Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.988
Cevap
211
Favori
475.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sharp61 S kullanıcısına yanıt
    Drezin bağlamıştı sanırım. Rahat olun x1a diye bi bağlantı noktası görceksiniz oraya bağlancak. Yinede tam yapılcak işlemi drezin kardeşe danışmak istersen sor bakalım. Resim çekip ekle bakallım bağladıktan sonra. Başka bağlayacaklara ışık tutarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N11 mağazasında sorulan birkaç soruya göre Cosa ekibi güzel cevaplar vermiş.

    Yazılım departmanı ilerki güncellemede kombi çalışma zamanı, evin sıcaklık grafiği ve tasarruf miktarı gibi bilgileri raporlayıp grafiksel gösterimlerini zaman içerisinde ayarlayacaklarmış.

    Bildiğiniz gibi 15Aralık-31Aralık arasındaki tanışma fiyatı olan 149tl şuan 249tl oldu. Ocak ve şubat ayı içerisinde yeni kampanyaları olacağı bilgisini vermişler.

    Bence tanışma fiyatı olan 149tl için mail atın belki talep olursa haftasonu indirimi gibi bişey yaparlar gibi geliyor bana. Firmada iyi niyet gördüm hep bakalım gelecek ne göstercek bize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 3 Ocak 2015; 20:34:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpress34

    quote:

    Orijinalden alıntı: draco1987


    quote:

    Orijinalden alıntı: xpress34

    quote:

    Orijinalden alıntı: draco1987

    Benim sıcaklık ayarı ile ilgili problemim var..

    22 dereceye ayrlıyorum fakat bir türlü o dereceye gelmiyor ev..

    Cosa desteği aradım petek sıcaklığını 65-70 derece arasına getirin dedi..

    Fakat bir değişiklik olmadı.. Dışarısı son günlerde çok soğuk, bununla alakalı olabilir mi?

    Evimiz 3 katlı vaillant yoğuşmalı kombimiz bulunuyor..

    Tesisat problemi gibi görünüyor bahsettikleriniz.

    Daha önce bendede sorun vardı kombinin kendi marka termostatı takılı iken. Tesisattaki sorunu giderince kombi çok rahatladı. Aynı kombi kullananlar var apartmanda, bizim burada son iki gündür gece -5 derce gündüz - 1 derecede hava sıcaklığı şu anda. Benim kombi 45 dereceye ayarlı ısınma problemi yok, bugün konuştum komşu 70 derecede yanıyor, termostat yok yinede tam ısınamıyoruz dedi.

    Tesisat sorunu ise geri dönüş borusu üzerindeki filtre tıkanmış olabilir. Söküp temizleyin.

    Eğer temiz çıkarsa; vana ve elek filtre plastik ise metal olanlar ile değiştirmek gerekebilir. Ayrıca dönüş hattındaki vana Tam geçişli olması gerekir. Piyasada iki tip vana var.Biri dar geçişli diğeri tam geçişli.

    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_85/f_//tm.htm#101101941

    şu linkte bugün tarihli bir mesajım var.Resimlere bakarak bu mesajı okurmusunuz.

    Teşekkğr ederim.

    Haftasonu ilgileneceğim..

    Kombi bakımı yeni yapıldı filtrede problem olmasa gerek.. Vanaları kontrol edeceğim..

    sadece bununla da alakalı olmayabilir. daha önceleri ya da geçen kış falan sorun varmıydı. Sorunun dolaşım suyunun debisi ile alakalı olduğundan emin olmak için şu takibi öncelikle yapınız;

    1- kazan ısısını 65-70 dereceye getirdiğinizde termostat 23 e ayarlı iken oda ısıssını bulamadan kombi maximum ısıya ulaşıyormu?

    2- kombi max. ısıya ulaşıyorsa; oda daha istenen sıcaklığa gelmediği için termostat kombiye yan komutu gönderiyor, Kombi bir süre haldır haldır yanıyor ve kazan ısıssı max. ulaşıyor ve kombi kendi kendine diyorki ben bana verilen sıcaklık izninin sınırına geldim kendimi kapatıyorum der ve beklemeye geçer (Kombi sadece alevini söndürür bu süreçte, devirdaim pompası çalışmaya devam eder.) bu arada termostattan hala yan komutu gelmektedir.

