Şimdi Ara

CORSAIR H110 Sıvı Soğutma Tr'de İlk & Yeni Sistem Komple İnceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
6
Favori
18.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kanıma girdiniz bende h110 aldım sonunda

    Kisaca, bu sefer corsair yapmış. H100 gibi delicesine sesli değil. Hatta nocta ile aynı gürültüde diyebilirim. Soğutma performansı noctua nh d14 e kıyasla 3-6 C daha başarılı. 315tl ya eksen den aldım. En uygun fiyat ordaydı. Oc yapmak isteyen ve sessizlik arayan (tabi Parası olana) tavsiye edilir. 2700k@5.1ghz kullanmaktayım max. Temp oynuda 71c stres testinde 83C lerde

    Pompa cpu fana bağlı fanlarda sys tem fan bağlantılarına. Cpu yüke girdiği zaman fan devirleride otomatik artmakta.

    Bu şekilde bağlamam doğru olmuş mu? Fan kontrolcüm yok.

    Haf 942 kasa kullanmaktayım ve bu corsair h110 kasa ile uyumlu değil alacak olanlar buna dikkat etsin. Ben bir şekilde hallettim ama şimdi üsteki 2 adet 20" lik egzos fanları çıkarmak zorunda kaldım. Bu arada bana kasa öneriniz var mı arkadaşlar. Hem haf x kasadan sıkıldım hemde dediğim gibi sıkıntı yaşadığımdan değiştirmek istiyorum. SLI sistem kullandığımdan yan kapakta havalandırma mutlak olmalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes



    Oooooooo hayırlı olsun ne demiştim yakında gidip alırsın diye

    Benim xigmatek gaia kule tipine göre yükte 20c boşta 4-6c fark etmişti..tabi fan hızlarını yazmadan pek anlamı yok bunları yazmanın ama..:)

    ben boşta fanları kapalı tutuyorum diyebilirim 200-600rpmde hiç ses yok..fiyatın cok iyi ben tr distrubütör geliş fiyatından aldım 15 tl fark var..

    doğru baglantınız ama ben hiç cpu fan kısmını kullanmıyorum çünkü pompayı direk 1500 devirde çalıştırdığından hafif tık tık pompa sesi geliyor..Sys fan girişlerine bagladım hep pompaları hemde fanları asus al suite ile profil oluşturdum pompa hep sabit 1000rpmde çalışıyor..fanlarıda yine yazılımla kontrol ediyorum..

    valla ben sli kullanmıyorum ama kasanın yan kapagındaki fanı söktüm çünkü ses konusunda cok hassasım..20cmlik fanı söküp pleksi taktırdım..Yan kapak komple kapandı..Zerre kadar hem yükte hem boşta ısıda bir fark olmadı.hemde ses sıfır oldu..thermaltake level 10gt kasa..Ama buda tam olarak uyumlu değil radyatörün üst kısmındaki fanı cıkarıp taktım ayrıca delik açmak zorunda kaldım matkapla..

    http://www.overclock.net/t/1144409/h80-h80i-h90-h100-h100i-h110-case-compatibility-thread-page-1-for-full-listings/830



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 19 Haziran 2013; 15:07:08 >




  • Sağol kardeşim.

    Giriyorsunuz kanıma sonrada ben dediydim diyorsunuz iyikide öyle yapmışsınız şimdi çok memnunum

    Level 10 gt çok istemiştim içimde ukte kalmıştı. SLI için daha sağlıklı olacağını düşündüğüm den gittim haf x aldım. (Şimdi 2.el de ilan açtım satıcam kasayı) 10gt biraz dardı.

    MSI z68 gd80 anakart var fan profillerine bir bakayım belki ondada senin bahsettiğin ayarlar olabilir. Cpu fan soketine bağladım pompayı ama pompa sesi falan duymadım 3 ay sonra kısmet olursa haswell-e sisteme geçmek istiyorum bakalım o zamana kadar idare edicem.

