Şimdi Ara

Connected drive ve remote özellikleri (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
8
Favori
23.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lone_star çok teşekkürler, parana sağlık diyelim. Anlatımı içeren videoyuda dört gözle bekliyoruz (özellikle bu uzaktan kontrolü merak ettim).
  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    Apple Carplay'i uzun zamandır takip ediyorum. Maalesef BMW bu konuda en geride kalan üretici konumunda. Birkaç hafta öncesine kadar ne olacağı bile belli değildi. Yeni ortaya çıkan haberlere göre Ağustos ayından sonraki üretimlerde Carplay desteği olacakmış. Ancak anladığım kadarı ile NBT denen büyük ekrana sahip araçlarda bu özellik olacak. Ülkemizde satılan çoğunda bu özellik yüksek maliyetli olduğu için tercih edilmiyor. 3 serisinde 40. yıl paketi diye geçen donanımda bulunduğu için kullanan sayısı son aylarda arttı ama büyük ekranı farkını vererek alan pek fazla yok.
    Bence standart elranın boyutu da çok küçük değil. Keşke retrofit bir çözüm olsa ve biz de kullanabilsek.
    Açıkçası iDrive kullanım kolaylığı ile Carplay'e gayet uygun bir altyapıya sahip. Mercedes yeni çıkardığı araçlarda bu desteği vermeye başladı ve gayet güzel görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    Benim okudugum kadarı ile de Temmuz sonrası NBT EVO ile yani geniş ekran ve navigasyon opsiyonu ile üretilmiş araçlara yeni nesil (7 serisindeki) iDrive 5 yazılımı yüklenebilecek ve dediğin gibi Car Play'de aktif olacak... Acaba temmuz sonrası araçlarımıza NBT EVO retrofit yaparsak (komple sistemi taktırırsak) bizde de geçerli olacakmı bu CarPlay... Bu arada standard teyplerimize istersek sonradan geniş ekran takabiliyoruz ( kafa üniteyi degistirmeden sadece ekran degisikligi yapılabilir) tabi bu pek bişey ifade etmeyebilir tek başına ama NBT retrofiti maliyet acısından adım adım yapmak isteyenler için güzel bir seçenek olur
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    Uzaktan kontrol içeriğinde bulunan Precondition özelliği sadece vantilatör özelliğini çalıştırıyor diye düşünüyordum. Yani soğutma ya da ısıtma özelliği yoktur diye tahmin ediyorum. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    Evet bende öyle biliyorum, detaylı denemedim haftasonu çekeceğim videoda belli olacak :) ama sanırım NBT EVO olan araçlarda geçerliymiş bu klima olayı... Kısacası pek ümidim yok bizim donanımlarda
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    Merhabalar aracına NBT ekran taktırmayı düşündün mü ben çok çelişkideyim. Connected Drive özelliklerini satın almak istiyorum fakat buna ek olarak NBT ekranı da taktırma düşüncem var. Tabi BMW servisleri takmadığı için piyasada bulmak, güvenmek ve sorunsuz olmasını beklemek beni biraz düşündürüyor. Bu hizmetler standart ekranında kullanımı nasıl? Rahat mı?
  • ozenc09 O kullanıcısına yanıt
    Valla bende NBT düşündüm ama aracım daha çok yeni oldugu için henüz orasının burasının açılıp müdahale edilmesine vicdanım razı olmaz :)))

    NBT ekran derken eğer kastın sadece geniş ekran ise evet bu basit bir işlem ve mümkün yani aracın radyo ünitesi değişmeden sadece ekranı cıkarıp yerine geniş ekran takılabiliyor ve sorunsuz çalışıyor ama pek bir esprisi yok açıkcası cünkü asıl olay NBT EVO denilen kafa ünitesinde bitiyor.. bununda sonradan takılması mümkün 4500-5000tl civarında elindeki teyp ve ekranı vermek koşulu ile yapan firmalar var... Bu şekilde olunca gps anteni falanda takılacağı için ConnectedDrive daha kullanılabilir oluyor.. Tabi iDrive kontrol üniteside değişeceği için adres, mesaj yazmak cok daha rahat olacaktır....

    Küçük ekran konusuna gelirsek, bence rahat yani yazı veya adres girmek biraz dert tek tek harf secmek ama onun dışında ConnectedDrive özellikleri sorunsuz çalışıyor. Hizmet olarak bence en kullanışlı olanlar Haberler, hava durumu ve email hesabınızı arabaya tanıtmak, cünkü bu hizmetler için telefonunuzu araca bağlamanız gerekmiyor, bunu dışında BMW Apps dediğimiz akıllı telefonlarımızdaki uygulamaları direkt iDrive ekranından kontrol etmekde güzel ama illa USB den telefonumuzu baglamak zorundayız ve her defasında ilgili uygulamayı telefondan acmamız gerekiyor... Spotify falan güzel aslında, şarkıları direkt iDrive üzerinden listelerinize ekleme falan var.. yoksa zaten bluethooth üzerinden Spotify ve bilumum muzik servisini sorunsuzca kullanabiliyoruz....

