Şimdi Ara

'Corsa' Genel (2059. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42.182
Cevap
81
Favori
2.532.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20572058205920602061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Sanziman yagini mobil 1 75-90w aldım. Kullanma kilavuzunda degilde servis kilavuzunda yaziyor. Grande puntoyla ayni ama opel 60.000 fiat 100.000 de degisin demis kilavuzlarinda.



    Degismez diye bir sey yok sonsuz omurlu bir sey degil ve gecisler artik tek parmak 😊



    Fren hidroligi olarak dot4 tek tip oldugu icin bp benzinliginde satilandan aldim.



    Filtreler yine bosch. Memnunum bosch dan.



    Servis 500 tl ye sadece 4 filtre + yag dolduruyor.



    550 tl ye 4 filtre + yag + fren hidroligi + sanziman yagi islemlerinin tamamini yaptirdim.



    100.000 e kadar daha ellemem



    Bu tarz seyler ve kaporta icin sanayi daha mantikli ama amortisor,motorda, sanziman ariza vs de yetkili servis sart.



    Bu arada yag 4litreydi motul, artip bagajda yer kaplayacagi icin karteri bosalttirdiktan sonra merdivenle yukari cikip tipa acikken temiz yagdan doktum temizlensin diye. Bunu serviste yapamazsin birde oncesinde 10dk rolantide wurth ile calistirdik yag su gibi akti. Daha temiz oluyor sistem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • servis klavuzun da 60 bin mi demiş , otomatik vites olanlar 60 diye biliyordum. Ben yetkili servise sorduğumda değişmiyoruz ama siz isterseniz değişiriz belli bir km sene vs yok dediler. Bu servis klavuzuna ulaşabileceğimiz yer var mı ?

    geri vitese geçiş nasıl ? Benimde km 58 bin de 6,5 sene içinde araç. Acaba değiştirsem mi ? Şanzıman yağının Karter boşaltma tapası yoktu , bu nedenle elletirmedim ben. Sökülseydi fren balata temizleyici ile temizlenip yağ konulup devam edilecekti. usta da eksilme varsa tamamlarız değişmez öyle dedi.

    yaptırdığım debriyajdan memnun değilim orjinale göre sert ve işin kötüsü kullandıkça daha da sertleşecek olması. Debriyaj set değişti ama yağı duruyor. 2. vitese geçerken bi ara cırladı götürdüm tekrar sorun yok dedi usta. Tam basmamışsınızdır filan dedi de yağ dan olabilir belki.

    bende de mobil yağ dan var elimde yarım litre kadar , elde kalınca hoş olmuyor yer kaplıyor. Yağ çekmeyi becerebilsem elimdeki temiz yağı da kullanırım aslında. 4lt alacak şekilde yapsalarmış keşke şu motoru

    bende bakıma bosch kullanacağım inşallah bakalım ustadan işçilik için fiyatta aldım 4 filtre + yağ değişimi 70 tl. fren hidrolik değişimi 30tl. sizinde bakım hayırlı olsun uzun zaman rahat binersiniz :)

    ha birde yağ değiştirirken alttaki tapayı sık değiştirmek gerekli mi ? yoksa tapa oringi yani contası mı değişiyor onunda , yetkili servis tapa oringi yazıyordu 3 tl mi neydi


    edit:https://www.youtube.com/watch?v=5Y4I3whHYsw

    linea için 100 bin km 3 sene diyor ve tahliye tapası var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 11 Mart 2018; 20:58:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Geri viteste garç diye ses cikiyordu o gitti, vites gecisi yumusadi. Contayi da drgistirtebilirdim ama saglamdi ve sizdirma yapmadi o yuzden orijinali kalsin dedim.



    Tipayi degismeye gerek yok balata spreyi ile temizleniyor.



    Yagi degistirmeden once wurth kullanmanida oneririm. Eskisinden kalani temizlemek icin dokersin tertemiz olur ici 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geri vitese geçerken illaki cırlıyor ya 1 e takıp almak gerek yada 2 kademeliymiş gibi geçiriyorum o zaman cırlamıyor. Bakalım ileri ki dönemlerde cırlayacak mı ? ona göre olmadı ileride bende değiştiririm.

    würth yerine tunap kullandım bu bakımda. Her 2 yağ değişiminde 1 öneriyorlardı tunap'ı .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    yok bu würth dediğim dizel partikül ve kurum temizleyici olan değil. Yağ ve motor temizleyici. Ayrı bir sıvı.

