Şimdi Ara

corsair 4000x (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
347
Cevap
4
Favori
15.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir alt modeli olan 4000d ariflow kullanıyorum. Son derece başarılı bir kasa. 3 adet bequit fanla birlikte mükemmel bir hava akışı ve kablo gizliliği var. Ayrıca kasa içi geniş. İstediğin soğutucuyu veya uzunlukta ekran kartını kullanabilirsin.
  • 4000d air flow ile 4000x aynı ölçülere sahip, tek farkı önü mesh yapıda ama eksik fanla geliyor, ek fan masrafı da var.


    Case Dimensions: 453mm x 230mm x 466mm

    Maximum GPU Length: 360mm

    Maximum CPU Cooler Height170mm

    Radiator Compatibility120mm, 140mm, 240mm, 280mm, 360mm



    Farklı öneri olarak burada 5000D olabilir, daha geniş bir kasa, 520mm x 245mm x 520mm ve gpu için 420mm



    @Fox90




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 6 Mayıs 2021; 23:43:15 >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Aradaki fiyat farkına baktın mı?
  • Fox90 kullanıcısına yanıt
    Fiyat farkı var tabi ki, burada iki aynı ölçüye sahip kasayı, diğeri daha büyük vs gibi anlatmam hatalı, geniş, VGA için alanı çok, kablo yönetimi var vs. gibi, o şekilde özellik sunuyorsan ona göre kasa önermen gerekir, şunu söyleyebilirsin "aynı ölçülerde 4000d kullanıyorum mesh ızgara olduğu için daha serin çalışıyor sistemim." gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oLgan kullanıcısına yanıt

    Bu parçalardan ihtiyacı olan varsa yardımcı olurum. Yazıcım var

  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    Hocam PC hocasındaki video da takmayı başarmışlar gibi duruyor. Ram çarpıyor fakat çarpması bence önemli değil. önemli olan baskı yapmaması. :Çok kararsız kaldım. Ön taraftaki hava akışını bozmak istemiyorum. O yüzden üstte takmak istiyorum.


    Hadi diyelim 240mm aldık 280'lik ile arada ciddi fark olur mu ? Kimi yerde 1 derece çıkmış kimi yerde 5 derece farklar. Aradaki fiyat farkıda 100 TL.

  • Can_R6 kullanıcısına yanıt

    4000D'ye üst panele Corsair RGB Pro ramler takılıyken H115i' Capelix takabilmişler. Ramler çatıyor fakat çatması mühim değil baskı yapıyor corsair 4000x mu önemli olan o






    corsair 4000x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 7 Mayıs 2021; 9:22:57 >
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt

    Stok olarak 3 5 derece çok önemli değil gibi görünebilir ama overclock yaparsanız bu 3 5 derece 10 dereceye kadar fark eder.


    Ayrıca sıcaklık 240da fazla olacağı için daha yüksek rmpde çalışacak ve daha sesli çalışacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

    Hocam bir suru video izledim. H100i vs H115i ile ilgili. Bahsettıgınız gıbı 10 derecelık farklar goremedım. En babası 5 derece gordum. Ortalama da da 2-3 derecelik farklar var. Fan devir pompa extreme seviyedeyken. Ses konusu benim için 2. planda yük altında iken. Dediğim gibi gönlüm 280'likden yana ama kasa düşündürüyor. İade ile de uğraşmak istemiyorum.corsair 4000x 

  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle ben o videoyu detaylı inceledim anakarttaki ram slotları aşağıda oldugu icin öyle yukarıda olsa az bişe hiç sığmayacak zaten
  • Videoyu izledim kardeşim, ama o tip ram ile o şekilde montaj yapılabilmiş, farklı ramler olsa takamazlardı, bu yüzden de Corsair riske girmemek için sitesinde kasanın üst kısmı için 240mm desteklidir demiş özelliklerinde.


    10850K işlemcimi all core 4.8ghz'de kullanıyorum, Thermaltake TH240 soğutma ile gayet memnunum.


    Öne taksan radyatörü çok bir şey kaybetmezsin, üst kısma 140mm iki tane fan takarsın yine hızlı hava tahliyesi yaparsın.



    @sangreal_1905

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangreal_1905

    Hocam bir suru video izledim. H100i vs H115i ile ilgili. Bahsettıgınız gıbı 10 derecelık farklar goremedım. En babası 5 derece gordum. Ortalama da da 2-3 derecelik farklar var. Fan devir pompa extreme seviyedeyken. Ses konusu benim için 2. planda yük altında iken. Dediğim gibi gönlüm 280'likden yana ama kasa düşündürüyor. İade ile de uğraşmak istemiyorum. 

    3 5 derece stokken oluyor.

    Overclock la fark açılıyor.


