Şimdi Ara

Continental CPC 2'den Goodyear Efficient Grip Performance'a Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. 3 yıldan fazladır kullandığım 2009 model Focus aracımda aşırı yol sesinden ve konforsuzluktan şikayetçiydim. Ön davlumbazlarda yalıtım olmasına rağmen faydasızdı.

Üzerinde 4 yıllık Continental Premium Contact 2 lastikler vardı ve artık aşırı sertleşmişti. Diş derinliği 1-2 sene daha götürse de bildiğiniz "kütük" gibi olmuştu. Araç zaten sert ve bununla birlikte her çukur her tümsek zulüm gibi olmuştu, her sarsılmada torpido havaya kalkıp iniyordu. Yüksek hızlarda kafa ütülemesi, beynimi şişirmesi de cabası :)

Uzun süredir araştırmalarım sonucunda CPC 5 ile Goodyear Efficient Grip Performance arasında kalmıştım. Yumuşak lastik istediğim ve olumlu referanslar sayesinde EGP aldım. HB sitesi üzerinden indirim çekiyle 600 TL'ye geldi 4 tanesi. Takma, balans sibop değişimi falan derken 700'e yaklaştı diyebilirim. Lastik ölçüleri 205/55/16.

Bu konuda da gözlemlerimi ve fikirlerimi paylaşacağım, merak edenler için faydalı olur inşallah.

Öncelikle çok yumuşak bir lastik olması ve darbe sönümlemesinin başarılı olması sebebiyle eşşekten ata geçiş gibi bir durum oldu Focus'un konforunda Çukurlar, kasisler, boyalar falan çok iyi sönümleniyor. Ben bu kadar yıldır arabaya eziyet ediyormuşum dedim. O mutluluğu hayal etmişsinizdir :D

Kalkışlarda aracın rahatladığını, sarsıntısız yol aldığını ve rafine hale geldiğini gördüm. Viraj ve fren durumu için konuşmam erken, ileriki dönemde onu da paylaşırım fakat yol tutuşun gayet iyi olduğunu söyleyebilirim şimdilik.

Gelelim yol sesine; Pendik Maltepe arası E-5'te 140 km/h'ye kadar çıkıp denedim. İnanın hayatımda ilk defa bu kadar sessiz yolculuk yapıyorum. Daha bozuk asfaltlardaki yol sesi de şahane. Önceden yanımdakiyle bağıra bağıra konuştuğum yerlerde normal hatta kısık sesle anlaşabiliyorum

Sonraki haftalarda süreklilik, yakıt ve performans anlamında da paylaşım yapacağım.

Fakat canımı sıkan bir şey oldu, lastikleri taktıktan sonra bir tanesinin yanağında parmağımı gezdirirken çok çok hafif yassı bi çıkıntıya denk geldim. Balon gibi değil fakat korkuttu beni. Aynı lastiği kullanan arkadaşlarımın arabalarında da benzer şeylere denk geldim, çok yumuşak olduğundan bu tarz dalgalanmalar olabileceğini söylediler. Gözle belli olmuyor fakat. Biraz kaygılandırmadı değil aslında ama rahatladım diyebilirim.

Sormak istedikleriniz varsa zaman içerisinde gözlemleyip aktarabilirim. Kazasız sürüşler herkese.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tercih etmeyi düşündüğüm lastik. Paylaşım için teşekkürler.

Türküm Türkçe imza atarım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Bende odun gibi olmuş turanzalardan efficentgrip performansa geçmiştim, sonuç mükemmeldi, şimdiki aracımda michelin primacy3hp var ve efficentgrip kadar memnun değilim.

Primacy HP ile kıyaslayarsak ne fark gördünüz? Önceki aracımda o lastiklerden vardı benim de.

Orijinalden alıntı: thesnakesabo

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Bende odun gibi olmuş turanzalardan efficentgrip performansa geçmiştim, sonuç mükemmeldi, şimdiki aracımda michelin primacy3hp var ve efficentgrip kadar memnun değilim.

Primacy HP ile kıyaslayarsak ne fark gördünüz? Önceki aracımda o lastiklerden vardı benim de.

Goodyearı 205 55 16 eski aracımda kullanıyordum, michelini ise mevcut aracımda kullanıyorum. Aslında araçların karakterleri farklı ama goodyearın yanakları daha ince ve yaylanması fazla, birde hamuru daha yumuşak. Michelin sertmi derseniz, sert değil ama goodyear daha yumuşak. Tabi yumuşak olmasının Dezavantajlarıda fazla. Mesela yanaklara çok dikkat etmelisiniz, kolay yarılır ve ömrü daha kısadır.

Türküm Türkçe imza atarım....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.