Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.220
Cevap
34
Favori
219.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • salihd46 kullanıcısına yanıt
    O titreme aynen bendede var bu yaştaki bir araba için çok normal bence hatta o tıkırtı seside herhalde gösterge camından geliyor.
  • geberit kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler,

    bugün kış lastiklerini değiştim, yazlık lar da miadını doldurmuştu, kötüydü, yenisini aldım 500 tl nexen,

    Saat tarih ekranındaki iki lambadan biri Sönüktü saat tam belli olmuyordu, lambaları değiştim ekran tam görünüyor şimdi,

    Conta meselesinde bildiğim kadarı ile, (halil bey gibi daha tecrübeli ler var)

    Contanin hangi noktadan ve ne kadar yandığına bağlı olarak değişir, benimki silindir arası yanmıştı, yanma odasına su doluyor çalışmıyordu araba sonradan, zor olanı başıma gelmişti, dediğin gibi su fokurduyor ve su atıyordu, Yanma yeri farklı olunca Farklı olarak suya yağ karışabilirmiş, veya başka bir noktadan yanma az olunca araba yavaş yavaş su eksiltir, yine fokurdama olur,

    Benim bildiğim bu kadar. tekrar geçmiş olsun,

    ama daha önemlisi neden hararet yaptığını bulup tamir etmen gerekir, benim fan, klima müşürü ve termostat bozulmuştu değiştirdim çok şükür şimdi sıkıntım yok,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi günler, Erzurum'dan yazıyorum evliyim ve memurum bu hafta itibariyle bütçeme uygun kendime 1996 model 1.4 swing opel corsa aldım.(klimasız)

    Ev kredisi ödediğim için bütçeyi aşıp kendimi zora sokarak daha fazla kredi ve borçla 20-30 binlik araç almak istemedim. Zaten 20-30 binlik araçlarda kendi değerinde değil zaten. Sadece eşim ve ben varız çocuk vs olana kadar şimdilik bu araç yeter bize, işe gidip geliyoruz o kadar.

    Araç 2. sahibinden aldım ve 11 yıldır kullanıyor, dış akşam ve boya vs olarak temiz araç sanayide çoğu yer aracı tanıyor. Aracı motor ustama baktırıp aldım.

    Dış akşamda ve mekanik motor aksamında sorun yok. Sadece aracın içine bakım yapılmamıştı onuda dün itibariyle komple kapı ve tavan döşemesi yaptırdım. Bugünde koltuklar yıkanacak ve yeni kılıf aldım onları da taktım mı tamamdır.

    Bir kaç sorun ve sorularım var. Tecrübeli ve bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

    Dün kapı döşemeleri hazır sökülmüşken bende gittim merkezi kilit sistemi taktırdım zaten kapılarda motor vardı, ben sadece kumanda yaptırdım.

    Daha sonra ses sistemine el attım 2 adet kapı kollarında twweeter hoparlör, 2 adet ön hoparlör ve 2 adet arka hoparlörleri çıkardım birisi çalışıyor diğerleri çalışmıyor.

    Aracın kendi hoparlörlerinin yapısı farklı olduğu için aynısından bulamadım, bu araca uygun hangi tip marka model hoparlör takılabilir ?

    Bu araçlarda yakıt durumu nasıldır ? Benim araçta ölçüm yapamadım henüz, sıralı sistem atiker simit tüp takılı ve geçen yıl sıfır takılmış.

    Ön cam da biraz çatlak var sorun teşkil etmiyor ama ben değiştirmek istiyorum tahmini fiyat ne kadar olur ?

    Ben binici olduğum için araca bakıp toplayıp bineceğim zaten şehir içinde kullanıyorum. Yıl bir kez 10-15 gün şehir dışı yaparım o kadar.

    Bu arada internetten yedek parça almak istesem mesala iç trim, dış aksam veya mekanik parçalar vs hangi site veya firmalar güvenli ve düzgün çalışıyor ?

    Biraz uzun yazdım hakkınızı helal edin.

    Herkese iyi forumlar, tekerinize taş değmesin.

    Saygılar selamlar.




  • Akıncılar25 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam, Allah kaza bela vermesin.

    Ön hoparlörlere kasnak kullanman gerekiyor herhangi bir ses sistemi satan yerde bulabilirsin arkalarıda aynı şekilde kasnakla pandizot tarafına kasnakla tutturabilirsin. Önlere 16lık hoparlör uyuyor.

    Arıcın yakıt durumu seni üzecek kadar yakmaz.Tahminim 8.5 ile 9.6litre arasında lpg yakarsın 100km de.

    Ön camın sıfırı ne kadar araştırmadım, çatlak küçükse tamir edilebilir veya ikinci elde bulunabilir.

