Şimdi Ara

Continental Premium Contact 6 kullananlar yorumlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
0
Favori
104.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    arkadaşımda bridgestone turanza var kısa sürede yandan balon yaptı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beto

    Continental Premium Contact 6 ile Michelin Pilot Sport 4 arasında kalmıştım.

    Bende bugün tanesini 500 TL' den aldım. 2019/9.hafta üretimi.

    Aynı fiyata Michelin Pilot Sport 4' de (2018/51.hafta) bulmuştum ama tercihimi CPC6' dan yana kullandım.
    hocam 7 ay geçmiş lastiği alalı yorumlarınız alabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: core2ibo

    Honda Civic aracım var 205/55/16 lastik alacağım. continental düşünüyorum premium contact ile eco contact arasında kaldım ikisinin arasındaki fark nedir acaba? eco contactın değerleri A A premiumcontact A C. ben Premiumcontact daha üstün bir lastik olarak biliyordum ama eco contactın etiket değerleri daha iyi. sağlamlık ve yakıt açısından hangisi daha iyidir tesekkurler.
    selam, ben de ikisi arasında kaldım.birde goodyear var. ne karar verdiniz. eco daki A-A değerler akıl çeliyor.diğerinde de premium yazıyor.
  • Continental premium contact 6 kullanıyorum. Alalı 7 ay civarı oldu herhangi bir sorun yok keyifle kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibiza123 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ateca ma dusunuyorum pc6...nasildir yorumlariniz..malumunuz ustunde bimingston poşetza leş001 var..17 uretimi olmasina ragmen satmaya calisiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Ben memnunum hocam, ses dışında mükemmel bir lastik bence. Sesi de rahatsız edecek düzeyde değil. Yine alacak olsam yine asym 5 ya da pc6 alırdım.
  • Focus 2 1.6 TDCi Titanium aracıma 205 55 16 CPC6 aldım, yaklaşık 1000 km yol yaptım. Önceki lastiklerim çok çok sertleştiği için yolu tam tutmuyordu bu nedenle lastik sesi biraz arttı. Zaten Focus 2'nin izolasyonu pek iyi değil. Geri kalan tüm konularda lastiği beğendim. Bu kadar beğenmemin temel sebebi önceki lastiklerimin çok kötü durumda olması da olabilir. Virajlarda lastik güven veriyor. Araç daha patinaja düşmedi, ABS çalışmadı. Tabi bunda benim araç kullanma alışkanlıklarım da etkili. Vibrasyon hissetmedim, sağa sola da çekmiyor araba, ok gibi gidiyor. Uzun kullanımda nasıl performans verecek göreceğiz. Şimdilik tavsiye eder miyim? Evet ederim. 2 ay önce 1600 liraya taktırmıştım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • efe80 E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de eco ve premium contact 6 arasında kaldım, premium 6'nın kalitesi testlerden belli ama dediğiniz gibi eco 6'nın da etiket değerleri çok iddialı. Siz naptınız hangisini aldınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vieri32

    Hocam ben de eco ve premium contact 6 arasında kaldım, premium 6'nın kalitesi testlerden belli ama dediğiniz gibi eco 6'nın da etiket değerleri çok iddialı. Siz naptınız hangisini aldınız?
    almadım daha .365 ten 400 e çıktı fiyat hiç almam.o değerler iyi de kalite nasıl dayanıklılık da önemli.premium daha dayanıklı olabilir.280 e falken daha mantıklı geliyor suan.
  • vieri32 V kullanıcısına yanıt
    Ben 1 yıl / 15 km dir ecocontact6 kullanıyorum. Tavsiye ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EcoContact 6 aldım. Gayet iyi bir lastik.
  • Fetih34 F kullanıcısına yanıt
    Eski lastiklerden( good year 4 yıllık) sonra
    contact 6 fren ve çekişte bariz farkettirdi, abs devreye girmesinde de farkettirdi ama az.
    Acaba diyorum lastikler arasında çok fark yokmudur, biraz psikolojik midir !?
    Petlas, 4 premium marka lastikten çok farklı değil midir acaba diye merak ediyorum.
    Çünkü Türkiyemizde çok kaliteli mallar üretiliyor.
    Petlası kötüleyenlerin haklı olma durumu nedir merak ediyorum.
    Lastik hamur alaşımları arasında çok fark var mıdır!?
    Conti contakt6 ları kampanyadan almıştım mayıs 2019'da aynı başlıkta yorumum var), kampanya için düşük kalite üretim olabilir mi!?
    Kısacası petlas pt515 ve conti contakt 6 arasında fark hissedemedim diyebilirim !?!?
    (Şunuda belirteyim petlas kışlık çok büyük farkla yazlıklardan ayırt ediliyor.)
    Birde a6 3.0 tdi quattro almayı düşünüyorum, sizce hangi marka lastik almalıyım, cevap veren olursa teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buumin -- 14 Nisan 2020; 18:51:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • buumin kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediğiniz yerli-ithal lastik farkı kış lastiklerinde fazla olmuyor, genelde kış lasitklerinin hepsi belli kimyasallardan oluşuyor. Ama yaz lastiklerinde durum değişiyor.