    BMW Remote ise bence gayet güzel, sırf aracı kilitlemek ve acmak için bile alınır, mesela evden cıkarken anahtarı cebimizden cıkarmamıza gerek kalmaz, telefondan aracı acıp içine binip direkt calıstırabiliriz (keyless access gibi bir bakıma) aynı sekilde aractan cıkıp bir yere giderken telefondan aracı kitlemekte güzel, korna caldırmakta faydalı olabilir, bazen aracı nereye parkettiğimizi hatırlayamıyoruz, korna caldırım yerini ögrenebiliriz...




  • Görüşlerin için teşekkürler. Sanırım herkesin aklında net bir karar oluşmuştur bundan sonra. Bence para verdin, tadını çıkar :)
  • Bmw Online i simdi cozdum, bulundugunuz yere gore yakinlardaki atm,restoran, turistik yerleri falan listeliyor, mekan adi ile arama yapabiliyorsunuz. Bu ozellik guzel iste cok ise yarar gibi



     Connected drive ve remote özellikleri



     Connected drive ve remote özellikleri

    Aslinda aranan yeri haritada da gosteriyor ama navigasyon olmadigi icin pek ise yaramiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lone_star -- 24 Haziran 2016; 17:43:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • BMW Integrated Navigation adı altında retrofit navigasyonu resmi olarak satmaya başladı. 6.5 inç ekranla kullanılıyor. iDrive kumandası da üst model ile değişiyor. Belki onu taktırdıktan sora bu Connected drive daha kullanışlı hale gelir. Bizde Temmuz'dan itibaren satılacakmış.

    http://www.bmw.com/com/en/owners/accessories/accessoryfinder/finder.html?keyword=Integrated





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 24 Haziran 2016; 18:48:44 >




  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    Guzel gibi ama torpidoyu daraltacak olması hos olmamıs sanki... Tabi hiç yoktan iyidir ama fiyatına bakmak lazım, uygun olursa connectedDrive ın tadından yenmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık. Çok güzel bir anlatım olmuş. Tam olarak ne kadar kullanışlıdır bu sistem diye araştırıp duruyordum. Bu kadar detaylı bir açıklama bulamamıştım. Teşekkürler.
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    Aracın herhangi bir yerine montajı da mümkünmüş. Almanya'da parça fiyati 700 Euro civarı. Borusan 1000 Euro artı kdv demiş ama montaj dahil değil sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    İnceleme için teşekkürler, bende merak ediyordum connected drive ı, baya işe yarar özellikler varmış özellikle bmw remote. Yakın zamanda bende alırım sanırım.
  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    Güzel bir upgrade ancak fiyatı yüksekmiş. Daha uygun olsaydı düşünebilirdim. Böyle bir üründen haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ConnectedDrive, BMW Apps ve Uzaktan erişim servislerini anlattığım video yayında...


    https://www.youtube.com/watch?v=AzCLsN0Z_ls

    Biraz acele oldu, kamerayı arkadaşımdan ödünç almıştım,

    Umarım beğenirsiniz, eğer herhangi bir özelliğini yada kodlama ile ilgili bir video falan isterseniz elimden geldiğince çekmeye çalışırım




  • Elinize sağlık. Güzel bir değerlendirme olmuş (ekran zor görünse de anlatımınız yeterince açıklayıcı). 6NS kodladıktan sonra daha önce yaptığım software update'i (218 AT için UPD07012.bin) tekrar güncellemek istediğimde "bu güncelleme aracınız için uygun değil" uyarısı veriyor ve güncellemiyor. Gerçi herhangi bir güncelleme ihtiyacı hissetmedim ama sizde de durum aynı mı acaba? 6NS kodlaması yaparak gelecek güncellemelerden de feragat mı etmiş olduk acaba.
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Ben 6NS kodlamadan önce de güncelleme yapılmıyordu, ilginc bir şekilde eşimin 2014 model F30 316i aracını sorunsuz güncellemiştim aynı güncelleme ile... Güncelleme sorunu yaşayan 1-2 arkadaş daha vardı forumda.. Pek anlam veremedim.
  • 2014 model 1.16i sahibiyim. 6NS özelliğini kodlama ile ekletebilir miyim? 6NS ile BMW connected (iphone) uygulamasını kullanabilecek miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    Aracınızda BMW teleservices ve acil durum opsiyonu var ise ki 2014 belli bir aydan sonra standard oldu (tavan ısıklarının orada SOS tuşu olması gerekiyor) 6NS kodlanabilir fakat BMW connected uygulamalarını kullanabilmeniz için 1650tl ödeyerek BMW ConnectedDrive hizmetini satın almanız gerekiyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.