Şimdi Ara

CORSAIR HYDRO SERIES CLUB H50 H55 H60 / H60 v2 / H70 /H80 / H80i / H90 / H100 / H100i / H105 / H110 (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
12
Favori
60.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın yetkili
    bize ücretli yada ücretsiz AM4 kiti gönderimi yok galiba?
    avrupa mağazadan sepete atıyorum türkiye çıkmıyor teslimat yapılacak ülkerde ve seçeneklerde.

    http://www.corsair.com/ryzen
     CORSAIR HYDRO SERIES CLUB H50 H55 H60 / H60 v2 / H70 /H80 / H80i / H90 / H100 / H100i / H105 / H110

    http://www.corsair.com/am4-amd-retention-bracket-kit-for-hydro-series-coolers




  • arkadaşlar h 110 gt modelim var.satın aldıgım inventus pompanın performans da fanların ise quiet da dursun dedi.ancak sensorun hangisinde durması gerektigini soramadim. işlemciye goremi olucak su sogutucunun derecesine goremi olucak.sistemimde o c yok.fan sensoru hangisinde olsun arkadaşlar.@tech guru
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür Can

    Arkadaşlar selamlar,

    Bende h100i v2 var. son bir haftadır pompoa çok sesli çalışmaya başladı. Ürün amazondan geldiği için garantiye göndermem de çok zor. Bunun bir çözümü var mıdır?

    Nette gezerken konunuza rastladım. Öncelikle geçmiş olsun. Bende dün Corsair H100i v2 satın aldım. Henüz elime geçmedi. Acaba iade etsem mi ki. Sizin yorumu görünce korktum valla
    Garantiye götürebildiniz mi?

    Nickname ekksl6 olan arkadaşa da sorum vardı ama , Hocam siz memnun musunuz bu sıvı soğutmadan. Ne zamandır kullanıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arycanda66 -- 18 Mart 2017; 9:56:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chagotta

    Merhaba arkadaşlar,

    Yeni topladığım pc'nin montajından hemen sonra Pc sürekli "usb donanım bulundu,çıkarıldı" sesi veriyordu.Sistemdeki her donanımı sırasıyla söküp tekrar slotlara tam oturup oturmadığını, kasa üstüne takılan fan kabloların doğru ve tam takıldığını kontrol ettik, driverlerin tamamını, işletim sisteminin tüm güncellemelerini yaptık,farklı ekran kartı takarak sistemi tekrar çalıştırdık,onboard ses kartını bios tan kapattık genede sorun geçmedi.Sistemi stress testine sokana kadar problemi çözemedik.

    Problem, Corsair H100i V2 işlemci soğutucusu devreye girdiği anda bağlı olduğu usb kablo yüzünden sisteme sürekli usb donanım bulundu sinyali gönderiyormuş yada elektrik akımı gelince sistem onu yeni bir donanım olarak bulmaya çalışıyormuş.Kabloyu cıkarıp board ile birlikte gelen usb çoklayıcı aparatın üstündeki ide kablosundan elektrik almasını, diğer fan kablolarını da board üstündeki uygun yerlerden bağlantısını sağladık ve problem geçti. Bu sıkıntıyı anlayana kadar 2 format 2 bios flaslama,üç yada 5 mavi ekran hatası verdi sistem.Ben çok vakit kaybettim acemilik de denilebilir şanssızlık da denilebilir.Burdaki başlığı okuyacak kadar sakin olamadım sistemde donanım hatası var zannettim.Eğe çok bilinen bir sıkıntı ise ne alaa, başına gelmeyen varsa bilgilerine.

    Hepinize iyi forumlar

    Edit: Donanımlarım

    *Carbide 400r mid tower case( radyatör kasanın tepesine tam monte edildiği halde msi anakartımın tam üst kısmındaki 8ve4 pinlik girişleri fanlar komple bloke ediyor kartınızın power kablolarını önce takmanızı tavsiye ederim.

    *İ7 7700k 4.2 ghz
    *Msi z270 titanium
    *Corsair 16*2=32 gb ram
    *Amd r9 290 4gb 512 bit ekran kartı
    *Corsair h100i V2 su soğutma

    Selam,
    Hocam forumda gezerken bu yorumunuza denk geldim. Kullandığınız Corsair H100i v2 den dün sipariş verdim ama montajını hiç bilmiyorum. Sizce içinden çıkan kılavuz montaj bilmeyenler için yeterli ve açıklayıcı mı? Benim için sessizlik önemli yeterki tüm fanları ve pompa devrini kontrol edeyim.




