Şimdi Ara

'Corsa' Genel (2070. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42.182
Cevap
81
Favori
2.532.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20682069207020712072
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cevaplar için çok teşekkür ederim

    paspas olarak yaz kış kavuçuk kullanıyorum, alltta halılar mevcut ve sürekli duruyor. üstte kavuçuklar kalıyor. Hep kavuçukları yıkatıyorum halılar temiz kalıyor


    @TiFoSi_BJK

    @khytr89



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 4 Haziran 2018; 9:29:54 >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Ben halıları jakuziye su doldurup citileyerek yikadim şu annelerimizin hali yikadigi sert fircalar var ya onla guzelce omo matik serptim mis gibi oldu.balkonda kuruttum, arabanin pandizotu kirilmisti onu servisten yenisini alinca musambasini atmamistim. Ona da sardim bir guzel kuruduktan sonra stepneyle bagaji ayiran taban kapaginin altina koydum yatiyorlar su an orda. Aslinda toz kırıntı vs cok tutuyor belki sermem ama arabanin taban haliflex kaplamasi da hava alsin diyorum. Kaucuk paspas plastik neticede , ya da havalandiriyim cunku o hali paspaslar kirlenince anam avradim agliyor citileyene kadar



    Cok titizim en nefret ettigim huyumdur



    Sey sorucam yikayip koyduktan sonra az biraz nemli oluyordur illa ki, hali paspalari kokutmuyor mu ya da su izi birakmiyor mu ? Oyleyse bende yapayim..bari paspaslar bagajdan cikar oraya piknik kilimimi koyarim bagajin kapagini aciyor arkadaslar tertemiz hic bir sey yok diyorlar sonra kapagi kaldiriyorlar tum çeyizim (anneme gore hurdam) ortaya cikiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • halılar en alt tabandaki paspası da koruyor. Sadece kauçukları yıkatıyorum halıların üstünde kalıyor. Herhangi bir koku vs olmuyor. Kauçukların sadece şöför kısmının izi çıkıyor halıya geri kalanında sorun yok oda zaten halılar yazın yıkanınca yada silinince geçiyor çok problem yaratmıyor. Arka kısımlar filan izsiz. Daha taban kısmına basılmadı bile benim. Temiz duruyor.

    halıları yıkaması kuruması zor kauçuklar çok pratik o yüzden. Diğer araçlarda da o şekilde yapıyoruz. Halılar temiz kalıyor koku vs olmuyor. Bence sizde halıların üstüne kauçukları atıp deneyin
  • Ben kış dışında asla kauçuk kullanmam basit duruyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende pazar günü arkadaştan halı yıkama makinesi aldım.arabanın tavanı tabanı koltukları her yerini yıkadım.kirli su haznesi resmen çamurlu su gibi oldu.daha önce halı yıkama makinesi bulamadığım için delete denilen oto temizleme spreyiyle yıkamıştım 15 tl ye satılıyor 1 litre.onuda şöyle yaptım spreyi koltuklara sıkıp bezle silip sonra bezi tekrar sıcak suyla yıkayıp defalarca yaptım.sildiğim bez beyaz olduğu için beze pislik gelmeyinceye kadar sildim kollarım mahvoldu.o kadar çok yapmışımki kuruyunca bi baktım koltukların rengi açılmış canım sıkıldı ama iş işten geçti.bundan sonra bilinmedik şeyleri kullanmamaya çalışacam.o kadar uğraşmama rağmen halı yıkama makinesinin temiz su bölümüne sıcak su koydum içinede bir bardak kosla halı şampuanı döktüm aralıksız 2,5 saat uğraştım.makinede o kadar gürültülü ki komşulardan biri çıkıp laf edecek diyede çok çekindim.ama bu sefer heralde temizlendi temiz oldu diye düşünüyorum.
    bu arada benim arabada halı paspaslar yoktu aldığımda.plastik dandik paspaslar vardı.bende oldum olası halı paspasları daha çok beğeniyorum.letgo dan buldum 100 tl ye daha sıfır gibi onları aldım şimdi araba daha hoş duruyor.




  • kadir1983 kullanıcısına yanıt
    Hocam tavanı yıkamak büyük cesaret :) bendeki kartondan olduğu için ellemedim sarkma vs yapar diye. O yüzden kirli yeri ıslak mendili sıkıp öyle hafif siliyorum.



    Döşemeler siyahsa pervolü öneririm. Kosla daha güçlü , hani ciddi lekelere olur (kurban etinden akan kan, vişne suyu, mürekkep , boya vs) ama genel temizlik için döşeme kumaşlarını yıpratabilir.



    Halı yıkama makinesi fikri güzel, cihaz güçlüyse koltuklar ve taban halıflex i kolay kurur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı akşamlar. Arkadaşlar 2002 Corsa c ile Combo'nun teypleri aynı mı, benim corsa'nın teyp düğmeleri eksik ve kırık eğer uyarsa Combo'nun çıkma olanı var sipariş edeyim..
  • Merhabalar,

    Corsasever arkadaşlar görüşünüze ihtiyacım var.

