Şimdi Ara

'Corsa' Genel (2020. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42.182
Cevap
81
Favori
2.532.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20182019202020212022
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 65-40 boshc lar ankara metro da 40 tl idi takım toplamda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mob411

    65-40 boshc lar ankara metro da 40 tl idi takım toplamda

    Aaa Tam amazondan 65/38cm sipariş edecektim. 62 ye geliyordu.

    Denizli Metro'ya bakayım bir, teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar, 2007 model opel corsa aracımız var. usbden müzik dinlemek için nasıl bir yol izlemeliyim?
  • merhaba, usb den müzik dinlemek için teybi değiştirmeniz gerekecek. Double din olanlardan alırsanız görüntüyüde bi nebze bozmadan dinleyebilirsiniz. Yada klasik tip olanlardan alıp aşağısındaki boşluğuda çerceve ekleyerek yani göz gibi kullanabilirsiniz ama konsolun görüntüsü bozulur .


    bu arada beyler evdeki fren hidrolik sıvısının kutusu dibinden patlamış, ve poşete birazı akmış. Geri kalanını kurtardım ama poşettekileri döktüm tabi. Ancak ucuz bir sıvı 23 tl civarında. Tehlikelide bir sıvı ve nem toz vs aldığında özelliğini yitiriyor. Sizce bu kurtardığım sıvıyı araca koyup riske girmeye değer mi ? yazık oldu sıvıya nasıl patlamış anlamadım.
  • Opel Corsa D 2011 model aracıma kafam da tasarlamış olduğum bazı işlemler var ancak bunları nasıl yapabilirim edebilirim tam olarakk bilgim yok. CID ekranlar ciddi fiyatlara ulalıyor tabi orjinalliği ayrı bir güzellik. Teyp kısmına Avgo marka ürün taktırdığımız zaman 1350₺ gibi bir rakam dönüyor benim takıldığım nokta ondan taktırsak görüş açısından baya bir aşağıda kalıyor. Benim kafamda tasarlamış olduğum orjinal CID kutusuna oturacak bir ekran kullanıp torpido gözüne onu çalıştıracak bir sistem kurmayı istiyorum. Ancak bu işlem direksiyon bağlantılarının olacağı orjinal Cd30 teypin bağlı olacağı geri görüş kamerasının da olacağı bir sistem böyle bir işlem yapmam mümkün olur mu. Olursa neler yapmam gerekir bilen kişiler bana yol gösterirse çok mutlu eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulquiorra Cifer

    merhabalar, 2007 model opel corsa aracımız var. usbden müzik dinlemek için nasıl bir yol izlemeliyim?

    USB maalesef :(

    Ben cep telefonumu aux ile bağlıyorum.

    2007 modellerde aux girişi varmı bilmiyorum.

    Varsa 20tl ye ucuz yollu bir mp3 Player alsanız, 5tl ye de aux kablo alsanız. En pratik yöntem olur diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 17 Aralık 2016; 22:37:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler bu iç kısımdaki kapı kolu yani siyah piano black kaplama gibi olan yerler çok çizildi. (Cam açma kapama düğmesine yakın olan kısımlar) Bunları serviste değiştirsek çok tutar mı ki acaba parça fiyatı nedir ? hiç değiştiren oldu mu bunları ?

    bu arada fren balatalarım azalmış değişim isteyecek , ancak fren hidrolik sıvısıda düşmüş. Ekleme yaparsam elimdeki kurtardığım sıvıdan ekleme yapacağım ancak sıvıya güvenemiyorum. Gerçi min in altına düşmedi sıvı ama bilemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mob411

    beyler bu iç kısımdaki kapı kolu yani siyah piano black kaplama gibi olan yerler çok çizildi. (Cam açma kapama düğmesine yakın olan kısımlar) Bunları serviste değiştirsek çok tutar mı ki acaba parça fiyatı nedir ? hiç değiştiren oldu mu bunları ?

    bu arada fren balatalarım azalmış değişim isteyecek , ancak fren hidrolik sıvısıda düşmüş. Ekleme yaparsam elimdeki kurtardığım sıvıdan ekleme yapacağım ancak sıvıya güvenemiyorum. Gerçi min in altına düşmedi sıvı ama bilemedim.

    Bence hiç riske girmeyin hidroliği yeni alın balataları da değiştirin. Çok pahalı değil hidroliği buradanhttp://www.onlineyedekparca.com/Opel-Fren-Hidrolik-Yagi-DOT4-500ML-GM,PR-2321.html aldım , serviste de balataları değişti hidroliği de eklemelerini söyledim diğerini boşaltıp yeniyi eklediler.




