Şimdi Ara

Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Statik basınçlıları, yüksek hava akışlıları, ML serisi, SP serisi, bunların hepsini bir kenara koyun, 12 adreslenebilir LED’iyle Corsair HD serisi fanlar işte karşımızda.
     
    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'

    Kutusundan başlayalım, elimizdeki 3 adet 12CM’lik fan ve bir kontrolcüden oluşan bir set. İsterseniz tek, isterseniz kontrolcüsüyle, isterseniz kontrolcü ve 3’lü paketle beraber alabiliyorsunuz, paket olanı daha uyguna geliyor. Corsair’dan alışılageldik siyah-sarı kutulamanın içerisinden ilk olarak 6 fan takabileceğiniz bir hub ve mod, renk, hız ayarı yapabileceğiniz kontrolcü çıkıyor. Sonrasında ayrı ayrı kutularında 3 fanı ve sabitleme vidalarını görüyoruz, ürün iki yıl garantili.
     
    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'

    Corsair HD serisi ilk olarak 12CM’lik sürümüyle geldi, 14CM’lik olanı sonradan eklendi aileye, ikisi de 2.5CM kalınlığında fanlar. Tasarımı itibarıyla kapalı LED’leri halinin bile gideri var desem yeridir. Üzerindeki siyah, sert plastik bir şerit, gövdenin büyük kısmını oluşturan şeffaf kasanın üzerine oturuyor. Şeffaf malzeme fanın önüne de arkasına da uzandığından radyatöre de takmış olsanız mesela rakibi NZXT Aer’ın aksine yine aydınlatmasını canlı bir şekilde, her iki taraftan görebiliyorsunuz. Vida deliklerinin etrafında vibrasyondan oluşabilecek seslere karşı kauçuk malzeme kullanılmış. ML serisinde olduğu gibi köşeler için herhangi bir renk seçeneği yok.
     
    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'

    Opak beyaz, 9 kanatlı, yüksek statik basınç fanları bunlar, dar alanlarda, önünde veya arkasında hava akışını engelleyebilecek şeylerin bulunduğu ortamlarda ve en çok da adı üstünde, havayı daha yüksek basınçla yönlendirdiği için radyatörlerde başarımları daha yüksek fanlar bunlar, yüksek hava akışı odaklı fanlara göre tabii. 800 ila 1725 civarı bir devir aralığına sahip, rulmanları hidrolik, ML serisi gibi maglev, yani çalışırken gücünü manyetik kaldırma kuvvetinden almıyor. ML serisi ayrıca 400 ila 2400 devir gibi daha geniş bir aralıkta çalışabildiği gibi 5 yıl garantili. Böylesi yüksek statik basınç fanların Corsair 400C gibi minimal kasalar için uygun olduğunu söyleyebilirim.
     
    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'

    “Siz de yani, fan işte” diyebilirsiniz ama sürpriz, işte LED’ler, bu fanların odağı bu. HD serisini diğer LED’li fanlardan keskin şekilde ayıran en büyük özelliği ise adreslenebilir olmaları, yani teker teker konrol edebiliyorlar, biri yeşil yanarken hemen yanındaki LED sarı yanabiliyor veya biri açık biri kapalı gibi gibi. Beyaz PCB üzerinde 12 adreslenebilir RGB LED seffaf, sert bir plastiğin ardında, silikon malzeme kaplı ucuz şerit aydınlatmalar gibi sararmıyorlar, merak etmeyin.
     
    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'
     
    Kurulumları normal fanlardan bir tık daha meşakkatli, 6’lı Hub için kasanızın arkasında bir yer ayarlamanız gerek, kablo yönetimim zayıf olsa da pek zorlanmadım, kontrolcünün arkasında iki tarafı yapışkanlı bantla geliyor olması işi kolaylaştırıyor. Hub’a Sata üzerinden güç veriyoruz, fanların da 4 pinli ince ucunu kontrolcüye, bildiğimiz 4 pinli fan soketini de anakarta takıyoruz. Mod, renk ve hız kontrolcüsünü de Corsair 460X gibi bir kasanız varsa eğer kasanın halihazırdaki butonlarına köprülüyorsunuz, kutudan bunun için kablo çıkıyor. 400C gibi bir, pencereli bir kasada kontrolcü için içeriye ulaşmak zor değil ama 460X’de daha zahmetsiz.
     
