Şimdi Ara

Corsair iCUE 465X almaya değer mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    Evet aslinda kasa guzel ama malzeme kalitesinj bilemiyorum 9 sene cooler master kullandim. H500 kasasini inceledim daha demin hosuma gitti. Corsair acikta yoktu. Corsair de guzel ama o fiyata gore daha iyi olabilirdi gibi geldi bana. Yada fiyati 600 700 tl olsaydi alirdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    h500 almaya kalksak 1300-1400 arası bu kasa baya hoşuma gitti incelem videosunu izledikten sonra net bir karara varmış olurum diye düşünüyorum bi de corsair de sadece önde ki fanlar 600 tl ediyor o da var cezbediyor o yüzden
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    Evet fan lari tek tek almaya kalksaniz pahali. H500 1300 1400 olanda 750w psu var. Corsair de yok. H500 un psu suz versiyonu da var en son 900 1000 tl civarindaydi hemen hemen corsair ile ayniydi ondada 2 fan 20 cm lik geliyor. Aslinda 2 side tercih edilebilir kasalar ama fiyatlar olarak dolarda yukseldigi icin pahalilar. Corsair de guzel bi tercih. Bide benm elimdeki kasa da suan yetiyor ondan dolayi harcama yapmak istemedim brazda. Bidahaki upgrade e 3 fanli bi ekran karti alirsam sigmaz kasama, mecbur o zaman degiscez bakalm ama bi kdv indirimi vs olursa bende ya corsair yada cm h500 alabilitim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    corsairi begenmezsem ben de h500p veya h500m düşünüyorum normalde 680x rgb düşünüyorum da fiyat uçuk biraz bi de her yerde bulunmuyor 680x rgb
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    680x rgb beyaz i 1200 1300 e dusse kesin alirdim. Suan siyahi var vatanda 2000 tl cok ucuk. 1 numaralari tercih edecegim kasa o aslinda. Calisma masamda beyaz renk uyumlu olurdu. Yada thermaltake in snow p5 modelleri var onu cam degisik bi kasa acik hertarafi ama oda yuksek fiyatlarda sanrm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    1200 1300 e zor özellikle bu dolar kurunda thermaltakelerde güzel ama psunun ortada olmasını sevmiyorum
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    Aralık ayında o civarda satılmış itopya da
  • armax kullanıcısına yanıt
    Çok iyiymiş o zaman düşse de alsak o fiyata

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fiyat düşerse alt linktekini tavsiye ederim çok memnunum ama dolar yüzünden fiyat abartılı artmış
    https://www.hepsiburada.com/cooler-master-mastercase-pro-5-usb3-0-x-2-midtower-moduler-kasa-pm-bd805423
  • https://www.youtube.com/watch?v=q2JAHUtGPdU&feature=youtu.be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    Keşke, ama biraz zor gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep yardım istedim şimdi yardım etme zamanı, bu kasayı aldım sorusu olan merak eden arkadaşlar PM ile merak ettiklerini sorabilirler, Hafta sonu itibariyle gelen soru olursa cevaplarım.
  • armax kullanıcısına yanıt
    dostum artı yönü nedir dezavantajı nedir ekran kartı olarak 2070 s alsak nasıl olur ferah olur mu genişlik ve diger konulardan bahsedersen sevinirim hangi renk tercih ettin siyah mı beyaz mı ekran kartı dikey mi yoksa yatay mı daha kullanışlı olur
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    Yeni geldi bir kaç güne kuracağım. Geçmiş tecrübe, marka güveni ve müşteri memnuniyeti açısından özellikle Corsair modeli seçtim, Corsair RMA geçmişte bana bir çok kolaylıkları ve takdirimi kazandı...
    bu yüzden verdiğim 200-300 TL fazla ise gözüme gözükmez.. Ve de fiyatına / f-p konusuna değinmem abes olur çünkü daha uygun fiyatlara aynı bütçe ile farklı markaların kasalarını da alabilirdim ama tercih etmek istemedim. Ki diğer yandan içinde gelen 3*RGB fan ve kontrolcünün bile güncel piyasa koşullarındaki satışı ortalama 450-500 TL..

    Bütçem daha elverişli olsaydı kesin 680X alırdım.

    Dezavantajı var mı kurulum yaptıktan sonra ayrıca belirtirim,
    PSU da beyaz olduğu için kasayı BEYAZ aldım.
    Yatay ekran kartı için adını bilmediğim uzatma kabloyu doğru seçmek gerekiyor, uzun olursa PSU kapağına değiyor (videodan öğrendiğim),
    H100i GTX var eski sistemimden çıkma; bunu üste takmayı planlıyordum ama RAM lere değme olasılığı var bu yüzden yan kapağa takacağım muhtemelen.