    Online yedek parça olarak genel olarak kullandığım sitehttp://www.onlineyedekparca.com şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Sıfır bulamadığım parçaları genelde tirim malzemesi onlarıda İzmir'de çıkma parça satan 2. Sanayiden temin ettim. Sana yakın büyük şehirlerde çıkma bulabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkür ederim halil bey, bakalım artık gidip arayıp bulmak lazım.

    Öğlen arası çıkıp sigorta yaptıracağım oradan da aracı detaylı iç temizliğe bırakacağım akşama da alacağım.

    Pazartesiden beri araçla uğraşıyorum ama seve seve isteyerek yapıyorum insanın kendi malı olunca gerçekten değer vermesi de ayrı bir güzellik.

    Para kolay kazanılmıyor, harcamak çok kolay ama nasıl ve ne şekilde harcamasını bilmek gerek.

    Kasım ayında da uno vardı 2 ay bindim sattım hidrolik direksiyon değildi, o araca da gözüm gibi baktım biraz çürük vs vardı masraf etmemek için sattım.

    Kışı geçirdim yağmurlar başlamadan 1-2 aydır araç arıyordum hesap kitap derken en sonunda aldık. Buna da şükür her zaman..


    Hafta sonu da yağı suyu buji vs değişeceğim, ses sistemini de hallettim mi tamamdır inşallah.

    tekrardan teşekkür ederim. saygılar selamlar.




  • Geçenlerde bahsettiğim arabanın benzinde çalışmama sorunu bugün yine başıma geldi, bu kez hareket halinde iken. Bu arada benzin deposunun yarısı dolu. gaz bitince direk istop etti araba yolda, boşa alıp kenara çektim, şükür sakin bir yerde idim. gazda çalıştığı için enjektörden değildir diye düşündüm. Motor tarafına baktım benzin basıncı da vardı,ama hala çalışmıyordu Araba. Benzin deposunu açtım birşey mi oldu diye bişey göremedim zaten yeni yapmıştık oraları. Depoyu kapattım marş yapınca çalıştı, sonra direk sanayi ye. Baktılar bir daha çalışmama yapar mı diye biraz ard arda marş yaptı sorun yok. Benzin filtresini değişelim dedik, filtre içi boşalırken zift gibi siyah aktı. Winkel marka filtre taktık, şimdilik sorun yok ama,

    Asıl sebep filtre miydi yoksa benzin pompası ömrü mü doluyor, doldu gibi değişsem mi, veya başka bir sebep mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salihd46 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam, benzin filtresi neden o kadar siyah aktı şaşırdım ben filtreyi 1.5 yıl sonra değiştirdim dediğin olayla karşılaşmadım. Ortama ayda 50tl benzin alıyordum ışık yandıktan sonra, benzin bayatlamasın diye. Pompa çalışmadığı zaman ilk çalıştığında benzinde çalıştığı için o zamanda çalışmaması lazım. Bence hemen masraf etme hocam biraz daha gözlemle derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SonGazi kullanıcısına yanıt
    merhaba sorunun kaynağını bulabildiniz mi acaba bende de opel corsa 1.4 1998 model 8v otomatik aracım var aynı olayı yapıyor yani 100km hıza geldiğinde arac bir anda öne atıyor kendini sanki birisi arkadan tutuyormuş gibi devir biranda 4bin devir yapıp motor bağırmaya başlıyor zor hızlanır. yanlız bu olay lpg de 100km civarında yapıyor benzine aldığımda 120 veya 130 km arası yapıyor. bazende yapmıyor. acaba sürekli şehir içi kullanıyoruz yani şehir dışı çıktığımız nadir oluyor bunla ilgili olabilirmi.
  • Yok mu arkadaşlar cevapliyacak yad bilen biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun bulunmuştur arkadaşlar. Lpg gaz ayari kısıkmış biraz açınca hız düzeldi ve vites gecişleri normale döndü çok şükür şanzıman diye korktum bir ara değilmiş, demekki araba boğuluyordu o hıza gelince çünkü çok bağırıyordu bu sefer vites büyütüp küçültüyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamün aleyküm. Arkadaşlar benim araç ta sürekli benzine benzinden gaza geçiyor. Bir kaç LPG servisine gittim lakin hiç arıza bulunamadi. Genelde benzinde gidiyor. Konu hakkında tecrübe si olan varsa bilgi paylaşımında bulunursa sevinirim. Son olarak kaç litre kala benzin lambası yanıyor? Teşekkürler. Bu arada aracım. 2000 Opel Corsa edition 1.4 / 16 valf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ümit sakarya Ü kullanıcısına yanıt
    Benim başıma geldi lpg gaz kaçağı varmış ondan dolayı yapmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçak kontrolü yaptırdım lakin fayda yok usta en son tesisatı kontrol edicez dedi bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tekrardan merhabalar, aracım geçen hafta itibariyle her şeyi hallettim. Bilgi amaçlı yapılanları ve fiyatlarını yazıyorum.

