Şimdi Ara

Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
387
Cevap
10
Favori
37.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ewarrr kullanıcısına yanıt
    Mevcut değil ne yazık ki.
  • Herkese merhaba 15 gün önce sanırım bilgisayar ve teknoloji hayatımın en büyük hatasını yaparak razer blackwidow chroma satın aldım.(özel isim olmasına rağmen baş harflerini büyük yazmak bile gelmiyor içimden :) ) Bir çok arkadaş Corsair K70'in çok güzel olduğundan bahsetmişti. Şuanda elimdeki Razer'ı(hadi büyük harf yaptım) satarak Corsair K70 almak istiyorum. Ne kadar güzel bir klavye olduğuna bende sonunda karar verebildim ve eminim. Yalnız sormak istediğim bir şey var. Corsair ile kıyaslanmadığında Razer ile kıyaslandığında Asus Strix Tactic Pro ve Logitech G910 klavyeleri nasıldır bu konuda yorum yaparsanız çok sevinirim, teşekkürler yakında aranıza katılmak ümidiyle...
  • taa 2000 yılnda logitech mx7000 klavye mouse set almıştım türkiyede 10 adet vardı ozaman o yüzden türkçe karakter yoktu. bir türlü alışamadım. ama klavye tuş basması kalite mükemmeldi su gibi akıyordu. sonra bir heves oyuncu klavyesi çıkmış, ışıklı olsun gece rahat görelim diye logitech ilk çıkardığı oyuncu klavyesinden g15 aldım. yok makro tuşu varmışda vs. tek yaptığım ctrl+c birde mail adresimi atamak oldu. klavye kütük resmen hem sert geldi hemde sesli. ayrıca g15 te de türkçe harf yok. Allahtan yapışkan çıktıda türkçe harflerin olması gereken yere yapışkan ile yapıştırdık. o ingilizce klavyedeki çin işkencesini bir daha yaşayamazdım ancak o etiket yapıştırıp türkçeleştirdiğim yerlerde ışıksız kaldı ne yazıkki. ve aşağı yukarı 7-8 yıldır idare ediyordum farenin bozulmasıyla birlikte klavyeyide şutlayim dedim ama şimdiki ışıklar evlere şenlik bayram yeri gibi world of warcrafttan beter. ayrıca millet daha sert basan tuşlara özeniyor sert tuşun ne avantajı var anlamıyorum.

    kısaca şunu diyim klavyeye bazen bakıyor bile olsanız benim gibi bu türkçe harflerin olmaması çin işkencesi oluyor ve kesin hatalı yazımlar yapıyorsunuz. ayrıca klavyenin üst tarafında numaraların olduğu yerde ctrl ve alt tuşu ile yazdığınız 2. 3. fonksiyondaki karakterlerinde yeri değişik. ha bunu türkçe klavye etiketi yapıştırarak halledersiniz ancak bu seferde klavyenin tuşlarındaki ışığın üzeri kapanır.

    yani bence türkçe olmayan klavyenin yanından geçilmez. 2. el satarkende büyük problem olur. hem ben 300-500 tl veriyorsam kusura bakmasınlar ama kendi alfabemi bir iki plastiğede basmalarını İSTERİM. 3-5 milyon ışık rengi az olsun ama türkçe harf olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ewarrr

    Bu mesaj silindi.
    quote:

    Orijinalden alinti: Ewarrr

    Dostum sende 10-15 yildan bahsediyorsun ama kusura bakma da artik zihnin nerede ne oldugunu algilayamamissa o senin beceriksizligin..
    Ingilizce klavye benim k70 de hiçbir sekilde zorlanmadim ne noktalama iisaretlerinde nede harflerin bulundugu yerlerde...
    Ha logitech gibi turkçe tus takimi çikmissa müsteri hizmetlerinden almamakta saçmalik olurdu.

    tabirler şahane. yazı uzayacak. ben senin mahallenden karşı komşunum memnun oldum. bu arada neredeyse tüm hayatı boyunca klavyede yazan ama hala türkçe klavyede yazanlara da bu beceriksiz sözünün ucunu dokundurdun tebrik ederim seninde beynin ağzından çıkanın nerelere kadar gidemiyeceğini algılamayacak kadarmış. özgeçmişimi yazdırma bana buraya beceri olarak gazeteye dergiye çıkacak kadar beceri isteyen işler yaptığımı düşünüyorum. bu klavyede yazmak benim tercih meselem beceri değil.

