Şimdi Ara

'Corsa' Genel (2041. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42.182
Cevap
81
Favori
2.532.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20392040204120422043
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yetkili servisi aradım. Değişim periyodu yok kaçak yoksa sıkıntı olmaz dediler. Eksiltme yaptıysa tamamlanır dedi. Ha ama siz değişmesini istiyorsanız biz değiştirirz dedi.

    1.6 lt yağ alıyormuş. Yağ fiyatı 26 tl , %25 indirimli 19 tl ye geliyor. 20-30 tl de contası tutar. İşçiliği ile beraber 200 tl ye filan gelir dedi.
  • bir parçacıda gm volan var dedi 1500 tl fiyat çekti lukta aynı fiyat dedi.

    Luk içinde 1200 1300 arası fiyat veriyolar.

    debriyaj içinde 750 fiyat veriyorlar.

    Son 2 haftadır vites geçişleri sıkıntı olmaya başladı ama nasıl olduysa dün kullandığımda sorunsuz kullandım.

    elfreni çekip 1.viteste debriyajdan çekiyorum ayağımı sonda kavrayıp arabanın arkasını yere yapıştırıyor. Yokuşta ve düz yolda köklüyorum gazı devir biraz nazlı artıyor ama sıyırması yok. Yani boşa gaz vermiş gibi olmuyor. Hiç bir şey anladım valla belki daha gideri var bilmiyorum. Bazen vitese geçmiyor ara gaz filan veriyorum basıp çekiyorum bazende sorunsuz.
  • şanzıman yağını değiştirdiniz mi? merak ettim sadece_?
  • yok hocam daha yarın gideceğim ustanın yanına ama aradığımda şanzıman yağıda değişelim diyince üşendi usta

    abi onu bunu sökcez gerek yok değişmez gibi bişiler saçmaladı telefonda

    bugün tekrardan arayacağım duruma göre bakacağım ama kararsızım. Kimi diyo değişmez kimi diyo ömürlük yağ yoktur değiştir. Bana değiştirmek daha mantıklı geliyor ama şuan 55 bin km de 6.5 yaşında araç, belki ağır bakım yaklaşınca el atarım yada belki hazır gitmişken değiştiredebilirim.

    klavuzunda da herhangi bir bilgi bulamadım.

    Gelişmelerden haberdar ederim parça fotoğrafı filan atarım.

    debriyajı değiştirmeye karar verdim ya son iki gündür debriyajla ilgili hiç sorun yaşamadım. Yükleniyorum yokuşta tutuyorum sıyırma kaçırma yok ama son da kavrıyor tabi biraz daha çeksem debriyajla ayağım arasında bağlantı kesiliyor.




  • İade sözü alarak yetkili servisten 2 lt yağ aldım nolur nolmaz diye ama opel forumlara baktim kimisi 60 bin 5 yil demis kimisi debriayj degisirken degisir demis kimisi degisirse ses yapar ugultu yapar demis bilemedim

    Usta sen istiyosan degisirim dedi. Yalniz kutularda tarih var. 3/21 6/21 yaziyor , aynı zamanda saat işareti var.

    Manuel transmission yazıyor. Usta atf alma dedi otomatik yağıdır o dedi zaten manuel yazıyor.

    Şimdi geriye yarına kadar karar vermek kaldı yani

    1- komple değişim
    2- ilave
    3- hiç elletme







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 29 Kasım 2017; 18:3:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • edit: ayrıca yetkili serviste orjinal volan a baktım . Hiç luk filan yazmıyor. Üzerinde direk GM damgası var. Dışarıda luk çıkıyor filan diyorlar da bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 29 Kasım 2017; 18:13:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internette haynse corsa d diye arattır corsa d için bakım kitapçığı zannedersem orada nasıl değiştirileceği yazıyor..Aşağıdan vidaları çıkartıyorsun keçesi falan var boşalttıktan sonra da motorun üstünde yeri var o tıpayı söküp yukarıdan yağı döküyorsun.. kabaca anlattım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: natulus

    internette haynse corsa d diye arattır corsa d için bakım kitapçığı zannedersem orada nasıl değiştirileceği yazıyor..Aşağıdan vidaları çıkartıyorsun keçesi falan var boşalttıktan sonra da motorun üstünde yeri var o tıpayı söküp yukarıdan yağı döküyorsun.. kabaca anlattım..

    haynes olarak arattım şimdi 99 mb bir şey indirdim corsa c çıktı.

    şanzıman sıvı için şanzumanın karteri sökülmesi gerekir dedi usta. Contası fren balata temizleyici ile silmesi vs olacağından vazgeçtim. Zaten eksiltme de yapmamış ekleme de yapmadık. Aldığım yağları yetkili servise iade ettim.

    değiştirme yani boşaltma tapası yokmuş yani karter sökülünce değişiyor. Şanzımana bağlı 6 7 vidalı yer tutuyor o karter. Kontrol etme yeri vardı yani ekleme yeri. Oranın tapayı çıkartıp beyaz renkli jant kapak sabitlemek için olan çırt lardan içine soktu , kırmızı bir sıvı bulaştı tamam dedi eksiltme yok. Kutulara da yandan baktığımda kırmızıydı sıvısıda.