    Eğer böyle bir durum varsa sorun kesinlikle bahsettiğim vana ve pislik tutucu ile alakalıdır.Çünkü kazanda ısınan su tesisatta yeterince dolaşamamaktadır. Ben bu parçaları değiştirmeden önce bendeki sorun bu şekilde idi. Şİmdi sorun kalmadı.

    Yok oda ısıyı yakalayamadığı halde kombi kazanı da ayarladığınız max. seviyeye ulaşamayıp kendini bir süreliğine de durdurmuyorsa evin yalıtımı ile alakalı veya petak metrajı sorunu denebilir.

    öncelikle bahsettiğim şeyleri gözlemleyin emin olalım ona göre tekrar yorumlarız.



    belkide arkadaşın dediği gibi yalıtım ile ilgili sorununuz olabilir ya da petek bağlantıları hatalı olabilir ya da petek metrajı yetersiz olabilir. bunların hepsi etkendir.

    ilk fotodaki sol baştaki ECA psilik tutucu aynı resimde en baştan ikinsi ise KVS marka psilik tutucu, üçüncü plastik pislik tutucu (marka belli değil) delik çaplarındaki fark gözle bile bariz belli.

    Okuldaki havuz problemleri vardı ya hani işte bunlar için öğrettiler o problemleri çözmeyi o zamanlar bunlar ne işimize yaraycak derdik hatırlarmısınız.





    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında HerşeyCosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    Vanaların resmini paylaşıyorum..

    Örnek olarak orta kattaki salon hiç kullanılmadığı için peteklerini kapadık.. Yanlış bir hareket mi? Ayrıca peteklerin altı ile üstü arası çok fazla sıcaklık farkı var.. İdeali nedir?

    Bir de birşey fark ettim..

    Örnek olarak bu gece eve geç geldim babam gece moduna almış kombi de gece modundaki sıcaklık değerinin üzerine gelince kendini kapamış.. Buraya kadar ok fakat duş alacaktım su ısımadı bende kombinin derecesini cosa dan arttırıp çalışmasını sağladım ancak öyle su ısındı..

    Bu normal mi??
    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında HerşeyCosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında HerşeyCosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey
    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında HerşeyCosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında HerşeyCosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında HerşeyCosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draco1987 -- 4 Ocak 2015; 2:48:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • draco1987 D kullanıcısına yanıt
    kombi bağlantınız metal vana ve filtre kullanılarak yapılmış, gayet iyi görünüyor.

    Bence orta katın peteklerini kapatmanız forumdan öğrendiğim bilgilere göre yanlış bir uygulama. Forumda yazılanlara göre orta katın fazla ısınmasını istemiyorsanız peteklere termostatik vana takılmalı ya da para harcamayayım zaten kurcalayan olmaz vanaların ayarı anaları derseniz petek dönüş vanalarını kısarak fazla ısınmasını istemediğiniz odaların peteklerine REGLAJ denen ayarı yaparsanız daha iyi olacağı yazıyordu forumda.

    Evde küçük çocuk var veya kontrolüm dışında ayarlar değişebilir derseniz petek çıkışlarına GERİ DÖNÜŞ vanasıda takanlar var.Bunların tek farkı el ile aç kapa yapılmaması, allen anahtar ile açılıp kapatılabilmekte ve yapılan ayar istem dışı değiştirlmenin önüne geçmek için düşünülmüş.

    Birde resimlerde gördüğüm şöyle bir hata var. Siz reglaj ayarını kollektörden yapmışsınız. Resimde bazı kırmızı vanaların kısık olduğu görünüyor. Bildiğim kadarıyla kırmızı vanalar sıcak gidiş hattı vanaları. En azından benim tesisatta böyle olduğu için sizdede aynı olabileceğini düşünüyorum.

