Şimdi Ara

Corona Testim pozitif çıktı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
5
Favori
29.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • haklisin hocam eskiden ölcturmustum d seviyesini dr dusuk dedi.sonra tr gunes isinlari d vitamini icin yetersiz dedi.bende onemsemedim hakli galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vitamin D üretebiliyoruz ama herkes ihtiyacı kadar üretemeyebilir
    Vitamin D içmeyin Güneşten alın diyenler zırvalıyor yeteri kadar üretemeyen adamı 7/24 güneşe maruz bıraksan yine üretemez içinde yeterli rezervi yok Vitamin D ile takviye yapılması lazım bir süre sonra zaten üretmeye başlar.

    Ben son 6 ayır 2 haftada 1 şişe D-VİT 3 kullanıyorum çok fark gördüm.
  • Geçmiş olsun. Ancak tedbirli olduğunuz konusunda size katılmıyorum. Tedbirli olan insan kurban kesim yerine gitmez. Ayrıca taktığınz cerrahi maske sizi korumuyor, artık bunu anlamamız lazım. Tam korunma için ffp3 maske üzerine cerrahi maske şart. Bakın n95 değil, ffp3 maske.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Hocam ''D vitamini içmeyin gidin güneşten alın'' bunların %90'ını doktorlar söyler saygısızlık etmek istemem ama bu doğru bir şey değil. D vitamini dışarıdan alınmadığı takdirde güneşten almak zor takviye edici gıda olarak alınması lazım her gün almasak bile haftada 4-5 gün almamız lazım.
  • Günaydın,

    Sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.

    Nefes darlığı olmadı,ishalde.Sadece son derece keskin dayanılmaz başağrısı,37 derece ateş oldu bir de yorgunluk hissi.

    Ailem(eşim,eşimin annesi,oğlumu ve annemi 1.derecede risk taşıyan kişi olarak sisteme girdiler.Eğer herhangi birinde belirtiler görülür ise test yapılacak ve tedaviye başlanacak.
  • Geçmiş olsun herkes maske takmalı fakat maalesef durumu anlamayan çok fazla cahil var ülkemizde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • D Vitamini 40-45 in altındaysa Güneşten alınan yeterli olmuyor.
    D Vitamini 50- 70 aralığında olanlar için Güneşten alınması yeterlidir.

    Ben ekmeğe 15-20 damla her gün kullanıyorum 2-3 haftada 1 şişe bitiyor.
    Benim D-vitamini 15 falandı 1 senedir ölçtürmedim.
    Annemin mesela 5 falandı 3 ay'da 3 şişe tepeye dikip içmesi gerekti.
    1. şişeyi içtikten 3-4 saat sonra kadın kendine geldi akşam 8-9 da uyuyan kadın gece 2 de uyumaya başladı yorgunluk falan hissetmedi.

    D vitamini ölçtürün 40 ın altıysa doktor ile görüşüp günde 8-10 damla kullanın ama mutlaka d-vitamini ölçtürmek gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: War Rock

    Geçmiş olsun hangi şehirde yakalandınız hocam ?
    Sakarya,serdivanda oturuyorum.Hastaneye gitmeden 1 gün önce mediamakt'tan şarj cihazı almıştım.İletişim kurup korona olduğumu,dikkat etmeleri gerektiğini söyledim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Chesterfield

    Geçmiş olsun sigara kullanıyor musunuz ?
    Hastanedeyken,aynı soruyu doktorumda sormuştu.Röntgen istedi zaten.1 değerimin yüksek olduğunu söyledi ama neyim yüksekmiş cevaplamadı.