  • arycanda66 kullanıcısına yanıt
    Ben yaklasik 1 yildir kullaniyorum ve pompadan ses cikip cikmadigina hic dikkat etmedim. Varsa da rahatsiz edici bir ses degil.

    Ben sahsen luzumsuz buyuk yaprak sogutuculardan sonra inanilmaz memnunum.. herseyden cekinmeyin.

    325 dolara ekran karti aldim amazondan garanti yok. Bazen riske atmak gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OneTreeHill


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagriyil


    quote:

    Orijinalden alıntı: OneTreeHill


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagriyil


    quote:

    Orijinalden alıntı: OneTreeHill


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagriyil


    quote:

    Orijinalden alıntı: tech guru

    Merhaba,

    H115i su soğutma sisteminizdeki fanlar sesli fanlar değil aslında. Radyatörlerde kullanılması gereken fanları statik basınç değerlerinin radyatörde yer alan küçük boşluklardan rahat geçebilmesi için yüksek olması gerekmekte. Kaliteli radyatörlerde de soğutma alanının yüksek olması için de fin ( yaprak ) sayısı yüksektir ve bu da aradaki boşluğu azaltır. Buradan havayı geçirmek için zorla itilmesi gerekir. Bunun için de yüksek basınçlı ve yüksek devirli fanlar kullanılır.

    Ses seviyesini azaltmak isterseniz o zaman size mekanik rotora sahip olmayan ML serisi fanlarımızı kullanmanızı tavsiye ederiz. ,Manyetik levitasyon rotora sahip olduğu için mekanik sürtünme sesi oluşmaz, fanlar daha rahat döner ve oluşacak tek ses de fanların itmiş olduğu havadan oluşan rüzgar sesidir.

    "Sessiz" diye alınıp takılan fanlar radyatör fanı olmadığından hava rahat bir şekilde radyatörlerden geçemez ve soğutma performansı düşer. Bu noktada önerimiz fanları gereksiz yere değiştirip bir sürü parayı boşa harcamak yerine Corsair Link yazılımı üzerinden custom fan profili ayarlanarak ses ve performans arasında dengeli bir profil oluşturup kullanmaktır. Bu sayede "sessiz" diye alınan fanların ses seviyesi ve performansı elde edilirken o fanlara harcanan para da cebinizde kalmış olur.

    Merhaba,
    İ7 6800k işlemci için ürünlerinizden birini almayı düşünüyorum. Bununla birlikte benim için performanstan daha önemlisi sessizlik. Yani performans almaya ihtiyacım olmadığı zamanlar çok düşük, 0 a yakın ses olmasını amaçlıyorum. Ürünlerinizde pompa devrinin kontrolü mümkün mü, yazdığım kıstaslar çerçevesinde hangi ürününüzü önerebilirsiniz?
    Teşekkürler

    Pompa devir ayarı link üzerinden yapılıyor ama kasa içerisinde yaptığınız devir düşürmenin oluşturacağı ses seviyesindeki değişiklik duyulabilecek düzeyde değil. Sessizlik sizin için önemliyse radyatör alanı büyük ürünler tercih edin, H115 gibi. Isıyı yayacak radyatör alanı arttıkça daha düşük fan devrinde daha başarılı sonuçlar elde edersiniz. Daha ufak radyatörler kullanırsanız yaptığınız fan değişikliğinin sonuçları olumsuz yönde etkilemesi daha çok olur.

    Tavsiyeniz için teşekkürler. Yalnız h115 seviyesine bütçe olarak çıkabilirmiyim emin değilim. h100i işimi görmez mi?
    Ayrıca bahsettiğiniz fan devri değil pompa devri değil mi?
    Yabancı forumlarda link yazılımı üzerinden fan devrinin ayarlandığını okumuştum, belki de yanlış anlamışımdır.

    Hem pompa hem fan devri ayarlanabilir link üzerinden. H100i'de fazlasıyla terli olur ama ses konusunda stok fanları H115'den daha başarısız. Ondan onu söyledim. SP120L benim için sessiz sayılacak seviyesi 1300 RPM aşağısında başlıyor.

    Son cümlenizi tam anlayamadım hocam. SP120L hangisinde kullanılan fan?

    Üstündeki fanlar SP120L. Eğer sessizlik sizin için önemliyse memnun kalma ihtimaliniz düşük. Önce soğutucuyu alın ideal performans/ses seviyesi yakalayamazsanız ekstra fan alırsınız.

