Şimdi Ara

Cooler Master g650m ve elektrik dalgalanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar 2 hafta önce bi elektrik dalgalanması oldu elektrik gitmedi fakat gidip gelmek arasında kalan değişik bir durum meydana geldi ve güç kaynağım bozuldu. Aynısından aldım taktım ve dün yine aynı olay yaşanarak 2. kere patladı.Bu arada priz akım korumalı. Aynı anda ps4 te açıktı ona hiç bir şey olmadı. Bu elektrik dalgalanması ile güç kaynağının 2 de 2 bozulması çok canımı sıktı eski kasamda dandik bir power suply vardı aynı elektrik sorunları geçmiştede çok kez başıma geldi ama hiç bozulmamıştı. Şimdi 3. Kere güç kaynağı alıcam bu sefer farklı marka denicem ve bu jeneratör görevi yapan kesintisiz güç kaynaklarından alıcam 1000 lik olanından bu ürünlerden kullanan var mı yani elektrik kesintisi dışında bu tip dalgalanmalarda faydası olur mu acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Protection OVP/UVP/OPP/OTP/SCP/OCP Korumaları olan bir psu çok ilginç doğrusu servise gönderin

http://www.coolermaster.com/powersupply/modular-gm-series/g650m/
  • Kesintisiz güç kaynağı kullanıyorum FSP FP 1000 modeli, 1000va 680watt güç verebiliyor, atx güç kaynağım ise zalman zm600-lx, kasanın özellikleri fx6100 işlemci ve gtx 750ti ekran kartı, 23.6 inç full hd monitör ve hoparlör takılı, sıkıntı olmuyor içinde 2 tane akü var sanırım kitapçıkta yazana göre, elektrik gitmese bile birkaç saniyeliğine, voltaj dalgalanması olduğunda devreye giriyor ve kendi aküsünden çalıştırıyor pc'yi, yeniden düzgün gelmeye başladığında tekrar prizden çekmeye devam ediyor. Uzun bir elektrik kesintisi olmadığı için kaç dakika dayandığını bilmiyorum test etmedim. Online değil line interactive. Jeneratör görevi görmüyor tabii ki, içinde elektrik depoluyor sadece, benim de pek bilgim yok :)
  • Büyük ihtimalle gelen zararlı akımın tamamını tutuyor kasadaki parçalara zarar gelmemesi için akım koruyucuyu bile aşan bir dalgalanma söz konusuysa zaten olay ciddi psu diger bileşenleri korumak için bence kendini uçuruyor yoksa bende cooler master power kulladım oldukça kaliteliydi aynı olayı birde firepower mk serisinde gördüm iyi birşey aslında ama garantiyle ugraştırıyor sonra

• Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Black modern bende aynı tahminde bulunuyorum. Teknik detaylar hakkında bilgim yok fakat eski kasamı ve ps4 ün bozulmamis olmasını düşününce biraz garibime gidiyor. Şimdi vatandan geldim Corsair vs650 aldım alırkende aklıma gelmedi evde farkettim Cm de 6 hd girişi vardı bunda 4, 2 harddisk im dışarda kaldı ve uç problemi var. Şimdi tekrar gidicem değiştirmeye. Problemler peşimi bırakmıyor.

Myalperen aynı ürünün 800 luk olanını aldım. Yalnızca pc ve ps4 ü bağlicam,yetkili kişi yeterli olacağını söyledi. sağlıklı bir şekilde kapatıcak kadar tutsa yeter en fazla 1 dk işimi görür. Apartmanda jeneratör olduğu için tv oradan çalışır. Umarım bu dalgalanma olayina çözüm olur.

• tekrar gidip geldim yine aynısından aldım cooler master g650m. 400 lira olmuş fiyatı. 3-4 ay önce Pc'yi topladığımdan bu yana aldığım 3. power oldu 1000 liram gitti yahu. Pc açmaya korkar oldum şimdi ups cihaznın şarj olmasını bekliyorum 6 saat sürüyormuş. Pc'yi kapatıp onu beklicem. Yıl 2015 oldu hala doğru dürüst elektrik alt yapısı yok ülkede. Beylikdüzü'nde iyi bir bölgede oturuyorum haftada minimum 3 kere elektrik gidiyor ve dalgalanma olayları var, buralar böyleyse planlama olarak daha düşük yerlerde ki sorunları hayal edemiyorum. UPS cihazının elektrik dalgalanması sorununda işe yarayıp yaramadığı hakkında daha sonra bilgilendirme yaparım.
  • Yarar tabi birdaha kolay kolay powerin bozulmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: black modern

Büyük ihtimalle gelen zararlı akımın tamamını tutuyor kasadaki parçalara zarar gelmemesi için akım koruyucuyu bile aşan bir dalgalanma söz konusuysa zaten olay ciddi psu diger bileşenleri korumak için bence kendini uçuruyor yoksa bende cooler master power kulladım oldukça kaliteliydi aynı olayı birde firepower mk serisinde gördüm iyi birşey aslında ama garantiyle ugraştırıyor sonra

Bende öyle düşünüyorum yorumunuzu okuduktan sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynısı corsair hx serisinde başıma gelmişti güç kaynağı uçmuştu parçalara bişey olmamıştı

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 2 kere bozuldu fakat bozulması normal bir durumdu hangi cihaz olsa bozulurdu dolayısı ile memnun olduğumu söyleyebilirim, bir ara farklı bir marka deniyim diye corsair aldım fakat 4 harddisk girişi vardı ve girişleri içinde çevirici ihtiyacı doğmuştu bu yöndende cooler master daha iyi ama tavsiyem bir ups cihazı alıp kullanmanız. Normal elektrik gidip gelmesinde sorun olmuyor ama bu elektrik dalgalanmasında güç kaynağı kendini imha ediyor. FSP'nin ups cihazından alıp taktım bugüne kadar kullanmadığım için pişman oldum. Dalgalanmalarda anında devreye giriyor. Elektrik kaynaklı olarak bilgisayarın bozulma riskini sıfıra indiriyor diyebilirim.
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Slm hocam bende bu ürünü alacağım urundemi sorun vardı birde sizin hatta toprakla ma varmiydi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400lira o guc kaynagina cok vermissiniz bence... Farkli markalarin daha kaliteli urunlerini alabilirdiniz

• Kime yazdınız onu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.