Şimdi Ara

Contipremiumcontact 5 kullananlar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
11
Favori
97.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • önceki aracımdaki lastikler mıchelın dı bu sefer con5 olsun dedim keşke mıchelin alsaydım pişman oldum kızaklama yapıyor ona göre karar verin
  • mehmett36 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu iddali bir yorum. Lastik çok yeni olduğundan olmasın? Ya da balata değişimi falan mı oldu?

    Testleri böyle madara eden bir lastik için bu yorum ilginç aldığınız yerle bir gorusun olmazsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 sene falan oldu alalı. O dönem neredeyse bütün testlerde birinciydi. Ki sonraki senelerde bile epey devam etti bu. İlk defa bir lastikten bu kadar memnun kaldım. Daha önce michelin, bridgestone kullanmıştım bu lastiği çok daha başarılı buluyorum.
  • eco5 geçen sene mi çıkmıştı, acaba eco5 ile cpc5 arasındaki farkı tadanlar var mı ? Yorumları ne olur ? Şu anda eco3 kullanıyorum 5. senesi lastiklerin soğukken patinaj ve abs devreye girmesi sorunları oluyor ama ısınınca uzun yolda hala ilk günkü performansı devam ediyor virajlara falan rahat giriyorum araç Bora. goodyear EFG düşündüm ama memnun kalmazsam diye korkuyorum, yanakları çok yumuşak diyorlar. CPP5 ile eco5 arasında kaldım bende. 120 yi pek geçmem 160 a nadir çıkarım otoban falansa o da ayda yılda bir. Ama virajda biraz güven istiyorum.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    pc5 daha iyi.
  • mehmett36 kullanıcısına yanıt
    mişlen bayi filan mi işletiyorsunuz ? bu nasıl iddaali bir yorum öyle :D

    öncelikle rot ayarlarınza, fren sisteminize filan baktırın,benim aracta absnin varlıgını unuttum,yagmurda bile denemej için kazık fren yaptım kayma eğilimi bile göstermedi.
  • Merhaba arkadaşlar acil cevap lazım bu lastiğin 205 55 16 91v ölçüsünde jant koruma halkası varmı acaba??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımda Lassa Impetus vardı, yerine bunu taktım. Yol tutuşu ve kavraması daha başarılı ve daha sessiz
  • 2-3 hafta kadar önce 4 lastiğime de conti sport contact 5 yazlık lastik aldım. Aracım Mercedes C180 olduğundan lastikleri Mercedes onaylı modellerden almak istedim; bu modeller de yokohama, michelin ve continental'de var. İlk olarak yokohama almak istedim ama bayaa aramama rağmen bulamadım, Türkiye'ye belli dönemlerde geliyormuş sadece... Michelin marka lastikleri ise önceki aracımda kullanmıştım, memnundum ama 1 ayda balon yaptı. İstanbul yollarına dayanamayan bir lastik olduğunu düşündüğümden geriye tek seçenek continental kaldı.

    Kışlık lastik olarak nokian kullanıyordum, çok memnundum... hatta yazın bile kullanmayı düşünüyordum ama aracımda rot ayar bozukluğu varmış ve farketmediğim için öyle kullandığımdan dolayı çok düzensiz aşınmışlardı, güvenlik açısından değiştirmek istedim.

    Yeni aldığım bu csc5 lastikler 2016 başında üretilmiş, yani yeni üretim ve sertleşme gibi bir sıkıntısı olduğunu sanmıyorum. Araca yeni lastik takıldıktan sonra araç tam bakıma sokuldu; fren diskleri, balatalar, amortisörler değişti. Dolayısıyla araçta da bir problem olduğunu zannetmiyorum.

    Ancak aracım artık ani frenlemede sürekli kızaklama yapıyor ve abs devreye giriyor. Kontrollü fren yapsam bile kızaklamayacak yerde kızaklıyor. fren mesafesi olması gerekenden çok daha fazla bence. Yağmurlu havada daha da beter.
    kışlık lastiklerimi yazın kullanırken bile daha az kızaklıyordu, hatta daha konforluydu. Bu yeni lastikler daha fazla kabin sesi yapıyor ve arabanın süspansiyon konforunu da azaltıyor.

    Daha önceki araçlarımda Bridgestone, Kumho, Michelin'de kullanmıştım ama kullandıklarım içinde en kötüsü continental diyebilirim.

    Hele bu gün yağmurlu havada uzun yol yaptım, cidden diken üstünde gittim. Bir iki sefer ani fren yapmam gerekti, Allah'tan öndeki araçla mesafe bırakarak kullanıyordum da kaza yapmadım. Araçta eşim, annem ve biri daha bebek olan iki çocuğumda vardı.

    Bana mı böylesi denk geldi bilmiyorum ama kesinlikle tavsiye etmiyorum, hiç memnun değilim!!!




  • siparişi verdim, elime ulaşıp kullandığımda deneyimleri paylaşırım, kağıt üzerinde fiyat performans açısından avantajlı bir lastik olarak görünüyor
  • SpongeBob kullanıcısına yanıt
    Lastik basınçlarını kontrol edin.
  • Bu yaz 5. senesine giren lastiklerim var eco3 kullanıyorum. Anormal durumlar söz konusu değil lastikte ama yüzey çatlamaları başlamış. İşin garibi tutunma problemi hiç yok. Conti premium için indirimli 155 TL fiyat aldım 195 65 15 çok kararsız kaldım taktırsam mı taktırmasam mı diye :D Fiyat da iyi geldi hani
  • Merhabalar.