    Slm hocam benim için de sessizlik çok önemli. Size sorum olacaktı.
    Bende H100i v2 var. Ürün henüz elime geçmedi yeni aldım. Acaba bu sıvı soğutma üzerindeki fanlar da çok sesli çalışır mı? %50 rpm ile kullansam ses çıkarmasa yeter bana.
    Bana 120 mm için fan önerisi yapar mısınız? Teşekkür ederim.




  • ekksl6 E kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Üzerinde gelen fanları mı kullanıyorsunuz? Bazı kişiler bunu değiştirme kararı alıyor.
    Doğru diyorsunuz biraz riske girmek gerek.
  • arycanda66 kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Soğutucun hayırlı olsun.Ben kurduktan sonra devir hızları vs ile hiç uğraşmadım yani gereğinden fazla devir yapıyor mu ? yapmıyor mu ? kontrol etmedim açıkçası.Kim önce araştırıp bulursa birbirimiz haberdar ederiz, optimum ayarları paylaşırız.

    Montaj konusuna gelirsek,
    Ben pek zorlanmadım açıkçası ,çok basit zaten.Ancak zorlayan kısım şu oldu radyatörü kasanın üst kısmına bağladıktan sonra
    Power kablolarının anakarta bağlantı noktalarının bir tanesi çok dipte kaldı.Yani elimi oraya uzatıp soketi takana kadar canım çıktı.
    Kasa montajınız temiz ise kablo kirliliği yoksa rahat çalışırsınız. Bence radyatörü takıp vidalamadan önce kesinlikle
    anakartaki kablo bağlantı noktalarının rahat erişebilir şekilde olduğundan emin ol.Su soğutucu kullandıktan sonra ekran kartımın coil whine yaptıgını farkettim bende şu ara onu test ediyorum.

    İyi günler diliyorum.




  • Chagotta kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ya bu modeli çok araştırmadan aldım açıkcası.
    Kimi çok memnun kalmış, kimi ise sürekli sorun yaşamış. (Ses, pompa, yazılımsal vs.) Teknoloji tamamen şans işi tabi.

    Montaj olayında ise Kasam Aerocool Project 7 P7-C1 model bir kasa, Geniş bir kasa. Benı radyatörü ön panele takmayı düşünüyorum ama.
    Gerçi üst kısımda da 240 mm yer var oraya normal fan takmayı düşündüm.
    Ön panele takarken radyatör fanları kasanın iç kısıma mı baksın? Yoksa kasanın dışına mı baksın yani fanlar önde mi olsun?
    Sizce sessizlik ve performans açısından nasıl etki eder?




  • arycanda66 kullanıcısına yanıt
    Rica ettim.

    Ben kasa içi soğutma ve montajı konusunda ileri düzey bir bilgim olmadığı için, konu ile ilgili daha derin bilgisi olanların
    cevap vermesini isterim.Çünkü o da farklı bir konu. Ben düz mantık temiz hava giriş çıkışının en kısa olacağı yeri tercih ettim.
    Kasanın önünde fanım olduğu için. Kasa içi sıcaklık değerlerini optimum kullanmak için kafa yoran bir çok kişi vardır muhakkak
    Söz şimdi onlarda :)
  • Chagotta kullanıcısına yanıt
    hımmmm. anladım... konu içinde biri yardımcı olur inş.
    tekrar teşekkür ederim hocam. saygılar.
  • arycanda66 kullanıcısına yanıt
    Fanları değişmedim..
    link 4 programında 3 tane mod var...
    quiet
    balanced
    performance

    Ben genelde quiet da tutuyorum... eğer uzun soluklu bi kaç saatlik oyun yapacaksam balanced e alıyorum kendi hızlarını ayarlıyo.
    quiet modda soğutmanın fan sesi kasaya taktığım noctua fanlardan daha az ses yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekksl6

    Fanları değişmedim..
    link 4 programında 3 tane mod var...
    quiet
    balanced
    performance

    Ben genelde quiet da tutuyorum... eğer uzun soluklu bi kaç saatlik oyun yapacaksam balanced e alıyorum kendi hızlarını ayarlıyo.
    quiet modda soğutmanın fan sesi kasaya taktığım noctua fanlardan daha az ses yapıyor.


    hocam peki group u hangisinde tutarsınız cpu package demi yoksa h100 serisindemi.fanları bende quiet da tutuyorum ama group da hangisini ayarlamam gerektigini bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arycanda66


    quote:

