Şimdi Ara

Corsair H100i GTX 'Hızaşırtmaya bana mısın demeyen' sıvı soğutucu incelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • WoXeD kullanıcısına yanıt
    olabilir. inceleme yalnış üründe çöp olabilir. misal bende bunun eskisi vardı h100i 1 saat p95 çalıştırdım 4.5ghz oc li 4690k 78 derece gördü en fazla ki üzerinde sp fan yoktu airflow fan vardı. montajından tut kullanılan macun,oda sıcaklığı, verilan voltaj, fanların konumu,çalıştığı rpm ler gibi bir çok detay var ve bu ürüne göre değil kullanıcıya göre değişiyor. arkadaşın incelemesi eksik evet. ama ürün çöp demek için ortada somut bi veri yok. yakın zamanda h115i almayı düşünüyorum inceleme paylaşıcam. benim söylemek istediğim hevesli insanın kalbini kırmayın zamanla kendini gelişririr :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün çok kaliteli ve detaylı görünüyor, performansının üst düzey olacağını düşünüyorum zaten Corsair kendini ispatlamış bir marka o yüzden ihtiyacı olanlar için tavsiye edilebilir...

  • hocam anlatımı aldığınız notlardan yapıyorsunuz fakat anlatım tarzınızı sohbet tarzında yapınca biraz değişik bir sunum olmuş :D

  • HX110i GTX'in incelemesi yapılmalıydı. Çünkü birtakım sorunlar nedeniyle h100i'nin yerine 110i çıktı.

  • Geçen hafta forumdan aldım bende 115i Extreme... i7 6700k işlemcimi 4.8 e çıkarttım. Gerçekten hayran kaldım nerdeyse 0 ses ve max sıcaklık 73 gördüm(sessiz modda). Benim gibi ses konusunda pinpirikli ve overclock yapan arkadaşların kaçırmaması gereken bir seri olmuş...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

    Ürünü aldım montajı yaptım ama fanlar çok ses yapiyordu fan kontrolcüsü ile sesten kurtuldum ama bu seferde ısı değeri stok fandan aldığım değer ile aynı olduğunu gördüm stok fanda sessice bu değeri alırken bu kadar para vermek garibime gittigi için aldığım yere ürünü iade ettim malesef hevesimde kursağımda kaldı


    macun miktarı ve kalitesi çok fark ettiriyor ve oc yapmıyorsanız zaten oda sıcaklığından aşağıya düşürmez

    ilk olarak H100 almıştım DH üzerinden bikaç kişi kullanmış benden önce
    elektronik devresi yandı aniden vatan ve distribütör firma ilgilenmedi direk corsair ile konustum
    yenisini yolladılar üstelik benimki eski üretilmeyen model olduğu için bana H100i yada H110 dan hangisini istediğimi sordular bende hem iyi niyetlerini suistimal etmemek için hemde kasama daha uyumlu olduğu için H100i istedim yanındada LGA775 baglantı kiti istedim 1 hafta içinde hollandaya gitti geldi sıfır paket yolladılar o yüzden corsair candır :)





  • Arkadaşlar şu sıvı soğutmadan kullanan birisi yardım edebilirmi lütfen ya. Bu kabloları doğru düzgün montajladığım halde corsair linkte h100i gtx görünmüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Darth Vader


    Arkadaşlar şu sıvı soğutmadan kullanan birisi yardım edebilirmi lütfen ya. Bu kabloları doğru düzgün montajladığım halde corsair linkte h100i gtx görünmüyor.

    Usb bağlantısını yaptınız mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out


    quote:

    Orijinalden alıntı: -Darth Vader


    Arkadaşlar şu sıvı soğutmadan kullanan birisi yardım edebilirmi lütfen ya. Bu kabloları doğru düzgün montajladığım halde corsair linkte h100i gtx görünmüyor.

    Usb bağlantısını yaptınız mı?

    Hocam usb bağlantısını yaptım hatta anakarttaki bütün usb portlarını tek tek denedim. en sonunda usb bağlantısınıda cpu fan 2 ye taktım öyle duruyor şuanda. Sinir krizi geçireceğim yav
  • incelemede kolaya kaçılmış. haswell ile deneyen varsa eklerse tam bir fikir edinebiliriz.

    intel belki seneye voltaj regülatörünü içeri alır. belli mi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • H100i'ye göre görüntüde ve soğutmada iyi ancak bence eksi yönleri, Pompa bloğu görüntü iyi olsa da dokununca H100i den daha kalitesiz olduğu hissini veriyor uyduruk bir plastik kullanılmış gibi H100i pompa bloğu daha ağır ve cam gibi bir yüzeye sahipti daha kaliteli hissi veriyordu. Pompa üzerine giren borular sabit, h100i L şeklinde olduğu için sağa sola oynatarak ince ayar yapabiliyorduk bunda yapamıyoruz, kasa çok ferah ve geniş değilse sıkıntı olabiliyor. H100i de Yazılım ile renklerin sürekli değişimini sağlıyorduk görsel olarak bunda olmuyor. 500r kasada boru arka fana değdi değecek. ayrıca kalınlık 27 mm corsair sitesinde 500r için uyumlu diyor anca 500r da üst radyatör konulacak kısıma koyunca kapağın içinde ki plastik kısıma değiyor kapak bombe yapıyor. h100i 25 mm olduğu için tam sığıyordu. AMD anakartlar için usb kablosu pompaya bağlanan kısmı L şeklinde olduğu için pompa bağlantı kısmı montaj vidasının üzerine denk geliyor takarken zorlanıyorsunuz ve biraz kastırıyor. fanları sesli çalışıyor (balans sesi) h100i de fanların böyle bir sıkıntısı yoktu. Ne tekim soğutma ve görsel olarak iyileştirilmiş ancak h100 i ye göre baya bir eksikte barındıran bir soğutucu olmuş.





  • sessiz modda eyvallahta turboda sanki helikopter kalkacakmış gibi ses çıkarytıyor :D

  • WoXeD kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Buradaki çoğu arkadaş amdlerin sadece kurşun kalem darbesiyle bile 2000 mhz oynadığını görmemiştir muhtemelen :)

    800 mhz i şu an biraz bilgisi olan adam telefonda bile arttırabiliyorken cihazda " kayda değer artış" diye anlatılması yanlış olur. Kaldı ki bu kadar ufak bir artışta sıcaklığın neredeyse iki katına çıkması çok da iyi bir şey değil.
  • Mevcut fanlarının yerine tavsiye edilebilecek tam marka model numarası ile fan önerisi verebilecek var mı acaba?

    Aklımdan Noctua geçiyor ama Noctua'nın tam olarak hangi modeli? 1.000-1.200 Rpm'de hem performanslı hem de sessiz fan tavsiyesi istiyorum arkadaşlar.
  • bu ne ya konuyu hortlatma gereği duydum okudukça.

    ben yıllardır hep stok fan kullandım o yüzden yeni sistem kurarken artık sıvı soğutma ya geçeyim dedim araştırırken bu konuya geldim kafam allak bullak oldu sıvı soğutma mı kötü yoksa konudaki marka soğutma mı kötü? sıvı soğutma alınmaz mı alınır mı? ömrü 6 ay 1 yıl diyen var bu ne ya o kadar parayı boşuna mı veriyor alanlar? dehşete düştüm resmen almadan soğudum ya bir işi bilen yazarsa sevinirim birde fan yön olayı nedir oda ayrı bir kafa karıştırdı genelde bildiğim radyatör tepeye takılırsa fanlar dışa üfler takılıyor ama konuda bu da alt üst olmuş ya nerden girdim bu konuya




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.