    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'

    Uzun zamandır kullandığım ML serisi fanlarımı çıkarıp 400C’ye HD serisi fanları takma zamanı. Sonuç, aydınlatma anlamında tek kelimeyle enfes. Tüm efektlerin sergilendiği demo modu olmak üzere 7 farklı aydınlatma moduna sahip fanlar, gök kuşağı, yanıp sönme, renk geçişi, statik ve sırasıyla geçiş gibi, beyaz, kırmızı, turuncu, sarı gibi 7 farklı renk de seçilebiliyor ve 3 farklı hızda çalışabiliyor efektler.
     
    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'

    3 tanesi bile bir kasayı aydınlatma konusunda gayet iyi iş çıkardı, ML serisiyle karşılaştırılamayacak kadar daha fazla ışık üretiyorlar. Pencereli, kasasını masasının üzerinde kullanan kullanıcılar için tam bir görsel şölen, yalnız bazı efektler haliyle dikkat dağıtabiliyor. Renk geçişleri hayli seri, LED’ler kaliteli LED’ler olduğundan titreme yapmıyorlar renk geçişlerinde, gayet pürüzsüzler, rakibi NZXT’den başarılılar kesinlikle.
     
    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'

    Fanların tek eksisi dalga efektinin, yani her LED’in ayrı ayrı, farklı renklere geçtiği efektin sadece Commander Pro HUB’ıyla kullanılabilmesi, bu kontrolcüyle fanları LED’leri devreden çıkarmadan kapatıp açabiliyor, devir ayarı yapabiliyor, aydınlatmalarını yine Corsair’ın Vengeance LED RGB RAM’leriyle ve Node Pro LED şeritleriyle eşlenik çalışmalarını sağlayabiliyorsunuz, rakiplerinde de durum böyle gerçi. Commander Pro gelişmiş bir hub, içerisindeki güçlü ve hızlı kontrolcüsü, 6 fan, 2 led şerit, iki termal sensör ve bunların yönetimi derken fiyatı 3’lü fan kiti kadar neredeyse.  
     
    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'

    Bir fan olarak görevlerine gelecek olursak, hava akışları iyi, kasamın içerisindeki, radyatörden ve ekran kartından gelen sıcak havayı 1000-1100 devir civarlarında, minimum devirlerine kıyasla özellikle dinleyip fark edebileceğiniz kadar ufak bir gürültü artışıyla tahliye edebildi Fanların sesi 1300-1400 devirde, ki %65’e denk geliyor, hissedilir hale gelmeye başlıyor, oyun oynarken ekran kartı, işlemci fanları derken ekstra bir ses katmıyorlar bile. Boşta da 720 devir civarı çalışıyorlar, ML serisi fanlarım rulmanları ve daha düşük devirlere çekilebildikleri için boşta, dikkatli dinlerseniz eğer bir tık daha sessizler.
     
    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'
     
    Corsair HD serisi fanlar, sırasıyla Thermalthake Ring’den çok daha canlılar ve her kurulumda daha görünürler, NZXT Aer dişli bir rakip lakin yine de aydınlatma anlamında Corsair HD serisi çok daha iyi, özellikle Commander Pro ile kullanıldığında. Corsair içerisinde ML serisi gibi manyetik kaldırma kuvvetinden faydalanan, 5 yıl garantili, profesyonel segmentten çok tasarımsal öğelere, bol aydınlatmalı tematik sistemlere odaklı bir seri HD serisi, bu videonun çekildiği tarih itibarıyla en başarılı RGB Fan diye düşünüyorum.
     
    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'
     
    Ayrıca bu videonun çekildiği tarih itibarıyla Corsair HD serisi 12CM’lik tek fanın fiyatı ülkemizde 170 lira civarında, fiyatlandırması SP serisinin de ML serisinin de hayli üstünde. Uzun lafın kısası, 2-3 tanesi az para değil lakin bulabileceğiniz, kasanızı şenlendirebilecek, rakipleriyle karşılaştırınca da en iyi RGB fan Corsair HD serisi.
     
