Şimdi Ara

CORSAIR Carbide Serisi Kullanıcıları Kulübü (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.358
Cevap
28
Favori
195.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok sağolun hocam. Dün 760T siparişi verdim hiç bir şeyle uğraşmamak için. Şekli daha çok hoşuma gitti. Bir kasaya bu kadar para verdiğime pişmanım ama bütün yorumlar mükemmel bir kasa olduğunu yazınca ben de 760t ye dönüş yaptım :) Bu denli ilginiz için çok teşekkür ederim.
  • elimde bir adet 200r ön panel bulunmaktadır. istanbul'da oturup 200r'ının ön paneli bozulan bir arkadaşa veriliktir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.

    Kasa almayı düşünüyorum. 230 t ile 300r arasında kaldım. Kablo yönetimi olarak hangisi daha iyidir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400R ekle benide
  • Mid Tower HAF 912 kasam vardı o kasayı seviyordum fakat yeni kurmak istediğim sistem o kasada ısı problemi yaratıcaktı. Daha ferah ve işlevsel bir kasa arayışına giriştiğimde bu topiğe denk geldim. Çok büyük olmayan gene Mid Tower bir kasa arıyordum. Corsair 450D'den bahsedildiğini gördüm inceledim ve aldım. Benzer sistem kuracaklara fikir vermesi adına resimlerini paylaşıyorum

    Corsair 450D - Asus Z170-A - Corsair H110 (fanları egzoz şeklinde yapılandırıldı.) - GTX 980ti SLI - Sound Blaster Z - SSD'ler arka kapağın orda bu sayede kasanın içinde güzel bir boşluk kalıyor o kısmada içeriye üfleyen Corsair SP120 HPE taktım. Ayrıca kasanın kendi egzoz fanınıda bu model fanla değiştirdim. Bu değişikliklerle ekran kartları 10 derece daha soğutmayı başardım. Kasada şuan, üç fan hava girişi, üç fanda egzoz olarak çalışıyor. Üstedeki ekran kartı %100 yük altında %96 fan hızında 73 derecede çalısıyor. Altdaki ekran kartı ise 63 derecede. Ekran kartlarının fanlarını %100'e aldığımda iki kart arasındaki ısı farkı 10 dereceden fazla olabiliyor. Üstdeki kartı daha fazla soğutmayı beceremedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 19 Ocak 2016; 22:06:27 >




  • 2. el 200r satmak isteyen varsa talibim
  • Ömürlük kasa corsair.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 1 aydır 100R kullanıyorum. Küçük boyutlu ve kullanışlı bir kasa tavsiye ederim
  • Dostlar, Corsair'ciler size bir soru sormak istiyorum. Biraz kurcaladım ama sorunu bulamadım. Kasaya elektriği veriyorum, sıkıntı yok ama PC açıp kullandıktan sonra kapatınca power ledi sönmüyor. Diğer tüm ışıklar sönüyor fakat power led halen yanmaya devam etmekte. Sizce bu durum neden olabilir. Ben anakarttan şüphelendim ama bilen bir dostumuz vardır diye sizlere de sormak istedim.
  • Anakarta bağladığın ince kabloları kontrol et bence.
  • Merhaba,

    Bu pek çok nedenden dolayı olabilir.

    Sisteminizi kapattığınızda LED hiç mi sönmüyor, yoksa bir süre yanmaya devam ettikten sonra mı sönüyor? Bu durumda anakartınızda biriken fazla elektrik boşalana kadar ışık yanmaya devam edebilir.

    Sisteminizi tamamen kapattığınızdan emin misiniz? Uyku modu hybernate gibi özelliklerle sisteminizi kapatıyorum diye askıya alıyor olabilir misiniz?

    düşük bir ihtimal de olsa Power LED bağlatılarınızın + ve - kutuplarını anakarta yerleştirdiğinize bakın. Düzgün değilse yerlerini değiştirin.

    Anakartınızın üzerinde yeşil bir LED var mı?
    http://www.computerhope.com/jargon/l/led.htm
    Bahsettiğim LED i motherboard LED oadı altında yukarıdaki sitede bulabilirsiniz. Bu LED eğer varsa sisteminiz kapandığında bu LED sönüyor mu yoksa power LED gibi yanık mı kalıyor kontrol edin. Eğer yanık kalıyorsa sisteminizde hala güç var demektir.

    Elinizde güç kaynağınıza direk 4pin molex üzerinden bağlayabileceğiniz bir fan var mı? varsa güç kaynağınıza bu şekilde bir fan takıp sisteminiz açıp sonrasında da sistemi fan takılıyken kapatın, fanın bilgisayar kapandığında durup durmaadığını gözlemleyin. Duruyorsa güç kaynağı güç vermeyi kesiyor demektir. Fan dönmeye devam ediyorsa güç kaynağı sistemi kapatmanıza rağmen güç vermeye devam ediyor demektir.

    fan dönmeye devam ediyorsa bu ya güç kaynağındandır ya da Windows'un güç seçenekleri ayarlarındandır. Bu noktada güç seçenek ayarlarında herhangi bir değişiklik var mı onu kontrol etmelisiniz. Eğer ayarlarda bir sıkıntı yoksa güç kaynağında sorun olabilir.