    2012 Civic kullanıyorum, arabadan çok memnunum ama 6 yıl oldu yenilemek istiyorum.
    Yeni Civicler ve muadilleri çok pahalı, o yüzden 50-60 bin lira fark vererek yenileyemem.
    Corsa 1.4 Essentia test sürüşü yaptım, aynı güçte değil tabii ama sonuçta arabayı sıfırlamış
    olurum diye düşünüyorum.

    Sizce yeni Corsa, 6 yaşında Civic yerine alınır mı, Corsa deneyimleriniz ışığında yanıtlar mısınız?
  • kaaneralp kullanıcısına yanıt
    Combo c ile corsa c nin teyp soketleri aynı ve hatta corsa d / astra h ninki de boyut ve soket olarak aynı diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • attillam kullanıcısına yanıt
    Aracinizi seviyor ve sorun olmadigini dusunuyorsaniz segment dusurmek mantikli degil. Civic ile Corsa kiyaslanamaz. Cunku Civic acik ara onde olur. Derseniz az yaksin ve modeli yuksek olsun gerisi onemli degil o zaman Corsa uygundur ama uste para vermeyecekseniz :) Para verecekseniz Civic den Corsa ya gecmek mantikli gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine aynı yer yine aynı hız yine abs ışığı yandı.rampa aşağı 120 civarı hızla tatlı bir virajı alırken frene de basmadım ama yandı yine.yol boyu devam ediyor işe gelip ertesi gün çalıştırdığımda ışık sönmüş oluyor anlamadım gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadir1983 kullanıcısına yanıt
    Sensorlerde temassizlik olabilir mi acaba ? Bence yetkili servise bir goturun.fren isi ihmale gelmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir1983

    Yine aynı yer yine aynı hız yine abs ışığı yandı.rampa aşağı 120 civarı hızla tatlı bir virajı alırken frene de basmadım ama yandı yine.yol boyu devam ediyor işe gelip ertesi gün çalıştırdığımda ışık sönmüş oluyor anlamadım gitti.
    Her şey olabilir ilk önce hangi frenden ikaz gelmiş bilgisayara bağlatıp bakmak gerek yok frenlerden gelmemiş ise soketler arası pas yada temassızlıktan dolayı da olmuş olabilir..Arabanın çalıştırdığında sarsıntı bile belki kabloların çalışmasına neden olur. ABS devreden çıkarsa merak etmeyin bir şey olmaz sadece eski model arabalar gibi kızaklarsınız..
  • Dostlar enjoy lar ile active ler arasında ne fark var biliyormusunuz.hangisi üst versiyondur.

    Burda bi galeride temiz hatasız 2013 active var fabrika çıkışı tüplü.sizce dizel enjoyla tüplü active takas mantıklı mı ikiside 60bin kmlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracı çalıştırmadan önce ilk konumda ışıkların sönmesini beklerken, ön hava yastığı kapama düğmesinin ışıkları yandı sarı renkte ve hemen söndü
  • attillam kullanıcısına yanıt
    civic fd6 mi fb7 mi. tahminim fd6. ben de 14 model corsa d var fb7 den daha konforlu ya da ayni konforda oldugunu dusunuyorum. fd6 ya sozum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadir1983 kullanıcısına yanıt
    14 active en fulu piyano gogus ve jantlari cok hos. 13 active yok diye biliyorum. 13 active sanirim 1.4 . bi test surusu yapin. lpg uzun duz yol da dizelden daha az yakar. sehir ici ve uzun yol rampa ise dizelden bi tik fazla yakar. ama sessiz oldugu icin ben seviyorum. dizel 1.3 75 bg dir. 95 bg se dizel ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakıt 7.1 lt ye çıktı çok ilginç
  • kadir1983 kullanıcısına yanıt
    2014 model 1.4 twinport benzin&lpg active paket aracım jantlar, egzoz, iç kaplama piano black, karartılmış arka camlar, farlar siyah (2013teki modeli bilmiyorum), arka park sensörü aklıma gelen farklılıklar bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farların siyah olması model yılına özgü, 2013 2.yarıdan itibaren essenatialarda da far zemini siyah.

    Enjoyla active in aslında ek opsiyon olarak hiçbir farkı yok. Koltuk döşemeleri ve jantları farklı.

    5 kapı Corsa'nın en fullü cosmodur ama o da Türkiye ye en son makyajsız kasayla geldi.

    3 kapılılarda opc ve nürburgring edition makyajlı kasa olarak var.

    Dijital kliması, büyük bilgi ekranı vs gibi şeyler standart olarak var.
  • 
Sayfa: önceki 20682069207020712072
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.