Şimdi Ara

Control (2019) [PC ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
6
Favori
18.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunun sistem gereksinimleri sonradan ilk duyurulduğu bileşenlere göre düşürülsede oyunla ilgili yapılan testler yine ilk duyurulan gereksinimlere işaret ediyor.Oyunun Quantum Break ile benzer bir performans sunmasını bekliyordum çünkü aynı oyun motorunun güncellenmiş sürümünü kullanıyordu fakat paylaşılan performans verilerine göre yine yüksek bir gereksinime ihtiyaç duyacağı görülüyor.Oyun açıldığında daha iyi görme fırsatımız olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    açıldı oyun, 23 gb
  • İndiriyorum bakalım. Akşam saatlerinde ilk izlenimlerimi yazarım bende arkadaşlar.
  • %70 iniyor şu an.Biraz deneyimledikten sonra görüşlerimi yazarım bende.
  • gtx1070/ryzen 2700x high preset seçili herşey en yüksekte 50-60fps alıyorum ilk mekanda, açık biryere geçince 70-80di. (1080p)
    medium presette 65-75 oluyor

    motion blur kapanmıyor ama kör olacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 27 Ağustos 2019; 14:58:26 >
  • bende 1070 ile ortalama 60 FPS gördüm oyunun başlarında çatışma sahnelerinde ne kadar düşer akşam bakarım.

    grafiklere göre verdiği FPS değeri kötü öyle abartı bir grafik yok oyunda. ayrıca oyunda motion blur yok ama genel olarak bir blur efekti var sanki, hareket etmesem dahi bana görüntü çok net gelmedi.

    tipik remedy optimizasyonu ve grafik kalitesi diyebilirim, Quantum Break daha beterdi ilk çıktığında.

    EDIT: denemelerime göre DX11 ve DX12 arasında 2-3 FPS fark var yada yok gibi bir şey çoğu durumda. DX12 ile oynanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 27 Ağustos 2019; 15:58:11 >
  • Malum yerlere düştü beyler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grafikler pek olmamış cidden, film grain kapalı olduğu halde film grain efekti var oyunda birde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gaara34

    bende 1070 ile ortalama 60 FPS gördüm oyunun başlarında çatışma sahnelerinde ne kadar düşer akşam bakarım.

    grafiklere göre verdiği FPS değeri kötü öyle abartı bir grafik yok oyunda. ayrıca oyunda motion blur yok ama genel olarak bir blur efekti var sanki, hareket etmesem dahi bana görüntü çok net gelmedi.

    tipik remedy optimizasyonu ve grafik kalitesi diyebilirim, Quantum Break daha beterdi ilk çıktığında.

    EDIT: denemelerime göre DX11 ve DX12 arasında 2-3 FPS fark var yada yok gibi bir şey çoğu durumda. DX12 ile oynanabilir.
    directx 11 - 12 seçim kısmını göremedim. Display kısmında değil miydi? Belki gözümden kaçmıştır tekrar girdiğimde bakarım.
  • Ben de ön sipariş ile almıştım şimdi girip indireyim dedim ama;Epic games bağlanmıyor oyun bağlandığında da oyun gözüküyor ama indirme seçeneği yok .Benzer bir sıkıntı yaşayan var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

    directx 11 - 12 seçim kısmını göremedim. Display kısmında değil miydi? Belki gözümden kaçmıştır tekrar girdiğimde bakarım.

    Alıntıları Göster
    Epic üzerinden oynuyorsan açılışta soruyor direkt.

    Control (2019) [PC ANA KONU]




  • Evet arkadaşlar ilk 90 dakikalık izlenimlerimden bahsedeyim kısaca. Grafikler beni tatmin etti. Kaplamalar falan güzel geldi gözüme. E bu kadar da olsun tabi oyunda dış mekan göremedim ve oyunun konusu itibariyle de dış mekan görmeyeceğim. Sadece kapalı mekanlarda geçen bir oyunda bir zahmet iyi kaplamalar görmeliydim zaten. En çok hoşuma giden kısımlardan biri oyundaki bir çok obje kırılıyor, yıpranıyor, devriliyor vs. Örneğin önemsiz bir odada önemsiz küçük bir yazı tahtası vardı ve rastgele ateş ettim. Merminin etkisiyle yazı tahtası etrafında döndü. Çok hoşuma giden bir detay oldu. Karakterin modellemesi de güzel sadece ara sahnelerde çok yapmacık olmuş. Gözler özellikle oyuncak bebek gözleri gibi pörtlek pörtlek. Oynanış mekanikleri çok keyifli. Hem Mouse-klavye hem de gamepad ile denedim. Değiştire değiştire ikisi ile de keyif aldım ve zorlanmadım kontrollerde. En korktuğum şeylerden biridir bu tarz oyunlarda kontrollerin zorlaması ve kamera açıları ile boğuşmak. Neyse ki Control'de hiç sırıtmadı kontroller ve kamera açıları.

