Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (2675. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98.165
Cevap
238
Favori
4.378.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26732674267526762677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Verdigin oranlar hastanede olanlara gore. Bu hastaligi hastalarin geneli evinde atlatiyor onlarida hesaba katinca o yuzdeligin gercek yuzu %0.1 oluyor. Birkac yil sonra bu masallari analtan ayni TV ler bu yalanlari sanki kendileri dememis gibi anlattiginda inanirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Yanindan gecerken virus baskasinami atliyor, guldurdun beni. Ben Corona hastalarinin yaninda bulundum 2 aydir oyle birsey olmadi. Fena keklemisler milleti, oyle sanildigi kadar kolay bulasan birsey yok ortada.
    Titr'ınız nedir? Hastanede çalışmanız bir şey ifade etmez.Varsa bir çalışmanız,bilimsel makaleniz yayınlarsınız biz de okuyup bilgileniriz.Komplo teoriciler gibi yorumlarda bulunmanız hiçbir işe yaramaz
  • Geriye doğru izlerseniz test yapılma mantığını açıklıyor Prof. DR Ateş KARA

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Ölüm oranı %100 olan bir virüs daha çabuk önlenebilir ve biter, çünkü hastayla birlikte kendi de ölür fazla insana bulaşamaz

    Bu virüs hem hızlı bulaşıyor, çok kişiye bulaştırabiliyorsun hem kuluçka süresi uzun, hem sinsi, hem kıvrandırıyor, hem başka hastalıklara sebebiyet veriyor hem de öldürebiliyor


    Bir anda milyonlara bulaşırsa ne olur biliyor musun? Sadece ölüm oranı mı sorun olur sence?

    Bizim ülkemiz bile paradan vazgeçti bir süre öyle düşün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Arkadaş aşıyı neden diğer ülkelerle paylaşmıyoz belli bulmuşuz neden saklıyorlar?
    tabiki doğru,diğer verileri neden açıklamıyorlar? yığınla adam var negatif olup, tedavi yaptıkları ilaç verdikleri,ayrıca inanmamızı istiyorlarsa şeffaf olsunlar,görelim bütün vaka illerini her gün versinler bu şekilde değil. o zaman asla yalan söylüyorlar demem.

    süreç başından beri takip ediyorum ya,verilere ayar çekildiği ortaya çıkınca,vefat sistemini hemen kapatmış adamlar bunlar ( covid ) yazıyordu ölenlerde sonra ayar çekip onu sildiler,ve birşey yazmaz oldular. yığınla adam var akciğere inip 3 kere test yapıp negatif veren ama covid tedavi alıp ölen..

    bu yapılan testler allaha emanet zaten yahu 37k yapıyon tekrar testleri %10 diyor bakan ilk en fazla sonra 1 hafta sonra onlarda tekrar test yok diyor çelişiyor... gelde inan bu rakamlara saf yerine koyulmak kötü,

    gerçekte bu veriler çok az sapma var %100 doğruysa illere göre her gün verilsin ölümler ve vakalar,100 yılda böyle pandemi oluyor herşey gizli saklı tek bir ağızdan twitte veriliyor kimse ses etmiyor

    ek not: bilim kurulu kendide demişti 2ile carpın hepsini, negatif olan diye, diğer ülkeler negatif ne kadar ekliyor onu bilmiyorum ölümleri ekliyorda çoğu vakalar ama? zaten benim dediklerim bunla ilgisi yok ama pozitif verilerdede ayar var eminim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gladyo38 -- 22 Mayıs 2020; 22:9:29 >
  • Psycho Cepkin P kullanıcısına yanıt
    demek oyle kandirdilar sizi.ulkeniz Paradan vazgecmedi, herkes kepenk indirince zaten baska sansiniz kalmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 22 Mayıs 2020; 22:21:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BèRuTTì

    E devletten mi aldınız gerekçe ne gösterdiniz? Kardeş 20 yaş altıysa normal

    Alıntıları Göster
    Uzun süreli ikamet için seyahat izni aldım ama 20 yaş altına kesinlikle vermiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gozlemlerimi aktariyorum. Bircogunuz gibi TV de anlatilan masallari degil! Yarin hepinizi kobay gibi asiya ikna edecekler, hazir olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 22 Mayıs 2020; 22:25:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BèRuTTì

    Kardeş zatürree bulaşıcımı? yanından geçerken bu virüs başkasına atlıyor neden anlamamakta ısrar ediyor bazıları yok gripten daha çok kişi ölüyor muş hersene.. Çevrende corona olan 1 kişi olsa boş tantana! yaptıgını anlardın

    Alıntıları Göster


    Virus yandan gecen mi atliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Öldürücülüğü % 0.1'i hangi kritere göre hesapladınız?