    Yerli üretim olarak golf 7 aracımda falken ziex 914 modelini kullanmış, gayet memnun kalmıştım. Şimdi bmw f30 aracımda yazlık lastik alma vakti geldi, ebat saçma olunca (225/50/17) fiyatları da saçma oluyor haliyle. Yerli üretim dunlop (fm 800) ve falken (ziex 310) fiyatları ile continental pc6 arasında 150 TL fark var. Toplamda 600 TL yapar ama ben yine de seçimimi contiden yana kullanacağım. 3000 motor 4 çeker 200 hp+ bi araç için bence siz de premium markalara (continental, goodyear, michelin) yönelin derim hocam.
  • Teşekkür ederim öncelikle, söylediğinjz gibi yapacağım kısmetse. Kış lastiğinde değilde yazlıklar arasında fark gerçekten hissedilir mi diye sormuştum, aynı yazıda cevabı almış oldum, tşkkrler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 1.6hdi aracıma ecocontact6 aldım. Önceki lastiklerim primacy 3 idi. Konfor olarak primacy ler çok daha yumuşak ve sessizdi. Ancak eco contact takıldıktan sonra şehir içi yakıt tüketimim 5.6lt den 5.2 ye düştü(2bin km de ) . Yol tutuşu olarak ıslak zeminde gayet başarılı, virajlara yüksek hızla girdiğimde primacy lere göre daha iyi yol tutuyor . Premium contact ile de kıyasladigimda yakıt ekonomisinin uzun kullanımda avantaj sağlayacağını düşünerek aldım sonuçta yarış yapmıyorum aracımla spor araba değil. Ki premium contact bir sportcontact veya pilotsport degil . Eger sportcontact almiyorsaniz tercih edebilirsiniz hemen hemen aynı yol tutuşu alırsınız ( zaten ecocontact ıslak zemin A , aynı yani cpc ile. ıslak zemin yol tutuşu aynı ise kuru zemini siz hesaplayin ). Yakıt olarak 100km de 0.2 dahi fark olsa 1000km de 2 , 50 binde 100litre
    100*6tl=600 tl. Buda nerdeyse 2 lastik parasi eder ( tanesini 380 den aldim ). 2 lastik bedava ya gelmiş olacak hadi 0.2 olmasın p.1 olsun yine 1 lastik kar ettim varsayalım 380 /4 = 95 tl lastik başına kullanım farkı yani her lastik 285 tl ye gelmiş oluyor yani bize vaad edilen economi continental ile birleşince ecocontact olmuş oluyor :) Lastikler çok hafif takılmadan kaldırıp baktım, elimle montaj öncesi baktığımda yumuşacıktı. Sert olma sebebi açıkçası anlamadim yeni olduğu icin mi yoksa fazla mı hava basıldı kontrol etmedim. Ya da primacyler çok konforlu olduğu icin öyle geldi bilemiyorum. Aşağıya goodyear in sitesinden yakıt verimliliği ile ilgili yazıyı ekliyorum (resim) , hesaplayabilirsiniz Tavsiye ederim .
    Continental Premium Contact 6 kullananlar yorumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üç hafta önce aracıma CPC6 taktırdım, 2019/49. Bu süredeki gözlemlerime göre lastik bana biraz sert geldi. Yol sesi arttı, yoldaki girinti çıkıntıları daha sert hissediyorum.

