Şimdi Ara

Control'ün Epic Games Store'daki Ön Sipariş Fiyatı 99 TL'ye Düşürüldü (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Birin olarak avrupa ve amerika ile ayniyiz hemen hemen bu yüzden yüzde vermedim daha net anlaşılması için, japon adamda bakacak asgari ücretine ona göre yüzdesini yapacak, ama sana soylıyım japonlar o yüzdeye göre en fazla 80 birimden alıyordur

    Bu dengesizliğin adaletsizliğin ceremesini sadece biz mi cekicez

    Emin ol gelecekte gelişmiş insanlar bir yolunu bulacak bu dengesizliği çözecek, ben dünyaya kumaş üretiyorum, amerikada garson maaşı ile 20 oyun alacak ben 4 oyun olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 20 Nisan 2019; 7:33:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kopya oyun oynamanın fazla büyütüldüğünü düşünüyorum. Bir dönem herkes gibi ben de kullandım ancak artık oyunu ara, indir, sağlam mı, değil mi, PC'ye zarar verecek virüsler var mı, yok mu uğraşamayacağımdan bıraktım o işleri. Arada bazı oyunları demo niyetine deniyorum, beğenirsem, orijinalini alıyorum.

    Açıkçası emek gibi konularda yapılan eleştirilere de katılmıyorum. Özellikle büyük firmalar aslında bizlerin emeklerini sömürüyor, burada milyar dolarları kaldıran firmalara emek noktasında acımak bana hiç mantıklı gelmiyor. Adamlar hiç acımadan bizim emeklerimizle kazandığımız paraları sömürüyor. Oyun medyası içindeki içerikleri para ile satmalar, eksik oyun çıkartıp, DLC'ler ile bunları millete itelemeye çalışmaları, kusura bakmayın ama hiç ahlaklı gelmiyor. Evet bu ürünleri alıp, kullanmamız için kimse başımıza silah dayamıyor ama ortadaki saadet zincirini de görelim.

    Ayrıca bana kalırsa korsan oyun, ucuza oyuna erişmek için en kısa yol. Bakın Rusya gibi korsanın en yoğun kullanıldığı ülkelere. En ucuz oyunlar buralarda satılıyor.

    Birim meselesine, bu ülkede doğmuş olmayı bir ceza gibi görmeye de karşıyım. Gelişmiş ülkelerin, diğer dünya ülkelerini askeri ve ekonomik güçleri ile nasıl sömürdükleri ortada iken, bir eşitlikten bahsetmek bence insanlık için çok erken bir aşama. Ayrıca kendin üretim anlamında ülkene ne katıyorsun, bunu da sorgulamak zorundasın. Yattığın yerden ahkam kesmek doğru değil. Herkes üretecek ki, ülke zengin olacak, çalışmadan zengin olmak gibi bir olay yok.

    Sonuç olarak korsana karşı değilim, vaktim olsa acımam ben bunlara. Ancak zaman ve rahatlık açısından orijinal kullanmak bana daha cazip geliyor. Kimsenin tercihine de karışmak gibi bir tercihim yok, isteyen kullanır, isteyen kullanmaz, bu kadar basit.




  • Benim de korsanla bir derdim zaten yok. Olaya birim bazında yaklaşmak ilginç geldiği için tartıştım. Birim diye uydurulan bir kavrama tek başına bir anlam yüklenmesi!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metroyu da düşürsünler yiyorsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: d3vstator

    Kopya oyun oynamanın fazla büyütüldüğünü düşünüyorum. Bir dönem herkes gibi ben de kullandım ancak artık oyunu ara, indir, sağlam mı, değil mi, PC'ye zarar verecek virüsler var mı, yok mu uğraşamayacağımdan bıraktım o işleri. Arada bazı oyunları demo niyetine deniyorum, beğenirsem, orijinalini alıyorum.Açıkçası emek gibi konularda yapılan eleştirilere de katılmıyorum. Özellikle büyük firmalar aslında bizlerin emeklerini sömürüyor, burada milyar dolarları kaldıran firmalara emek noktasında acımak bana hiç mantıklı gelmiyor. Adamlar hiç acımadan bizim emeklerimizle kazandığımız paraları sömürüyor. Oyun medyası içindeki içerikleri para ile satmalar, eksik oyun çıkartıp, DLC'ler ile bunları millete itelemeye çalışmaları, kusura bakmayın ama hiç ahlaklı gelmiyor. Evet bu ürünleri alıp, kullanmamız için kimse başımıza silah dayamıyor ama ortadaki saadet zincirini de görelim.Ayrıca bana kalırsa korsan oyun, ucuza oyuna erişmek için en kısa yol. Bakın Rusya gibi korsanın en yoğun kullanıldığı ülkelere. En ucuz oyunlar buralarda satılıyor.Birim meselesine, bu ülkede doğmuş olmayı bir ceza gibi görmeye de karşıyım. Gelişmiş ülkelerin, diğer dünya ülkelerini askeri ve ekonomik güçleri ile nasıl sömürdükleri ortada iken, bir eşitlikten bahsetmek bence insanlık için çok erken bir aşama. Ayrıca kendin üretim anlamında ülkene ne katıyorsun, bunu da sorgulamak zorundasın. Yattığın yerden ahkam kesmek doğru değil. Herkes üretecek ki, ülke zengin olacak, çalışmadan zengin olmak gibi bir olay yok.Sonuç olarak korsana karşı değilim, vaktim olsa acımam ben bunlara. Ancak zaman ve rahatlık açısından orijinal kullanmak bana daha cazip geliyor. Kimsenin tercihine de karışmak gibi bir tercihim yok, isteyen kullanır, isteyen kullanmaz, bu kadar basit.


    Kardeş sen haberleri nereden izliyorsun, üreten sattığı fiyata maliyetini çıkaramıyor, satıcıda pahalı diye müşteri bulamıyor.Üreten , ülkeye katkıda bulunmak isteyen zaten çabalıyor.Herşey zengine , parası olan araplara çalışıyor.Bir oyunun yapımcısını zengin olarak tanımlayıpda korsan oynamayı hak sanmak çok enteresan, bu oyun üzerinde çalışanların, geliştirdikleri oyunun zarar etmesi durumu bazılarının işinden olması anlamına gelir, kısaca korsan hak yemektir.Firmayı pek fazla etkilemez fakat firmayla bağlantısı olmayan çalışanlarına fatura kesilir...Rusyada korsan kullanımından çok orjinal kullanım daha yaygın, bizim paramız değersizleşirken alım gücümüz düşüyor vede adedimiz düşüyor ama onlarda böyle bir durumun olduğunu sanmıyorum...Gelişmiş ülkeler diğer dünya ülkelerine silah dayamıyor başlarına gelin sömürelim diye zalimlikle zulümlükle yönetilemeyen ülkeler üretimden yoksun kalıp, ithalat şampiyonu olarak dışarıya bağımlı hale geliyor ve yapılan işlerde anlaşmalarda bilerek tavizler veriliyor.....




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.