     
     







  • Allahını seven 170 lirayı bunun neyine verdiğimizi açıklasın yani tamam ülkemizde pahalı dolar yüksek filen ama yurtdışı fiyatı bile pahalı sağına soluna takarım ledi 10 liralık fanın on numara kullanırım böyle rezil bi fiyat olamaz

  • Yarışma bilgisayarına bundan takın.

  • çok iyi olduğu kadar çok da pahalı. Amazon.com'dan 104 dolara geliyor.

  • bu RGB furyasının çok geç olmadan bitmesi lazım saçmalık ve para tuzağından başka bir şey değil açıkçası :)

  • Aer rgb fanlar;cam yazılımı ile custom ayarlardan tek tek renklerin kontrol edilebilme özelliğine sahiptir ve Tt Premium serisi de bu özelliktedir.Corsair'e sahip tek özellik değil yani.Aer rgb fanlar göze son derece batmadan çalışıyorlar,bunlar ise resmen led şerit içe döşenmiş direk göze vuruyor.
    Bu işin kralı Nzxt şuan,Corsair ve Thermaltake Riing Premium hemen arkalarından geliyor.Nzxt çok daha başarılı bu konuda,aydınlatma fazla parlak olsun gözü perişan etsin istiyorsan onunda kolayı var.2 adet led strip var Aer için;sırandan bir fanın içine yapıştır sonra kaynak alması gibi olur gözler,gece batar durur.Bu fanları kasasına döşeyen arkadaş yarım saat izlesin gözleri pert olur.Nzxt fan göndermedi galiba,Corsair markasını övecem derken Nzxt için olumsuz yorumda bulunmak buradaki kişileri yanlış yönlerdirmek olur.Rgb fanlar için Corsair(hd,sp serisi),Tt Ring Nzxt Aer Rgb hepsini inceledim ve Nzxt olan benim için en iyisiydi 4 adet aldım ve çok memnunum.3 Markanın birden fanları,led şeritleri ve yazılımları ile ilgili video linkini atıyorum aynı zamanda;kimin hoşuna hangisi giderse beğensin.
    NZXT vs Corsair vs TT vs AMZtronics RGB Fans!https://www.youtube.com/watch?v=-8DLP3SL37M&t=4s





  • NZXT Aer kesinlikle bunlardan daha premium duruyor. Plastik şeffaf beyaz olması yandığında ledlerin yerlerinin belli olması ucuzluk hissi yaratmış sanki. Hoşuma gitmedi. 170 lira da asla verilmez. CFM ve H2o değerleri de standartların dışında değil. RGB olması dışında da bir esprisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 10 Eylül 2017; 9:12:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: woundedknee

    Aer rgb fanlar;cam yazılımı ile custom ayarlardan tek tek renklerin kontrol edilebilme özelliğine sahiptir ve Tt Premium serisi de bu özelliktedir.Corsair'e sahip tek özellik değil yani.Aer rgb fanlar göze son derece batmadan çalışıyorlar,bunlar ise resmen led şerit içe döşenmiş direk göze vuruyor.
    Bu işin kralı Nzxt şuan,Corsair ve Thermaltake Riing Premium hemen arkalarından geliyor.Nzxt çok daha başarılı bu konuda,aydınlatma fazla parlak olsun gözü perişan etsin istiyorsan onunda kolayı var.2 adet led strip var Aer için;sırandan bir fanın içine yapıştır sonra kaynak alması gibi olur gözler,gece batar durur.Bu fanları kasasına döşeyen arkadaş yarım saat izlesin gözleri pert olur.Nzxt fan göndermedi galiba,Corsair markasını övecem derken Nzxt için olumsuz yorumda bulunmak buradaki kişileri yanlış yönlerdirmek olur.Rgb fanlar için Corsair(hd,sp serisi),Tt Ring Nzxt Aer Rgb hepsini inceledim ve Nzxt olan benim için en iyisiydi 4 adet aldım ve çok memnunum.3 Markanın birden fanları,led şeritleri ve yazılımları ile ilgili video linkini atıyorum aynı zamanda;kimin hoşuna hangisi giderse beğensin.
    NZXT vs Corsair vs TT vs AMZtronics RGB Fans!
    https://www.youtube.com/watch?v=-8DLP3SL37M&t=4s


    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'

    Merhabalar,

    Aer'in dişli bir rakip olduğunu belirttik, zevk ve renk meselesi tabii ama ben "Ne açıdan biri, diğerinden üstün" şeklinde, somut örneklerle belirttim; sizin bir ürünü almış olmanız, o ürünü bir diğerinden üstün kılmıyor.

