Şimdi Ara

Corolla 2021 Mi Polo 2020 Mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
5.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni leon

  • Öncelik yalıtımsa cam tavanlı araba almanın mantığı yok, hele hele havada uçuşan covid molekülleri varken açmaya hiç gerek yok. Normal zamanda da açıp içeri egzoz gazı doldurma hevesim yok klimayı açarım. Yalıtım için minimum D segmente veya Premium C segmentine çıkmak lazım. O kadar yukarı çıkılamıyorsa araca sonradan ses yalıtımı yapılacak ki en mantıklısı budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Donanım daha önemli gibi bir şey mi dedim ben? Gösterir misiniz? Çok çarpıtmışsınız ya da anlamamışsınız. Donanımı önemsiz gösterip önemli olanın segment farkı gibi yansıtmanızı eleştirdim. Aynı konuda herkesin seçimi, tercihi farklı diye de belirttim. Segment farkını önemsiz mi gösterdim orada? Segment farkı konfor getirir dediniz, ben donanımın da önemli olduğunu söyledim. Hız sabitleme vs de bir konfor unsuru dedim. Hız sabitleme bile olmayan passatı konfor abidesi olarak görmek doğru mu? Kaldı ki burada segment de donanım da corolladan yana.

    toplamda 13 senedir hız sabitlemesi olan aracım var 13 senede 13 kere açmadım. yahu bu hız sabitleme ne menem bir donanımdır da konforu bu kadar etkiler aklım almıyor. şehir için zaten hiçbir şekilde kullanamıyorsun. şehirlerarası da öyle amerikan yolları gibi değil ki yollarımız, oralarda da sıkıntı. bolu düzlüğü gibi dümdüz, geniş bir yolu boşken yakalarsam da uykum geliyor, yolculuğu fazla monotonlaştırıyor. konforu etkileyen şeyler belli, yalıtım, süspansiyon, iç hacim, ergonomi, genel anlamda kalite. konuya gelirsek bunlardan sadece iç hacim var corolla'da. diğer konuların tümünde kötü bir araç. arkadaşa tavsiyem sırasıyla hangisine bütçesi yetiyorsa; golf,astra,focus,leon baksın. leon kalite olarak diğerleri kadar olmasa da en azından corolla gibi dede arabası değil.





  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Süspansiyon, ergonomi poloda daha iyi? Arkada kol dayama var mı mesela poloda? Havalandırma? Hız sabitleme poloda olmadığı için önemsiz onu anladık. Diğerleri?


    Hepsini geçtim yol tutuş konforu bütün testlerde övülen,bağımsız süspansiyonlu corolla nasıl polodan kötü olabilir?


    Güvenlik konusunu da atladın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MurexThedesa

    Çok değişik yorumlar gelmiş. Corolla nın yalıtım ve malzeme kalitesi konusunda handikaplarım var. Polo da küçük bi araba farkındayım.

    Arabada en sevmediğim şey dış gürültü hocalar. İstanbulda korna sesi motor sesi kafa kalmıyor trafikte. Polonun yalıtımı daha iyi geliyor bana.

    220 Binlerde başka alternatifler bulabilirsiniz demişsiniz varsa önerinizi bekliyorum.

    Bence polo alın kral araba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda ki ilk mesajım nasıl olduysa puff olmuş..

    Tekrar ediyorum; Corolla tam bir şirket arabası, symbol ve 301’den boyutları harici fark yok. Bende 2017 corolla kullanıcısıyım, yalıtım kavramından corolla haberdar değil.

    Polo ise malzeme ve kalite açısından ileri seviyede, yukarıda da denildiği gibi corollayı tokatlar. Boyutları ise zaten Golf 4 kadar. İşlevselliği daha fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Süspansiyon, ergonomi poloda daha iyi? Arkada kol dayama var mı mesela poloda? Havalandırma? Hız sabitleme poloda olmadığı için önemsiz onu anladık. Diğerleri?


    Hepsini geçtim yol tutuş konforu bütün testlerde övülen,bağımsız süspansiyonlu corolla nasıl polodan kötü olabilir?


    Güvenlik konusunu da atladın.

    Güvenliğin nesini atlayayım? İkisi de 5 yıldız almış. Corolla beğenmediğim, asla almayacağım vasat ve sıkıcı bir araba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yaş genç olaydım Polo derdim
    Şu an için Corollayı seçerim,ömürlük binerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende corolla secerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla nın yol yalıtımı kötü evet ama b segment en iyi araçtan iyidir yine de bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    corolla'nın tek avantajı hacmi. diğer her bakımdan polo corolla'yı tokatlar. bir tek 2. el konusunda corolla polo ile kafa kafaya gelir. kalite, yalıtım, cam tavan, motor, ekonomi bunlarda polo corolla'yı tokat manyağı yapar.


    ama ben şahsen hacmi yüzünde tüplü corolla alırdım seçenekler sadece bunlar olsa. ufak tefek biriysen direk polo al, benim gibi iri yarıysan b sınıfı araç bakma. istediği kadar kalite olsun dar oluyor, bütün konforu öldürüyor darlık mevzusu.

