Şimdi Ara

Competitiveness

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatta yaptığım her boku kendimi bir rekabet ortamına sokup yaptım. Oynadığım oyunlar, okuduğum kitaplar, koşu, üniversite sınavı. Ve kendimi başkalarıyla rekabete sokup yaptığım şeyleri daha çok sevdim ve çok daha iyi yaptım. Kaybetme korkusu hem mental hemde başarı olarak beni pozitif etkiledi hayatım boyunca.

Şu ara bundan mahrum durumdayım, etrafımda beni kamçılayan hiç bir kimse veya bunu sağlayabilecek bir hayat akışı yok. Arkadaşlarımın arasında en çok ben çalışıyorum. 3 veya 4.sınıfta maddi sebeplerle çalışmak zorunda değilim (çalışmak ve bir şeyler üretmekte çok umrumda olan bir muhabbet değil çalışmadan parayı verseler bütün gün evde oturup lol atıp mat çalışır olucam). Ortalaması kasayım kafasıda fena boş geliyor, amaç öğrenmek mi puan grindlamak mı belli değil, çok amaçsız ve anlamsız. 3.4 ort var gayet kaafi geliyo, bu seviyede tutarım gibi hissediyorum. Şu ara ML çalışmaya devam ediyorum, gayet hoş geliyor baymıyo da ama duruyorum ve amaan diyip salıyorum. Olay motivasyon ve disiplinde değil sadece etrafımda beni her an geçebilecek, kafamı bilgisiyle ezebilecek adam eksikliği var (TABİİ Kİ çok iyiyim her şeyi biliyorum gibi bir şey demiyorum).

Yani dert yanmamı oldu yoksa böyle insanlar varsa yazsın muhabbetine mi döndü bilemedim ama durum bu........

Competitiveness

• Sadeceaytmatvefiora S kullanıcısına yanıt
    Hocam ml çalışıyor muşsunuz ne okuyordunuz ml derken nasıl bir çalışma yapıyorsunuz bölüm dersi mi yoksa bağımsız çalışma mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İstatistik okuyorum, 1.sınıf bitti. Andrew Ng ML ve DL specialization kurslarını bitirdim ufak computer vision projeleri yaptim kendi çapımda, bu yazda okulun robotic labında staj yapıcam computer vision odakli. Ama staj sonrasında LLM bakmayı hedefliyorum. Şuanlık güzel gidiyor, unutmuşum böyle bir post açtığımı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Konu hakkında bu arada ben de tam tersini yaşıyor olabilirim genelde rekabet ortamında daha iyi geliştiğimi söyleyebilirim ama üniversiteye gelene kadar pek de ezildiğim bir ortam olmuyordu

Hatta bundan biraz şikayetçiydim çünkü olduğum yerde açıkçası herkes vizyonsuzdu. bu yüzden üniversiteye gitmek istiyordum ki öyle oldu farklı insanlarla bir araya geldim ve onlardan mutlak şekilde iyi bir seviyede konumlanamamak beni demotive etmeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minamina222 -- 26 Haziran 2025; 19:27:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ortalama kasan biri kasmayan birine gore az cok daha fazla biliyor oluyor genelde, cunku kasmayinca bireysel gelisecegim diyen cogu kisinin o calismayi devam ettirebilecek bir iradesi yok. Ben o yuzden ort korumaya calisiyorum mesela

• Benim de benzer bu aralar, iyi denebilecek gpa var 1.5 haftadır tatilde şunu öğreneyim bunu yapayım diyorum ama o heves 2 gün sonra kaçıyor, başka bir alan deneyesim geliyor o da maks 2 gün sürüyor, kendimi ölçebileceğim bir şey olmayınca bir şey yapmak da boş geliyor, belki de 10 gün sonra stajın başlamasını beklemeliyim

İşte o yüzden yaz okulu aldım😃

Ben geçen sene 3 ders almıtşım, tüm yazımı sömürmüştü resmen. Bu sene sıcaklar başlamadı daha, o iyi haber yine.

database ve lineer/diff aldım hocam. valla pek bi çalışmıyorum haftasonu kampa gircem, geride kaldım baya. seneye almam ama güzel uzun bi staj yapayım diyorum.

• Ağır dersler almışsınız, kolay gelsin. Labları da varsa fena yani. Evet staj iyi olabilir, iş bulma konusunda daha etkili olur. Zaten sizin zor ders kalmaz herhalde önümüzdeki sene bitince. Sizin araba vardı gerçi, öyle olunca yaz okulu yine çekilebilir.

Üstten 5 ders çekintiğimden kolaylaşacak ama ben curriculum’a ek stat/prob ee veya cs’ten dersler alcam yani yine pek kolay olmayacak. Teorik derinlik eksikliği kalmaz böylelikle. Ama research bulmam lazım yoksa para olsa bile abd’de iyi yerler hayal.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.