    Orijinalden alıntı: OneTreeHill


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagriyil


    quote:

    Orijinalden alıntı: OneTreeHill


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagriyil


    quote:

    Orijinalden alıntı: OneTreeHill


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagriyil


    quote:

    Orijinalden alıntı: tech guru

    Merhaba,

    H115i su soğutma sisteminizdeki fanlar sesli fanlar değil aslında. Radyatörlerde kullanılması gereken fanları statik basınç değerlerinin radyatörde yer alan küçük boşluklardan rahat geçebilmesi için yüksek olması gerekmekte. Kaliteli radyatörlerde de soğutma alanının yüksek olması için de fin ( yaprak ) sayısı yüksektir ve bu da aradaki boşluğu azaltır. Buradan havayı geçirmek için zorla itilmesi gerekir. Bunun için de yüksek basınçlı ve yüksek devirli fanlar kullanılır.

    Ses seviyesini azaltmak isterseniz o zaman size mekanik rotora sahip olmayan ML serisi fanlarımızı kullanmanızı tavsiye ederiz. ,Manyetik levitasyon rotora sahip olduğu için mekanik sürtünme sesi oluşmaz, fanlar daha rahat döner ve oluşacak tek ses de fanların itmiş olduğu havadan oluşan rüzgar sesidir.

    "Sessiz" diye alınıp takılan fanlar radyatör fanı olmadığından hava rahat bir şekilde radyatörlerden geçemez ve soğutma performansı düşer. Bu noktada önerimiz fanları gereksiz yere değiştirip bir sürü parayı boşa harcamak yerine Corsair Link yazılımı üzerinden custom fan profili ayarlanarak ses ve performans arasında dengeli bir profil oluşturup kullanmaktır. Bu sayede "sessiz" diye alınan fanların ses seviyesi ve performansı elde edilirken o fanlara harcanan para da cebinizde kalmış olur.

    Merhaba,
    İ7 6800k işlemci için ürünlerinizden birini almayı düşünüyorum. Bununla birlikte benim için performanstan daha önemlisi sessizlik. Yani performans almaya ihtiyacım olmadığı zamanlar çok düşük, 0 a yakın ses olmasını amaçlıyorum. Ürünlerinizde pompa devrinin kontrolü mümkün mü, yazdığım kıstaslar çerçevesinde hangi ürününüzü önerebilirsiniz?
    Teşekkürler

    Pompa devir ayarı link üzerinden yapılıyor ama kasa içerisinde yaptığınız devir düşürmenin oluşturacağı ses seviyesindeki değişiklik duyulabilecek düzeyde değil. Sessizlik sizin için önemliyse radyatör alanı büyük ürünler tercih edin, H115 gibi. Isıyı yayacak radyatör alanı arttıkça daha düşük fan devrinde daha başarılı sonuçlar elde edersiniz. Daha ufak radyatörler kullanırsanız yaptığınız fan değişikliğinin sonuçları olumsuz yönde etkilemesi daha çok olur.

    Tavsiyeniz için teşekkürler. Yalnız h115 seviyesine bütçe olarak çıkabilirmiyim emin değilim. h100i işimi görmez mi?
    Ayrıca bahsettiğiniz fan devri değil pompa devri değil mi?
    Yabancı forumlarda link yazılımı üzerinden fan devrinin ayarlandığını okumuştum, belki de yanlış anlamışımdır.

    Hem pompa hem fan devri ayarlanabilir link üzerinden. H100i'de fazlasıyla terli olur ama ses konusunda stok fanları H115'den daha başarısız. Ondan onu söyledim. SP120L benim için sessiz sayılacak seviyesi 1300 RPM aşağısında başlıyor.

    Son cümlenizi tam anlayamadım hocam. SP120L hangisinde kullanılan fan?

    Üstündeki fanlar SP120L. Eğer sessizlik sizin için önemliyse memnun kalma ihtimaliniz düşük. Önce soğutucuyu alın ideal performans/ses seviyesi yakalayamazsanız ekstra fan alırsınız.

    Slm hocam benim için de sessizlik çok önemli. Size sorum olacaktı.
    Bende H100i v2 var. Ürün henüz elime geçmedi yeni aldım. Acaba bu sıvı soğutma üzerindeki fanlar da çok sesli çalışır mı? %50 rpm ile kullansam ses çıkarmasa yeter bana.
    Bana 120 mm için fan önerisi yapar mısınız? Teşekkür ederim.