    Mavi vanalı kollektör resimlerde görünmüyor. Bildiğim kadarı ile reglaj ayarı gidiş hattında değil dönüş hattında yapılmakta. Eğer mavi vanalarınız bu durumda tam açık ise kollektörlerdeki reglaj ayarını mavi vanalardan yapmanız gerekli. Kırmızılar tam açık mavileri tamamen kapatıp sonrasında azar azar açark ayar yapılması gerekli diye biliyorum.

    İkinci sorunuz için ise gece modunda kombinin kullanım suyunu ısıtmaması sorunu bende hiç olmadı. Az önce sizin için tekrar denedim, gece moduna aldım bir süre bekledim. Ev modu 22.5 ta, oda ısısı 23 te, gece modu 20 de olduğa halde çeşmeyi açtığımda kombi devreye girdi ve sıcak su normal şekilde geliyor.

    Acaba Cosa kombi ünitesinin kombi bağlantısı doğru mu yapıldı. Hatalı bir yere bağlanmış olabilirmi diye belirtmek istedim. Çünkü Cosa sıcak kullanım suyuna hiçbir şekilde müdahalede bulunmuyor. Bu sorun bağlantı hatası veya kombi kaynaklı birşey olabilir diye düşünüyorum. Ya da bir kerelik kombi kaynaklı birşey olabilir.

    Benim düşüncelerim bu şekilde, yanlış bildiklerimde olabilir. Eğer hata varsa diğer hocalarımızda fikirlerini beyan eder.

    Peteklerinizin alt ve üst kısımlarındaki aşırı ısı farkı ise iki sebep olabilir. Birincisi peteklerde hava olabilir, her peteğin ayrı ayrı havasını almayı deneyiniz.İkinci ihtimal ise yanlış bağlantı sorunu olabilir. Peek bağlantılarınız nasıl?

    1-Aynı yönde üst giriş alttan çıkışmı
    2-Alttan giriş alttan çıkışmı
    3-Üstten giriş karşı tarafta alttan çıkışmı

    Eğer 1 ve ye 2 nolu daki gibi ise ve petek boylarınız 120 cm ve üzeri ise hatalı bağlantı olarak bahsediliyor forumda ayrı bir başlık var çok tartışılmış. En iyi bağlantı şeklinin 3 ncü seçenekte olması gerektiği defalarca yazılmış. linkini bulabilirsem forumda eklerim.




  • bende kullnamya başladım. gözlemliyorum. firma ürününün arkasında. telefonla olsun maille olsun her soruma cevap veriyorlar. geri bildirimleri daha sonra yapacağım.
  • Cosa dan mail gelmiş yeni okudum; gerçi yazılanlarda ikisinin farkındaydık forum sayesinde.

    Gelen mail şöyle;

    Sizlerden gelen ilk önerileri değerlendirdik. 2015'in ilk günlerinde bir sürpriz yapalım istedik.

    Yeni yılda Cosa ile evimizin sıcaklığını 0.1 derece hassasiyetle ayarlayabilecek, pencere aralığını da 0.1 derece hassasiyetle kendimiz belirleyebileceğiz. Üstelik Dışarıda Modu'nun sıcaklığı da artık bizim kontrolümüzde!

    2015'te size daha birçok sürprizimiz olacak.

    Bizim için 2014 en unutulmaz yıl oldu. 2015 de herkes için başarı, sağlık, mutluluk dolu unutulmaz bir yıl olsun!

    Sevgilerimizle.
    http://www.cosa.com.tr




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharp61

    Arkadaşlar eca confeo plus a cosa yı monte edeceğim. Var ise fotoğraf rica edebilir miyim. Vidaları bile sökmeye korkuyorum şu anda

    merhaba bır arkdasımız asagıdakı lınkte detaylı bır sekılde anlatmıstı nasıl baglancagını

    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_81/tm.htm

    yalnız vıdalardan bırı sol ustte kalıyor altınada plaka denk gelıyor ben o vıdayı sokemeden zar zor yapabılmıstım.