    Eğer nüfusa göre hesaplarsanız daha salgının resmi olarak 6. ayına pandeminin 3. ayına giriyoruz.

    Hastalık bence de "korkunç ölümcül" değil. Ancak çok bulaşıcı. Mesela, çocukluğumda kabakulak olmuştum. Hatta hatırlıyorıum dışarda oynardım kabakulak iken. Olmayan arkadaşlarıma bulaştırıp çocuklukta geçirilip (daha ileride kısılığa yol açma sıkıntısı) sebebiyle. Kabakulak'ta çok ama çok bulaşıcı.

    Ancak yatak döşek yattığımı hatırlamıyorum. Bu ise yatırıyor.

    Ha şu konuda sizinle hemfikirim, pandemi olduğundan beridir muazzam bir bilgi kirliliği var. Sanki virüs airborne gibi balkonlarda üst baş değiştirmeler, eve gelir gelmez ayakkabıları dışarda çıkarıp duş'a kendimizi atmalar, 60 derecede kıyafetlerin yıkanması. 48 saat yok yok 72 saat yok oha 1 hafta virüs yaşıyor yüzeyde muhabbetleri.

    Bunların hepsinin saçma olduğuna inanıyorum. Bu virüs vücuda 1 tane girince zaten bağışıklığımız "Höyyt sen kimsin" diyip tekme tokat girişiyor zaten. Bulaşması için ciddi miktarda maruz kalınması gerekli.

    Sağlık sektöründe iseniz durumu az çok görebiliyorsunuzdur. O zaman distopik fikirlerden ziyade anlık bir röntgen çekip fikirlerinizi yazabilirseniz daha faydalı bir tartışma ve muhabbet olur.
  • Adolf_Hitler kullanıcısına yanıt
    Saçmalık, ailesi ile gidecekse gitmeli arkadaş ben de bunu anlamıyorum.

    Anneannem bizimle yaşıyor. 65 yaş üstü ama il sınırları içinde de olsa sokağa çıkma yasağı olduğundan, kendi şahsi arabamızla bile evden çıkıp köye gidemiyoruz. Çünkü yasak. Bastonla bile zor yürüyen kadını çarşı pazar dolaştıracağız sanki
    Ama adam çalışıyor eve geri dönüyor akşam ve yaşlılar ile iç içe oluyor.

    Ya da ülkenin ekonominin can damarı AVMler! açık herkes istediği gibi gezip yine akşam evindeki yaşlılarla beraber oluyor.

    Yani bir tarafa bakıyorsun çok sıkılar, bir tarafa bakıyorsun saçma sapan bir gevşeme var. Arkadaş ya tamamen gevşetin ya tamamen sıkın. Şu yasaklarda köye gider 4 5 gün kalırdık hiç değilse. Ona da hava değişimi olurdu. Pazar günü çıksa zaten yürüyemez ki. Ama yapacak bir şey yok tabi. Yazında böyle saçmalıklar devam ederse 1 aylık izin alıp gideriz artık yapacak bir şey yok.


    Hayır anlamadığım, aşı bulunmadı, ilaç bulunmadı. Sonsuza kadar böyle mi yaşayacak insanlar ? Ya paronaya olacaklar ya da bir süre sonra önemsemeyecekler artık. Yani olacak olan o. Geçmişteki salgınlar pat diye aşı bulunup bitmemiş ki. Belli süre geçmiş üstünden, yeni nesil çoğaldıkça ona karşı şekilde insan ırkı da evriliyor ve bağışıklık kazanmış şekilde devam ediyor hayatına.

