Şimdi Ara

COOL MASTER ML240L FAN ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar soğutucumun fanlarını değiştirmeye karar verdim aklımda cool master ın 2 modeli var sizce bunların hangisi daha iyi olur biri Cooler Master MasterFan Pro 120 Air Balance RGB LED 120mm diğeri cooler master masterfan pro 120 air pressure rgb düşüncelerinizi bekliyorum.



  • Masterfan pro 120 air pressure -- Radyatör veya egzos için bu fanlar daha iyi. diğerine göre sesli çalışabilir.

    MasterFan Pro 120 Air Balance -- Fanın arkasında radyatör ızgara gibi şeyler olmadığı sürece düzenli hava akışı sağlamak, temiz hava almak için tahmimce daha sessiz çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unconc3rn3d -- 11 Ağustos 2019; 22:22:46 >
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    kardeşim sence hangisini almalıyım işlemcim i7 9700k mesela nfs payback de sıvı soğutucuda %70 fan hızında sıcaklıklar 78 80 arası gidip geliyor günlerdir bununla uğraşıyorum ya sıcaklık yüzünden sende değerler nasıl
  • Keremymz kullanıcısına yanıt
    şuda var şuanda üstündeki fanlar max 2000 rpm hızına çıkabiliyor ama ben max istemiyorum çok fazla ses çıkarıyor max 1580 veya 1700 olmasını istiyorum air pressure buna göre daha mı sesli çalışır
  • Keremymz kullanıcısına yanıt
    Air balance olanları alırsan hiç bir işe yaramaz. digeride sogutucuyla gelenlerle aynı olabilir incelemedim, yinede kontrollerini yapıp karşılaştır . Değiştirmeye gerek yok 1700de çalışmasını istiyorsan fanları anakartın pwm yerlerine bağlayıp biosdan elle profil oluştur. yada varsa sogutucunun kendi yazılımı üzerinden.

    Hava sıcaklıgı, nem, pompa ve fan devri hepsinin sıcaklıga etkisi olur. bellekleri XMP ile kullanıyorsan anakart otomatik daha hızlı kitlere destek için VCCIO & VCCSA voltajında eli bol davranıp fazla voltaj verir sıcaklık artar. bunları kontrol etmek gerek.
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    hocam yardımın için teşekkür ederim tamam air balance kafamdan sildim diğerinide artık bir şekilde alıp dememem lazım dicem oda mümkün değil üstündeki soğutucudan aslında şöyle memnunum devir 1000 i geçince iki fanda birden uğultu gibi bir ses çıkarıyor bu uğultu olmasa sıkntı yok ve bu gerçekten rahatsız etmeye başladı diğer soğutucumda buna göre düşük olan hiç böylebir sorunla karşılaşmamıştım hocam birde evet ramları xmp olarak kullanıyorum dram voltage 1.364v olarak gözüküyor pch voltage ise 1.048v birde senin sıcaklık değerlerin nasıl acaba merak ettim senin işlemcinde i7 9700k sanırım
  • Keremymz kullanıcısına yanıt
    pompanınki pump fana takılı soğutucularınkide systemfan 1 de takılı
  • Keremymz kullanıcısına yanıt
    Fanları almadan ürün sayfasından fan devri hava basıncı gibi bilgileri seninkilerle karşılaştırman aradaki farklar anlaman için yeterli olur.

    Fanlar anakarta baglı demişsin bios veya anakartın yazılımı üzerinden fan egrisi oluştur sesin yogunlaştığı noktanın üzerine çıkmasın. sogutma performansı düşerse 2 adet daha fan alıp radyatörü pull/pussh düşük fan devriyle kullanırsın.

    XMP konusuna gelince eger kullandıgın bellekler üzerinde 1.364v ile falanca hızda çalışıyor yazıyorsa DRAM voltajında sorun yoktur. sistemi bilmediğim için fazla veya az diyemiyorum.

    PCH voltajın bunlarla pek alakası yok ama normal degerler bir sorun görünmüyor.

    Benim değerler boşta 33-40 oyunlarda 55-60c 5.1GHz de çalışıyor.

    Eger sıcaklıkların anormal oldugunu düşünüyorsan.

    HWinfo'yu only sensor olarak çalıştırıp komple ekran görüntüsü atarsan ona göre yardımcı olmaya çalışalım. hatta ekran görüntüsü cinebenchr20 falan çalışırken alınırsa daha iyi olur yük altındaki degerleri görürüz.

    linkten:https://www.hwinfo.com/download/ (portable olan latest beta sürümü indirin)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unconc3rn3d -- 12 Ağustos 2019; 15:11:32 >




  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi air pressure stoklarda gözükmüyor sadece air balance var onuda gerek yok diyorsunuz başka bir marka alsam nasıl olur? şimdi pcnin yanında değilim birazdan pcnin başına geçerim biosdan fanların hızını sırasıyla 40 derecede %40 55de %70 70 derecede %70 ve %100 derecede %85 olarak ayarladım pwm vs dc seçeneklerinden dc çalışıyor şunu farkettim %70de uğultu kesiliyor ama yinede sıcaklıklar özellikle paybackde aşırı fazla gibi geldi seninki benimkine göre daha serin çalışıyor anlayamadım ama pubg csgo gibi oyunlarda 55 60 derece civarında gezeliyor ben sana ekran görüntülerini atmaya çalışacağım hocam ekrardan teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
  • Keremymz kullanıcısına yanıt
    %100 fazla max 85 veya 90 olsun sessizlik istiyorsan. DC fanlarda hassas fan ayarı sıkıntılı

    Örnek: Fanlar 2000rpm çalışıyor diyorsa / %10-15 hata payı eklenince fanlar 2200rmp çalışıyor demektir oda ses yapacaktır.

    Bu mevsimde ısı sorunu olup olmadığını anlamak için önce voltaj kontrolü yapmak gerek

    Masraf yapmaya gerek yok, ama ses dayanılmayacak seviyelere çıkıyorsa Corsair ML120 gibi fanlarla bakabilirsin
  • Bende aynı ürünü kullanıyorum kendi fanları ile beraber.
    Fakat fanları 1750 rpm üzerinde dönmeye başladığında tak tuk sesler geliyor.Mecburen biostan max dönme hızı olarak %80 ayarladım.
    Sebebi ne olabilir acaba fikri olan var mı?
  • Fanları neden değiştiriyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaiqTheLiar

    Fanları neden değiştiriyorsunuz?
    ML240L fanlar kronik olarak çok sesli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.