    Kardeş inan seni savunmak için kendime bahane ariyorum bazen. Çünkü ne zaman mesajlarını okusam gene saçmalamış şekilde buluyorum seni. Bir kere de hakvermek istiyorum ama herseferinde mantiksizlikta nirvana yapiyorsun. Arabalar hakkında bu kadar bilgisiz olup, bu kadar yorum yapan başka birisi yoktur. Şu lafı demeyi sevmiyorum ama nickinin hakkını veriyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    200 bin üzeri başka araçlara bakmakta fayda var.


    Zamanında bende polo vardı acayip dar ve bagaj hacmi küçüktü 1.2 tdi motor olduğu için 3 silindir sonrasında yağ kaçırmaya başladı araç daha yeniydi.


    2 Airbag koyan markanın aracın önünden geçmem.


    Ford Focus sedan

    Fiat Egea geçen yıl baya kullandım yol tutuşu ve motoru baya hoşuma gitti.

    Seat Leon Aracın görünümü sportif ve gerek motoru gerekse yol tutuşu da çok iyidir.

    Skoda scala kullanmadım ancak yakınımızda vardı son zamanlarda tutulan bir araç


    Biraz daha rahat geniş araç bakmanızı tavsiye ederim bende i20 elite pan var panoramayı komple açmıyorum hava alacak şekilde açıyorum.

    Yakıt tüketimi konusunda en az 1.2 motor araç almanızı tavsiye ederim bu araçla en fazla 195 km/h yaptım.Ortalama 80-100 arası giderseniz yakıt tüketimi 4.3 litre gördüm uzun yolda benzinli ama ekonomik zaten ileride dizel araç kalmayacak.

    TOGG geldiği zaman eğer kullanan insanlardan olumlu yorumlar gelirse aracımı satarım TOGG alır geçerim.

    Güncel vergilerle 600bin liradan satilmaya baslayacak olan togg u alanın aklından şüphe ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

    Yerli üretimde vergi almazlar.

  • Bu ikisi kıyaslanacak sınıf araç değil. Corolla her açıdan daha üstün bir araçtır. B sınıf ve c sınıf arasında çok fark var. Vw fanı biri önerdiyse bence kanma. Golf corolla kıyaslaması olsa o zaman golf derim ama polo ile corolla kıyaslaması çok yanlış. Fiyat olarak birbirine yakın olsalarda corolla ağır tokatlar.

    Edit: yıl farkı da varmış corolla almanı öneririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbyram -- 5 Şubat 2021; 0:5:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paraya makyajlı Megane Joy bulunabiliyor 1.3 Tce 140 hp EDC. Bayide incelediğimde stepnedeki malzemelerde, davlumbazlardaki malzemelerde ciddi anlamda çalışıldığını gördüm. İncelemenizi tavsiye ederim. Corolla yeni motorla ne oldu bilmiyorum. Sessizleşmiş olabilir. Ufak güncellemeler geldi belki yalıtımda iyileştirilmiştir. Sizin için bir Megane bırakayım:


    https://gunerler.com.tr/firsat/renault-megane-sedan-joy-1.3-tce-edc-140-bg--159227

  • Yeni Leon liste fiyatındaki paralara bulunabiliyorsa kesinlikle Leon alın. Olmazsa Corolla tabi ki, poloyu düşünmeyin.

  • Başlık açmaya bile gerek yok. Alın güzel günlerde kullanın Corollanızı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotoburak F kullanıcısına yanıt

    Hocam istekleriniz baya önemli burada.

    Aracı şehir içinde kullanacağım, aracı yenileyip daha teknolojik (üst paket vs) bir araca geçmek istiyorum ve artık otomatik bir araç kullanmak istiyorum diyorsanız mantıksız bir eylem değil.


    Ancak sürüş dinamikleri bakımından golf daha iyi. Teknik detaylarını net bilmiyorum (platform farklı sanırım bir de sizin araç bağımsız süspansiyon mu?), sadece limitlerini zorladım iki aracın da ve golfün verdiği tepkiler daha olumlu; aracı daha rahat kontrol edebilip daha rahat toparlayabiliyorsunuz önden kayma, ani durma vb. durumlarda.


    1.0 95hp motor şehir içinde size sıkıntı çıkarmaz ama şehirler arası yola, 130km ve ötesi hızlara geldiğinde işler değişmeye başlar. Eski aracınız bile gözünüzde büyüyebilir. (15hp 15 hp'dir : ) )


    Size önerim paraya kıyıp bir günlüğüne otomatik vitesli güncel kasa polo kiralamak olur.


    Ben olsam 2021 model 1.0 Leon'ları beklerdim ama bu motora ile FR paketi gelir mi ya da gelirse fiyatı ne olur bilmiyorum. Kendi sürüş tarzım ve isteklerime göre Polo düşünmezdim. Hatta konuya dönecek olursak, Corolla yerine de gider CHR alırdım (2021 olma koşulu ile çünkü yalıtımı iyileştirdiler).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueways -- 5 Şubat 2021; 0:47:51 >




  • Poloyla corolla kiyaslayabilen birisi bence polo almalı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.