Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (254. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.988
Cevap
211
Favori
475.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    2 gün arayla gece sularında Cosa bu konuma geçip kombi ünitesiyle iletişimi kesiyor. Dolayısıyla ev soğuyor sabaha kadar. Elektriksel bir sorun olduğunu sanmıyorum. Diğer elektrikli bazı cihazlardan elektrik kesinti olduğunu anlayabiliyorum. 3. yılım bu, ilk kez böyle ard arda aynı sorunu yaşadım. Sorun ya da çözüm hakkında fikri olan var mı?




  • Merhabalar, ben de ECA kombi ile kullanıyorum. Kazan sıcaklığı 51 dereceye ayarlıyken COMFORT modunda mı yoksa ECO modunda mı çalıştırıyorsunuz acaba?
  • oricin kullanıcısına yanıt
    COMFORT da çalıştırın.
    Yoksa kombi devreye kolay kolay tekrar girmez.
    Devreye girme sıcaklığı çok aşağı düşer.
  • ttoygar T kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu bağlantı sorununu bende yaşamıştım. 1.5 yıldır aynı yerde kullanıyordum. bende kombi ünitesinde sorun çıkmıştı. şöyleki biliyorsunuz kombide gelen kablo cosa kombi ünitesine girerken küçük butonlar var onlara ince tornavida ile basarak kablo ucunu takıyoruz. o butonlardan biri bozulmuş nasıl bozulduysa. temazsızlık yapıyormuş. cosa kombi ünitesine giren kabloyu ve kombi bağlantısını kontrol edin bence.
  • Merhaba, vay be 3 yıl olmuş cosa. Oysa dün gibi hatırlıyorum. ilk ürün alanlardanım. işe yararmı bu cihaz acaba? böyle bir firma var mı? :):) sipariş ettik ama cihaz gelecek mi? cihaz geldi. tak çalıştır. yok çalışmıyor yok kopuyor derken Sapa sağlam bir yazılıma kavuştu bence son 2 yıldır. ama ilk yıl baya ceremesini çektik biz :)

    Şimdi şöyle bir sorum var. elimde kombi + klima paketleri var. hiç açmadım satacağım için. klima için ayrı bir ünite var mı? yoksa cosa istasyon klimanın olduğu odada olması yeterlimi?

    eski Cosamı satıp bu yenilerden mi açsam? kullanan var mı? bir farkı var mı eski ve yeni cosanın? Kullanıp kıyaslayabilecek arkadaş var mı?
  • cempatik C kullanıcısına yanıt
    hala eksikleri var bence,hemde çok var bende aldım 1 ay olmadı yani bişi anlamadım bakalım :)))
  • oricin kullanıcısına yanıt
    Bende comfort modu sicak su icin.siz eco modda calistirmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    ee beklentiler kişiden kişiye değişir tabi. :) benim tam anlamıyla isteklerimi karşılıyor. kopmasın, ısı ölçümü sapmasın yeterli geliyor. illaki hiçbir şeyin en iyisi yok. her zaman bir üstü yapılabilinir. sizin gördüğünüz eksiklik nedir?
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, 50 Derece ve COMFORT modunda, COSA termostat ile kullanmaya başladım şimdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dncrmdn

    Herkese merhaba;

    Bende 1,5 aydır Cosa kullanıyorum genel olarak memnunum. Geçen ay 83 Tl fatura ödedim. 75 metrekare daire. Hala en iyi ayarı tutturmaya çalışıyorum. Birçok şey etki ediyor. Camlardan hava gelmesi, çelik kapıdan hava gelmesi vs.

    Benim sorum şu alacak. Cosada kombi çalışıyor gözüksede kombi duruyor sonra tekrar çalışıyor. Bunun sebebiyle ilgili burada yaptığım okumalarda petekelrin yetersiz olabileceği çıkarımını yaptım. Yinede farklı bir düşünce var mıdır sormak isterim.

    Mutfakta 60 cm petek var, Salonda 1 metre petek var fakat boyu uzun olanlardan ölçü hatırımda değil. Yatek ve çocuk odasında 60 cm petek var.

    Kombi söz gelimi 21,2 den 22 ye çıkana kadar bazen duruyor çalışıyor ama cosada hep çalışmış gözüküyor.

    Kombi Kazan sıcaklığı sabit 65 derecede ayarlı.


    Raporuda ekledim bir incelerseniz sevinirim.


    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey


    Merhaba hocam, bilinçli kullanım dediğim tabir tam size uyuyor Dediğiniz gibi markası ne olursa olsun termostat kullanıcıların bilmesi gereken en önemli konu evde ısıyı tutabilmektir. Camlar çelik kapı ve buna benzer bir çok etken var evi soğutan ciddi konu.