    Sessizlik önemliyse SP120L büyük ihtimal rahatsız eder sizi. Siz deneyin yinede 1350 RPM civarı memnun olmazsanız ona göre fan öneririz.




  • Merhaba,

    Su soğutmanızın ön tanımlı profillerini ayarlarken sensör olarak işlemcinizi seçerseniz daha sıkı bir sıcaklık kontrolü elde etmiş olursunuz. Sıvı soğuutmanın içindeki suyun sıcaklığını seçerseniz işlemciniz istediğiniz sıcaklıkların üzerinde kalabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tech guru

    Merhaba,

    Su soğutmanızın ön tanımlı profillerini ayarlarken sensör olarak işlemcinizi seçerseniz daha sıkı bir sıcaklık kontrolü elde etmiş olursunuz. Sıvı soğuutmanın içindeki suyun sıcaklığını seçerseniz işlemciniz istediğiniz sıcaklıkların üzerinde kalabilir.

    hocam cpu package olarak sectigimde fanlarım arada bir hızlanıp yavaslıyor.buda pc basında oturanı bazen rahatsız edebiliyor.ama sensorde h110 gt yi ayarladıgımda sesi sabitliyor.siz hangisini tavsiye edersiniz hocam.cpu package mi yoksa su sogutma sisteminimi ayarlayayim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 20 Mart 2017; 15:2:36 >
  • roltec kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Hali hazırda Türkiye'de satılmış veya satılmakta olan sistemler için AM4 aparatlar distribütörler üzerinden Türkiye'de dağıtılacaktır. Gerekli duyurular ürünler stoğa girdiğinde yapılacaktır. Bunun için Corsair Türkiye Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsngencer


    quote:

    Orijinalden alıntı: tech guru

    Merhaba,

    Su soğutmanızın ön tanımlı profillerini ayarlarken sensör olarak işlemcinizi seçerseniz daha sıkı bir sıcaklık kontrolü elde etmiş olursunuz. Sıvı soğuutmanın içindeki suyun sıcaklığını seçerseniz işlemciniz istediğiniz sıcaklıkların üzerinde kalabilir.

    hocam cpu package olarak sectigimde fanlarım arada bir hızlanıp yavaslıyor.buda pc basında oturanı bazen rahatsız edebiliyor.ama sensorde h110 gt yi ayarladıgımda sesi sabitliyor.siz hangisini tavsiye edersiniz hocam.cpu package mi yoksa su sogutma sisteminimi ayarlayayim.

    Anlık olarak fanların devreye girip düşmesi sizi rahatsız ediyorsa o zama H110 GT yi sensörlerde seçin. O zaman daha az fanların çalışma grafiğinde değişiklik olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tech guru


    quote:

    Orijinalden alıntı: hsngencer


    quote:

    Orijinalden alıntı: tech guru

    Merhaba,

    Su soğutmanızın ön tanımlı profillerini ayarlarken sensör olarak işlemcinizi seçerseniz daha sıkı bir sıcaklık kontrolü elde etmiş olursunuz. Sıvı soğuutmanın içindeki suyun sıcaklığını seçerseniz işlemciniz istediğiniz sıcaklıkların üzerinde kalabilir.

    hocam cpu package olarak sectigimde fanlarım arada bir hızlanıp yavaslıyor.buda pc basında oturanı bazen rahatsız edebiliyor.ama sensorde h110 gt yi ayarladıgımda sesi sabitliyor.siz hangisini tavsiye edersiniz hocam.cpu package mi yoksa su sogutma sisteminimi ayarlayayim.

    Anlık olarak fanların devreye girip düşmesi sizi rahatsız ediyorsa o zama H110 GT yi sensörlerde seçin. O zaman daha az fanların çalışma grafiğinde değişiklik olacaktır.

    tsk ederim hocam şimdi vektron servisini de aradım onlarda ayni seyi soyledi.h110 gt sensorunde kalabilir her zaman dediler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tech guru

    Merhaba,

    Hali hazırda Türkiye'de satılmış veya satılmakta olan sistemler için AM4 aparatlar distribütörler üzerinden Türkiye'de dağıtılacaktır. Gerekli duyurular ürünler stoğa girdiğinde yapılacaktır. Bunun için Corsair Türkiye Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.

    Merhaba,

    Yeni Led Kit ne zaman TR'de satışa sunulacak acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.