Şimdi Ara

Corsair H110i GT Fan kontrolcüsü bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler.


    Corsair H110i GT soğutma sistemimi yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Fakat aldığımdan beri kendi orjinal fanları 1000-1100 devir arasında bilyadan şıkırdamaya başlıyor. Bir süredir fanları değiştirmeyi düşünüyordum ki kısmet bugüneymiş.

    Corsair link programı ile kendime bir profil oluşturdum. 2 yıldır da bu şekilde sorunsuz kullanıyordum.

    Masaüstündeyken fanlar 700rpm civarında, işlemci ortalama 40-45c arasında çalışıyor.
    Oyunlarda fanlar ortalama 1000-1100rpm civarında, işlemci ortalama 55-60c civarında çalışıyor. Soğutma ve sessizlik güzel fakat 1000 rpm civarındaki çıkırtılar kötü idi.

    Daha önceki kasamda AKASA viper S-flow fanlar kullanıyordum. Gayet kaliteli bir marka. Fanları da çok sessiz cidden. Basınç değerleri de iyi. Radyatöre uygun bir model. Zaten kendi sıvı soğutmalarında da bu fanları kullanıyorlar.

    Fanlarım bugün geldi, 2 adet 14cm. Fanları bağladım. Power'a bastığımda fanlar dönmedi. Kabloları kontrol ettim. Defalarca söküp taktım fakat nafile. Orjinal fanı sokete taktığımda onlar çalışıyordu. Fanları direkt olarak PSU ya bağlamaya karar verdim ki yine çalışmadı. Artık kızmıştım, 2 fan birden nasıl bozuk olabilir diye ?

    İade etmeyi düşünüyorum. Kendi orjinal fanlarını taktım. PCyi ilk açtığımda fanlar biostan önce bir %100e çıkıp geri iniyordu. Bu sefer yapmadı. Corsairlink programından da profillere baktım fakat profiller düzgün çalışmıyor. Performance moduna alsam dahi fanlar hızlanmıyor. Daha doğrusu fanlar hızlanmaya çalışıyor fakat korumaya alıp geri yavaşlıyordu. CPU pompası üzerindeki merkezden de garip sesler gelmeye başladı. Sanki tramvay kalkmaya çalışıyor da gidemiyor gibi. Fanlara sinyal verirken sesler değişiyor sürekli.

    Ne yapmam lazım ? Bu ürünün kontrolcüsü de benim fanlar da çöp oldu gibi geliyor. Fanları arızalı diye iade edeceğim. Sıvı soğutma şuan sıkıntılı. Merkezden gıcık gıcık sesler geliyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.