  • Hocam ben eca confeo plus a cosa yı monte etmeye çalıştım. Zaten oda termostat girişi boştu. Oradaki kısa kabloyu çıkarıp cosanın kablosunu taktım. Ama şimdide kazanı ateşlemıyor. Neyi yanlış yapmış olabılırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpress34

    kombi bağlantınız metal vana ve filtre kullanılarak yapılmış, gayet iyi görünüyor.

    Bence orta katın peteklerini kapatmanız forumdan öğrendiğim bilgilere göre yanlış bir uygulama. Forumda yazılanlara göre orta katın fazla ısınmasını istemiyorsanız peteklere termostatik vana takılmalı ya da para harcamayayım zaten kurcalayan olmaz vanaların ayarı anaları derseniz petek dönüş vanalarını kısarak fazla ısınmasını istemediğiniz odaların peteklerine REGLAJ denen ayarı yaparsanız daha iyi olacağı yazıyordu forumda.

    Evde küçük çocuk var veya kontrolüm dışında ayarlar değişebilir derseniz petek çıkışlarına GERİ DÖNÜŞ vanasıda takanlar var.Bunların tek farkı el ile aç kapa yapılmaması, allen anahtar ile açılıp kapatılabilmekte ve yapılan ayar istem dışı değiştirlmenin önüne geçmek için düşünülmüş.

    Birde resimlerde gördüğüm şöyle bir hata var. Siz reglaj ayarını kollektörden yapmışsınız. Resimde bazı kırmızı vanaların kısık olduğu görünüyor. Bildiğim kadarıyla kırmızı vanalar sıcak gidiş hattı vanaları. En azından benim tesisatta böyle olduğu için sizdede aynı olabileceğini düşünüyorum.

    Mavi vanalı kollektör resimlerde görünmüyor. Bildiğim kadarı ile reglaj ayarı gidiş hattında değil dönüş hattında yapılmakta. Eğer mavi vanalarınız bu durumda tam açık ise kollektörlerdeki reglaj ayarını mavi vanalardan yapmanız gerekli. Kırmızılar tam açık mavileri tamamen kapatıp sonrasında azar azar açark ayar yapılması gerekli diye biliyorum.

    İkinci sorunuz için ise gece modunda kombinin kullanım suyunu ısıtmaması sorunu bende hiç olmadı. Az önce sizin için tekrar denedim, gece moduna aldım bir süre bekledim. Ev modu 22.5 ta, oda ısısı 23 te, gece modu 20 de olduğa halde çeşmeyi açtığımda kombi devreye girdi ve sıcak su normal şekilde geliyor.

    Acaba Cosa kombi ünitesinin kombi bağlantısı doğru mu yapıldı. Hatalı bir yere bağlanmış olabilirmi diye belirtmek istedim. Çünkü Cosa sıcak kullanım suyuna hiçbir şekilde müdahalede bulunmuyor. Bu sorun bağlantı hatası veya kombi kaynaklı birşey olabilir diye düşünüyorum. Ya da bir kerelik kombi kaynaklı birşey olabilir.

    Benim düşüncelerim bu şekilde, yanlış bildiklerimde olabilir. Eğer hata varsa diğer hocalarımızda fikirlerini beyan eder.

    Peteklerinizin alt ve üst kısımlarındaki aşırı ısı farkı ise iki sebep olabilir. Birincisi peteklerde hava olabilir, her peteğin ayrı ayrı havasını almayı deneyiniz.İkinci ihtimal ise yanlış bağlantı sorunu olabilir. Peek bağlantılarınız nasıl?

    1-Aynı yönde üst giriş alttan çıkışmı
    2-Alttan giriş alttan çıkışmı
    3-Üstten giriş karşı tarafta alttan çıkışmı

    Eğer 1 ve ye 2 nolu daki gibi ise ve petek boylarınız 120 cm ve üzeri ise hatalı bağlantı olarak bahsediliyor forumda ayrı bir başlık var çok tartışılmış. En iyi bağlantı şeklinin 3 ncü seçenekte olması gerektiği defalarca yazılmış. linkini bulabilirsem forumda eklerim.

