Şimdi Ara

## Computex 2008: DFI'ın AMD Platformuna Özel Anakartları ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hız aşırtma ve yüksek performans denildiğinde akıllara gelen ilk anakart üreticilerinden biri olan DFI mevcut ününü önemli ölçüde AMD'nin Athlon64 serisi işlemcilerine yönelik olarak hazırladığı nForce 4 çipsetli LanParty anakartlarına borçlu diyebiliriz. Tayvan'da devam etmekte olan Computex 2008 fuarında firma AMD'nin yeni nesil işlemcilerilerine yönelik olarak hazırladığı anakartlarını katılımcıların beğenisine sunuyor. Dilerseniz hep birlikte DFI'ın hazırladığı yeni anakartları yakından tanıyalım.

    Blood Iron GF8300-M2R

    LanParty serisine nazaran daha ekonomik modellerden oluşan Blood Iron ailesinin yeni modellerinden biri olan GF8300-M2R, Nvidia'nın AMD platformuna yönelik olarak hazırladığı GeForce 8300 yonga setini kullanıyor. AMD'nin soket AM2+ formundaki Phenom işlemcileri başta olmak üzere geriye dönük soket AM2 desteği de bulunan PCIe 2.0 uyumlu anakart kullanılan yonga seti itibariyle DirectX 10 destekli entegre grafik işlemci ve Hybrid SLI desteğiyle birlikte geliyor. Micro-ATX formunda olan GF8300-M2R üzerinde dört adet DIMM slotu yer alıyor ve 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sağlanabiliyor. 4+1 fazlı PWM tasarımına sahip olan anakart siyah renkli baskılı devresi ve katı kapasitörleriyle dikkat çeken anakart üzerinde bir adet PCIe X16, bir adet geleneksek PCI ve iki adet te PCIe X1 slotu bulunuyor. Farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 6x SATA-II ve 10x USB 2.0 portuna sahip olan GF8300-M2R, DFI'a özgü Genie BIOS özelliği ile kullanıcılara detaylar üzerinde değişiklik yapmak fırsatı verirken Auto Boost adı verilen sistem ise tek tuşla performans arttırımını hedefliyor.

     ## Computex 2008: DFI'ın AMD Platformuna Özel Anakartları ##



    Blood Iron 780G-M2R

    Genel özellikleri itibariyle bir üstteki model olan Blood Iron GF8300-M2R ile son derece benzer olan Blood Iron 780G-M2R tabi noktalarda diğer modelden ayrılıyor. Genel özellikleri son derece benzer olan anakartlardan bahsini ettiğimiz bu model kullanılan yonga setinden kaynaklanan farklar ve bazı tasarım detayları dışında üstte yer alan model ile son derece benzer. AMD'nin soket AM2/AM2+ formundaki işlemcileriyle uyumlu olarak çalışabilen anakart 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunabiliyor. Pasif soğutma ile desteklenen ve 4+1 PWM tasarımına sahip olan Micro-ATX formundaki DFI Blood Iron 780G-M2R, sahip olduğu yonga seti itibariyle DirectX 10 desteğinin yanı sıra yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma yapabilen Radeon HD 3200 entegre grafik işlemcisi ile birlikte geliyor. Ayrıca anakartın Hybrid Crossfire destekli olduğunu da unutmamakta yarar var. Tasarımı itibariyle GeForce 8300 yonga setli modele göre daha sade bir yapıda olan anakart 8 kanal yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet özelliklerine de sahip. DFI'a özgü Genie BIOS ve Auto Boost System adlı performans odaklı özellikler ile donatılan anakartın fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

     ## Computex 2008: DFI'ın AMD Platformuna Özel Anakartları ##



    LanParty DK 790GS-M2RS

    LanParty DK 790GS-M2RS, DFI'ın 790G+SB750 yonga seti paketini kullanan ilk iddialı modeli durumunda. Bilindiği üzere 790GX, AMD'nin mevcut 790X çipsetinin yerine konumlandıracağı entegre grafik işlemcili özel bir çözüm. AMD'nin soket AM2+ formundaki Phenom işlemcileri başta olmak üzere geriye dönük olarak soket AM2 formundaki Athlon64 ve Sempron işlemcileriyle de uyumlu olarak kullanılabilen anakart Full-ATX yapısının yanı sıra pasif soğutucusu, katı kapasitörleri ve LanParty serisine özgü UV duyarlık renkli komponentleriyle merak uyandırmayı başarıyor. 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunan anakart üzerinde Radeon HD 3300 entegre grafik işlemcisi yer alıyor. Bu çözüm AMD'nin şimdiye kadar kullanıma sunduğu en güçlü entegre grafik işlemci durumda. Zira bilindiği üzere 780G'den HD 3200 IGP'si yer alıyordu. Öte yandan 790GC çipseti AMD'nin entegre grafik işlemcili ve Crossfire destekli ilk çözümü olma durumunda. 8x+8x kurulumunda Crossfire konfigürasyonuna olanak tanıyan LanParty DK 790GS-M2RS, 2 adet PCIe X16 slotuna ek olarak bir adet PCIe x1 ve 3 adet te geleneksel PCI slotu yer alıyor. Farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen ve dikey olarak konumlandırılan 6 adet SATA-II portuna sahip olan anakart, 4+1 dijital PWM tasarımına da sahip. Sideport bellek teknolojisini de desteklemesi beklenen model, 8 kanal yüksek tanımlı ses, gigabit ethernet ve 12x USB 2.0 portuna da sahip. Bu arada kullanılan yeni güney köprüsü SB750'nin bir getirisi olarak anakart RAID 5 desteğine sahip olduğunu da belirtelim. Genie BIOS ve Auto Boost System gibi detaylarla zenginleştirilen anakartın kullanıma sunulacağı tarih henüz bilinmiyor.