    Dediğim gibi aracı alırken binici olduğum için içime sinmeyen şeyleri yaptırdım değiştim.

    İç dış detay yıkama, yeni koltuk kılıfı vs derken bu gibi masrafları yapmak için zaten gerekli bütçeyi ona göre ayarlamıştım.

    - Motor yağı 4 litre, Benzin, Yağ, Polen, Hava filitreleri ve 4 Adet çift tırnak gm buji değişti. 320 tl işçilik dahil

    - Motor yıkandı 50 tl

    - Ön ve arka hoparlörleri değiştim hallettim. 130 tl (kendim montaj yaptım)

    - Kapı ve tavan döşemesi yenilendi. 500 tl işçilik dahil

    - 4 adet yazlık lastik aldım petlas bayiden MICHELIN TAURUS 175/65/14 620 TL/5 TAKSİT sök tak ücretsiz. rot ayarı 30 tl


    Yakıt denemesi de yaptım. Şehir içi normal kullanımda agresif veya hızlı süren birisi değilim.. 2000-2500-3000 devir araları kullanım.

    Lpg atiker sıralı sistem var simit tank 29 litre alıyor ve şehir içi 245 km yol yaptım. 83 tl ye doldurdum. litre fiyatı 2,85 tl

    Ortalama 33-34 kuruş yakmış oldu. Bana biraz fazla geldi, araç 1.4 8 valf fazla yaktığı her yerde yazılıp çizilmiş.

    Tüpçüye götürdüm motor çalışması vs zaten çok güzel, adam diyor abi elleme ayar falan yaptırırsan daha çok yakar ayarı bozar vs. ben de tamam öyle olsun dedim çıktım.
    Ama yine de baktıracağım, belki başka temizlenecek yer vs vardır.

    Dün akşam da şöyle bir sorun başıma geldi. Çarşıya giderken dedim benzinde gideyim, giderken benzine aldım gaz verdim devam ettim daha sonra araç baktım motor bağırıyor devir çıkıyor yavaş yavaş, meğerse gaz teli çekiyor. Normal sürüşte bir şey yok fakat boşa atınca veya vites değişince gaz boşta kalınca devir artıyor. Gaz teline baktım yarım santimlik bir çekme var zaten ayağımla düzeştiyorum ama yine aynı oluyor.. Bugün gidip baktıracağım.

    Ve sonra olarak bu araçlarda direksiyon kutusu sorunu var mı veya ön düzenden kutur kutur veya sağa sola dönüşlerde kıtırt edip ses yapması neyden olabilir. Çok büyük bir ses çok ama dinleyince kullanınca arada bir hissediyorsun. Salıncakların orada taşıyıcı bağlantıları var usta oradan geliyor bir şey olmaz bağlantıyı tutan keçe lastikleri değişince geçer diyor. Yani düz yolda da hafifte olsa arada ses oluyor. Rahatsız edici bir durum değil ama başka sorun varsa eğer ilerlerse başka masraflara yol açmadan yaptırırsam benim yararıma olur.

    Herkese saygılar selamlar arkadaşlar..

    Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akıncılar25 -- 10 Nisan 2018; 10:37:22 >




  • Akıncılar25 A kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın. Aracınızın şehiriçi değeri bence normal, corsalar çok az yakmıyorlar zaten ama sizi üzecek kadar fazlada yakmaz. Şimdiki arabama afr ayarı yaptırdım,tavsiye ederim. Araba benzinde nasıl çalışıyor ise lpgde de aynı geçişleri bile anlamıyorsun ve kötü yakıt karışımın zararlarından kurtulmuş oldum.

    Dediğiniz tıkırtı sesi benim corsada da olmuştu. Usta aks kafası demişti,keçe değiştirmek yeterli değilmiş çünkü içindeki gres keçe yırtılınca veya yerinden çıkınca işlevini kaybediyor ama keçe daha düşük maliyetli yerinden söküldüyse gres sürüp takabilir denemek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil_tuyun48 -- 10 Nisan 2018; 14:22:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim Halil bey, öğlen arası götürdüm gaz telini halletti usta bir yerde sıkışma olmuş. Ben de bakmıştım demek başka yerdeymiş sorun.

    Kurban bayramından sonra yazın uzun yola çıkmadan önce ön fren disklerini değiştirmeyi düşünüyorum çünkü aşınma baya var belki de daha erken de değişebilirim.

    Disklerin çift fiyatı 100 tl civarından başlıyor yukarı doğru gidiyor. Öneriniz var mı ? Ayrıca diskler değişince balatalarda değişecek sanırım.

    Bir de ön konsolda radyonun üst tarafı kalorifer tuşları vs o bölümün arka tarafında aydınlatma var mı yani tuşlar ışıklı mı ? bende herhangi bir ışıklandırma vs yok acaba ampuller mi patlamış ?