    Cosa nın bağlantısında problem yok.. Termostat girişi denildiği gibi kısa devre yapılmıştı oraya taktım..

    Belki anlıkbir problem oldu dediğiniz gibi.. Sıcak su ile alakası olmadığını biliyorum cosanın..

    Peyek bağlantısı ise aynı yerden giriş ve çıkış var sanırım 2. Bağlantı gibi.

    Orta kattaki mutfağı iptal edip oda yaptık ordaki pryeğin bağlantısı değiştirip 3.bağlantı gibi yaptık.. O ada cayır cayır yanıyor :) ama diğer peyek bağlantılarını değiştirmek çok mümkün değil gibi çok iş çıkarır..

    Diğer tavsiyelerinizi deneyeceğim kırmızı vanaları açıp mavileri kısıp ayar yapacağım..

    Tekrar teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cosa kombi ünitesinde test düğmesi var ateş resimli ona bikaç sn basılı tutunca mavi ışık yanıyor ve kombi ateşliyor. Denedinizmi acaba?


    @draco1987 Hocam sizin sorun denk gelmiş gibi. Normalde hiçbir kombinin termostat girişi kullanım suyunu etkilemez. Bu durum cosada da aynı başka bir oda termostatında da aynıdır. Kombi termostat köprüleri sadece petek sıcaklığını aç kapat yaparlar.

    Bu arada wifi sorunu ve sık kopma yaşayanlar var mı? Bikaç kişi vardı çözüldümü sorunları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharp61

    Hocam ben eca confeo plus a cosa yı monte etmeye çalıştım. Zaten oda termostat girişi boştu. Oradaki kısa kabloyu çıkarıp cosanın kablosunu taktım. Ama şimdide kazanı ateşlemıyor. Neyi yanlış yapmış olabılırım

    ECA confeo plus ta iki adet köprü olması lazım. Biri open-therm modülasyon girişi, diğeri oda termostat girişi. Yanlış klemense bağlamış olabilirsiniz.
    Siz X1A klemensindeki köprüyü iptal edip, termostat uçlarını oraya bağlayın. 220V girişin yanında.
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    İlk aldığımda eşleştirirken sorun çıktı. İstasyonu yakınlaştırdım eşleştirdim eski yerine tekrar aldım hiçbir sorun çıkmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharp61

    Hocam ben eca confeo plus a cosa yı monte etmeye çalıştım. Zaten oda termostat girişi boştu. Oradaki kısa kabloyu çıkarıp cosanın kablosunu taktım. Ama şimdide kazanı ateşlemıyor. Neyi yanlış yapmış olabılırım

    Bu şekilde bağlayacaksınız.
    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanTR

    Cosa kombi ünitesinde test düğmesi var ateş resimli ona bikaç sn basılı tutunca mavi ışık yanıyor ve kombi ateşliyor. Denedinizmi acaba?


    @draco1987 Hocam sizin sorun denk gelmiş gibi. Normalde hiçbir kombinin termostat girişi kullanım suyunu etkilemez. Bu durum cosada da aynı başka bir oda termostatında da aynıdır. Kombi termostat köprüleri sadece petek sıcaklığını aç kapat yaparlar.

    Bu arada wifi sorunu ve sık kopma yaşayanlar var mı? Bikaç kişi vardı çözüldümü sorunları.

    Az önce yine denk geldi

    Şöyle açıklamam gerekirse evin sıcaklığı hedef sıcaklığın üzerinde..

    Bu yüzden cosa ara yüzünde kombi kapalı logosu çıkıyor..

    Sıcak suyu açıyorum sıcak akmıyor.. Sonra hedef sıcaklığı yükseltiyorum ve sıcak suyu açıyorum kombinin üzerindeki derece hızla artmaya başlıyor ateşleme yapıyor ve sıcak su akmaya başlıyor..

    Bende termostatın sadece petek sıcaklığını kontrol ettiğini biliyorum.. Fakat cosa bir şekilde sanki kombiyi kapatıyor ve su ısınmıyor..