    profesyonel açıdan cevap veriyorum kendini zorlarda karakterinin dışına çıkar bu şekilde benimle yazışırsan memnun olurum. ben senin mahallende oturan seni çekmek zorunda olduğu için sana gülümsemek zorunda olan çevrenden birisi değilim. cevap veremeyeceğin iki aşağılamada ben yazarım kalbin kırırlır.
    1- bir insan isteksiz bir şekilde bi şeyi yaptığı zaman o şeyde hatalar olur. bu 1. ben klavyeye bakarak yazmayı seviyorum ve ingilizce karakter görmek istemiyorum.
    2- bu ezbere dayalı bişey. ben ezberide sevmem bu kadar basit. ki rus alfabesini(kiril) ve yazmasını 2 günde ezberledim çünkü ihtiyaçtandı. klavyeyi %100 ezberlemek istemiyorum.
    3- ezberlediğin şeyi tekrar etmezsen unutursun. ezberlesen bile hergün yazman gerekiyor. ara verdinmi unutursun.
    4- madem norveç danimarka gibi alfabeleri razer steel vs klavyelerine koyuyorlar o zaman TÜRKÇE yide koyacaklar! senin bakış açına göre norveç danimarka vs bunlar algılayamayan beceriksizler. hatta tüm avrupayı sildin attın.
    5- klavyenin üstünde 1234567890 bunların olduğu yerde "alt" veya "ctrl" veya "alt-gr" tuşları ile yazılanlarda farklı yerlerde ingilizce klavyede. bu sadece türkçe 6 adet harf meselesi değil.
    yani .... ö ç ş i ğ ü . , : ; ! ' ^ + % & / ( ) = ? _ @ # $ { [ ] } \ | < > " é ..... , 39 adet tuşun yeri farklı olmuş oluyor ingilizce klavyede bunu sadece 6 türkçe harf olarak gösterip basitleştirmek yanlış. eskiden üstüne etiket yapıştırabilirdi ancak şimdiki aydınlatmalı klavyelerde aydınlatmayı kapatıyor bu etiket.
    6- yazının gerilerine git veya forumda bak birileri sürekli böyle yazıyor=...... dun gittim ekmek alacaktim onume araba cikti....... şimdi bana klavye ayarını ingilizce yapmış. türkçe değiştirir yazar diyebilirsin o halde yapın türkçe yazın. zorlayın kendinizi nede olsa ezberlediniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 31 Ocak 2016; 13:08:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ewarrr

    Bu mesaj silindi.
    quote:

    Orijinalden alinti: Ewarrr

    Dostum sende 10-15 yildan bahsediyorsun ama kusura bakma da artik zihnin nerede ne oldugunu algilayamamissa o senin beceriksizligin..
    Ingilizce klavye benim k70 de hiçbir sekilde zorlanmadim ne noktalama iisaretlerinde nede harflerin bulundugu yerlerde...
    Ha logitech gibi turkçe tus takimi çikmissa müsteri hizmetlerinden almamakta saçmalik olurdu.

    neticede 39 adet tuş farklı olmuş oluyor ingilizce klavyede. 6 değil.

    genel kültür olarak dünya klavyede yazma şampiyonu türkiye olmuş. sonra fransızlar şikayet etmişler türkiye hile yaptı vs gibi. sonuçta türkiye şampiyon olmuş. bunu biliyor musun? bir araştır bakalım hangi klavyeyi kullanmışlar neden nasıl olmuş? Bill Gates e sormuşlar "karşınıza zor bir iş çıktımı ne yaparsınız diye?" -"zor işleri tembel birisine veririm. o zor işi kolaylaştıracak bir yol bulur" demiş. yani önemli olan kendini kasıp zorlayıp ingilizce klavyede yazmak değil, işi kolaylaştırıp türkçe klavye alıp yazmak. sana 2 genel kültür benden bedava ücret istemez biraz daha terbiyeli konuş yeter.