    Haftaya kısmetse 780 kartlarım gelecek. Giga wf oc olduğundan kasa içi fırın gibi olacak. Şimdi üsteki güçlü 2 adet egzos fanıda çıkardım. Kasa içindeki sıcak ha direkt olarak radyotörden geçip dışarı çıkacak. Böyle oluncada cpu soğutma performansı büyük darbe alacak. o sebeple bu duruma ve h110 a uyumlu kasa lazım. Referans soğutmalı gtx780 alsam aslında direk sıcak havayı dışarı atacağından daha mantıklı olcak ama işte bende hem grafik kartlarına oc yapacağımdan 50dBA lık gürültüsünü hiç çekemem. Gigalar max 40dBA ses üretmekte.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes


    Ben sli falan uğraşmam hocam gereksiz geliyor o kadarı :)

    Ben sıcaklıklar konusunda da cok takmıyorum artık..işlemci 60'ı geçmiyor prime ile bile..Ekran kartıda 71'i o yüzden hiç kasmıyorum..Hatta strateji falan oynarken veya AA açınca bile cok fark olmyorsa oyunlarda AA falan kapatıp kullanıyorum...Hem sıcaklık 60'ı geçmiyor hemde fan %30daha sessiz dönüyor fanlar..

    Bu arada ben fanları aşagı radyatörü aşagı taktım ki fan sesi kasa içinde kalsın diye,kasa üstüne takınca fanlar biraz uğultu yapıyordu..
  • Sen bana cpu fana baglamadigini soylememistin? ben cpu fana bagladim ondan dolayi oyle 1500 lerde. Ayrica kasani satar misin harika bisey yapmissin. Kac gundur bu kasayi nerede gordum kimden gordum diyordum. Meger sen yapmissin. Yan pleksi harika. Bu kasanin yam kismini harika yapmissin. Bu arada ben de kasama zar
    Zor taktigim icin yeni kasa almayi dusunuyorum. Ama seninkini gt10 ve yani pleksi. Mukemmel yaaa. Benim kasamin da en sevdigim yonu yan plexisisi. Dun fani cikarttim seffaf ici gozikuyor. Ne mannak durdu yavv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TorukMactoo

    Sen bana cpu fana baglamadigini soylememistin? ben cpu fana bagladim ondan dolayi oyle 1500 lerde. Ayrica kasani satar misin harika bisey yapmissin. Kac gundur bu kasayi nerede gordum kimden gordum diyordum. Meger sen yapmissin. Yan pleksi harika. Bu kasanin yam kismini harika yapmissin. Bu arada ben de kasama zar
    Zor taktigim icin yeni kasa almayi dusunuyorum. Ama seninkini gt10 ve yani pleksi. Mukemmel yaaa. Benim kasamin da en sevdigim yonu yan plexisisi. Dun fani cikarttim seffaf ici gozikuyor. Ne mannak durdu yavv
    @karahan_1900

    Farketmez ki hatta sogutma olarak olumsuz etkiler çünkü cpu fana takınca bende nedense kontrol edemiyorsun full 1500rpmde çalışıyo pompa ben 1000rpmde kullanıyorum pompanın tıkır tıkır sesini duymamak için..

    Kasa güzel hocam satmam yaw artık ne kadar götürürse götürür..Yan 20cmlik fanı söküp fanın oldugu deliği vs kestirip pleksi taktırınca ekran kartının kasa fan deliğinden cıkan seside bitti süper oldu :)

    Isıyı hiç farkettirmedi..Full devirde dönse bile yan fan farkeden birşey olmuyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 20 Haziran 2013; 12:19:02 >




  • Ne kadara maloldu hepsi kasanin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karahan_1900

    Ne kadara maloldu hepsi kasanin?

    2.el aldım kasayı 300tl-60tl pleksi işte:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadow99tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: karahan_1900

    Ne kadara maloldu hepsi kasanin?

    2.el aldım kasayı 300tl-60tl pleksi işte:)

    400 veriyorum kardes :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karahan_1900


    quote:

    Orijinalden alıntı: shadow99tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: karahan_1900

    Ne kadara maloldu hepsi kasanin?

    2.el aldım kasayı 300tl-60tl pleksi işte:)

    400 veriyorum kardes :)

    Yok hocam sagol :)
  • CORSAIR H110 Sıvı Soğutma gercektek mukemmel. Daha once su sogutma sistemi kullanmamistim. Surekli video render islemi yaptigim icin cpu cok isiniyordu. Suanda islemcim buz gibi. Tek sorunum kasaya uymadigi icin kasanin arka taraftan kirdim borulari oradan gecirdim ve fanlarida kasanin ustune koydum oyle idare ediyorum. Belki ilerde baska kasa alirim.
     CORSAIR H110 Sıvı Soğutma Tr'de İlk & Yeni Sistem Komple İnceleme