    Çok anlayamadım açıkcası... Kombi problemli herhalde... Ya da kombi ile cosa arasındaki siyah kırmızı kablonun yerlerini yanlış takma gibi bir sorun olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draco1987 -- 4 Ocak 2015; 18:48:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cosayi kuramadim.yardim lütfen.tablet ten kablosuz ağda cosayi seciyorum.mobil uygulamada modem Şifremi yazıyorum.basari ile kuruldu diyor.fakat geri sayım başlamıyor.sorun nerde acaba kombiye bağlanan kısım uzerindeki düğmeye basınca manuel çalışır mi.usumeye basladik evde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtube vidrolarindan izleyip yapabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: draco1987

    quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanTR

    Cosa kombi ünitesinde test düğmesi var ateş resimli ona bikaç sn basılı tutunca mavi ışık yanıyor ve kombi ateşliyor. Denedinizmi acaba?


    @draco1987 Hocam sizin sorun denk gelmiş gibi. Normalde hiçbir kombinin termostat girişi kullanım suyunu etkilemez. Bu durum cosada da aynı başka bir oda termostatında da aynıdır. Kombi termostat köprüleri sadece petek sıcaklığını aç kapat yaparlar.

    Bu arada wifi sorunu ve sık kopma yaşayanlar var mı? Bikaç kişi vardı çözüldümü sorunları.

    Az önce yine denk geldi

    Şöyle açıklamam gerekirse evin sıcaklığı hedef sıcaklığın üzerinde..

    Bu yüzden cosa ara yüzünde kombi kapalı logosu çıkıyor..

    Sıcak suyu açıyorum sıcak akmıyor.. Sonra hedef sıcaklığı yükseltiyorum ve sıcak suyu açıyorum kombinin üzerindeki derece hızla artmaya başlıyor ateşleme yapıyor ve sıcak su akmaya başlıyor..

    Bende termostatın sadece petek sıcaklığını kontrol ettiğini biliyorum.. Fakat cosa bir şekilde sanki kombiyi kapatıyor ve su ısınmıyor..

    Çok anlayamadım açıkcası... Kombi problemli herhalde... Ya da kombi ile cosa arasındaki siyah kırmızı kablonun yerlerini yanlış takma gibi bir sorun olabilir mi?

    Termostatla ilgili bir durum değil bu. Ya kombi arızası ya da termostat uçları yanlış bir yere bağlı. Termostattan önce böyle değildi dediğinize göre yanlış yere bağladınız. Şema yok resim yok Nasıl bileceğiz? Resim koyun bağladığınız yeri görelim yanlış veya doğru diyelim.




  • Kombi uniteyi dogru bagladiniz mi
    istasyon,modem ve kombi unite yeterli uzaklikta mi
    modemde kanal otomatikte mi bir kanalda secili mi
    Mobil uygulamada ana ekrana derece bilgisi geliyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosa ve taşınabilir usb sarj cihazi
    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • draco1987 D kullanıcısına yanıt
    hocam petek bağlantısı benim bahsettiğim 2 numaralı şekilde demişsiniz bir tane foto eklerseniz daha iyi olur.

    Şayet dediğim gibi alt giriş diğer tarafta alttan çıkış ise herhangi bir tanesini deneyerek fark olup olmadığını tespit edersiniz diğerlerini ona göre faydası oluyorsa değiştirirsiniz.

    Değişikliği yapmak için 1 tane KROM PETEK BAĞLANTI BORUSU satın alın. İnternette 60 cm boyunda rekorlu krom boru adet fiyatı ortalama 6 TL civarında siz kaça alırsınız bilmem, bu arada radyatör yüksekliğinizin 60 cn olduğunu düşünerek öernek verdim. Radyatör yüksekliğiniz kaç cm ise krom boruyu da o boyda alın.yani çok pahalı birşey değil.

    Petek bağlantınız alt giriş alt çıkış şeklinde olan bir peteğin giriş vanasını söküp üste alın, aşağıda kalan hattan gelen boruya satın aldığınız krom boruyu monte edip üst giriş yapın durumu gözlemleyin. Eğer faydası olursa diğer petekleri sonra yaparsınız.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.