Şimdi Ara

Core i 3 var ama...gene ağır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

İntel core i 3 işlemci ve 4 GB belleği olan sistemim var. Başlangıçta sistemin hızlılığı çok belirgindi. Ancak zamanla yavaşlık belirginleşmeye başladı. Özellikle, ilk açılışta masaüstü simgelerinin yerine oturması çok zaman almaya başladı. Hatta bazen işlemci hızını,bellek kapasitesini,saati ve sıcaklığı gösteren simgeler neredeyse 10-15 sn sonra yerine oturuyor.
    O zaman, nerede kaldı i 3 işlemcinin hızı diyorum ( acı bir olayda şu ki: ben bu i 3'ün 3 çekirdek olduğunu sanıyordum oysa çift çekirdekmiş ).Neyse eski tek çekirdekli işkemciden pek farkı kalmadı,bu çift çekirdekli sistemin.
    Merak ediyorum, masaüstü simgelerini yerine oturtmada bile zaman uzuyorsa, bu çift çekirdeğin sağladığı hız farkı nerede ?

• önce şunu bilmek gerekir, sizde işlemci ile sınırlanamayan bir sorun-sıkıntı var.ardından işlemcinin i7 2600 k olmasıda sistemde ciddi bir hız artışı sağlamaz.sonuçta bilgisayarınız en yavaş-kötü bileşeni kadar hızlıdır, yani mekanik hdd niz kadar...sisteminize 2600 k yı takın render alın birde i3 xxxx iniz ile aradaki farkı ancak o zaman anlarsınız..
    çözüme gelince önce hdd nize bir güzel test proğramları ile test ediniz..sorun yoksa hemen temiz bir format cd si ile tekrar format atınız..driverlerinizi tekrar en güncel hali ile kurunuz...biosunuzuda mutlaka güncelleyiniz....ardından tekrar çalıştırınız.donmalar felan kalmayacaktır..kalıyor ise zaten siz bir şeyleri eksik yapmışsınızdır...
    şiddetli tavsiye; sata 3 destekli anakartınıza hiç olmazsa sata 3 60 gb (120 gb süper olur) SSD almanız ...hızınız nasılmış görün
  • tek isteginiz hiz ise islemci ram ekran karti cok ekstra birsey katmaz ekran karti render gerektiren seylerde islemcide hesap gerektiren seylerde is gorur hiz istitorsaniz sata 3 bir ssd alin ve sisteminizi buna kurun sikintiniz yok olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: simeli

Merhaba Arkadaşlar,

İntel core i 3 işlemci ve 4 GB belleği olan sistemim var. Başlangıçta sistemin hızlılığı çok belirgindi. Ancak zamanla yavaşlık belirginleşmeye başladı. Özellikle, ilk açılışta masaüstü simgelerinin yerine oturması çok zaman almaya başladı. Hatta bazen işlemci hızını,bellek kapasitesini,saati ve sıcaklığı gösteren simgeler neredeyse 10-15 sn sonra yerine oturuyor.
    O zaman, nerede kaldı i 3 işlemcinin hızı diyorum ( acı bir olayda şu ki: ben bu i 3'ün 3 çekirdek olduğunu sanıyordum oysa çift çekirdekmiş ).Neyse eski tek çekirdekli işkemciden pek farkı kalmadı,bu çift çekirdekli sistemin.
    Merak ediyorum, masaüstü simgelerini yerine oturtmada bile zaman uzuyorsa, bu çift çekirdeğin sağladığı hız farkı nerede ?

zamanla oluyor demişsiniz işte progrmlar arttıkça yavaşlama artar ayrıca win 7 yada vistada o araçmıdır ne haltsa kaldırın açılışı çok yavaşlatıyor

• Arkadaşlar,şunu özellikle öğrenmek istiyorum. Bırakın bilgisayarda bir işlem yapmayı ve o esnadaki ağırlaşmayı ( ki o durumda çok fazla bir sıkıntım yok ). Benim asıl sorunum, ilk açılışta, şu masaüstü simgeleri çoğunlukla neden yerine geç oturuyor. Malum onlar yerine oturmadan,bilgisayar işleme başlamıyor. Ekran kartımda çok kötü olmadığına göre ( 1 GB ) bu gecikmenin sebebi nedir ?
    Windows yeni kurulduğunda,masaüstü simgesi de az olduğu için, açılır açılmaz yerine oturan simgeler, zamanla masaüstü simgeler çoğalınca neden yerine geç oturuyor. Alt tarafı açılmanın tam olmasını bekliyorsunuz, işlem bile yapmaya başlamamışsınız. Yani bu masaüstü simgeler açılışı bu kadar zorlaştırır mı ? Üstelik, 500 GB lık hard diskin % 10 u bile dolu değilken, 4 GB ram ve 1 GB ekran kartı varken,İşlemci çift çekirdek iken !
    Cevaplarınızdan anladığım kadarıyla, işlemcinin en azından bu ilk açılış hikayesinde bir fonksiyonu yok diyorsunuz. İyi ama,o zaman ekran kartı sorumlu ise, o da dediğim gibi 1 GB asus. Sistemim eski iken ve 64 MB ekran kart varı iken de bu sorun zamanla oluşuyordu, şimdi de aynı.Sistem açıldıktan sonra 10-15 sn beklemek biraz can sıkıcı.
    Yoksa, bütün masaüstü simgelerini kaldırayım mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 8.3 çok iyi değil mi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.