    not: bu arada bu yazıyı 10 keredir düzgün birşekilde yazmak için uğraşıyorum site çökmüş resmen ya saçma sapan simgeler çıkıyor yada harfleri değiştiriyor. worde yedekleyip deniyorum 10 kere denemişimdir. bir kaç yazıda daha böyle yaptı artık worde yedekliyorum. baktım bazılarında da bozuk çıkıyor yazdıkları. buna forum yöneticileri bir el atmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 31 Ocak 2016; 13:13:21 >




  • Tartışmak ve fikirleri beyan etmek güzel şey lakin sınırları bilmek lazım. Ben en ufak bir seviyesizliğe ya da gerginliğe izin vermiyorum o yüzden iş o noktaya gidecekse o tartışmanızı pm üzerinden halletmenizi rica edeceğim, teşekkürler.

    Gelelim konuya.

    NA layout yapısı itibariyle alışma sürecine ihtiyaç duyulmasına sebebiyet verebilir ama o da kısa sürer. UK layout ile bu ortadan tamamen kalkıyor çünkü TR layout zaten UK layout modifiye edilerek oluşturulmuştur bu yüzden de her daim onu tavsiye ediyorum. Arka sayfalarda defalarca vurguladım bunu o yüzden başa sarmayacağım, detaylarına ve resimli karşılaştırmasına oradan bakabilirsiniz. Tuşlara bakarak yazı yazan yoktur düşüncesiyle hareket edince ben ortada bir sorun göremiyorum. Varsa da alışmak zor olmayacaktır bir süre sonra çünkü o zaten kendi içinde başka bir sorun.

    TR layout üretilmemesine de gelen sorular doğrultusunda yanıt vermiştim daha önce ama tekrar edelim. Bunun sebebi Türkiye'deki ithalatçı firmadan bir talep gelmemesi ki zaten bu yüzden bu klavyeyi hala Türkiye'de göremedik. Varlığından bile haberdar olmayabilirler, malum firmanın vizyonsuz bir yönetim kadrosu var ne yazık ki. Corsair için bunu hazırlamak zor değil zira bir çok karakter zaten diğer klavyelerde yer aldığı için ellerinde hazır, yeter ki talep gelsin resmi yollardan.




  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    tr layout üretilmesi, hatta dediğinize göre üretilmiş zaten sadece harfin oraya montajı gerekiyor. bu bu kadar basit ise ithalatçı firmanın yaptığı çok komik. bizde dış ticaret ile uğraşıyoruz. bildiğim kadarı ile ermenistana giden ürünlere ermeni firmaları türkçe hiçbir ifade yer almasın diyorlar kutularda türkçe yazı istemiyorlar. arap ülkeleri ise tam tersine türk bayrağı bile olsun istiyorlar ve bu çok basit bişey fazladan maliyetide yok.

    ancak konunun gerisin gittim çok fazla yazı vardı 1 saat sürer diye google uk layout yazdım baktım bu 1234567890 olan yerlerdeki 2. ve 3. karakterler farklı yerlerde dediğim gibi. şu anda yazdığım klavye büyük enter lı uk layout logitecg G15. bundan öncekide uk layout logitekti. bu arada ilk bilgisayarın 1996 genç eskort. 20 yıl olmuş benim fikrim türkçe klavye gibisi yok. hatta farklı bir klavye tavsiye edilecekse türkiyede türkçe yazacaklar için uk layout yerine F tipi klavye tavsiye ederim. dünya şampiyonu olan türkçe klavye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 1 Şubat 2016; 14:00:06 >




