Şimdi Ara

Corsair H60 soğutmama problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam.
    Geçenlerde Corsair H60 2013 edition modelini satın aldım.
    Büyük bir soğutma gerçekleşecek zannettim kasada ama nafile. (Kasam Corsair 200R, kablo yönetimi var, egzoz ve içeri doğru üfleyen fanlar doğru yönlerde)
    Sıcaklık boştayken 50 derecenin altına inmiyor. Halbuki netteki testlerde Prime 95'le yapılan yarım saatlik stress testlerde en fazla 70-75 dereceye çıkıyordu işlemci OC li ve voltajlı iken.

    İşlemcim Core i5 3470k. Thermaltake'in LOKI adlı 50 TL lik soğutucusu bile bundan kat be kat daha iyiydi.
    Ne yapmalıyım ? Resmen şu an büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyim.

    Not: Montajını düzgün yaptın mı (format at düzelir) tadında mesaj atacaklar hiç yormasınlar kendilerini.



  • Bende o dediğin montaj işini söyleyecektim sana gerçi söylemeyin yazmışsın ama , benimde elimde şuan H80 var ama öyle duruyor :)
    neden duruyor dersen , cpu block 3 vidası ile montaj yaptığımda biri kayıptı , sıcaklıklar senin dediğin gibiydi boşta 45-50 derece prime95 açınca zaten uçuyordu sıcaklıklar i5 2500k 4.5ghz overclockluyken , ben ya 3 vida ile cpu ya montajda sorun olur dedim yada H80 bozuldu , yani eğer öyle değilse direk çöp bende takip edeyim burayı merak ettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zayber

    Bende o dediğin montaj işini söyleyecektim sana gerçi söylemeyin yazmışsın ama , benimde elimde şuan H80 var ama öyle duruyor :)
    neden duruyor dersen , cpu block 3 vidası ile montaj yaptığımda biri kayıptı , sıcaklıklar senin dediğin gibiydi boşta 45-50 derece prime95 açınca zaten uçuyordu sıcaklıklar i5 2500k 4.5ghz overclockluyken , ben ya 3 vida ile cpu ya montajda sorun olur dedim yada H80 bozuldu , yani eğer öyle değilse direk çöp bende takip edeyim burayı merak ettim

    2. nesil Hydro serisinde eski pompadan vazgeçip daha kalın, hareket ettirilemez, işlemciyle bloğun tam temas edememesini sağlayan bir yapı kazandırmışlar.
    Maaşallah kimsenin başına gelmemiş bu sorun sanki, herkes takmış kasasına milletin sorununu takan yok. Donanım forumu olmaktan çıktı zaten buralar.

    Hocam ben direk satın aldığım firma ile uğraşacağıma (iade talebi yokmuş, yoksa iade edecektim) Corsair RMA'ya başvurdum. Birebir değişim garantisi. Eğer kabul ederlerse sana bilgilerini göndermeni istiyorlar, karşı ödemeli UPS kargo numarası gönderiyorlar. Tabi kabul etmeleri anca pompa arızasında oluyor. Böyle temassızlıklarda pek kabul edeceklerini zannetmiyorum. Aklında olsun diye söyledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokě -- 14 Ağustos 2013; 3:14:44 >
  • Şu yaz sıcaklarınıda katmak lazım işin içine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c3LaL35

    Şu yaz sıcaklarınıda katmak lazım işin içine

    50 liralık Xigmatek Loki soğutucu bile bundan daha iyi soğutuyorsa katmamak lazım bence. Sorun sıcaklık değil. Oda sıcaklığım 20-25 dereceyken de denedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokě -- 14 Ağustos 2013; 3:22:53 >
  • cpu ya tam oturduğundan eminsin deme çok az bir boşluk olsa bile hava akımı yüzünden fayda etmeyebilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c3LaL35

    cpu ya tam oturduğundan eminsin deme çok az bir boşluk olsa bile hava akımı yüzünden fayda etmeyebilir

    5 kez montajı tekrarladım. Sorunuzu cevaplamıştır umarım.
  • Her yolu denediysen hiçbirşey fayda etmediyse değişime gönder derim
  • c3LaL35 kullanıcısına yanıt
    Corsair'e RMA isteği gönderdim. Cevap gelmeyecek büyük ihtimal illa pompayı bozmak gerek ama bekliyorum. 2. jenerasyon diye aldık hayal kırıklığının en babasını yaşadık.
  • yurt dışındanmı aldın ürünü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c3LaL35

    yurt dışındanmı aldın ürünü

    Yok hayır. Hangi ülkede olursan ol RMA hakkın var. Kabul edilirse UPS kargo kodu gönderiyorlar karşıdan ödemeli. Almanya'ya gidiyor sanırım ürün. 1 ay içinde değiştirerek geri gönderiyorlar.
  • Anladım olumlu olur inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c3LaL35

    Anladım olumlu olur inşallah

    Umarım. İlgilendiğin için sağol.
  • Nedemek hayırlı geceler
  • Hocam geçmiş olsun,bu ürünleri tam anlamıyla çözebilmiş değilim,artık sıcaklıklara bile bakmadan öyle kullanıyorum,inşallah istediğiniz sonuca ulaşırsınız.
  • 3770k ile yapılmış testleri gördükten sonra,şaşırıyor insan sıcaklık için hangi program var sizde AİDA64 ilede bakabilirmisiniz hatta ss atın buraya..

    http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_h60_2013_review,8.html
  • Selamlar,

    Ürünü nereden satın aldınız acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Commodore_64_

    3770k ile yapılmış testleri gördükten sonra,şaşırıyor insan sıcaklık için hangi program var sizde AİDA64 ilede bakabilirmisiniz hatta ss atın buraya..

    http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_h60_2013_review,8.html

    o normal overclocksuz bırakda olsun o kadar :) , birde 35+ ortam sıcaklığı ile denemiyorlar orada bile yazmış adam :)
    All temperatures reported are the processor package sensor temps. The cores independently will differ a little in degrees C here and there. We measure at an ambient room temperature of 20 Degrees C.
    oda sıcaklığı 20 derece diyor
  • Corsair'in su soğutmaları sıcak havada tam bir facia. Kimse aksini iddia etmesin. Ha kışın suyu buz gibi oluyor soğutmaya inanılmaz faydası oluyor. Ama o su bir ısındı mı geçmiş olsun. Sıcak havada uzun süre ısınmış bir corsair su soğutma ile kaliteli kule tipi soğutucu arasında pek bir fark kalmıyor. Hatta kule soğutma çok daha hızlı soğutuyor. Bu kişisel deneyimim ve gözlemimdir. Maks sıcaklıkta corsair önde bitirebilir ama kaç derece. Parasına asla ve asla değmiyor. Sadece görüntü.
  • Ben xeon islemci ile bosta 59 dereceleri gormus adamim. Hava sogutmaya gore abartisiz 15 20 derece sicak calisiyor. Su haznesi kucuk. Radyator ufak. Su hesapta 4 fanla serinleyen radyatorde soguyacak kadar dolasmadan, sicak sicak islemciye geri donuyor. Su sogutmada haznenin buyuk olmasi onemliymis ben bunu anladim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.