    Tabi kasa konusunda netleşin sonra bakın;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teote kullanıcısına yanıt

    Kasa genel olarak çok şık olmuş da ekran kartının güç kablolarından siz de benim gibi memnuniyetsizlik duyuyor musunuz? Güç kaynağınız Corsair galiba, eğip bükmek zor oluyor. Ben de RM850X kullanıyorum.

  • Teşekkür ederim. Çok ışık sevmem derken tam içine düştüm.:) Rm850x kullanıyorum aslında slevee kablolu geliyor diye aldım. bunlarla geldi. evet kablolar pek hoş değil uygun bulursam paracordlu 24pin CPU ve PCIex uzatma yaptırmayı düşünüyorum.

  • H115i Elite Capelix'i 4000X'e Gskill Sniper X ramler ile biraz zorlasa da üst tarafa takabildim. Ramlere hafif baski yapıyor ama endişe edicek düzeyde gelmedi. Montajda ramlerden ziyade anakartın VRM heatsinki zorladı. MSI yazısının yazdığı heatsink yüksek kaldığı için fan çarpıyor tam kurtarmıyor. Bu yüzden radyatörün tüm vidalarını montajlayamadım.


    Soğutucuya gelirsek quite modda 2200 RPM altına inmeyen bir pompa garip bir vızıltı yapıyor. Eski Akasa R10 AIO 'da bile çıt yoktu :( . Önce sorun olduğunu sandım fakat araştırdığımda pekçok kişi aynı şeyi yazmış. Çok takık biriyseniz pompa rahatsız edebilir. Onun dışında 5600X all core 4.5 Ghz 1.15v 85w civarı tüketimdeyken 58 derece'de tuttu. üzerinde elimdeki eski 120mm AIO 'ya göre 7 derece fark etti.(Akasa R10) , Xigmatek Windpower 1266'ya göre de 9 derece civarı fark etti.





    corsair 4000x




  • teote kullanıcısına yanıt

    Hayır, bu şekilde şık olmuş. RGB'den zerre haz almayan biri olarak söylüyorum, beğendim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.ED

    Bu kasayı alma maceram Vatan Bilgisayar'daki Corsair rgb fanların indirime girmesiyle başladı. Heveslendim ama fanları almak nasip olmadı. Sonra 140mm x2 fan aldım Vatan kampanyasının biraz üstüne. Sonrasında ise 1 ay Commander Pro'lu kasa aramakla geçti. Tüm bu süreç sonunda son durum. Öndeki 3 dahili rgb fanın birini egzoz diğer ikisini sıvı soğutucuya taktım. Sıvı soğutucunun kendi fanları soğutma açısından daha iyi fakat rgb değillerdi. Ön kısma ise 2 adet Corsair 140mm fan taktım. Bir iki renk düzeni denedim ama şuan beyaz renk kullanıyorum aydınlatma olarak. Ya da 2'li renk geçişli Kırmızı-Mavi, Turkuaz-Pembe gibi. Kasanın arka kablo saklama kısmı geniş ve Corsair'in koyduğu kablo yolları sayesinde hem rahat bir şekilde düzenleniyor hem de görsel olarak göze hoş geliyor. 50 dereceye kadar %25, 50-65 derece %100 olacak şekilde ayarladım. Ön cam hava akışını ne yazık ki engelliyor 3-5 derecelik fark dışında hava akışı çok iyi olmadığı için odam ısınıyor.


    Hayırlı olsun hocam. Commander pro’lu kasayı nerden tedarik ettiniz? Kime sorsam içini bilemiyoruz diyor, bi yardımcı olsanızcorsair 4000x 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zizoum

    Hayırlı olsun hocam. Commander pro’lu kasayı nerden tedarik ettiniz? Kime sorsam içini bilemiyoruz diyor, bi yardımcı olsanız 



    Alıntıları Göster

    bu sorunun cevabını ben de bekliyorum :)

  • @Reppu @zizoum TuruncuBilgisayar satıcısından satın aldım. Daha önce kendilerine bir alışveriş sitesi üzerinden yazdım. Kasa ile birlikte cp kontrolcü geliyor mu diye. Açıp bakma imkanımız yok demişlerdi. Fakat forumda alan bir kaç üye gördüm bu satıcıdan ve kendileriyle iletişime geçmiş olan bir üyeye de cp çıktığını söylemişler. Bende bunun üzerine sipariş geçtim. Ben alırken son ürün idi. Tekrar stoklarına geldiyse cp gelme olasılığı yüksek. Çünkü yeni üretim Corsair kasalarda cp eklemişler. Reddit'te 465x, 4000x alanlarda böyleydi en azından.

  • ql120 ile bu kasanın fanlarını değiştirmeyi düşünüyorum, kasaya 6 adet ql120 takmayı planlıyorum. 4 günlük fanlar daha. kaça gider ki

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.