  • bende paraları biriktirip denkleştirisem corsair seti kuracağım zaten çoğu şeyim corsair powersupplymı satmıştım ax850 vardı şimdi ax860i yada rm 750i falan alma durumum var @Nessarien e tesadüfen ürünlerini görüp pm atmıştım meğer ilan eskiymiş daha doğrusu ben eski psu ilanına bnakmışım fiyatlar bi hayli artmış. kasam corsair 900d sıvı soğutmam h80i çift radyatör sevmediğimden bunu kullanıyorum şimdilik zaten üzerindeki sesli fanları söküp a kasa apache fan taktım 15 db ama sanırım onlarıda corsairin sessiz fanları ile değiştireceğim. ramlerim corsair.alacaklarım ise kulaklık olarak corsair 2100 klavye olarak k70 mx brown mouse ise m65 rgb mousepadıde tabiki corsair alacağım biraz fanlık olacak ama corsaire eskiden beri güvenip ürünlerini kaullanıyorum. sistemi toplarsam forumda paylaşmayıda düşünüyorum yani corsair setini tamam edebilirsem oyuncu ekipmanlarını henüz alabileceğimi sanmıyorum. klavye konusuna gelirsek k70 gerçekten mükkemmel bir klavye k95 içinse wow yada lol tarzı oyunlar oynamıyorsanız 18 tane g tuşu boşuna bence ayrıca fiyat farkıda gereksiz oluyor ama tabi kullanıyorsanız o ayrı. tabi g tuslarına başka şeyler atamak ısteyenlerde olabilir onlarada saygı duyarım.maddi durumlardan ötürü şuanda malesef frisby fx2 klavye kullanıyorum ne kadar ezik :) 79 tlye aldım ve fiyatına göre performanslı diyebilirim en azından 7 farklı led var :) blackwidow razer ve chroma serilerini bizzat inceleme fırsatım oldu gerçekten çok kalitesizler elinize alıp tuşlara basmanız yeter bunamı 699 tl veriyorum diyeceğiniz bir klavye hatta bence g910 orion spark bile chromadan daha güzel en azından ledlerine bayılmıştım chromanın tuşlarını söküp ledlere baktığınızda gözle görülür bir fark var. bence g910 bile razer chromadan daha iyi buluyorum tabiki ben tuşlar ve ledlerin kalitesi açısından bakıyorum ama tabiki blackwidow chroma belki daha fazla ışık verebiliyordur o kadar incelemedim ama tuşlarını söküp baktığımda kalite farkını gördüm.razer chroma oldukça sesli çalışıyor orionspark ona nazaran oldukça sessizdi. güzel bi konu ve güzel bir bilgi alışverişi konuyu açtığınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HATUKAY -- 4 Mart 2016; 2:40:20 >




  • valla corsair'e ben yazdım, çemkirdim biraz niye tr layout yok diye, dedim yapsanız peynir ekmek gibi satarsınız dedim.
    onlar da haliyle klasik olarak fikirlerinizi gerekli mercilere taşıyacağız vs. diye döndüler.
    Hani bu isteği belli bi sayının üstünde belirtsek hani fakirin ekmeği olarak bi' umut :)
  • Merl kullanıcısına yanıt
    UK layout varken alternatifsiz değiliz en azından (tuşların üzerine bakarak yazıyorsanız o ayrı ) Birey bazında yapılması netice alınmasını sağlamaz, arka sayfalarda bunu vurgulamıştım. Talep firma bazında kurumsal olarak yapılmalı. O zamanlar ithalatçı firmanın o vizyona sahip olmadığını söylemiştim aradan neredeyse 2 yıl geçmiş hala adım atılmamış, atılacağını da sanmıyorum bu zamandan sonra.
  • arka sayfaları hızlıca olsa da okudum hocam sağolun. ancak amazon.co.uk' de şu an fiyat 160 pound. 32 pound gümrük ile eder 192 pound sterlin 4,20 desen kuru = 800 lira ediyor. daha kargoyu katmadık üstüne. muhtemelen kargoyu da katsak, 850 veya 850 nin biraz üstü ediyor.
    bir buçuk sene önce gigabyte aivia osmium brown switch(tr layout) almıştım 250 liraya. şimdi bakıyorumda 250 lira nere 850 lira nere.

    Us versiyonu yani na veryisonu kısmen daha ucuza geliyor, kargosu gümrüğü vs. 630 liraya tekabul ediyor. o da daha sıkıntı. Uk de biraz sıkıntı olacaktır özellikle programlamayla uğraştığımdan (){}[] yerleri bazen ezberden bile karışıp bi bakma ihtiyacı hissediyor insan. ama yine de genel anlamda sizin de belirttiğiniz gibi na versiyona göre daha avantajlı bizim için.
    ama gerek tr gerek fiyat avantajıyla her ne kadar gönlümde yatan k70 olsa da aklıma şu daha makul bir seçenek gibi geliyor her geçen gün;

    http://www.hepsiburada.com/asus-strix-tactic-pro-cherry-mx-kahverengi-mekanik-turkce-oyuncu-klavye-p-BD802437




