Şimdi Ara

CorsAir 6GB(3x2GB)KIT XMS DDR3 1600MHz CL9---Phenom II x4 965 BE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar toplamak için birkaç parça aldım. Bunlar ;

- AMD Phenom II x4 965 BE 3.4 GHz işlemci
    - GigaByte 790FXT-UD5P Anakart
    - CorsAir 6 GB (3*2GB) KIT XMS3 DDR3 1600MHz CL9 Ram ( Zamanlama: 9-9-9-24 | Voltaj: 1.65V )
    - Sapphire HD 5850 ekran kartı

Fakat aldıktan sonra birkaç forumda Ram ile işlemci uyuşmazlığı olduğunu okudum. Mavi ekran çıktığından bahsetmişler . Ramin kutusunu daha açmadım. Sizce bir problem çıkarır mı? Anakartla Bir problemi olur mu? İleride OverClock Yapmak için 1600 MHz almıştım RAMi. Fakat Sorun olacaksa Geri Verip değiştiricem. Sizlerden bunları kullananlar varsa ya da bilgisi olanlar Varsa Yardım edermisiniz ?

- Teşekkür Ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodWasTaken -- 3 Ocak 2010; 22:40:03 >

• Aldiginiz ramler Intel'in 3 kanal ram yolunu destekleyen ramlar bu yuzden 3x2GB. Bu ramler intel sistemlerde calismasi icin tasarlanmistir. AMD sistem 2 kanal ram kullanir (2x2Gb gibi) bu yuzden bu ramlerin sisteminizde sorun cikarma ihtimali oldukca yuksektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 3 Ocak 2010; 20:29:23 >

Ben 1600 MHz ' ye takılıştım ama buda mı sorun çıkarıyor yani. :)
  • İnanmıyorsan ac tak ramleri kullan Belki sorun olmaz,mavi ekran vs. falan. Ama Bethrezen ' in dedikleri doğru,ramler lga1366 platformundaki i7 işlemcilerle uyumlu.Sen Anakartının memory support listinde yazan ramlerden al.

Vatan Bilgisayar Değiştirirmi sizce ? Hiç açılmamış bir ürün. :)

Orijinalden alıntı: irfan666

Aldım bi kere bunu :D

Vatan Bilgisayar Değiştirirmi sizce ? Hiç açılmamış bir ürün. :)

Değiştirir sorun olmaz açmazsan.

Orijinalden alıntı: irfan666

3x2GB olması mı sorun yani ? :)

Ben 1600 MHz ' ye takılıştım ama buda mı sorun çıkarıyor yani. :)

Sorun cikartan kisim 1600MHz olmasi degil, ramlerin 3 kanal olmasi (3x2)

Anakartiniz 1600MHz ram destekliyor bu yonden bir endiseniz olmasin.

Vatan bilgisayara yanlis bir parca aldiginizi ve bu parcanin sisteminizle uyumlu olmadigi soylerseniz eger degistirmemeleri icin bir sebep yok.

peki 3x2 dual kit olarak kullanılabiliyormu ramler ?

yoksa 2x2 dual kitmi alayım ?
    Monitör: Asus 26.5" XG27ACDNG Oled | Ekran Kartı: Sapphire 9070 XT Nitro+ | İşlemci: AMD R7 9800X3D| Anakart: Asus Rog Strix X870E E-Gaming | M.2 SSD: 2x Samsung 980 Pro 1TB Gen4 | RAM: G.Skill Z5 Neo 32 GB (2x16) 6400Mhz | PSU: Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ | Kasa: MSI MEG PROSPECT 700R | Soğutucu: ASUS ROG RYUJIN III 360 ARGB OLED
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carizma500

peki arkadaşlar windows 7 64bit de 3x2 kit İntel E9550 işlemci ve LGA 775 model anakart alsam en iyilerinden bunları 6 GB olarak kullanabilirmiyim ve 6 gb olarak görürmü?

peki 3x2 dual kit olarak kullanılabiliyormu ramler ?

yoksa 2x2 dual kitmi alayım ?