  • sanırım dediğiniz gibi en mantıklısı o. Sıvı ucuz, riske girmeye değmez ama işte elimde de vardı temiz saklıyordum sıkışıvermiş yazık oldu yapcak birşey yok sanırım bu saatten sonra. Zaten komple bir kere değiştirdim , değişimde hepsini almıyor o yüzden artmıştı.

    iç kapı kollarındaki piano black kısımlar için bilgisi olan var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mob411

    sanırım dediğiniz gibi en mantıklısı o. Sıvı ucuz, riske girmeye değmez ama işte elimde de vardı temiz saklıyordum sıkışıvermiş yazık oldu yapcak birşey yok sanırım bu saatten sonra. Zaten komple bir kere değiştirdim , değişimde hepsini almıyor o yüzden artmıştı.

    iç kapı kollarındaki piano black kısımlar için bilgisi olan var mı ?

    Hocam nasıl değişiyor o sıvı. Kimse değişmeye yanaşmıyor. Benim ABS sanki çok çabuk devreye giriyor gibi lastikler de yeni bir türlü anlam veremedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetkili servis değişirken 1 kere izledim. Elinde bir alet var, aletin adı ne bilmiyorum. Serum hortumu gibi bir hortumu var , sanırım vakum tarzı bir görev görüyor. Hortumu fren hid. dot yazan kapağı açıp ordaki ufak delikten sokuyor. Düğmesine başınca ordaki sıvıyı içine çekiyor alet. Ondan sonrada 4 tekerden havasını alıyor tabi yine aynı alet yardımıyla.

    Havasının iyi alınması gerekli yoksa frenler şişme yapıyormuş o nedenle yanaşmıyor olabilirler.

    sıvı 20 tl, işçiliğininde çok tutacağını sanmıyorum tabi yetkili servis abartmazsa (telefonla öğrenebilirsiniz). Yetkili servisin birine girip halletirebilirsiniz. Yalnız balatalar bitmeye yakın sıvı düşüyor, yeni takılınca sıvı eski haline geliyor. Max min çizgileri var görmüşsünüzdür. Balata değişiminde baktırmak lazım birde 2 senede/bakımda 1 bu sıvının değişmesi lazım.

    abs ondan devreye giriyor mudur onu bilemiyorum. Yokuş aşağı inerken birden frene normalden fazla dokununca abs girer devreye normal bildiğim kadarıyla.




  • bugün bakım yaptırdım. Ustalar bir alem yetkili servisinde tadı kaçmış. Yağımı kendim götürüyorum araç 3.5 lt yağ alıyor kullanım klavuzuna göre. Eski yağımla birlikte yeni 3lt yağ aldım. elimde toplamda 3.7 lt yağ var. Diyorum ki yağ yeterli geldi mi iyice kutuları boşaltysaydınız diyorum , birşey olmaz eksik gelirse tamamlarlar üstüne diyor . Nasılsa hepsi aynı yerden çıkıyor diyor, kafalar şahane. Tamam aynı yerden çıkıyor ama farklı yağ karıştığı zaman ne olur o motorun hali yağı tekrardan kontrol edeceğim yarın

    göstergeler sıfıra iniyor diyordum video çekmiştim hatta ve burada paylaşmıştım. Göstergeler sorunlu değişmesi lazım dediler. 30-40 ta filan takılınca getir şuan çok sıkıntısı yok dediler. Gösterge fiyatı ise 1370 Tl işçilik 141 tl . %25 yaş indirimi alıyor, 1027+110 tl ye denk geliyor.

    klima açınca ses geliyordu, kalorifer motoruna yaprak girmiş 70 tl işçiliği var dediler (yeri polen filtresi torpidonun orada) yaprakları aldı, yağladı. Soketleri erime yapıyormuş çok kolay şekilde, o zmn o parçanın değişmesi gerekiyormuş o motor 900 tl dediler. Neyse yağladılar temizlediler bıraktılar şimdilik sıkıntı yok.