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OK_Comsis

    quote:

    Orijinalden alıntı: HATUKAY

    bende paraları biriktirip denkleştirisem corsair seti kuracağım zaten çoğu şeyim corsair powersupplymı satmıştım ax850 vardı şimdi ax860i yada rm 750i falan alma durumum var @Nessarien e tesadüfen ürünlerini görüp pm atmıştım meğer ilan eskiymiş daha doğrusu ben eski psu ilanına bnakmışım fiyatlar bi hayli artmış. kasam corsair 900d sıvı soğutmam h80i çift radyatör sevmediğimden bunu kullanıyorum şimdilik zaten üzerindeki sesli fanları söküp a kasa apache fan taktım 15 db ama sanırım onlarıda corsairin sessiz fanları ile değiştireceğim. ramlerim corsair.alacaklarım ise kulaklık olarak corsair 2100 klavye olarak k70 mx brown mouse ise m65 rgb mousepadıde tabiki corsair alacağım biraz fanlık olacak ama corsaire eskiden beri güvenip ürünlerini kaullanıyorum. sistemi toplarsam forumda paylaşmayıda düşünüyorum yani corsair setini tamam edebilirsem oyuncu ekipmanlarını henüz alabileceğimi sanmıyorum. klavye konusuna gelirsek k70 gerçekten mükkemmel bir klavye k95 içinse wow yada lol tarzı oyunlar oynamıyorsanız 18 tane g tuşu boşuna bence ayrıca fiyat farkıda gereksiz oluyor ama tabi kullanıyorsanız o ayrı. tabi g tuslarına başka şeyler atamak ısteyenlerde olabilir onlarada saygı duyarım.maddi durumlardan ötürü şuanda malesef frisby fx2 klavye kullanıyorum ne kadar ezik :) 79 tlye aldım ve fiyatına göre performanslı diyebilirim en azından 7 farklı led var :) blackwidow razer ve chroma serilerini bizzat inceleme fırsatım oldu gerçekten çok kalitesizler elinize alıp tuşlara basmanız yeter bunamı 699 tl veriyorum diyeceğiniz bir klavye hatta bence g910 orion spark bile chromadan daha güzel en azından ledlerine bayılmıştım chromanın tuşlarını söküp ledlere baktığınızda gözle görülür bir fark var. bence g910 bile razer chromadan daha iyi buluyorum tabiki ben tuşlar ve ledlerin kalitesi açısından bakıyorum ama tabiki blackwidow chroma belki daha fazla ışık verebiliyordur o kadar incelemedim ama tuşlarını söküp baktığımda kalite farkını gördüm.razer chroma oldukça sesli çalışıyor orionspark ona nazaran oldukça sessizdi. güzel bi konu ve güzel bir bilgi alışverişi konuyu açtığınız için teşekkürler.

    Sayın HATUKAY,

    Bence ezik olmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değil.
    Mekanik klavye ile FX2 modelimizi kıyaslamanız doğru değil.
    Aradaki büyük fiyat farkı da bunun göstergesi zaten.

    İyi günlerde kullanın,

    Tabikide kiyaslayamam bunu biliyorum yoksa bu konuya yazmazdim. Fx segmentinin en iyisi. Gerci ben iki kez degistirdim ikisi arizali cikti 3. Saglam kullaniorum sorun yok. Ben k70 klavyeye gore ezik kaldigimi belirttim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mekanik klavyede sesin fazla gelmesi iyi birşey değilmi nekadar ses okadar kalite ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mükemmel bir ürün alırken zamanında keşke RGB Blue alsaydım üretimini kaldırmışlar ya
    Bu mesaja eklenen görseller:

  • ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    Hayır öyle bir şey söz konusu değil. Hatta en basitinden Silent Switchler mevcut diğerlerine kıyasla %30 daha az ses çıkartıyorlar, ne yapalım bunları kalitesiz olarak mı adlandıralım ? Kalite çok farklı bir kavram. Özetleyecek olursak; sesi farklılaştıran bir çok etken var bunların başından switch türü geliyor sonra dizayn ve tuş yapısı, üretimi yapan firma, switch üzerinde dampener kullanmak ya da kullanmamak gibi seçimler sesi etkileyen ve birbirinden farklılaştıran faktörlerdir diyebiliriz.