    Bu arada ilk defa evim için bir sistem kuruyorum ve 2012 yılından bu yana ofisimde HAF X kasa kullanıyorum FULL TOWER, halen efsanedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 3 Mart 2020; 15:21:52 >




  • armax kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun hocam güle güle kullan kurduktan sonra ayrıntılı bir incelme bekliyoruz benim için ekran kartını taktıktan sonra ferah olması ram vb bir yerlere degmemesi ben de corsairin beyaz psusunu düşünüyorum dedigim gibi avantajları dezavantajları paylaşırsan iyi olur benim de aklımda ki kasa 680 x rgb hem bulmak kolay degil hem de fiyat uçuk son olarak kasanın beyazını bulmak da zor nerde buldugunuzu nerden ne kadara aldıgınızı paylaşırsanız sevinirim

    incelemeyi heyecanla bekliyorum
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    İnceleme tabi ki memnuniyetle ama neye göre inceleme yapmalıyım, karşılaştırmalı inceleme yapmam imkansız çünkü rakiplerinin mid tower kasalarını ve malzeme kalitelerini bilmiyorum.

    Mid Tower benim için küçük kaldı biraz sebebi de FULL TOWER kasaya alıştığım için, ama buna da zamanla alışırım mutlaka. Fakat RM750x PSU sığdı ama kabloları sığmadı bunun için HDD braketini sökmek zorunda kaldım bu benim için kötü oldu, yeniden takabilir miyim bilmiyorum çünkü kabloları yukarı doğru kıvratmam gerekir ki PSU nun kabloları sleeved olduğu için zor gibi. Bence o alan 2 cm daha uzun olabilirdi veya HDD braketi 2-3 cm daha solda durabilirdi. Bu durum inceleme videolarında hiç yer almıyordu veya ben kaçırdım.

    Eski sistemimdeki H100i GTX soğutmayı kasanın ön tarafına montajladım. Üste denemedim ama ilk görünüşte fanlar ile birlikte rahat sığmıyor, aslında sığar ama çirkin görüntü oluşturur.

    Malzeme kalitesi olarak: temperli cam hariç bana çoğu malzeme (plastik, sac vb) ince gibi geldi, rakip modellerde de öylemi bilmiyorum.


    Kasayı aldığım için değil de 680X almadığım için pişmanım, kablolama yönünden kafam çok daha rahat olurdu. Birde 680X bir dönem 1200-1300 arası satılmış kampanya dahilinde, forumda da 1650 TL den satanlar var.

    Yine her hangi bir şey olursa paylaşırım, bir şey sormaktan da çekinmesin kimse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 4 Mart 2020; 10:23:44 >




  • armax kullanıcısına yanıt
    anladım hocam incelemelerde misal üst tarafa sıvı sogutma taktıgımız zaman ramlarle çakıyormuş bunu izledikten sonra zaten sogudum kablolama benim için de önemli için de rahat hareket alanı kalması lazım sende bahsettin bunlardan tercihim 680x veya collermaster h500m olucak büyük ihtimalle sorularıma da içtenlikle cevap verdigin için teşekkürler
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. h500m de mid tower, sonuç çok fazla değişmeyecektir. Benim gibi düşünüyorsan hocam 680X al derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 4 Mart 2020; 10:48:21 >
  • armax kullanıcısına yanıt
    o da mid tower ama bilindik mid towerlerdan daha büyük bakalım ikisi arasında bir karar vericem
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    Dün kurulumu bitirdim ve çalıştırdım, ufak tefek kendi eksikliklerim ve yapacağım düzenlemeler var. Yaklaşık son 10 yıldır hiç mid tower kasa kullanmadığım için biraz zorlandım ama değdi. Harika bir kasa oldu. Fotoğraf aşağıda paylaşıyor olacağım.

    Satın almak isteyecek olan arkadaşlar, DİKKAT!

    PSU uzunluğu 15 CM ise HDD braketini sökmek zorunda kalabilirsiniz. Sebebi sleeved kablonun tam sığmaması. HDD braketini geri takmak için PSU önce söküp öyle takmak gerekiyor, PSU takılıyken takılmıyor maalesef. HDD braketiyle işiniz yoksa sıkıntı yok demektir. Zaten arkaya 4 adet 2.5 SSD takılabilinir.



    Corsair iCUE 465X almaya değer mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 5 Mart 2020; 13:34:11 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.