    Optimizasyon kısmına değineyim. Çok harika diyemiyorum ama kötü de gelmedi. Zaten önerilen sistem gereksinimleri de çok düşük sistemler değildi. 8700 işlemci 16 gb ram ve r9 390X ile ayarlar high-medium karışık şekilde 50-60 fps arasında gittim geldim. Bu dalgalanmalar dar boğaz şeklinde olmadı neyse ki dolayısıyla takılma kasma yaşamadım.

    Oyunda motion blur ayarı yok ama motion blur efekti var :) Yani kapatılamıyor. Film Grain ayarı kapatılabiliyor ama çok da bir farklılık göremedim. Ben hem film grain ayarını hem de m.blur ayarını sevdiğimden benim açımdan güzel görünüyor. Böyle daha soft tatlı geliyor grafikler.

    Konu kısmına değinmek isterdim ama çok bir şey anlayamadım maalesef. Daha başlarındayım hikayenin. Zaten karmaşık bir giriş yaptı oyun, İngilizcem de fena değildir ama yetişemediğim anlayamadığım çok diyalog oldu. Ama merak uyandıran sürükleyici bir teması var diyebilirim. Keşke Tr altyazı desteği ile gelseydi hikaye anlamında çok daha keyif alabilirdik.

    Ben indirim döneminde uygun fiyata satın almıştım. Şu anki fiyatı ile almasanız da olur. İlerleyen dönemlerde mutlaka indirime girer. O zaman değerlendirebilirsiniz. Malum yerlere de düşmüş zaten.




  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    ilk açılışta bana sormadı anlayamadım. Akşam fırsat bulursam bir tur daha oynayacağım. Denerim.
  • Oyunu 2 saat civarı oynadım.Bu sürede elde ettiğim izlenimleri paylaşmak istiyorum.

    Oyun başlangıçta kısa bir video ile başlıyor ve ardından kontrolü bize bırakıyor.Görevler temelde ana ve yan görevler olmak üzere iki kısma ayrılmış ve yan görevlerden bazılarında yeni yetenekler elde edildiği için mutlaka yapmak gerekiyor.Bunların dışında challenge türünde görevlerde eklemişler bunlarda ek silah modları vs elde etmenizi sağlıyor.Mümkün olduğu kadar etrafı araştırmaya ve gezinmeye çalışarak oynuyorum,henüz başlarda olsamda oynanış olarak beğendiğimi söyleyebilirim.

    Optimizasyon konusunda ise açıkcası çok iyi bulmadım.1080 Tİ ile DX12 aktif ve tüm ayarlar en sonda iken 2560x1440p de ortalama 60 fps civarlarında bir performans gözlemledim fakat oyun için yeni sürücü yayınlanmış sürücüyü kurup değerlere tekrar bakacağım.Oyunun fizik kalitesini beğendim etrafta çok sayıda nesne var ve neredeyse hepsiyle etkileşime girebiliyorsunuz.Karakter modellemeleri başarılı fakat bazı ara sahnelerde karakterin yüz ifadesinde ciddi bir yapaylık göze çarpıyor.Görsel kalite konusunda ise ışıklandırma ve gölgeler kaliteli iken genel doku kalitesini ise düşük buldum.Optimizasyon konusunda daha başarılı olabilirdi.

    Oyunun en iyi kısmı ise kombat mekaniklerinin sorunsuz çalışması diyebilirim.Klavye ve mouse ile kontrollerde bir sorun yaşamadan akıcı bir şekilde oynadım.Tek bir silahımız olsada bunu geliştirerek farklı varyasyonlarda kullanabiliyoruz.Silah tüm mermisi bittiğinde kısa süreliğine kendisini şarj edip tekrardan doluyor bu nedenle mermi sıkıntısı yaşanmıyor.Silah ve yetenek kullanımını doğru ayarlayamadığımızda ise özellikle kalabalık düşmanlar arasında ölmek kolaylaşıyor.Bu nedenle yeteneklerde ilerlerken oyun tarzımıza göre şekillendirmekte yarar var.Oyunun ilerleyen sürecinde yeni yetenekler ve geliştirmeler aldıkça daha keyifli hale geleceğini düşünüyorum.Epic Games mağazasından indirim döneminde 39 TL ye önsiparişle satın almıştım ve bu fiyata alanlar için iyi bir yapım olduğunu söyleyebilirim.