    @PanikAtak

    Blue switch tamamen üretimden kalkmadı sadece sınırlı bir üretime sahip. Değişik zaman aralıklarında stoklara sınırlı sayıda girip tükeniyor. Hem K70 RGB için hem de Strafe RGB için bulmak mümkün ama sabırla beklemek gerekiyor ya da şanslı olup denk geleceksiniz.

    Ofis için bir klavye almam gerekti geçenlerde bu kez de Blue switch alayım dedim. K70 RGB yerine sırf blue switch için Strafe RGB aldım bu yüzden. Bir süre kullandıktan sonra incelemenin altına ona ait bir bölüm oluşturmayı planlıyorum bir mini inceleme tarzında. Şimdilik yan yana bir resim paylaşayım. Görsel anlamda birebir kıyas için faydalı olabilir ikilemde kalanlar için.





  • Merhaba arkadaşlar. Amazondan aldığım Corsair Gaming K70 Cherry MX Brown Red LED 2016 mekanik klavye bugün elime geçti. Klavye çok güzel. RGB'de gözüm yoktu ancak klavyeyi önüme aldıktan sonra içimden " fiyat farkı az olsaydı da keşke RGB alsaydım diye" geçirmedim değil.

    Daha önce 1 ay CM Storm Quickfire Ultimate Cherry MX Brown kullanmıştım. Brown switch'i sevdiğim için K70'i de öyle aldım. Enter tuşu üzerindeki virgüle alışmam biraz zaman alacak ama sorun olacağını zannetmiyorum. Bana göre klavyenin 2 adet kusuru var.

    1)En sol sütundaki tuşlarla birlikte klavye bitiyor. Serçe parmağım da klavyeden aşağıya sarkıyor arada. Biraz sinir bozucu bir durum. Şaseyi biraz daha uzatsalar çok daha güzel olurmuş diye düşünüyorum.

    2) NON-RGB modelde bir programlama tuşu var klavyede. Ona basılı tutarak bir düzen oluşturup hafızaya kaydedebiliyoruz. Aynı tuşla kaydettiğimiz profil ve "tüm LED'ler açık" modu arasında geçiş yapabiliyoruz. Sadece 1 adet özelleştirilebilir düzen olması canımı sıktı. En azından 2 tane özelleştirilebilir düzel olmalıydı.

    Farklı türlerde oyunlar oynamak istersem veya farklı tuşları aydınlatmak istersem her seferinde sıfırdan ayarlamam gerekiyor bu durumda. Bu fiyatta bir klavyeden beklemezdim bunu ancak almadan önce bu durumu araştırmamak benim hatam. Bu tek kayıt durumu böyle demi Nessarien hocam? Yoksa birden fazla özel düzen kayıt imkanı var da ben mi bulamadım?

    Gene de klavyeden vazgeçmek için yeterli bir sebep değil bence bu tek düzen. Çünkü klavye çok güzel. Fotoğrafları da ekledim. Herkese iyi forumlar.





  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    iyi günler size, benim için çok önemli bir konuda danışabilirmiyim?
    İsmim Oğuz. BF4 oyuncusuyum ve mouse olarak logitech g502 aldım,
    Klavye olarakta Logitech G910 alacaktım fakat izmirden 6 aylık temiz
    Corsair K95 RGB klavye red switch buldum fakat red switch sonraları takılma yapıyor dediler,
    Yazıyla işim olmaz, sadece oyun oynarım, ilginç olan
    daha kullanmadan herkes logitech g910'a sallıyor anlamadım,sallayanlar arasında daha hiç kullanmayanda var,
    ha iyi diyende var tabi
    bence yazı için elbette iyi değil ama zaten bu bir oyun klavyesi yani yemişim yazısını , yeni bir anahtar sistemi var romer-g
    ama kendileri üretiyorlar logitech de kötü bir ürün üretmez diye düşünüyorum ama yanılma payımda olabilir. yani kafam çok karışık
    siz deneyimli birisi olarak g910 kullandınız mı ne dersiniz bulmuşken k95 rgb red switch' i kaçırmasam mı zor gelir bir daha, logitech buluyorum zaten. Fikriniz benim için çok önemli saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben pek rahat bulmadım dolayısıyla kullanmaktan zevk almadım. Uzun yıllardır Cherry Mx kullanmaya alışmakla alakası olabilir, kişisel tercih olabilir. Bu yüzden kesin ifadeler kullanmayı sevmiyorum bu tarz konularda ve sadece deneyimi aktarmakla yetiniyorum. Benzeri deneyimi aktaranlar da oluyor, tam aksine daha iyi bulanlar da oluyor. Geri dönüşlere baktığımızda gördüğümüz tablo bu oluyor. Duyu organlarımız işin içine dahil olunca kesin ifadeler kullanamıyoruz bu tarz ürünlerde. Hal böyle olunca deneyimi, beğenileri ve eksi yanları aktarıp bu faktörlerin seçimi yapacak kişi tarafından ele alınmasını sağlamak daha mantıklı bir hareket oluyor.