    Bu araçlar kullanım amaçlı pratik güzel ekonomik neler yapılabilir iç veya dış aksam olarak..

    Teşekkürler saygılar.
  • Akıncılar25 A kullanıcısına yanıt
    Diskleri bende değiştirmiştim sanırım delphi marka kullandım orta kalite marka işinizi görecektir. Muhakkak balatalarıda değiştirin derim.

    Kalorifer panelinin arka aydınlatması var. Sökülmesi ile ilgili linke bakabilirsiniz.

    https://youtu.be/j33fomWE6gI

    Arabanın orjinal hali bence güzel ama ben saat tarih gösterge panelini söküp oraya linktekine benzer uygulama güzel olurdu. Hatta önceden arabayı çalıştırmak istiyorsanız start stop uygulamasıda yapılabilir.



    https://youtu.be/YomVIxUEyU0

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halil_tuyun48

    Diskleri bende değiştirmiştim sanırım delphi marka kullandım orta kalite marka işinizi görecektir. Muhakkak balatalarıda değiştirin derim.

    Kalorifer panelinin arka aydınlatması var. Sökülmesi ile ilgili linke bakabilirsiniz.

    https://youtu.be/j33fomWE6gI

    Arabanın orjinal hali bence güzel ama ben saat tarih gösterge panelini söküp oraya linktekine benzer uygulama güzel olurdu. Hatta önceden arabayı çalıştırmak istiyorsanız start stop uygulamasıda yapılabilir.



    https://youtu.be/YomVIxUEyU0
    Nasipse kurban bayramından sonra uzun yola çıkacağım. Yaklaşık 2800 km civarı yol yapacağım.

    Yola çıkmadan 10-15 gün önce fren diskleri vs değiştirmeyi düşünüyorum ve ön düzen vs onları da kontrol ettiririm. En azından yola çıkana kadar frenler yumuşar alışır.

    Filitreleri zaten yeni değiştim yaza kadar 4-5 bin km anca yaparım yani bakımı uzun yoldan geldikten sonra yaparım. Yağ ve diğer bütün filitreleri vs geldikten sonra değişirim.

    Sadece toz filitreleri temizlerim o kadar. Lastikleri kontrol ederim. Su vs kontrol eder tamamlar yola çıkarım.

    Yedek lastik, Yedek bijon, yedek ampul, yedek sigorta ve su şişesi vs alırım. Takım çantası alet edevat onları da alırım.

    Benzin ve tüp tam doldurup yola çıkarım. Uzun yolda yakıt değerli ne kadar olur sizce ?

    Başka öneriniz ve tecrübeleriniz var mı sonuçta bu aracı siz daha çok biliyorsunuz kullanıyorsunuz.

    Teşekkürler.




  • Akıncılar25 A kullanıcısına yanıt
    Araba kemikli kolay kolay uzun yolda sıkıntı yaşamazsınız. Titiz kullanıcısınız anladığım kadarıyla. Benim tavsiyem 4000 devri fazla geçmeyin, hararet göstergesine dikkat edin 100ü geçmesin, molalarınızda arabayı hemen kapatmayın 2 dk sonra filan istop etmeniz daha iyi olacaktır,mağazalarda satılan lastik tamir spreyi işinizi kolaylaştıracaktır aracınızda bulunması iyi olur. V kayışı ve trigeri değiştirmiştiniz sanırım, değiştirmediyseniz bir kontrol ettirin yıpranma varmı kayışlarda. Aklıma gelenler bunlar.

    Yakıt olarak sanırım 0.10krşa yakın düşüş olur yakıtta.

    Bence benzini ne kadar alıyorsanız o kadar litre alın daha iyi olur diye düşünüyorum. Mesela hep çeyrek doluyorsa gene çeyrek almakta fayda var. Tam dolduğu zaman deponun uzun süre yakıt görmeyen yerlerden benzin kirlene biliyor veya şamandıra takılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Bir süredir uğraş verdiğim. Lpg sorunu sonunda inşaAllah çözüldü. Enteresan bir şey kısaca anlatayım. Sıralı sistem Atiker marka gaz tertibi var aracında. Bir aydır bir kaç ayrı gaz servisine gidiyorum, cihaza takıyor lar bakıp her seferinde bir şey yok diyorlar. Ne ilginçtir ki cihaza taktiklarinda dahi gazdan benzine geçiyor ayarlariyla oynuyor lar. Olduğum yerde düzelir gibi oluyor. Servis ten ayrılıyorum araç yine benzine geçiyor gaz kullanmıyor. Bugün gittiğim yerde usta laptopta farklı bir programdan baktı ve sonunda sensorden olduğu tesbitinde bulundu. Değiştik ve düzeldi. Ayrıca normal cihaza takıldığında bu arızanın görünmediğini de belirteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.