Şimdi Ara

## Conroe X6800 2 Adet Dual Core Opteron'a Karşı ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Orgeneral_


    quote:

    Orjinalden alıntı: athlon_3500+


    quote:

    Orjinalden alıntı: Orgeneral_

    quote:

    Orjinalden alıntı: LostGeneration


    quote:

    Orjinalden alıntı: athlon_3500+


    quote:

    Orjinalden alıntı: TRQX

    kimse kendini avutmasın boşyere
    intel yine dağıttı ortalığı

    K8L geldiği zamanda amd ortalığı dağıtacak



    nickin tanidik geldi.

    +1 Bencede nickini değiştirmelisin. Yoksa bu nikin sonu belli


    anlamadımnickimde bir terbiyesizlik filan yok

    Birazdan ban yersen anlarsın. Uzaklaştırıldı sonsuza kadar.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uGürkan. -- 13 Eylül 2006; 16:24:20 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: master_gokhan

    bakalım neer olcak şu ekim ayı bir gelsin de o zaman göreceğiz amd 65 nm re geçince bir şey değişecek mi... inşallah zamanında intel den daha iyi olan işlemci içeriğini daha da geliştirir de biz de daha güzel çekişmelere tanık oluruz...daha ucuza alırız işlemcileri


    Hocam firmanın tek başına 65nm üretim sürecine girmesi özellikle performans anlamında pek birşey değiştirmez. Örneğini Intel'de gördük. Yeni bir mimari gerek iddialı olmak için. Kaldı ki firma (AMD) zaten bu konuda uzun süredir çalışıyor.




  • Yaw biri erken cıkarıo işlemciyi biri geç..
    2 firma da geliştirme surelerini kısaltabilse fırtınalar kopcak
  • amd nin bundan sonraki ilk hedefi k8l ile conroe yi geçmek olacaktır..eğer bunu başarırsa ki sanmıyorum k8l biraz daha erken çıkabilir..ama geçemezlerse k8l sadece sıradan bir basamak değişikliği olarak kalacaktır...
  • Bence bu işten biz zarar ediyoruz merak ediyorum bir Pentium 4 neyinize yetmiyor her şey super pi veya 3dmark testleri değildir zırt pırt sistem değiştirilmez yapmayın etmeyin müsriflikten başka ir şey değil millet açlık çekiyor siz Core 2 X6800 mü Amd Opteron mu diyorsunuz X6800 1100 dolar Amd opteron da o civardadır neyinize yetmiyor bir Pentium 4.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alper1391

    amd nin bundan sonraki ilk hedefi k8l ile conroe yi geçmek olacaktır..eğer bunu başarırsa ki sanmıyorum k8l biraz daha erken çıkabilir..ama geçemezlerse k8l sadece sıradan bir basamak değişikliği olarak kalacaktır...
    K8L nin tek saat haraketinde conroe nin 3 katı kayar notka işlemi gerçekleştirebileceği söyleniyor... ve tamamen farklı bir mimari olacak diye biliyoruz.. böyle olursa conroenin hiç şansı olmayacağı ortada... ancak intelin boş duracağını sanmıyorum intel K8L ile aynı tarihte ve onu ezecek yeni bir işlemci ile karşımıza çıkabilir... amd am2 ile hamle üstünlüğünü rakibine kaptırdı.. satrançtan anlayanlar bilir bu durumda rakibin hata yapmadığı sürece durumu eşitleyemezsin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hacker683

    Bence bu işten biz zarar ediyoruz merak ediyorum bir Pentium 4 neyinize yetmiyor her şey super pi veya 3dmark testleri değildir zırt pırt sistem değiştirilmez yapmayın etmeyin müsriflikten başka ir şey değil millet açlık çekiyor siz Core 2 X6800 mü Amd Opteron mu diyorsunuz X6800 1100 dolar Amd opteron da o civardadır neyinize yetmiyor bir Pentium 4.