    Gelelim switch türüne. X switch alın bu en iyisidir demek yanlış olur fakat yönlendirme yapacak olursak konuyu şöyle ele alabiliriz. Red switch kullanmaktan pek haz eden biri değilim. Yüksek hassasiyete sahip olmasından ötürü verdiği hissiyat hoşuma gitmiyor, bu yüzden Blue ve Brown switch kullanıyorum. Bu ikisine kıyasla Red Switch üzerine pamuk koyulsa aktif hale gelecekmiş gibi değerlendirilebilir. Elbette buradaki bir diğer en önemli nokta da kullanım amacıdır. Genel olarak baktığımızda FPS türevleri için en uygun switch türünün Red Switch olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sadece fps oynayan biri olsaydım ve başka hiçbir şekilde klavye kullanım amacına sahip olmasaydım ya da tek önceliğim bu olsaydı; o zaman şuanda 1 dakika bile tahammül edemeyeceğim Red Switch öncelikli tercihim olurdu. Klavye kullanım amacı bu yüzden yapılacak olan seçimde çok önemli bir paya sahip. Seçimin geri kalanınıysa his, beğeni, ürün/marka nitelikleri gibi kavramlar oluşturur.

    Dilerim yardımcı olmuştur.




  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sadece oyun oynamak için alacağım klavye profesyonel olmalı çünkü PS4'te dönüştürücü bir aparatla oynuyorum hız önemli benim için.
    Beni oyunlarda rahat ettirmeli. İnanın klavyeyi elime alıp tek bir yazı bile yazmayacağım. İşte tam burada Logitech G910 Orion Spark giriyor aklıma, tuşların hatta klavyenin sadece oyunculara özel çıkartıldığı besbelli. Yazıyla işi yok klavyenin sadece oyun odaklı ki tuşların üzerindeki parmak uçlarına yaratması için hazırlanmış o işlemelerden kıvrımlarından anlaşılıyor tuş yapısı fakat gerekli sayıda kullanıcı yorumu bulamıyorum. Yabancı dilim olmadığı içinde diğer uluslararası sitelerdeki deneyimleri çeviremiyorum. Ben İzmirde oturuyorum sizin anlattıklarınzı okuduktan sonra İzmirden de'' Corsair K95 RGB Red Switch bulunca evlere şenlik oldu beynim anlarsınız. Sizce benim durumumu göz önünde bulundurursak G910 Spark mı Corsair K95 Red swicth mi almalıyım.




  • Kardeşim ben dün 2.el 6 aylık uluslararası garantili, kutulu, faturalı '' Corsair K95 RGB Red switch '' için 450 TL' ye el sıkıştım. '' Logitech G910 Orion Spark Türkiye garantili'' 3 aylık klavye de bulmuştum ki o da 450 TL' ye bitecekti ama ben tercihimi araştırmalarımdan sonra ve sizi de baz alarak Corsairden yana kullandım. Sadece BF4 oyuncusu olduğum için ve klavyeyi başka bir şekilde kullanmayacağım için de RED Switch' in bana uygun olacağını düşündüm. Klavye elime geçince deneyimlerimi sizinle paylaşacağım. Yine yardımınız gerekebilir size buradan yazarım. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.