     ## Computex 2008: DFI'ın AMD Platformuna Özel Anakartları ##



    LanParty DK 790FXB GS-M2RS

    DFI'ın devam etmekte olan Computex fuarında sergilediği yeni anakartlarından biri de LanParty DK 790FXB GS-M2RS. Aslında bu anakarta yeni bir model demek çokta doğru olmaz. Zira LanParty DK 790FXB GS-M2RS, kullanılmakta olan 790FX yonga setli modelin SB750 köprüsüyle güncellenmesinden ibaret. AMD'nin en güçlü çipset çözümü olan 790FX'i esas alan anakart kullanılan yeni güney köprüsü sayesinde RAID 5 desteği de sunmaya başlarken overclock konusunda daha iddialı olabileceği iddia ediliyor. Pasif soğutucu ile desteklenen anakart her ne kadar çipset destek veriyor olsa bile bir önceki model gibi AMD'nin Quad-Crossfire teknolojisini desteklemiyor zira ürün üzerinde 4 yerine üç adet PCIe X16 slotu yer alıyor. Entegre grafik işlemcisi bulunmayan ürün 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği de sunuyor. Auto Boost System teknolojisi de eklenen anakart diğer özellikleri itibariyle mevcut modele oldukça benzemekte.

     ## Computex 2008: DFI'ın AMD Platformuna Özel Anakartları ##



    LanParty DK NF750a-M2RS

    DFI'ın AMD platformuna yönelik olarak hazırladığı iddia anakartlardan biri de Nvidia'nın nForce 750a çipsetini taşıyan LanParty DK NF750a-M2RS. Kullanılan yonga seti itibariyle DirectX 10 destekli entegre grafik işlemciye sahip olan anakart ayrıca SLI ve Hybrid SLI desteği de sunuyor. Dileyen kullanıcılar SLI modunda anakart üzerindeki PCIe X16 slotlarını devreye sokarak 8x+8x SLI kurulumu gerçekleştirebilirler. AMD'nin güncel işlemcilerinin tamamıyla uyumlu olarak çalışabileceği belirtilen 4+1 dijital PWM tasarımına sahip olan LanParty DK NF750a-M2RS, 1066MHz'e kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunabilmekte. LanParty serisinin diğer üyeleri gibi dikkat çeken bir tasarıma sahip oplan ve katı kapasitörler ile desteklenen anakart nForce 750a SLI yonga setini kullanan diğer anakartlara göre özellikle overclock yetenekleriyle ön plana çıkmayı hedefliyor. 8 kanal yüksek tanımlı ses ve gigabit ethermet gibi özelliklere de sahip olan anakart Genie BIOS ve Auto Boost System teknolojileriyle de donatılmış durumda. Ürünün fiyatı hakkında ise şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

     ## Computex 2008: DFI'ın AMD Platformuna Özel Anakartları ##







  • abi zaten tasarımına hayranım bu firmanın
  • hayranız hayran olmasına ama çok tuzlu anakartlar
  • türkiyede bulabilsem fiyatı umurumda bile değil. aaah ah
  • benim beklediğim kartlar geliyorlar yavaş yavaş LanParty DK 790GS-M2RS gibi mesala
  • seç beğen al hepsi de birbirinden güzel boardlar...
  • DFI güzel anakartlar yapıyor fakat geç yapıyor genelde... O yüzen atı alan üsküdarı geçmiş oluyor çokdan ...
  • BI GF8300 dehşet güzel görüküo.....(Beşiktaşlı deilim)
  • martta ankaraya gelmişti ben asus 790fxi aralık ortasında aldım.. beklemekten gınağ gelmişti :) dfi bunu 2009da türkiyeye getirir artık... saygılarımla.
  • anakartin ustunden disari cikmaya meyilli sata ve IDE slotlari anakartin disina dogru kivrilmis olmasi SLI ve Crossfire icin ekran kartlarinin daha kolay kullanilmasina olanak taniyor..

    butun anakartlarda sata ve Ide protlari o sekilde disariya dogru kivrilmali... baska turlu olmaz...
  • Yav bu firmanın siyah anakartları üzrine sarı soketleri bitiriyor valla beni dehşet bir uyum sağlıyor :D aynı zamanda siyah soğutmaları da dehşet görünüyor....
  • Sapphire'ın şıklığı , zerafeti... Gigabyte'ın da teknoloji, kalitesi, uzun ömrü... Yani demem o ki, bnu iki markadan başkasını gözüm görmüyor.
  • işte DFI'ın farkı adamlar bu ısı gercekten bılıyorr....
  • güzel kartlar ama yokk bu gelene kadar üstüne yeni modeller cıkıyor şimdi var diyecekler tek bir yerde rekebet yok çeşit yok bunu alacaksın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.