    Sorunu bulmak adına bu adımları tek tek denemekte fayda var. Sistemlerdeki sorunların çözülmesi için belli başlı testleri deneme yanılma yöntemi ile denemek gerekiyor.




  • mrb 500r kasa mevcut . ön usb3 portlarının 2 sinişde benim oğlan kırmış eğrilmiş... bu ön paneli yada ön usb portlarını satan bir yer varmı bildiğiniz?
  • harmek kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Komple panele gerek yok, portların olduğu bölümü değiştirseniz de olur. Corsair'in sitesinde 15 Dolar.

    Ama isterseniz önce İnventus'a sorun, onlar Corsair yedek parçalarını sipariş üzerine getiriyorlardı önceden.

    http://www.corsair.com/en/carbide-500r-case-front-i-o-panel-all-cables-and-connectors




  • merhaba kasadaki tüm bağlantıları söküp tekrar takınız 2 hafta önce arkadaşımın başına geldi buna benzer bir durum power basıyor ve LED yanıyor ancak kasa açılmıyor tüm kabloları sök tak dedim düzeldi sizinkide tam tersi olmuş sistem kapanıyor ama Power led yanıyor
  • Durum biraz karışıktı. Ledlerin takılı olduğu yerde ve ledlerde bir sıkıntı yok. Yani 2 senedir aynı sistem aynı şekilde çalışıyor. İşin ilginç yanı durup duruken bu olay olmuştu. İnternette araştırma yaptım ama nedenini tam olarak bulamadım. Daha sonra, yeni işlemci takacaktım. İşlemciyi taktıktan sonra BIOS'u default ayarlara getirdim. Nasıl oldu bilmiyorum ama sorun düzeldi. Şimdi Power'ı da değiştirdim. İnşallah bu sorun bir daha tekerrür etmez. İlginiz için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    Merhaba,

    Komple panele gerek yok, portların olduğu bölümü değiştirseniz de olur. Corsair'in sitesinde 15 Dolar.

    Ama isterseniz önce İnventus'a sorun, onlar Corsair yedek parçalarını sipariş üzerine getiriyorlardı önceden.

    http://www.corsair.com/en/carbide-500r-case-front-i-o-panel-all-cables-and-connectors


    anladım aslında kablo olsa yine yeter. olmadı 2 adet usb3.0 soketi alıp kendim bişeyler yapmayı planlıyorum olmaz sa. siteden 15 doları versek gelir mi acaba?




  • harmek kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Corsair ürünlerine ait aksesuar ve yedek parçaları İnventus üzerinden temin edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar selamlar 400r almayı düşünüyorum. Kasayı yi koyacağım yer tam 50 cm, ve 2-3 cm kadar çekmece boşluğu var.

    400r da yükseklik 50,2 görünüyor. Bu ölçü üst kısımdaki yükseklik ile beraber olduğunu düşünüyorum.

    sormak istediğim eğer üste 2 fan takarsam 4-5 cm açıklıktan sıcak havayı dışarı atabilirmiyim.
  • iskader kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bilgisayar kaslarını özellikle arka bölümü açık olmayan alanlara yerleştirilmesini tavsiye etmiyoruz. Kasanın egzoz fanlarından çıkan hava arkadaki panele çarparak kasaya doğru geri yansıyor, çıkabileceği tek yön kasanın önünde bulunan açıklık olduğundan öne doğru gelen sıcak hava kasanın ön panelde bulunan fanlar tarafından soğuk hava ile birlikte yine kasanın içerisine çekiliyor. Bu yüzden kasa zamanla aşırı ısınıp boğulabiliyor.

    Bilgisayar kasalarının sıcak havayı kendilerinden kolaylıkla uzaklaştırabilmesi için etrafının mümkün olduğunca açık olması gerekli. Bu hem sıcak havanın uzaklaştırılması hem de tünel etkisi yaratılmayarak kasadan gelen seslerin yakın çevredeki duvarlara çarparak yoğunluğunun artması ve ses düzeyinin normalden de yüksek olup rahatsız edebilecek seviyelere çıkması önlenmelidir.
  • Hocam arka taraf boş kapalı değil 20 cm felan sonra duvar var. arka fandan çıkan hava dışarıya doğru atılıyor. kasa üst kısmında çekmecem var. Demek istediğim yükseklik 51 cm ise 10 cm kadar da üst panelde açıklık kalıyor. Evet dediğiniz mantıklı ama şu anda zaten ön kısmı kapalı Gigabyte Gz-X6 kasa kullanıyorum. Hem fanların ses yapması hemde ön taraftan yeterli hava çgirşi olmadığı düşüncesi ile 400r ile değiştirmeye karar verdim. Önceleri pek sıkıntım yoktu ama ekran kartı olarak msi r9 390 a geçince şart oldu.
  • 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.