    Yakıt deposuna değilde, yağ haznesine koyulan bir madde. her yağ boşaltmada eski yağın tamamen sistemden temizlenmesini sağlıyor.

    luk luk luk şeklinde değilde bildiğin su gibi akıyor gidiyor zifiri siyah olarak.

    onu döktük 10dk rölantide çalıştı. o sırada diğer filtreler değiştirildi. 10dk sonra motor durduruldu mazot filtresi değişti. ardından araba lifteydi altında da yağ toplama makinesi olduğundan merdivenle çıktım motulun 500ml sini döktüm tapa açıkken. sonra tapayı taktılar arabayı indirip doldurdular. iyice çalkalattım yağı 2 dk bekledik sonra yavaş doldurmasını söyledim.

    Ürün;

    https://www.hepsiburada.com/wurth-motor-yag-temizleme-200-ml-p-OTWRT4046777027723

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • tamam hocam bildim depoya atılan değil. Bu seferki yağ değişiminde uygulandı corsa ya ilk defa. i30 ve accent e 2 bakımda 1 uyguluyoruz.

    motor iç temizleme blok temizleme olarak geçiyor eski yağa katılıp rölantide çalışıyor sonra yağ değişiyor.

    daha önceleri corsa da kullanmamıştım castrol den mobil e geçerken kullandım. Tunap ın da var aynı şekilde ayrıca depoya katılanıda var.

    dediğim ürün bu ama burda pahalı opal dan 35 tl ye aldım , hyundai de 50 tl .

    https://www.hepsiburada.com/tunap-157-micrologic-premium-motor-ic-temizleyici-400-ml-p-HBV0000042QZM


    ayrıca bir ara şu videodaki gibi malzemeleri alıp elimde kalan mobil i de motora katmayı planlıyorum daha vakti var. Yağ çubuğunun oradan hortumu sokup alıyoruz sanırım

    https://www.youtube.com/watch?v=UzYePxIdQO0&t=797s

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhabalar herkese,
    Corsa'nın 1.4 benzinli motor ve tork konvertörlü otomatik vitesli modelinde şanzımanın günlük kullanımda işimize yarayabilecek ne gibi özellikleri var bahsetmeye çalıştığım videomu paylaşmak istiyorum:

    https://youtu.be/GlZEiawSp14

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Aslinda ml sine gore fiyati gene iyi 2 yag degisimi cikartir ama tunap diye bir firmayi daha once duymadim. Wurth un en iyi avantaji Turkiye de temsilcisinin olmasi ve sorun oldugunda sorunlu parcanin kontrolune istinaden onarimi ustlenmeleri.



    Yetkili servisler genelde musteriyi yolma pesinde. Yuruyende yolmalarina izin vermek gerekiyor cunku onu garantili yapiyorlar ama diger seylerde ucuzuna kaciyorlar. Misal opelin gm yagi petrol ofisi yagi. Serviste 80tl po da 40 50

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunap kutusunda made in germany yazıyor. Menşei almanya, tunap kimyasal ürünler pazarlama ltd şti istanbul bağçılar diye adres var üzerinde. Würth de güzeldir tabi. Corsa da ilk kullandım. Hyundai de çok kullandık.

    kutuyu komple boşaltınca dibinde biraz kalıyor 10 ml filan kadar.

    hyundai nin yetkili o kadar değil ama oda dışarıya göre yüksek fiyatları. Tabi opel kadar olamaz asla

    fren diskler çok ötüyor benim. disk ve fren balatası değiştiricem. Dışarıda taktırınca performans ve ses olarak sorun yaşıyorum ama yetkili serviste de çok işçilik alıyorlar. Dışarıda orjinal balata ve disk bulamıyorum. Ne yapmalıyım bilemedim.

    usta fren disk balata değişimine 30 tl alıyor, yetkili serviste en son 130 tl idi.