2x2 dual kit almaniz daha iyi olucaktir. 3 kanal ram i7 serisi tarafindan destekleniyor sadece.
    Monitör: Asus 26.5" XG27ACDNG Oled | Ekran Kartı: Sapphire 9070 XT Nitro+ | İşlemci: AMD R7 9800X3D| Anakart: Asus Rog Strix X870E E-Gaming | M.2 SSD: 2x Samsung 980 Pro 1TB Gen4 | RAM: G.Skill Z5 Neo 32 GB (2x16) 6400Mhz | PSU: Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ | Kasa: MSI MEG PROSPECT 700R | Soğutucu: ASUS ROG RYUJIN III 360 ARGB OLED
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carizma500

ben zaten i7 860 işlemci alıcam buna uygun soruyorum 3x2 6gb kit tri dual olarakmı çalıştırır şimdi bunu yoksa düz 6 gb olarakmı

Onceki mesajinizda E9550 alicam dediginiz icin 2x2 onerdim. Eger i7 860 alicaksaniz 3x2 ram bir sorun cikarmayacaktir.
  • İlk olarak E9550 diye bir işlemci yok o Q9550 olacak...O platformun en iyisi LGA 1156 nın şu anki en kötüsüyle bile baş edemez,yani intelin yaptıgı fiyatlandırma hem alakasız hemde ahlaksızca i5 750 den Pahalıya Q9550 satılmasından bahsediyorum..
    Konunun başlığına dönersek ram ve işlemci hiç bir problem çıkarmaz ancak 3 ramide takarsanız Dual slot olarak değil Single slot 6 gb olarak çalışır,Corsairla gigabyteın uyumsuzluk sorunu yaşadıgını pek görmedim,senede 40 adet anakrt 80 kadarda işlemci kullanıyorum ya yakın çevreme toplarken yada kendim sistem değişikligine giderek şu an evimde çalışan 3 sistemim var Phenom II,LGA775 ve LGA1366,o ramleri geri verip AMD rami şeklinde satılan eski DDR3 leri sakın almayın olası bir intel değişikliginde yüksek voltajlı DDR3 ler ne i5 de nede i7 platformunda size vadedilen zamanlamalarda yada frekansta çalışamaz intel işlemcilerde(i5 ve i7) belleğe verilen voltajda işlemci ısısı artıyor uzun vadede işlemciye zarar veriyor sebebide bu,ancak amd bellek voltajıyla iyi geçiniyor..
    Yani aslında amd ile uyumlu intel ile uyumlu diye bir şey yok intelde rame fazla voltaj veremediginiz için yüksek voltajla(1,8 - 1,9) çalışan ramler intel platformunda çalışmıyor ancak anakartla RAM lere minimum sınır olan 1,5 volt üzerinden voltaj verebiliyor,
    LGA 775,AM3,LGA 1156 yada 1366 da alsanız düşük voltajla çalışan ramler anakrtlar bu sınırdan başladıgı için her anakrtta çalışıyor...Triple channel yada Dual Channel şeklinde bir destekte söz konusu değil RAM tarafında o desteği sağlayan anakrt ve işlemci,AM3 LGA1156 ve LGA 775 Dual Channel sadece LGA1366 triple channel destekliyor....Farklı iki markanın ramleride dual yada triple olarak çalışabilir yani illa kit olmak zorunda değil fakat aynı çip olmak zorunda Micronsa Micron,Elpidaysa Elpida,Samsungsa samsung
    Cooler Master Rc 690 II || Gx 650 Watt || Asus ROG Strix B550-F Gaming || Ryzen 5 1600 AF || Noctua NH-U14S || Crucial Ballistix BL2K8G30C15U4B || Sapphire RX 5500 XT 4 GB || Razer Black Widow || Microsoft Comfort 6000 || BENQ RL 2455 HM
    Steam : coseturche
    PSN : Cose Turche
    Origin ID : CoseTurche

• BENDEDE AMD PHENOM 2 965 VAR... ANAKARTIMDA ASUS M4A785TD-V EVO, AMD 785G, DDR3

RAM OLARAK HI LEVEL İN 1600 LÜK DUAL KİT DEN ALMIŞTIM 2*2:4gb

BİKAÇ GÜN ÖNCE AYNI RAMDAN BİTANE DAHA SİPARİŞ VERDİM YANİ 2*2 LİK KİT DEN BİR TANE DAHA ALDIM

VESSELAM BU ANAKARTTA 2 ADET (2*2GB)4GB LIK KİT KULLANSAM SORUN OLURMU...