     CORSAIR H110 Sıvı Soğutma Tr'de İlk & Yeni Sistem Komple İnceleme




  • Bende corsair H110 aldım dün ama soğutma performansından hiç memnun değilim. İşlemcin 3570k oc yapmadan dahi sıcaklıklar 40 derece civarı. Bende Pc cooler s121 soğutucu vardı hava soğutma ondan hiç bir farkı yok sıcaklık açısından. Kasam Cooler master haf XM, Radyatörü içe fanları dışa bağladım pull olarak yani hasadan havayı dışarı çekiyo. Var mı önerisi olan?
     CORSAIR H110 Sıvı Soğutma Tr'de İlk & Yeni Sistem Komple İnceleme




  • POWER GAMER kullanıcısına yanıt
    Overclock yapınca anlarsın sıcaklık değerlerini... 4,7 de max sıcaklık tam yukte 80 lerde. Hava sogutmayla cıkarsan bu değerlere ıslemcıyı yakarsın
  • Fanlar üstte duracaksa push olmalı ya da radyatör üstte fanlar altta push olmalı.
  • POWER GAMER kullanıcısına yanıt
    İyi de fanlar Radyatöre hava üflemiyor ki ? Altta da fan olsa, radyatöre üfleyen neyse de.

    Havayı emiyor radyatörden, tabi farkı olmaz.

    Fanları ters çevir radyatöre üflesin. Ya da radyatörü üste tak, alta da fanları tak yine radyatöre üflesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 24 Haziran 2013; 17:12:14 >
  • Ben yabancı formlardan takip ettiğim kadarıyla bu şekilde gösteriyordu ve radyatöre üflemesi ile radyatörden havayı cekmesi arasında bir fark yokmus.
  • Evet arkadaslar tecrube ettiğim kadariyla sıcaklıklarda dusus var radyatör e ürettiğim fanlarla. şimdi işlemciyi modlucam ordan da bi 10 derece dusse yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • POWER GAMER kullanıcısına yanıt
    thermal macun ne kullanıyorsun.... buna iyice dikkat et şuan bendede aynı durumda boşta 40 derece tabi benimki idarelik dandik bir macun kullandım cooler master.... çünkü elimde kalmadı macun.... şu an yurt dışından tuniq tx-4 sipariş verdim 10 güne gelir en geçç... ve şunlarıda ekliyeyim denedim de söylüyorum...

    Not: (mecburen buraya yazdım resimdeki ayrıntıyı yazım bittikten sonra fark ettim) cpu bloğundaki hortumu bu şekilde geriyorsun benim bahsetmeye çalıştığım olay bu işte... hortum şuan tersine doğru gerilmiş durumda... egzos fana değdiği için aynı seninki gibi bağladım ve pişman oldum.... kasanın üst kısmındaki vida deliklerin uyuyorsa radyatörü aksi yönüne dönder.... olmazsa el frezesi ile delikler aç... cpu bloğunu çevir diyeceğim ama bu seferde hortumlar dahada gerilecek onuda biliyorum.... dediğim gibi yap... hortumlar mecburen cpu bloğunun ortasından geçecek ama olsun her dakka birine ne kadar güzel durduğunu gösterecek değilsin... ve eğer hortumlar sende de egzos fana değiyorsa yada sıkışıyorsa egzos fanını kasanın dışına monte et ben öyle yaptım....

    Ben soğutucuyu 4 fan ile kullanıyorum... Ve denemek amaçlı fanları kasa içine doğru çevirdim.. cidden pişman olmuş durumdayım çünkü kullandığım fanlar akasa viper 14 cm olanlardan yaklaşık 2000 rpm zaten ve bayağı yüksek derecede hava akışı sağlıyor bunu zaten biliyoruz.... Ve fanlar kasa içine üflediği için küzey güney ne varsa artık tüm bu bileşenlerde ısı artmasına sebep oluyor bunu kesinlikle unutmayın hatta ve hatta ekran kartımda bile şu an 3-5 derece arası artma oldu... Kesinlikle ama kesinlikle soğutucunuzun fanları kasa içine üflemesin.. bunu şiddetle tavsiye ediyorum.....