    Yani ya tüm dünya evine kapanacak silah zoruyla evde tutacaksın 1 ay. Ve salgın gerçekten geçecek ya da böyle kademeli bağışıklık. Yapacak başka bir şey yok. Sen sıkı tutsan kendini, yazın turistin biri gelecek hiç belirti olmadan gezip yayacak. Berberleri denetleyen doktor mu ne virüslü çıkmıştı en son. Yani bunlar olacak, kaçamazsın. Ne seneler boyu insanları evinde tutabilirsin, ne senelerce maske ve dezenfektanla yaşayabilirsin.

    Ama şu var ki, insanlarımız gerçekten önemsemiyor hiç bir şeyi. Yani unutmak ya da dalgınlık ayrı bir şey. Umursamazlık ayrı bir şey. Maskeyi açıp yere tüküren, maskeyi açıp hapşuran ve sonra kapatanları gördüm sokakta. Islak odunla döveceksin bunları işte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gladyo38

    Bu mesaj silindi.
    Bu başlığın altına günde en az 15 kere "rakamlara inanmıyorum" yazıyorsunuz. Usta ya, ödeme alıyorsunuz ya da değişik bir zevkiniz mi var da her gün aynı şeyleri söylüyorsunuz? Sendika, sigorta falan var mı?
  • ben samsundayım istanbulda arkadasım var korona olmuş kardeşinden haber aldım..konusuyoz nefes darlığı çekiyor moralimde çok bozuk
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Ne çok komplo seviyorsunuz. Siz çocuklarınıza aşı da yaptırmıyosunuzdur zararlı diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.ox.ac.uk/news/2020-05-22-oxford-covid-19-vaccine-begin-phase-iiiii-human-trials

    Evet gayet iyi gidiyor şu anda. Moderna'nın mRNA aşısı da çok ümit veriyor. Bazı eleştiriler var oxford'un aşısına. Yeterli koruma sağlamıyor diye. Ancak makak şebeklerindeki denemelerden şimdi insan denemelerine geçtiler. Şimdiye kadar büyük bir problem yok görülüyor. Moderna'nınkini de Fauci dayı beğendi.

    Saçma sapan haber yayan twitter adreslerinden gidiyorlar. Ben artık covid-19 konusunda sosyal medyayı göz ucu ile takip ediyorum. Akademik çalışmalar çok daha doğru veriler ve bilgiler veriyor.

    Bu arada enteresan bir çalışma daha yapılmış ve BCG aşısının zorunlı yapan ülkelerde hem virüs yayılımı hem de ölüm oranlarının zorunlu tutmayan ülkelere göre çok düşük olduğu belirlenmiş. Bu tabi istatistiki bir çalışma.

    Meraklısı için preprint:https://www.medrxiv.org/content/medrxiv/early/2020/05/16/2020.05.13.20100156.full.pdf
  • mecvr kullanıcısına yanıt
    Salgın bağışıklık kazandığımız zaman bitecek.

    Hiç bir ilaç hiç bir aşı bulunmasa bile en fazla 1.5 sene sonra bitmiş olacak.
  • Sansa Magna kullanıcısına yanıt
    Cocuklarim asilarini oldu. Neyi dugu belirsiz grip ve Corona asisi kensinlikle yaptirmam. Oyle bir asi yok, olamazda. Virusler surekli mutasyon gecirirler bu sebeple grip asilari ise yaramaz. Komplo degil, sadece gercekler. Koltuga uzanarak TV den ulasilmaz gerceklere. Orda sadece tiyatro izleyip, bos seylere kafa yorarsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gladyo38 G kullanıcısına yanıt
    Sizin elinizde veri varsa paylaşın hocam.

    Ancak şu konuda size katılıyorum, şehir şehir bilgileri vermeleri gerekiyor. Benim aldığım bir bilgiye göre çok dengesiz bir yayılım olmuş ve muhtemelen istanbul aktif vakaların %70'ine yakına sahip. Zaten 1 kere verildi ve istanbul sakinlerinin çok endişelendiği duyumları var.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Örnek bugün 952 vakanın min 600'ü İstanbuldur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Örnek bugün 952 vakanın min 600'ü İstanbuldur
    İstanbul’dan çıkış serbest olduğunda ben düşünemiyorum


    Yazlık yerlerde büyük bir patlama olur
    Bodrum Çeşme Kuşadası , Antalya gibi tatil yerlerinde nasıl bi vaka artışı olacak merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 26732674267526762677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.