    Bridgestone er300 turanza sonrası continental kullanmaya başladık.

    Son olarak 1.4tsi jetta aracım için 205 55r16 91V serisi premium contact 5 continental aldım ve çok ama çok memnunum.

    Sessizlik fren performasnı virajlarda yol tutuşu harika..

    Biraz araştırayım ne var ne yok derken lastik testleri 205 55r16 için bir baktım ki michelin primacy 3 1. olmuş.. Aynı testte continental pc5 3. sırada kalmış.

    Şimdi michelinin de adı çıkmış 9 a inmez 8 e .. balon yapar balon yapar, yumuşak vs..

    Babamda 2012 jetta var ve ona lastik düşünüyoruz.

    Bu testi görmesem gözüm kapalı gidip continental pc 5 205 55r16 91v alıp geçerdim ama 2 sıra üstteki primacy 3 kafamı karıştırdı.

    Bu iki lastiği de kullanan var mı?

    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Good year efficient performans almayın arkadaşlar hem çok yumuşak hem diş kalınlığı az olduğu için çabuk aşınıyor.

    30.000 de balon yaptı ankara yollarında

    Ben bu sefer conti alacağım bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aldım bu yaz, zaten habire mesaj atıp duruyordum konuya sonunda aldım servisten. Temmuz 2016 tarihliydi.

    Öncelikle Conti Eco3 ile yol sesi yok ya eskimedi bunlar desem de meğer gürül gürü yol sesi alıyormuş araba kulağımız alışmış :) Yol sesi kesildi, yeni lastik haliyle kesilsin tabi :)

    İkinci olarak viraj performansından memnun kaldım. Lastiği taktırdıktan 2 gün sonra uzun yola çıktım. 8 saatlik bir yolculuk yaptım torosları geçtim virajlara korkmadan girdim abartmadan tabi ama güvensizlik yaşatmadı.

    Beni en çok şaşırtan rüzgar sesinin kesilmesi oldu. Dediğim gibi önceden eco 3 vardı onunla karşılaştırınca bu da 3 kanallı 195 taban olduğu için fakat kanal araları daha geniş eco3 'e göre ve diş deseni biraz daha kesin köşeli kanal kenarlarında. Bora kullanıcısıyım ve havada rüzgar yoksa stabil koşullarda 100km üstüne çıkınca davlumbazların içinde sanki fan motoru çalışır gibi uğultulu bir rüzgar sesi çıkmaya başlardı. Bu lastiklerde o ses yok oldu resmen arabayla yağ gibi hızlanıyorum maşallah. Yolu boş bulduğum bir yerde denemek için kısa süreli 160 'a kadar çıktım anormal yol sesi oluşmadı.

    Beğenmediğim yanı biraz fazla salınım var. Benim aracın yayları yumuşak ondan mı lastikten mi bilmiyorum fakat geniş bir yay çizerek viraja girince oldukça güven veriyor hızlı şekilde virajlara girdiğim oldu dağlarda hiç sorun olmadı. Fakat atıyorum ani bir engelden kaçma durumu olsa lastiklerde sanki fazla bir eğilme olacak gibi. Yanak yumuşaklığından sanırım. Ama tabi benim için pek önemli değil şu an için konfor ve güvenliği aynı anda bulunduran bir lastik. Benim hoşuma gitti alacaklara tavsiye ederim. Ama araba tepkilerine daha sportif cevap gelmesini bekleyenlere göre bir lastik değil tavsiye etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 4 Ağustos 2016; 13:24:16 >




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun olsun hocam.
    bende 307 de 2. takımı kullanıyorum 2014 de aldıklarım yanakları yardım 2016 2. takımı aldım.
    ilk 2014 307 de önden kaymalar kesilmişti lastikten çok memnunum ama tek sıkıntısı var sizde farketmişsiniz yanaklar yumuşak.
    virajda sıkıntı yok ama kaldırıma değdirince yanaklar yarılıyor dikkat etmek lazım.
  • swat882 kullanıcısına yanıt
    Lastiğiniz dar yanak mı ?, Bu lastiği 205/60/16 ebadında kullanıyorum, girmediğim çukur yok birşy olmadı o yüzden sordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kral1840

    hayırlı olsun olsun hocam.
    bende 307 de 2. takımı kullanıyorum 2014 de aldıklarım yanakları yardım 2016 2. takımı aldım.
    ilk 2014 307 de önden kaymalar kesilmişti lastikten çok memnunum ama tek sıkıntısı var sizde farketmişsiniz yanaklar yumuşak.
    virajda sıkıntı yok ama kaldırıma değdirince yanaklar yarılıyor dikkat etmek lazım.

    Geçmiş olsun hocam keskin köşeli yerlerden kaçınmak lazım demek ki. Pek kaldırımlara yanaşmam ya da çıkmam ama aklımda bulunsun. :)

    Kışlık olarak contileri merak ediyorum. Hep goodyear kullandım memnundum conti kışlıkta nasıl acaba.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam,
    kışlık petlas kullanıyorum Ankara dikmende memnunuz 2 sezon geçti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parker48

    Lastiğiniz dar yanak mı ?, Bu lastiği 205/60/16 ebadında kullanıyorum, girmediğim çukur yok birşy olmadı o yüzden sordum.

    205/55/16 da kullanıyorum dostum. Malesef hiç memnun kalmadım. Tek avantajı sürtünmesi çok ama çok az. Gaza bastımmı durmak bilmiyor motor freninde...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.