    Biliyorsunuz ki bu ürüne ilk ben sahiptim... ve cidden tecrübelerime inanın bu aralar biraz uzak kaldım foruma o yüzden kusurada bakmayın bayağı yazan arkadaşlar olmuş özelden anakartı bile inceleyemedim çünkü şehir dışına çıkmıştım... Herneyse söylemek istediğim şu... Soğutucu bloğunun üzerindeki vidaları fazla sıkmayın ve mümkünse Anakartın işlemci yuvasının arka kısmında bulunan kendi orjinal metal parça kalırsa daha iyi olur ben öyle kullanıyorum.... çünkü h110 un içinden çıkan plastik ve vidayı fazla sıkınca arkadaki metal somun bazen plastikten kurtulup vidayı tekrardan gevşetmenize yani soğutma bloğunu çıkarmanıza mani olabiliyor başına geldi çünkü.... kardeşimle yaklaşık 2 saat uğraştık .... Dediğim gibi anakartın arkasındaki orjinal cpunun plakasını kullanırsanız daha iyi olur tek bir bütün parça olduğu için.... sonrasında diyeceğim H110' söktüğünüzde cpu bloğunu temizlerken dikkat edin bakır yumuşak bir malzemedir aslında temizlerken bile çizilebiliyor mümkünse peçete bile kullanmayın yumuşak bez daha iyi olur peçete bakır taban yüzeyde çok çizik oluşturuyor ve bu sefer her macun temizlediğinizde farkında olmadan çiziyoruz.. bunun yüzünden artık macun bile fayda etmez hale geliyor..... h110'u monte ederkende hortumların fazla gergin olmamasına dikkat edin bağlantı yerlerinden çıkar demicem daha başka bir yöne değineceğim... buda başına geldi çünkü ben çok uğraştım kasam ile çünkü bin tane küsür parça monte ediyorum her seferinde...:) hortumlar belli bir noktada gergin olduğu zaman yani radyatöre uzanan yöne doğru yükseklik yapabiliyor... sonuçta sonuna kadar sıkınca duruyor ama hiçbirimiz zorlamıyoruz zarar gelmesin diye... hortumlar gerilincede diyelim sağdaki altlı üstlü iki vidayı sıkınca soldakilerde hafif yükseklik bırakabiliyor gözle bunun göremeyiz tabiki... ama işlemci sıcaklıklarından belli oluyor.... benim kasamın üst kısmında mesam uzun olduğu için biraz daha ileri itmek istedim radyatörü... ve bunu hortumların tam gergin olabilecek şekilde yaptım bunada pişman oldum...:):) Çünkü dediğim gibi işlemcinin bir bölümünde vidaları sıktığım halde boşluk meydana geldi öyle tahmin ediyorum... çünkü 5-6 derece işlemci sıcaklığımda yükselme oldu... hortumları rahat bir şekilde bırakıp cpu bloğunu monte edince düzeldi.......

    Herneyse uzun bir yazı oldu... atabikide herkes bu hatalara düşmez aslında bunları ben bir hata olarak görmüyorum tamamiyle bir deneyimdir aslında... çünkü biz pc tutkunları bunca malzemeyi gösteriş için almıyoruz... Uğraşmayı sevdiğimiz için ve hoşumuza gittiği için... bu yüzden deneme yanılma yöntemi bizler için tam bir deneyim diyorum...

    Son olarak dediğim gibi arkadaşım sende tekrardan bloğunu, radyatör üzerindeki fanların konumlarını, ve özellikle thermal macununu gözden geçir derim... Ve şunuda ekliyeyim şu TUNİQ TX-4 macunu test edip güzel sonuçlar alırsam eğer yüklü miktarda sipariş vereceğim... Hiç birimiz türkiyedeki sınırlı sayıda olan malzemeler ile kaynaklanan sıkıntılara maruz kalmayacağız inşallah... hatta ve hatta becerebilen herkes yurt dışından bol bol sipariş etsinler hiç zor bişey değil gözünüzde büyütmeyin... fazla getirende gelsin burda satsın olmayanlar yararlansın daha ne diyim...




  • Kasanın son hali. Fanları içerden dışarı (Radyatöre)hava üfleyecek şekilde monte ettim. Sıcaklıklarda değişme oldu. Hortumlar da aslında gergin değil ama yinede kasanın son hali bu şekilde. Termal macunuda en kısa zamanda değiştirip ARCTICCOOLING MX-4 kullanıcam. İşlemciyi de moddlucam bakalım sıcaklıklarda nasıl bi şey olacak. Haf XM kasama radyatör tam uyumlu olmadığı için fanlarıda tam monte edemedim, delikleri uymuyordu çünkü.
     CORSAIR H110 Sıvı Soğutma Tr'de İlk & Yeni Sistem Komple İnceleme




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.