    Sigarayı,23-33 yaşları arasında içtim.Yaklaşık 7 yıldır içmiyorum.
  • SouL InvictuS kullanıcısına yanıt
    hocam netten belirtileri okurken yaşamış olduğunuz sorunlar panik atak belirtileri de aynı zamanda bilginiz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin, güncellemellerinizi ana sayfadaki mesajınızı editleyerek paylaşırsanız sevinirim. Bizlerde sürecin nasıl olduğunu öğrenmiş oluruz. Tekrar geçmiş olsun, tez zamanda sevdiklerinize ve sağlığınıza kavuşmanız dileği ile..
  • Geçmiş olsun hocam ALLAHIM acil şifalar versin bende kalp yetmezliği ve hipertansiyon hastasıyım yaşım 29. Her dışarı çıkışımda korkuyorum tek tesellim şehirin dışında oturmam çok kalabalık değil bulunduğum yer.
  • Geçmiş olsun. Kısa sürede iyileşirsiniz umarım. Nasıl bulaşmış olabilir peki? İşte, otobüste, lokantada, vs?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cümleten geçmiş olsun. Benim durum daha da ilginç Ablam yüksek ateş ve halsizlik şikayeti olduğunu söyleyince 112 den ambulans talep ettim Sağolsunlar hemen geldiler şehir hastanesine gittik tomografi sonucu şüpheli çıktı. pcr için ertesi gün sonuç alacaksınız diyerek bizi gönderdiler Ertesi gün sonuç negatif çıktı Bizde sevindik Ablam onkoloji hastası tek böbrek 2 gün sonra ateşi düşmeyince ve kusmaya başlayınca covid şüphesi olmadığını bildiğimden bu sefer kendi aracımla tekrar hastaneye gittik. Acildeki doktor arkadaş 2 gün önceki tomografiyi inceleyip covid teşhisi koydu. Hastaneye yatışını yaptık bu arada 2 . pcr testi de negatif çıktı. Ben annem ve yeğenim şüpheli olarak evde izolasyona alındık. Çok şükür herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermedik. Ablam 4 gün hastanede kaldı sonra evde izolasyon için hastaneden taburcu edildi. Bu süreçte yapılan tüm testler negatif ama tomografi sonucuna göre covid. Bu esnada bize test uygulanmadı. Sadece telefon ile emniyet personeli karantina altında olduğumuzu hatırlatıyor bazen de eve gelip balkondan durumumuzu kontrol ediyorlar. Benim yorumum şu covid olsanız bile pcrtestiniz negatif ise bulaşıcılığınız düşük Ama belirti olmasa bile eğer pcr pozitif ise işte o zaman sizinle temas eden herkes hastalığa yakalanıyor.




  • Almanya'dan teyzem gil gelmişti 1 ay falan kaldılar gitmeden 1 hafta önce dedem çok kötü hastalandı hastaneye gitti covid yok dediler zatüre falan olmuş diyip eve gönderdiler evde fena halde yatıyor ama tüm covid belirtilerini taşıyor teyzem gil Almanya ya dönerken test yaptırmis ve bir kaç gün sonra pozitif demişler şu an teyzem yengem annem grip gibi ayni hastalığı taşıyor Almanya da pozitif demişler ama Türkiye de nasıl oluyorsa negatif bende kardeslerimde falan bir şey yok teyzemin çocuklarında da bir şey yok bu hastalığı ilk getiren de yengemin çocuğu oda grip gibi atlattı tüm aileye bulaştı bu ama dedem yaşlı olduğu için en kotu ona vurdu sanırım çocukları da etkilemedi çok ilginç bir virüs

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • her semptom herkesde görülmüyor, paket paket gibi düşünün. Belirli semptomlar birlikte görülüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyük geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun fakat taktığınız maske sizi değil , onları sizden korur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Csb = korona diye bir şey yok o yüzden konu csb

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkbozkus kullanıcısına yanıt
    n95 ve ffp2 muadildir birisi amerikan birisi Avrupa sisteminde kullanılır. Türkiyede tüm sağlık çalışanları ffp2 kullanır koruyucu olmasaydı, tüm sağlık çalışanları enfekte olmustu. Ayrıca kişi pozitifse ve yanındaki ve kendisi maske taktığı taktirde odada havalanıyorsa bulaş riski cok az.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.