesi ile şekillendirebilirsin

blitz i tbf ye yapabilirim
    diğerini gamex diye düşünüyorum yani önümde uzun zaman var blitz için peki ? ne yapmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meert11 -- 16 Aralık 2014; 13:28:41 >

• quote:

quote:

Hangi etkinliğe yapacaksın? Blitzcrank'i yapmayı düşünüyorsan o daha kolay yapılır ama taşıması ve hareket etmesi çok sıkıntı olur. Üstteki zırh içinse eva ve kağıt hamuru kullanman lazım. Önce evalardan zırhların temelini yapıp, üstüne kağıda tutkal sürerek evayı kaplayıp zırhı şekillendirmen lazım. Sonra üstüne desen vb. ayrıntıları işleyip, su bazlı bir boya ile boyaman lazım. Gerekirse verniklersin boyadıktan sonra. Evayı ısı tabancası ya da fön makinesi ile şekillendirebilirsin

diğerini gamex diye düşünüyorum yani önümde uzun zaman var blitz için peki ? ne yapmalıyım

Blitz için kolileri parçalara göre kesip birleştireceksin ve yapıştırıp boyayacaksın sadece

• quote:

quote:

quote:

Blitz için kolileri parçalara göre kesip birleştireceksin ve yapıştırıp boyayacaksın sadece

onu bende düşündümde kötü bir görüntü vermezmi sizce?

• quote:

quote:

quote:

quote:

onu bende düşündümde kötü bir görüntü vermezmi sizce?

Resimdeki blitz kolilerin kaplanması ve boyanması ile yapıldı, sen karar ver kötü olup olmadığına

• Uzun süredir cosplay ile uğraşıyorum bildiğimiz ince kağıt kullanırsan çok kötü durur ve hemen bozulur. Ya cardstock(Türkiyede bristol karton olarak geçiyor) denilen kartonlardan alıcaksın ya da eva denen esnek süngerimsi bir ürün. Cardstock ile yaparsan üzerini sert bir malzeme ile kaplaman lazım. Eva yaparsan sadece plastik tutkalıyla kaplayıp boya atsan yeterli.

Alphonso kaskını ben de yapmıştım aşağıda resmini koydum ancak çok zahmetli olduğu için bıraktım. En zahmetli kısmı şekli çıkarmak değil, şekil bittiğinde üzerini reçine daha sonra da arabalarda kullanılan polyester macun ile kaplayıp zımparalamak. Çünkü zımparayı ne kadar iyi vurursan o kadar güzel gözükür. Polyester macun çok pahalı ve zımparalama işi hayatını yiyor insanın. Raiden'ın çene parçasını bile kaplarken ömrümü yedi çıkıntıları zımparalayıp tekrar macun sürüp tekrar zımparalamak. Ayrıca bu kostümün tamamını polyester macun ile kaplasam aşırı ağır ve masraflı birşey olacağı için vazgeçtim ve Metal Gear Raiden kostümümü tamamladım. Bir de hatırladığım kadarıyla Türkiye'de birisi Blitzcrank yapmıştı aynı resimdeki gibi olmuştu ama kişinin ismini hatırlamıyorum bildiğim kadarıyla koli kartonu kullanmıştı. Yanılıyor da olabilirim.

cosplay yardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tengri No Tengoku -- 24 Aralık 2014; 0:55:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tengri No Tengoku

Uzun süredir cosplay ile uğraşıyorum bildiğimiz ince kağıt kullanırsan çok kötü durur ve hemen bozulur. Ya cardstock(Türkiyede bristol karton olarak geçiyor) denilen kartonlardan alıcaksın ya da eva denen esnek süngerimsi bir ürün. Cardstock ile yaparsan üzerini sert bir malzeme ile kaplaman lazım. Eva yaparsan sadece plastik tutkalıyla kaplayıp boya atsan yeterli.

Alphonso kaskını ben de yapmıştım aşağıda resmini koydum ancak çok zahmetli olduğu için bıraktım. En zahmetli kısmı şekli çıkarmak değil, şekil bittiğinde üzerini reçine daha sonra da arabalarda kullanılan polyester macun ile kaplayıp zımparalamak. Çünkü zımparayı ne kadar iyi vurursan o kadar güzel gözükür. Polyester macun çok pahalı ve zımparalama işi hayatını yiyor insanın. Raiden'ın çene parçasını bile kaplarken ömrümü yedi çıkıntıları zımparalayıp tekrar macun sürüp tekrar zımparalamak. Ayrıca bu kostümün tamamını polyester macun ile kaplasam aşırı ağır ve masraflı birşey olacağı için vazgeçtim ve Metal Gear Raiden kostümümü tamamladım. Bir de hatırladığım kadarıyla Türkiye'de birisi Blitzcrank yapmıştı aynı resimdeki gibi olmuştu ama kişinin ismini hatırlamıyorum bildiğim kadarıyla koli kartonu kullanmıştı. Yanılıyor da olabilirim.

cosplay yardim

o arkadaşa mesaj attım dönüş olmadı elimde baya baya koli kutularından var onları eva ile kaplamamımı önerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meert11 -- 24 Aralık 2014; 13:29:12 >

• meert11 kullanıcısına yanıt
    Anladım, eğer koli kartonundan yapmayı düşünüyorsan dışını eva ile kaplamana gerek yok tahminimce sağlam olacaktır. Tek emin olamadığım konu boyanın direk koli kartonunun üstüne boya vurulduğundan asıl bir görüntü oluşturacağı. İstersen küçük bir karton parçasına boya çalışması yap içine sinerse devam edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tengri No Tengoku

Anladım, eğer koli kartonundan yapmayı düşünüyorsan dışını eva ile kaplamana gerek yok tahminimce sağlam olacaktır. Tek emin olamadığım konu boyanın direk koli kartonunun üstüne boya vurulduğundan asıl bir görüntü oluşturacağı. İstersen küçük bir karton parçasına boya çalışması yap içine sinerse devam edersin.

önereceğiniz boya markası varmı peki?
  • meert11 kullanıcısına yanıt
    marka değil de tür olarak önereyim. önceden sprey boyayla çalışıyordum ama güzel kat atılmıyor istediğin rengi de ayarlayamıyordum tam o yüzden her basit renkten yağlı boya alıp kendi istediğim renge göre karıştırıp tinerle inceltip küçük fırça ile boyuyordum, benim için daha rahat oluyor. sprey olarak tekzenden casati ve polisan alıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.