    Ben de bir fotoğraf bıraktım, uzaktan görünümü bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakesan -- 10 Eylül 2017; 9:43:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aliexpress saolsun valla olmasa kaziklanacaz.

  • Degersiz bes para etmez bir turk liraniz var ise gelen ...eeeer giden ...eeeer.
    Adam kendi ulkesinde 25 para birimi oderken bizler 170 para birimi oduyoruz.

    1 TL = 0.29 $

    Bu sonuc ile gurur duyabilirsiniz.

  • 170 lira? Oldu..

  • RGB aydınlatma kullananlar sims felan oynuyordur, FPS oyuncusunun bunlarla işi olmaz tamamen saçmalık.Ben dikkatimi dağıtıyor diye mouse'un ışığını bile kapatıyorum.
  • Fiyat çok ucuzmuş.

  • valla corsair candır ama rgb ye bulaşmamalı. hem rgb ramleri hemde rgb fanları görsel olarak fiyasko:) görseli güzel bişi yapsa fiyatına diyeceğim olmazdı ama bu haliyle bedava olsa sokmam kasama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stress çarkından hallice işte
  • bundan 3-4 tane alıp laptopun altına taksak daha fazla soğutur diyebilir miyiz?

  • @burakesan

    inceleme güzel olmuş hd serisi fanları seviyorum tek eksi yanı ışık modlarındaki kumanda gerçi onuda comamnder pro ile çözdüm. Tam anlamıyla kullanmak için (ışık modları açısından) commander şart gibi tıpkı hue gibi.

    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'

    @VETERINARY

    evet RGB severler olarak sadece sims oynuyoruz

    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 14 Eylül 2017; 19:59:7 >




  • E ama kedi RGB değil hatta cins bile değil:( Sonra borular RGB değil.. Fana gelene kadar kalifiye bir radyatör CPU bloğu falan alırdım ben.. Gerçi zevkler ve de renkler tabii.. Atın üstüne de kelebek konuyo sonuçta

    Kıskançlığımdan çatlıyorum diyeceğim ama durum o da değil zannedersem..
    Adamların yaptığı yazılım (Link) 5 para etmez..
    Fanlar ledleri direkt göze patlayacak şekilde konumlandırılmadıysa, izlemesi keyifli aslında, bir de sizdekinin bir sonraki serisi var(LL120) ben onları görsel açıdan daha çok beğeniyorum

    LEdleri gözün içine içine girecek şekilde konumlandırılmadıysa 13-15 tane fanın arasında renk olsun diye alınır aslında, yani ben öyle yaptım..

    Corsair HD120 RGB Fan incelemesi 'RGB fanda altın standart'


    Corsairin sorunlu yazılımıyla ilgili açtığım başlıklardan birini bu linkten =>http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=172487 takip edebilirsiniz..
    Gerçi sizde yeni seri LL fanlardan ve lightning node pro olmadığı için pek sorun yaşamıyo olabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _BReaTH_ -- 4 Aralık 2017; 9:13:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VETERINARY

    RGB aydınlatma kullananlar sims felan oynuyordur, FPS oyuncusunun bunlarla işi olmaz tamamen saçmalık.Ben dikkatimi dağıtıyor diye mouse'un ışığını bile kapatıyorum.

    Ben ekseriyetle minecraft oynuyorum aslında; arada bir de lemmings oynuyorum..
    Şaka bir yana bir kaç tane ışık profili oluşturup oyun oynarken bütün fanların ışık şiddetini tek tıkla kısıp/kapatabiliyorsunuz
    Corsair'in dandik yazılımı en azından onu yapabilmeye olanak sağlıyor..
  • Noctua'nın performanslı fanları varken kasayı pavyona çeviren bu pahalı fanlara gerek yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.