    Bir önceki yaz lastiğim Michelin energy saver, kış lastiğim ise continental ts860. Ts860 çok yumuşak bir lastik. Acaba ts860 gibi yumuşak bir lastikten sonra bu lastiğin sert gelmesi normal mi bilemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vieri32 V kullanıcısına yanıt
    Aldığım a6 3.0 araçta continental çıktı, çok iyi oldu, memnunda kaldım, bende e90 üzerinde sıfır conti 6 ile satmıştım.
    dediğinize katılıyorum teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar. Aracımı ilk aldığımda bridgestone turanza vardı. sert gürültülü ama güven veren bir lastik. eskiyince CPC5 aldım 4. yılında hamurdaki sertleşme arttı. özellikle ani kalkışta patinaj yapmaya ve frenlemede abs daha sık devreye girmeye başladı.

    sonraki yaz kendi hatamdan dolayı 3 kanallı yerli üretim 205/55/16 ebat goodyear efficient grip performance aldım. aslında ilk gördüğümde uyanmalıydım. dedim ya hatayı yaptık silsile şeklinde devam ediyor. lastiklerin hepsi aldığım senenin üretimi ama iki tanesi C/A etiketli 1 tanesi C/B etiketli bir tanesi B/A etiketli. adam 1 partide ürettiği 4 tane lastiğin standardını tutturamamış daha.

    neyse başladım kullanmaya gene iyi dedim yerli lastikte de sıkıntı yokmuş. ikinci sene baharda taktırdım lastikleri. oh may gad dedim. vat dı f** iz dis. geçen yılki lastik gitmiş, yerine tahta kağnı tekeri gelmiş. her kalkış patinaj, her fren abs. esp ikide bir devreye giriyor. 3. yaz geldi yanlışlıkla birisi yere 1 bardak su dökse araba virajda kaymaya başlıyor.

    bu sene artık guudyiır kıvamına geldiğinden emin olduğum kendilerine guudbay çekip lastikçimi aradım cpc6'ları hazır et dedim. dün akşam takıldı. bugün ilk kez 90 km civarı hızda deneyimledim. şimdilik vibrasyon çekme veya tutuş zaafiyeti yok. daha CPC6 yı çok kullanma fırsatım olmadı. o yüzden yorumlarım yüzeysel. yakın dönemde uzun yola gideceğim. seneye tekrar yorum yaparım.

    bu paragraf tahmini yorumumdur. Ecocontact 6 ile cpc6 arasında her ne kadar biri A/A diğeri C/A etiketli olsa da mutlaka fark vardır bence. zira adları üzerinde premium sınıf ile eco sınıf arasında fark olmasını beklememek hata olur diye düşünüyorum.

    gelelim yerli lastik petlas'a. kurumda kullandığımız 4x4 arazi araçlarına kiralama firması petlas taktırdı kış gelince. kışın karda bir halta benzemiyor ama yazın asfalt ısınıp da lastiği pişirince güzel yol tutuyor meret.


    NOT (ya da amerikalıların dediği gibi pi es): forumda sadece tek 1 mesajı olanlardan tek bir olumu yorum yok. büyük ihtimal mesajı yazan aynı kişi ve kendisi başka marka lastik satıcısı :) Hoş benim de 2 mesajım varmış. ama anlatımdan samimi olduğum anlaşılır umarım.
    Pi es 2: kışlıklarım continental TS850 6 kış kullandım sertleşti diye TS860 aldım. Sanki TS850 daha iyiydi. sonra sağ iki lastiği yanaktan yardım. TS860 bulamadığım için Nokian snowproof aldım. o da kara değemeden kış bitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpino82 -- 23 Haziran 2020; 15:13:52 >




  • tek mesaja sahip olduğum için başka marka lastik satıcısı ya da manyak gibi ayrı hesaplar açıp lastiği kötüleyen satıcı ithamı yediğim bir başlık olmuş. :D Bunu yapan işsizler var mıdır bilmiyorum tabii ki.

    Lastiği Haziran ayından beri aktif kullanmaya başladım. Lastikle yol yaptıkça daha az gürültü yaptığını tespit ettim. Yani şu an kendisiyle mutlu mutlu gidiyoruz. Ancak bir sonraki lastiğimde, ekonomik durumuma göre, ilk tercihim michelin olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kavunlu_keglevich -- 16 Ağustos 2020; 17:35:57 >
  • Bugün 4 adet 205 55 16 cpc6 aldım. Tanesi 499tl’den. Şuan kargoda, ptesi elimde olur. Bende cpc6 kulubündeyim artık ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.