  • NVIDIA Control için detaylı bir rehber hazırlamış.
    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/guides/control-graphics-and-performance-guide/#control-ray-traced-reflections

    NVIDIA nın verilerine göre tüm Ray Tracing özellikleri ve diğer grafik seçenekleri en sonda iken ;

    1080p de 60 fps alabilmek için RTX 2080 Super,2560x1440p de ise RTX 2080 TI gerekiyor.2K da DLSS kapalı iken Ray Trace aktif edildiğinde RTX 2080 TI de dahil olmak üzere 60 fps ortalamayı alabilen bir kart bulunmuyor.DLSS ile performans değerleri iki kata yakın artıyor fakat bu artışı rehberde belirtildiği üzere 4K da işlenen görüntüyü 2560x1440 yada 1920x1080p ye,2K yı ise 1706x960 yada 1280x720p ye ölçeklediği için sağlıyor.Haliyle bulanık bir görüntü elde ediliyor.




  • epic'in indirme yöneticisi ne kanser bir şey arkadaş. biraz indiriyor, indiriyor dediğim de ortalama 100 kbs, sonra duruyor indirme, sonra biraz daha indiriyor. bir ara hepten durdu 9 küsür gb'ta. baktım devam etmiyor kapatıp açmak da işe yaramayınca güncelleme olduğunu gördüm, onu yaptım ve indirmeye sıfırdan başladı oyunu. cidden aşırı sinir bozucu bir durum.

    şu anki indirme grafiği de hala __---___---___ şeklinde.
    şeytan diyor ver iadeyi, kaldır komple pc'den, kurtul.
  • Bende ilk oyun bile gözükmüyordu.Aç kapa gözüktü şimdi indirirken 0/22 gb gösterdi.Sonra indirdi indirdi 22/36 dedi şimdi 22/42.6 gb diyor.İyice sıyırdı kafayı. % olarakta 38 gb indirdiği halde %48 gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 27 Ağustos 2019; 20:55:38 >
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Rtx2080 alıpta 1080p kullananları zaten dikkate almamak lazım. O kartı alan büyük bir çoğunluk 1440p kullanıcısıdır, zira 1080p için zilyon tane kart var piyasada.
    Nvidia'nın öve öve bitiremediği, rtx reklamı için sık sık kullandığı ve hatta rtx kart alanlara hediye ettiği bu oyunu Rtx on, 1440p, 60fps oynamak için 2080ti almamız gerekiyor yani? İlahi Nvidia
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Oyundaki RTX kartların performans değerleri tüm Ray Tracing özellikleri açık olduğunda DLSS olmadan 1080p de en akıcı deneyimi sağlıyor.Yüksek çözünürlüklerde 2080 TI da dahil olmak üzere akıcı oyun deneyiminden uzaklaşılıyor.Elbette bu değerler NVIDIA nın değerleri olup test edilen sahneye göre değişiklik gösterecektir.

    DLLS aktif olduğunda ise tüm kartlarda iki kata yakın bir artış oluyor fakat bunu yaparkende görüntüyü daha düşük bir çözünürlüğe ölçeklediğinden dolayı bulanıklaşmaya neden oluyor.Oyun zaten geneli itibariyle bulanık bir yapıya sahipken DLSS ile elde edilen görüntünün dahada bulanıklaşması nedeniyle tercih edilebilir durmuyor.

    2080 Tİ ise NVIDIA verilerine göre DLSS kapalı iken 1440p de ortalama 60 fps elde edemezken bu seviyede DLSS ile performans kazanımı sağlıyor.Bu nedenle oyunda Ray Tracing özelliklerinden tam olarak yararlanabilmek için 1080p çözünürlükte oynamak ve akıcı bir oyun deneyimi içinde en az RTX 2080 Super ekran kartı gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Epic'den oynuyorum ama bana sormadı.

    Oyunun ayarlarından RTX'i açıp kapayamıyorum ama tüm kutucuklar check olarak işaretli, Geforce Experince ayarlarından baktığımda da RTX aktif gözüküyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.