Şimdi Ara

Corsair Spec-2 kullanıcıları bir bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, az önce kasayı, genellikle bilgisayarı açtıktan belli bir süre sonra içinden gelen ve kesik kesik olabilen bazen de düz olan; seviyesi de kısmen azalan bazen de kısmen artan bir sesten dolayı açtım. Fakat bir şeyi fark ettim kasanın arka kapağını yani kabloların saklandığı yerdeki kapağı tutan arkadaki (üst-alt) büyük kafalı vidaların ikisi de yalama olmuş. Yani vidalar yerine oturuyor belli bir yere kadar içeriye kadar döndürerek girebiliyor ama bir yerden sonra tam sıkılacak noktaya gelmiyor boşa dönüyor. Ve bu bahsettiğim ses o kapağa bastırınca şiddetle artıyor. Yani o bölgeyle ilgili bir sıkıntı var. Benim gibi bu kasada arka kapağın vidaları yalama olmuş olanlar var mı? Varsa ne çözüm ürettiler acaba. Kapak tam kapanıyor kabloları güzelce sakladım, derleyip topladım ama biraz nasıl desem bastırınca tam oturuyor gibi kapak elimi çekince biraz atıyor gibi ama %98 kapanıyor sadece 1-2 mm havada kalıyor, bastırınca oturuyor o da.

Böyle bir durumu ilk defa duyuyorum. İmkan varsa yakınınızdaki bir hırdavatçıya gidip aynı ölçülerde bir vida alıp takmayı deneyebilir misiniz? Kasanın vidasını yanınızda götürüp göstermeniz yeterli. Değişen vida ile daha iyi sabitlenecek mi onu öğrenelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech guru -- 10 Haziran 2015; 10:32:08 >
    Foruma açmış olduğunuz CORSAIR ürünleri ile ilgili SORU/DESTEK konularına gün içerisinde herhangi bir cevap verememem durumumda lütfen konuya ait linki bana özel mesaj atınız. Yoğunluk yüzünden o anda gözümden kaçmış olabilir. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Selamlar,

Böyle bir durumu ilk defa duyuyorum. İmkan varsa yakınınızdaki bir hırdavatçıya gidip aynı ölçülerde bir vida alıp takmayı deneyebilir misiniz? Kasanın vidasını yanınızda götürüp göstermeniz yeterli. Değişen vida ile daha iyi sabitlenecek mi onu öğrenelim.

Diğer ön yani cam kısmın olduğu kasanın vidalarını denemek daha mantıklı değil mi? Aynı tarz vidalar, deneyecektim ama unuttum kasayı toplayınca aklıma geldi. Şimdi pc yeni açıldı ses gelecek mi diye günün sonuna kadar bir kullanayım. Bir de arka kapak yokken ses geliyor mu diye bakacağım. Bir şey var ama çözemedim. Kapak tam oturmuyor gibi, bunun kablolarla da alakası yok çünkü kapağa elimle, avcumun içiyle biraz bastırınca 1-2 mmlik kısım tamamen oturuyor elimi çekince tekrar dışa doğru salıyor kendini. Vidayı da bir elimle kapağı bastırarak taktım ama bir yerden sonra sıkmıyor vida. Mesela elimle de çevirdiğim zaman vida hemen gevşiyor yani buradan da belli yalama olduğu. Diğer ön kapaktakileri de kontrol ediyorum onlarda da mesela bir yerden sonra hep aynı yerinde dönüyor ama onlar sıkılmış gibi duruyor elimle çeviremiyorum sert oturmuş.

Ekleme: Hocam bir de enteresan ki şunu fark ettim kasanın ön kısmında bilirsiniz çizgi şeklinde kırmızı bir ışık yanar üst tarafta ön kısımda. O ışık ilk aldığım zamanlar yanıyor daha sonra hiç yanmamaya başladı şimdi bu kasaya nolduysa içini açıp kapayınca o ışığın da şimdi yandığını fark ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mao tun -- 10 Haziran 2015; 10:54:24 >

• Alacağınız vidalar biraz daha kısa olursa daha erken kavrayıp boşa dönmeyebilir, bunu test edebilirsiniz. Öndeki LED'in kablosu tam oturmamış olabilir anakartınıza taktığınız pinlerde. Açıp kapayınca tekrar düzelmiş olabilir.
    Foruma açmış olduğunuz CORSAIR ürünleri ile ilgili SORU/DESTEK konularına gün içerisinde herhangi bir cevap verememem durumumda lütfen konuya ait linki bana özel mesaj atınız. Yoğunluk yüzünden o anda gözümden kaçmış olabilir. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim...
  • @Princess Chelsea

Hocam ben bu konuyu niye görmedim ya aynı dönem (Mayıs 2015) bu kasayı yeni sistemimle beraber almıştım, ben de sistemi aldığımdan beri -yani 1 senedir- bu sorunların aynısını birebir yaşadım, hâla da var ama artık bıktım, uğraşmıyorum. Siz n'aptınız yeni vidalarla denediniz mi? Bahsettiğiniz şeylerin aynısı birebir bende var, konuyu tesadüfen şimdi gördüm.

O öndeki kırmızı çizgi aynen öyle kasayı ilk aldığım zamanlar hep yanardı şimdi nadiren veya ara sıra yanıyor. Ama bir şey farkettim işlemciye yük bindiği zaman o öndeki kırmızı çizgi yanıyor ve pc'yi kapatana kadar sönmüyor. Buna mutlaka eminim belki sende de öyledir mesela anlık olarak falan işlemci %100 olursa (oyunlara girerken, oyundayken vs... özellikle de sağlam oyunlarda) o ışık 1 kere yanıyor ve hiç sönmüyor. Anlatması zor biraz nasıl desem. Anlamışsınızdır siz.

Bende de 2 kapaktaki vidalar gevşek dediğim gibi tüm dedikleriniz benimkiyle, elimle azıcık dokunun-ittirince kapak oturuyor elimi çekince 1-2 mm geri atıyor. İki kapakta da var bu sorun. Bahsettiğiniz ses "dıııııııııy" gibi ince tiz, gıcık bir ses di'mi? Bende mesela kapağı tutan vidayı parmağımla yere doğru bastırınca ses azalıyor, yukarı doğru çekince ses artıyor. Evet çok saçma ama böyle... Umarım çözüm bulmuşsunuzdur.

Desktop: MSI Z97S SLI PLUS // i5 4690k (Turbo Boost 3.9 GHz.) // Hyper 212 Evo CPU Soğutucusu (160 mm) // Gigabyte G1 GTX 970 ; stok hız 1380-7010 mhz // Corsair Vengeance PRO 2x4 DDR3, 1600 mhz // CORSAIR SPEC-02 MidT // Corsair VS 650 PSU (12v = 50A) // Samsung 850 Evo 120 GB // Seagate Barracuda 1 TB 64 mb 7200rpm (ST10000DM003-1CH162)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.