  • amd kl8 leri am2 sokete sokabilirse ne ala yoksa kimse gidip yeni mobo almaz gibime geliyo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: odrin34

    amd kl8 leri am2 sokete sokabilirse ne ala yoksa kimse gidip yeni mobo almaz gibime geliyo

    Doğru Tabi bu birazda K8L'nin başarısına bakar. Eğer sözünü ettikleri kadar güçlü bir işlemci ortaya koyarlarsa, core yi K8L 2'ye katlarsa neden olmasın? Zaten amd anakartlar intele nazaran çoğunlukla daha ucuz ve daha bol özellikli oluyor. Önemli olan rekabetin devam etmesi, yoksa olan biz son kullanıcıya olur.




  • walla çok güçlü bu conroeler beya herşeye gani gani yeter her çıkanı da almak zorunda değiliz sonuçta
  • her daim intel derim amd nin çipleri hep itici gelmştir şu ddr2 olayı bile öyle am2 de anakrt ddr1 olsa bile işlemci yüzünden ddr kullanamıyorsun(denetleyicisi öyle)
    ama conroede ddr kullanabilirsin hatta bugün sipariş verdim yarın gelir beni 130 dolarlık masraftan kurtardı...
  • Amd core duo lar çıkana kadar çok kişi tarafından tercih ediliyordu. Bu kullanıcıların çoğu da benim de olduğum gibi yoğunlukla tek çekirdekli athlon kullanıyordu. Amd intel in atağına karşı x2 nin fiyatlarını core duo lara göre daha radikal düşürseydi bu tek işlemci kullanıcıları için x2 ye terfi etme şansı doğacaktı ve amd pazar payını kaybetmeyecekti. Ama onun yerine şimdi x2 3600 gibi ne işe yaradığını anlamadığım işlemci çıkarıyor. (bir de am2 ile hem anakart hem de ram değişeceği için bu durumda terfi yapacaklar direkt core duo ya yönelir yeni sistem kuranlar zaten core duo alır). Seasoul'un dediği gibi satrançta yanlış hamle oyun kaybettirir.

    Benim kendi düşüncem bir sene daha 3200 ile yoluma devam eder vista ve dx10 ile core duo işlemcili bir sistem kurarım.
  • intel p4 lerde geriye düşsede bi daha 1. liğüi kaptırmayacak
  • seviyor
    sevmiyor
    seviyor
    sevmiyor
    seviyor
    sevmiyor
    aaa cepteki dolarları da yanlışlıkla işlemci falı bakarken harcamışım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ultrAslan-BH

    intel p4 lerde geriye düşsede bi daha 1. liğüi kaptırmayacak



    nerden biliyon intelde mi yoksa amd de mi çalışıyorsun?
  • Marka fanatikliği yine mevcut bazı arkadaşlarda. Şu forumda yapmayın bari, maçlarda müsabakalarda yapın kardeşler. Fiyat/performans ibresi hangi platformu gösteriyorsa o AKILCI bir seçimdir. Dün AMD akılcı bir seçimdi, bugün Intel Conroe.
  • bana göre de k8l sadece conroe yu değil sonrada çıkabilecek mimarileri hedef almalı en azından bi sonraki mimariyide..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Atrinn

    bana göre de k8l sadece conroe yu değil sonrada çıkabilecek mimarileri hedef almalı en azından bi sonraki mimariyide..
    amd nin tek sanşı bu stratejiyi izlemek olacaktır
  • Bu topikteki mesajları okuduğum da nedense hissettiklerim çok ilginç geldi bana, fener-gs durumuna dönmüş, sanki birileri intel'in sahibi, diğeri amd'nin sahibi, ya da biri intel bayi, diğeri amd bayi gibi!
  • arkadaşlar bırakın yeni işlemci çıkarsınlar böylece eskiler ucuzlayacak bizde alacağız aynı ekran kartlarında olduğu gibi. ama amd denildiği gibi yenilikçi bir cpu çıkarırsa belki cpu + vga tek cipte işte o zaman ballı kaymak olur... birde performansıda iyi olmalı tabi. argede çok güzel şeyler vardır ama bunları rakibi ezmeden çıkarmazlar zaten.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.