Şimdi Ara

Converter ile AVR kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba daha önce mutlaka konuşulmuştur ancak detaylı ve doğrudan bir bilgi bulamadım.Malum yurtdışında özellikle amerikada AV Receiverler neredeyse yarı fiyetına eğer avrupadan alıyorsanız sorun yok ancak amerikadan gelen cihazlar 110 volt.Converter ile birlikte kullanan veya bu konuya hakim arkadaşlar doğrusu nedir yazabilir misiniz?
    Mesela 800 veya 1200 watt lık bir converter ile pioneer,yamaha.denon,marantz gibi markaların 9.2 veya 11.2 kanallı AVR cihazları kullanılabilir mi?genel olarak özelliklerine baktığımda cihazların kullandığı watt 700-900 arasında gibi görünüyor ancak aktif kullanımda durum nasıl olur?800 hadi olmadı 1200 watt lık converter lar işe yarar mı?
    Converter kullanımının negatif yönleri nelerdir? Nelere dikkat etmek lazım veya bir yerde cihaz elimizde kalır hiç bulaşmamak ve bu sevdadan vaz mı geçmek lazım?Converter kullanımının cihazın performansı ve ömrüne etkileri ne olur?Güvenlik sorunu oluşturur mu?(yangın vs gibi)
    Forumdaki bilgili arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim..şimdiden teşekkürler



  • Bahsettiğiniz aletin adı converter değil transformatördür. Kısaca trafo dendiği de olur.
    Bir 220V/110V trafo kullanırsanız sorun çıkar mı? Yeterli kapasitede alırsanız sorun çıkmaması lazım.
    Neticede trafo dediğimiz alet cihazın kendi içinde de var. :)
  • Ek:
    Eğer transformatör alırsanız daha ucuz olan oto transformatör değil normal çift sargılı transformatörleri tercih etmeniz yerinde olur. Zira tek sargılı olan oto transformatörler şebeke izolasyonu sağlamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.