    Volan ın değişmesine gerek var mıydı bilmiyorum ama volan ve debriyaj değişti. Değişen parçaların fotoğraflarını yükleyeceğim birazdan. Usta volant ses yapar değiştiğimiz debriyajıda bu sefer kullanamayız dedi ondan değiştirdim ama bilmiyorum.

    volant ta orjinalinde sadece luk yazıyor gm basmamışlar ancak debriyaj balatasında gm luk fpt yazıyordu orjinalinde.

    Ayrıca fte kullandılar bilya olarak. Luk un bilyası ses yapıyormuş .


    edit: fotoğrafları yükledim. Balata perçinlere gelmemiş yani yukarıda kavrasada bi 10 bin rahat giderdi herhalde diye düşünüyorum erken değişim oldu. Gerçi 2 hafta beni deli etti vitese geçmedi araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 30 Kasım 2017; 21:2:10 >




  • Paylaşımınız gerektiğinde başvurulabilecek belge niteliğinde olmuş.

    Gelmiş geçmiş olsun. Güvenli sürüşler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ha birde usta po nun fren hidroliğinden ekliyordu. Hemen parçacıyı arayıp gm fren hidroliği getittirdim.

    dedi hava yapar eklenmesi lazım dedi, yenide değişmişti hidrolik. Neyse ondan ekledik. Debriyaja boşta gibiydi sonra bas, basılı tut pompala filan dedi o işlemleer yapıldı.

    ayrıca vites ayarıda boşa çıktı. Vites körüğünü söküp vites kollarını orada ayarladı ve tüm vitesleri denedi.

    debriyaj her ne kadar sonda kavrasada kaçırması devir sıyırması yoktu. Ancak vites geçişleri , geçen senelerde sarsıntılı kalkmalar vs bıktırdı. Balata perçinlere gelmesede baskı da sorunlar vardı demekki.

    benim asıl aklım volant ta takılı kaldı bir şeyi yok gibi gözüküyordu değişti. Usta ses yapar bu sefer taktığımız debriyajı da kullanamayız deyince tamam dedim mecbur. Ben usta değilim ama volantı sanki boşuna değiştik gibi geliyor ya neyse. Belki yetkili servise gitsem volantı değişmeyeceklerdi.


    arabanın sökmediği yeri kalmadı o yüzden işçiliği önemli ve pahalı. Yetkili servis in 500 tl istediği kadar hak verdim doğrusu. Debriyaj içinde 2 çeşit çıkanı var bunlarda dediler. Parçayı söktükten sonra kontrol ettiler ona göre parça yolladılar. 2mm oynuyormuş diğer parça ile arasında ve 2mm bile çok önemli denildi.

    Bana toplamda, debriyaj (balata baskı) 650 tl, bilya 200 tl , volant 1250 tl + işçilik 250 tl olarak geldi. 2350 tl ye mal oldu.

    edit: değiştikten sonra debiryaj biraz daha sert gelmeye başladı. Kullanılan malzemeden mi kaynaklı yoksa ayarından mı kaynaklı bilemedim kullandıkça bakacağım sertliğine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 1 Aralık 2017; 10:32:36 >




  • Benim sonda kavrayan gm debriyajımdan sert yeni takılan luk lar. Yani dün yoruldum ayakta çok durdum diye çok ölçemedim ama bugün kullanınca fark ettim. Öncekine göre sert. Demekki kalite farkı var baskısı vs arasında. Ve daha da sertleşecek bitmeye yakın herhalde kazık gibi olacak.

    luk çıkar gm e para vermeye gerek yok diyorlar filan ama araba sıfırken aldığım ki yumuşaklık hatta en son ki yumuşaklık yok. Biraz flood oldu kusra bakmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 4 Aralık 2017; 23:23:27 >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Hocam tam anlayamadim.. degistirince luk degil de gm mi taktiralim ? Istanbuldayim sol ayagim fena kas yapti ve artik ayak tabanim agriyor cok sık trafik olan yerlerde.. ne kadar yumusak o kadar iyi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de sol da siyatik sinir sıkışması var hocam. Bazen frene gaza basarken de sağ taraf geriliyor.Güçlendirmeye çalışıyorum kasları ama zaman alıyor. Bundan sonra ya debriyajı çok yumuşak araç alacağım yada büyük ihtimalle otomatik araç alacağım. Sıkışık trafikte bas çek yoruyor çok.

    debriyaj konusunda , içindeki luk çıkar gm armalıya gerek yok kalite farkı yok şöyle böyle deseler de eğer çok sıkışık trafiğe giriyorsanız GM olanını taktırmanız da fayda var her ne kadar fiyat farkları olsada. Eğer dışarıda GM bulabiliyorsanız ve sağlam ustanız varsa yaptırın işlemi.