    Kombinin çalışıp çalışmaması sistemi genelde şöyledir hocam. Oda termostatı sadece çalış emri vererek köprülemeyi aktif hale getirir. Kombi kendi anakartı yazılımına göre çalışır. Kendi kombim baymak eco4'ten örnek vereyim. Cosa çalış emri verdi, kombim 60C kazan sıcaklığına çıkana kadar yandı ve bendeki +7 derece daha yanıyor yani 67C de alev söndü ama bu sırada oda sıcaklığı hedef sıcaklığa gelmediği için Cosa köprüyü kapatmadı. Kombi ise dönüş suyunu sürekli kontrol eder. Devirdaim bu arada sürekli çalışır. Dönüş su ısısı düştüğünde kombi ateşlemeyi yapar ve tekrar tesisat suyunu ısıtır. Bu döngü devam eder tıp kı termıstatsız çalışması gibi. Cosa oda sıcaklığını hedefe getirirnce köprüyü kapat emri verir ve kombi o an ateşlemedeyse söner ve köprü kapandıktan 3dk daha devirdaim pompası devam eder ve durur. Sistem böyle işliyor hocam. Marka modele göre değişir kiminde pompa sürekli çalışır kiminde kazan sıcaklıkları farklılık gösterir.

    Bahsettiğiniz 21.2 den 22 dereceye çıkana kadar durması çalışması normal bir durum. Bu demek değildir ki petek metrajı eksik veya tam. 20mt petekte döşeseniz hedef sıcaklığı oda ısısından çok yüksekteyse yanma yine tesisat suyu sıcaklığı belli dereceye gelince duracaktır.

    Sizin petek metrajı için önerim profesyonel bir destek alın. Bir şeyleri değiştirmeye niyetiniz varsa mühendislik firmaları var ölçtürün bağlantıları kontrol ettirin ilave edebilecekseniz ettirin. Raporunuzda sıkıntı görmüyorum düşük ısıda kullanıyorsunuz memnunsanız bence aynen devam




  • Merhaba arkadaşlar ,kombi control cihazı ile sensör arasında nasıl bir iletişim var. İkiside ayrı ayrı internete bağlanıp bulut üzerinden mi iletişim kuruyolar yoksa başka protokol üzerinden birbirleri arasında bir iletişim var mı ? Evin her yerinde internet ful çekmesine rağmen iki çihazda yanyana olmadığı taktirde iletişimde çok kopmalar oluyor. Yan odaya bile taşıma imkanım olmuyor. Evde 50 mbit internet var, IP kameralar ve alarm sistemi mevcut bunların hiçbiri kopma yaşamıyor fakat bu cihaz devamlı çevrim dışı oluyor. Sorunu çözmek açısından soruyu net cevaplıyacak arkadaşlar yazabilirse sevinirim.
  • SerkanBataleon S kullanıcısına yanıt
    RF sinyalleri ile haberleşiyor. Evdeki diğer wifi sinyalleri sinyalleri etkiliyor. Modeminizin wifi kanalını 11 e alıp deneyin birde. Üretici bunu tavsiye ediyordu. Kendi routerımı yaptım belirgin şekilde kopmalar azaldı. Haftada bir iki ancak oluyor artık.
  • Cosa'dan yeni ürün!
    Haydi bakalım, ilk kullanıcılarından biri yine ben olacağım..

    https://www.dunya.com/sirketler/cosa-yeni-urununu-piyasaya-surmeye-hazirlaniyor-haberi-394384
  • Yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum bugün ilk defa uzun süreli internetten kaynaklı sorundan dolayı bağlantı problemi aldım. Şimdi aklıma takılan bir şey var internet bağlantısı olmadığı zaman cosa'nın çalışma sistemi nasıl işliyor. Mantıken internetin çalışmasına etki etmemesi lazım sadece uzaktan benim kontrol etmeme engel oluyor değil mi? Onun haricinde cosa istasyon haftalık programdaysa dereceyi ölçüp aynı şekilde çalışmaya devam ediyor doğru mu?
  • Cosa kurulum ekibi geldi
    Baymak Starbridge 240Fİ bağladı gitti
    Bu değerler kafamı karıştırdı ama
    20C ayarladım ama 23C de Cosa
    70C kombi 29 C içerisi gösteriyor Baymak
    Artık kombiye bakmiyoruz dedi servis
    Cosa ne derse o..
    Hanım görürse kıyamet kopar 70 C de
    Fatura ağır olmasın sakın

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 16 Aralık 2017; 22:26:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • shaqkin S kullanıcısına yanıt
    Dün mh ile görüştüm internet olmazsa programlandigi gibi çalışmaya devam eder ama elektrik kesintisi olursa saati şaşırır guncelleyemez dediler fakat şimdi benimde kafama takılan elektrik kesilince kaldığı saatten mi devam ediyor yoksa 12:00 dan mı başlıyor acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosa kombi ünitesini komşuma verdim denemesi için

    Şimdi kurulum içim nasıl yapacak bendeki kullanıcı adı ve şifresi yereli mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 3 Temmuz 2020; 17:20:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosa ile bağlantı problemi yaşayan var mı bulut servisinde bağlamamalı uyarıda alıyoruz sürekli kurulum aşamasındayız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk

    Cosa ile bağlantı problemi yaşayan var mı bulut servisinde bağlamamalı uyarıda alıyoruz sürekli kurulum aşamasındayız

    Su anda bir sıkıntı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.