    Dışarıda parça da ucuz ama güvenemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 12 Mart 2018; 16:40:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >








  • made in india hocam balatalar ötüyo ses yapıyo bunlarda daha önce kullandım durmuyor da ayrıca çok da kötü koku yapıyor havalandırmadan içeri geliyordu o derece

    edit: yetkili serviste bunlarda var ancak 2.kalite balata olarak geçiyor 1.kalite olan 270 300 tl civarlarında olması lazım.


    edit2: servisi aradım disk 280x2 = 560 tl , balata 250 tl fix indirimli + 130 tl işçilik = 940 yapıyor

    dışarıda disk fren balata takım germany 370 tl dediler germany dedi ama orjinal mi bilmiyorum. delphiler 220 ye geliyor takım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 12 Mart 2018; 17:29:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Fren bakimini 220tl bosch disk + 80tl bosch balata + 30tl dot4 + 40tl topran fren müşrü / kampanalar için 150.000 dediler o yuzden elletmedim toplam malzeme tutari 370tl + 150tl iscilik 520 tl. Servisin neredryse yarisi. Ses ilk takildiginda yoktu sonra gelmeye basladi bir kere sert fren yaptim ondan sonra kesildi 2000km dir ses yok. Fren diskleri ve balatada 6500km oldu degistirmeli.



    Sanayideki bakimda sunu unutma tezcanliliga gerek yok. Coluk cocuga da elletme arabayi. Birkac yerden fiyat ve islemler hakkinda bilgi al.pazarlikci ol



    Is bitene kadar arabanin basinda beklemeyi de ihmal etme ki bir hata unutkanlik vs olabilir insaniz neticede.servistede oluyor bu ama serviste izlettirmiyorlar kafeye gecin sinirsiz wifi ve cayin tadini cikartin diyorlar



    Gerci islemlere uzak biri olmadigindan daha dikkatli olacaksindir 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • en son delphi balata taktım daha önce yazmıştım. Abi ötmeye karşı garantili dediler. İlk başlarda ötme yoktu. Sonra bir başladı ıslık çalıyor. Aldığım yere söyledim biraz daha kullan bak bakalım geçecek mi derken en son gösterdiğimde senin disklerin hatalı balatalarda yarıyı geçmiş ben bunları almam dedi çıktı işin içinden parçacı. Balataların yarıya indiği filan da yok.

    ustaya söylediğimde ise abi hangisini takarsan tak ötecek dedi. Çok aradım parça, trw bosch beşer vs. hepsi öter dediler. Kale balata buldum ama uzaktı yeri gitmedim.

    zaten arabayı bırakmıyorum hep başındayım kesinlikle hiç bırakmam. Gm made in india ları torna olduktan sonra kullandım ondan sonra delphileri taktım. Torna öncesi zaten ilk orjinal balataları vardı.

    klavuzda normalde her 2 balata da 1 disk değişimi yazıyor ama yetkili serviste de bakılmıştı diskler daha çok balata çıkartır dediler. Üstündeki diskler ilk diskleri orjinal 1 kez torna yedi. 3. balatası şuan.

    kampanalar için usta her 3 balata da 1 arka kampana genelde biter dediler ama en son baktığında iyi idi benimkiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 12 Mart 2018; 19:43:55 >




  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Yeni balatalarda kullanilan malzeme hem ses yapiyor hemde toz.



    Sifir vw passat var sirkette o bile otuyor. Balata spreyi ile temizleyince az biraz gidiyor ama sert fren ya da balatalarin biraz torpulenmesi iyi oluyor.



    Bu arada frene de artik basmamaya calisiyorum motor frenini baya aktif kullanmaya basladim. Masrafli is yahu motor freninin avantaji hem araba mazot yakmadan ilerliyor hem de balatalar bitmiyor. Arkamda araba varsa da hafif basiyorum stoplar yansin diye.



    Sunlara bir reterder yapsalar ne olcak sanki bayiliyorum birde o sese balatanin itici sesindense her frende retarder sesi duymaya raziyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 12 Mart 2018; 19:58:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asbest kaldırıldı her türlü öter diyorlar ama orjinal balatada ötmüyor oda çok pahalı ya.