    ön silecek 150 tl dedi, %25 indirimle 112.50 , arka silecek ise 35 tl indirimle 26.25 tl . Bosch almaya devam ederim bende

    antfriz i komple değiştirdim. Toplamda 7 lt alır sistem dediler, sistem hepsini boşaltmaz içinde kalır filan da dedi usta. 1lt x 4 adet antfriz konuldu -38 yazıyordu kutu üstünde. Geri kalanını nı da su ile tamamlamışlar. litresi 15.63 ten 62.52 almışlar antifirize. İşçilik ise 36 yazmışlar.

    wd 40 sıkmışlar motora herhalde, kokusundan tanıdım kaputu açıyorum buram buram wd 40 kokuyor motorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 22 Aralık 2016; 18:49:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    Kaputu açınca sol tarafta tampon bağlantısı yanında bir sensör var onun arızası gibi duruyor eğer araç dizelse. Zaten sık arıza yapan bir parça

    Benim arac 2012 benzin/lpg li otomatik. Kis aylarinda uzun sure (sabahlari) calimadiginda motor sogukken yapiyor. Motoru durdurup bir sure sonra calistiriyorum normale donuyor. Servise filan gitmedim ama rahatsiz edici trafik yogun olunca sikinti oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 Corsa 1.2 85hp easytronic sahibiyim.



    Sport Mode ne demek? Bir de easytronic vitesin sağ ve sol altındaki ifadeler ne demek? S ve Kar simgesi olan yerler?

  • Red Alert kullanıcısına yanıt
    Kar işareti olan kar modu arabayı bi üst vitesten kaldırarak karlı yollarda patinaj çekmesini engellemek içindir.
    S harfi ise sport modu dur arabanın daha seri olması için vitesi yüksek devirlerde atmasını ve ayağınızı gazdan çektiğinizde devrin aşağıya düşmesini engelleyerek motoru hep canlı tutma modudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım fotoğraflar nettir. Elimde yarım litre yağın biraz üstünde tahminimce 0.6- 0.7 lt yağ vardı. Bunlara ek 1 lt x3 adet aldım ve koydurttum.

    yağ seviyesi nasıl , yetkili servisteki usta yeterli dedi ama bilemedim. Laçka bir yetkili servisti.

    Antfriz sıvısının orjinal kutusu ve fren balatalarım. Fren diskleri iyi değişime gerek yok ama balatalar bitmiş değiştirelim dediler.

    Usta bi 2-3 fren balatası daha çıkartır diskin durumu iyi dedi ancak bir kez torna yedi ve şuan üstündeki balatalar toplamda 2. balatası. Yenisi takılırsa 3 olacak.

    diskin durumu iyi dediler ama her iki balatada 1 , disk değişimi var diye biliyorum. Balatalar illaki değişecek ama diski bilemedim.

    ayrıca fotoların birinde hava filtresinin olduğu kısım gözüküyor, tornavidaları tam ama sanki oturmamış gibi geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 20 Eylül 2020; 17:50:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    Kaputu açınca sol tarafta tampon bağlantısı yanında bir sensör var onun arızası gibi duruyor eğer araç dizelse. Zaten sık arıza yapan bir parça

    Hocam araç benzinli 1.4 çok şükür memnunum arabadan o hata için servisegittm pc yi bağladı bişyleri sildi düzeldi ama bugün yine oldu opel servise gittim aracı kapatp açtım düzeldi bişey tespit edemedk dedilee salı getirin tüm gün bakalım dediler nasıl desem gaza basıyorm ama çok sert basınca ancak hızlanıyrm ağırlaşıyor gazı tanımıyor gibi ve bi sarı lamba yanıyor araba üstünde tamir resmi o olay ne anlamadım ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aceryeni

    Kar işareti olan kar modu arabayı bi üst vitesten kaldırarak karlı yollarda patinaj çekmesini engellemek içindir.
    S harfi ise sport modu dur arabanın daha seri olması için vitesi yüksek devirlerde atmasını ve ayağınızı gazdan çektiğinizde devrin aşağıya düşmesini engelleyerek motoru hep canlı tutma modudur.

    Bilgilendirme için teşekkürler. Peki kar ve sport mod un aktif olduğunu/olmadığını nasıl anlayabilirim?

    Edit: Sport Mode aktifken daha mı çok yakıt tüketilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Alert -- 24 Aralık 2016; 12:57:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi günler.
    Arkadaşlar 2016 1.4 90hp AT essentia aracım var. Aracı alırken teybi değiştirip multitouch ekran aldım ancak yolda giderken ne tv izleyebiliyorum nede DVD izleyebiliyorum. El frenini çok az çok ama çok az havaya kaldırınca görüntü ekrana geliyor ancak bu seferde ekranda din din din din diye uyarı sesi geliyor. Giderken izlemeyiniz uyarısı çıkıyor. Yolda giderken TV veya DVD izleyen var mı? varsa bu sorunu nasıl çözdünüz.
    :-(
  • 
Sayfa: önceki 20182019202020212022
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.