EĞER ÖYLE OLACAKSA SİPARİŞİ İPTAL EDİCEM
  • Bende Corsair marka XMS3 serisinden 2x1 gb cl9 1600 mhz' lik bellekleri Gigabyte MA790XT-UD4P anakart üzerinde kullanıyorum. Belli belirsiz zamanlarda mavi ekran hatası alıyorum Bu anakartlar ile mutlaka uyumluluk listesinden kontrol edilerek bellek alınmalı
  • konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bende de phenom II x550 işlemci var takas ile aldığım 3*2 6gb 1600 mhz ram takmıştım. sistemde sürekli mavi ekran hatası alıyordum, ramlardan birini çıkardım şu an sorunsuz 4 gb dual mod şeklinde çalışıyor ama keşke çıkardığım rami takmanın bir yolu olsaymış yazık öyle yatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYGREENWORLD -- 27 Şubat 2011; 1:16:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Aldiginiz ramler Intel'in 3 kanal ram yolunu destekleyen ramlar bu yuzden 3x2GB. Bu ramler intel sistemlerde calismasi icin tasarlanmistir. AMD sistem 2 kanal ram kullanir (2x2Gb gibi) bu yuzden bu ramlerin sisteminizde sorun cikarma ihtimali oldukca yuksektir.

ben tam olarak konuyu anlamadım ama şunu sorim bende fx8120 işlmci var asus evo anakart ve Corsair XMS3 2x4gb cl9 1600 mhz ram var ve hiç problem yok bu normalmi ??? 3x4gb oluncamı problem oluyor mesela ram yükselteceğimde hep çiftmi almam gerek

Orijinalden alıntı: emrecanx

quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Aldiginiz ramler Intel'in 3 kanal ram yolunu destekleyen ramlar bu yuzden 3x2GB. Bu ramler intel sistemlerde calismasi icin tasarlanmistir. AMD sistem 2 kanal ram kullanir (2x2Gb gibi) bu yuzden bu ramlerin sisteminizde sorun cikarma ihtimali oldukca yuksektir.

ben tam olarak konuyu anlamadım ama şunu sorim bende fx8120 işlmci var asus evo anakart ve Corsair XMS3 2x4gb cl9 1600 mhz ram var ve hiç problem yok bu normalmi ??? 3x4gb oluncamı problem oluyor mesela ram yükselteceğimde hep çiftmi almam gerek

sıkıntı yok
    Aralıyorum!
  • Ben Corsair XMS3 6GB (3*2GB) almıştım ve AMD X4 955 ile birlikte hiçbir problem olmadan uzun süre kullanmıştım.

Phenom 2 x4 965 işlemcili ve Asus M5A88-V EVO (4 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 2000(O.C.)/1866(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066 MHz Memory) anakartlı bilgisayarıma önce bir Sandisk 120Gb SSD aldım ve performansından çok memnunum....

Şimdi de RAM performansını arttırmak istiyorum:

1 - Yukarıda anakartın kendi sitesindeki açıklamaya göre, sistemi fazla zorlamadan 2000Mhz ram kullanabilir miyiz?
    2 - Hangi Ram setini tavsiye edersiniz?
    TV: Panasonic 50VT20E Ses Sistemi: Sony STR-DH540 Sony-FCR4000B Hoparlör Uydu Reciever: Pace D-Smart HD HD HDD Player: Popcorn Hour A-110 Notebook: HP Pavillion dv7-1040et w/Corsair Force 3 60GB SSD DSLR: Sony A100w SmartPhone: iPhone 5 ios 7.1.06 Jailboken
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.