    Arabanın sökülmedik yeri kalmıyor çünkü. Aküyü komple çıkartıyo, alt kısmındaki plastik vs komple çıkartıyo, aralardan bişiler çıkartıyo, şanzıman zaten çok ağır benim usta tekti indirirken zorlanmadı da kaldırırken yardım çağırdı yandan toplaması önemli bir sürü vida çıkıyor. İşçilik önemli ve zaman alıyor.

    aracı ilk sıfır aldığımdaki yumuşaklığı yok, Sonda kavrar iken bile yumuşaktı. Yani bazen debriyajda bekletiyordum bile artık yormuyordu. Bunda debriyajda bekletemiyorsun ayağı. Yani ayağını itiyor güç gerekiyor. Her ne kadar orjinal deselerde baskısından bilyasından fark ettiriyor demekki.

    eğer bütçe varsa ve yumuşak olsun istiyorsanız gm orjinal almanızda fayda var. şuan ki luk ' a alıştım ama bitmeye yakın daha da sertleşeceğini düşünürsek ileride ne olur bilemiyorum.

    birde Volantı boşa değiştik gibime geliyor. Depoya indirdim eski parçaları ama yük işte. Belki değişmeseydik daha iyi olacaktı. Set değişir diyorlar genelde ama Benim volant ta sorun yok gibi gözüküyor.

    Ankara da olan varsa yada uğrarsanız debriyaj sertliklerine buluşup bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 4 Aralık 2017; 23:24:0 >




  • aracı babama gösterdim. Daha önce de kullandı. Debriyaja direk sert dedi. Acaba hava filan mı kaldı diye düşünüyorum ama bilemedim. Rast gitmedi işte.

    usta ile konuştum debriyajın yan sanayisi olmaz dedi. Başka bi ayarı yok hava kalsa vitese geçmez dedi. Ayırma yapmaz dedi. Bilya ile de alakası yok dedi. O daha da sertleşecek km yaptıkça dedi. Yetkili serviste de yapsan aynısı olacak dedi. Pamuk gibi olmaz illaki dedi bi tek astra larda pamuk gibidir dedi. Gel bakalım burda basıp bakacağım ancak sorun olduğunu düşünmüyorum dedi.

    acaba ilk sıfır aldığımda ki kullandığım aracı unuttum mu ki önceden de mi böyleydi bilmiyorum ama en son ki debriyajım yukarıda kavraması rağmen daha yumuşaktı.

    zaten sinir sıkışmam var biraz hafiflemişti ağrılarım şimdi tekrarladı bir daha kine otomatik araç alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 5 Aralık 2017; 11:54:4 >




  • Arkadaşlar opel corsa almayı düşünüyoruz otomatik , sizce minumum kaç model alınmalı 2014 , 2015 ? nelere dikkat etmeliyiz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannicus -- 7 Aralık 2017; 13:21:32 >
  • Küçük bir sorum olacak arkadaşlar. Havalandırmayı açtığımda sol ve sağdakilerden hava çıkışı gayet iyi fakat orta göğüstekilerin her ikisinden az hava çıkıyor özellikle sıcağa açtığımda. Klima ve motor ısısı farketmiyor. Soğukta bir miktar daha artış oluyor. Sizlerdede aynı mı acaba?

    2014 corsa 1.4 twinport araç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknkuL -- 8 Aralık 2017; 14:0:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 1.3cdti bende de durum ayni. Eger ayaga ve karsiya veriyorsaniz ortadaki havalandirmalardan cok az hava cikisi oluyor. Sadece karsiya verirseniz biraz daha artiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prodigy_1107

    2011 1.3cdti bende de durum ayni. Eger ayaga ve karsiya veriyorsaniz ortadaki havalandirmalardan cok az hava cikisi oluyor. Sadece karsiya verirseniz biraz daha artiyor.

    Teşekkür ederim cevabınız için. Dediğiniz gibi karşıya verildiğinde biraz daha artıyor. Havalandırmalarda bir sıkıntı var diye düşünmüştüm tekrar teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar diğer konuda bir sorum oldu aynı soruyu burada da sorayım, 1.3 CDTI 2004-2006 arası Corsaların alt yüksekliği nasıldır acaba? Fiesta'dan alçak mı yüksek mi? kaç cm? Zaman zaman toprak ve az bozuk yollara giriyorum karter vurur diye korkuyorum onun için soruyorum.
  • surfcasting S kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.. karter koruma kapağı almanızı öneririm. Yerden yükseklik olarak sanki fiesta bir tık daha yuksek gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 20392040204120422043
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.