    Delphiler de aynı balata sprey sıkınca bi süre sessiz, yada ısınıncaya kadar sessiz sonrasında başlıyor , söktürüp zımpara da yaptırdım daha kötü ötüyor.

    olur olmaz yerde frene yükleniyorum bende bitsin diye tabi arka boşken


    edit: birazdan video yükleyeceğim sesle ilgili frene basmasam bile ötüyor frene basınca da belirli yerde kesiliyor belirli yerde başlıyor kafasına göre

    ha bide diskleri ölçen bir alet var diskin yüzeyini ölçüp eğer belirli değerin altında ise değişmesi öneriliyor hyundai de ölçüyorlar hep ama opel de hiç duymadım belki diskler bitik ondan dolayı yapıyor balataya kabahat buluyorum ama bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 12 Mart 2018; 20:25:32 >




  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Para bolsa bir sey diyemem ama yagimda kavruluyorum dersen sana onerecegim 2 sey var;



    1 motor freni

    2 muzigin sesi







    Delphileri bilmiyorum ama bosch da yok denecek kadar . Hatta ses cikan donemde de havalar yagmurluydu sonra kesildi gitti 😊



    2 kati para odemeye degmez bence neticede ayni islevi goruyor. Sescik icin paralari yakma derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoyu yeni gordum de frenler baya baya otkestra modunda



    Allah korusunda frenler ihmale gelmez. Disklerden olabilir. Balatalarla disklerleri degistirmistim hep bu sekilde ilerleyecegim. Yeri geliyor emanet canlar tasiyoruz 😊



    Haftasonu ankaraya gidicez. Bakimlari cumartesi yaptirdim. Ise normalde iett ile gidiyorum ama bakim sonrasi bir aksilik var mi yok mu diye kontrol amacli gidip gelicem bu hafta. Hidrolikleri her binmeden once kontrol ediyorum. Gitmesi bir yana durmasi daha onemli kanimca 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müziğin sesini açıyorum da bazen de açmayacağım tutuyor kafa ütülüyor böyle. Ona göre daha mesafeli gidiyorum güvenmiyorum çünkü ona göre kullanıyorum yani aracı

    evet durmak önemli o kadar para vermek istemiyorum tabi ama sanayi işi de böyle çıkıyor
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Zaten bu sesi kastetmiyorum videodakinin degismeye aciliyeti var gibi. Bu kadarda otmesi normal degil.



    Yalniz suda var bir sesi kesiyor baska yerinden ses geliyor



    Az once yokus yukari isiklar vardi, yesil yandi yarim debriyaj yaptim hafif gaza dokundum bir disli sesi geldi taki debriyaji birakana kadar. Bakimda kontrol ettik cekisi falan sorunsuz yakit desem su an 100km / 4.6 gosteriyor karma olarak ki sorunlu bir duzey sayilmaz. Baski balata volant vs 100.000 i cikarsa ne iyi olur 😊



    Araban mi var derdin var diye bosuna dememisler ama isede yariyor yani yeri geliyor mutlulugu onun icinde yasiyoruz,muzik ici isitan gunes tum aile dolu dizgin gezmeler, yeri geliyor saglik icin hastaneye yetismeye calisiyoruz.



    Varligi bir dert yoklugu yara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla balataların bitimine daha çok var bitene kadar elletirmeye bilirim ama sese dayanamıyorum belki biraz daha kullanır çok beklemeden değiştiririm.

    Baskı balata 100 ü çıkarmasa da en kötü haliyle 80 70 e kadar dayanır gibime geliyor, benim söktüğüm de dayanırdı daha. Volantı da boşa değiştik satışa koydum birisi 500 tl verdi ama vermedim. Ama çıkma parçaya göre yüksek geliyor fiyatı sanırım. Satılmazsa bi dahakine takarım onu diye düşünüyorum bakalım. Debriyaj yaptırırken mutlaka Gm orjinal olanı alın düz luk almayın baskısından mı bilyasından mı artık sert oluyor.

    Valla öyle ama arabasız yapamam asla toplu taşıma bana gelmiyor bi oraya bi buraya Fiyatlar uygun olsa otomatiğe geçecektim ama yine olmadı hayırlısı
  • 
Sayfa: önceki 20572058205920602061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.