Şimdi Ara

Çomar hakaret midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki sefer çomar yazdım diye hakaretten 4'er gün hesabım erişime kapatıldı. Kaldı ki çomar bir hakaret değildir.

Tdk'da yazan aynen şu:

1. isim İri köpek, çoban köpeği
    2. Terbiyesiz, kaba, saldırgan kimse
    "Sen böyle üst perdeden konuşuyorsun çünkü etrafındaki o çomarlara güveniyorsun." - R. C. Ulunay

Ben ikinci anlamını kullanıyorum ve bu hakaret değil neden hala çomar yazanlara ceza verip duruyorsunuz admin arkadaşlar ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çomar: Hakaret mi?

"Çomar" terimi, genellikle kırsal kesimde yaşayan, eğitimsiz ve muhafazakar kişileri tanımlamak için kullanılan bir argodur. Son yıllarda, bu terim siyasi ve sosyal tartışmalarda giderek daha yaygın olarak kullanılmaktadır.

Çomar Demenin Yasal Sonuçları

• Bazı durumlarda, "çomar" demek hakaret olarak kabul edilebilir.
    • Hakaret, Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir suçtur.
    • Hakaretin cezası, hapis cezası veya para cezasıdır.

Çomar Demenin Toplumsal Sonuçları

• "Çomar" demek, hedeflenen kişiyi aşağılayıcı ve incitici olabilir.
    • Bu terim, bölgesel ve sosyal ayrımcılığa yol açabilir.
    • Sosyal uyumu bozabilir ve toplumsal gerilimi artırabilir.

Çomar Demenin Alternatifleri

İnsanları tanımlamak için "çomar" gibi aşağılayıcı terimler kullanmak yerine, daha saygılı ve objektif terimler kullanmak önemlidir. Örneğin, "kırsal kesimde yaşayan kişi" veya "muhafazakar görüşe sahip kişi" gibi ifadeler kullanılabilir.

Sonuç

"Çomar" teriminin kullanımı, yasal ve toplumsal sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, bu terimi kullanmaktan kaçınmak ve insanlara saygılı bir şekilde hitap etmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Belki çomar olduğun içindir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohoooo ben birine "sincap" dediğim için ceza almıştım. Allahın sincabı şikayet etmiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymühendis

Ohoooo ben birine "sincap" dediğim için ceza almıştım. Allahın sincabı şikayet etmiş.

Sincap yine belki bir asagilama olarak gorunebilir peki iki yuzlu hakaret midir hocam ? Ne yazacagimi sasirdim artik. Su aralar demokrasi ruzgarlari esiyor forum yonetiminde.

• Çomar deyince elinize ne geçiyor? bu forumda millete çomar yaftası yapıştıran kimi gördüysem aslında kendisinin çomar olduğunu fark ettim
  • hayır iğrenç bi lakap. en çok sahibini kirletiyor. ama hiçbiri bunun farkında değil. gerçi neyin farkındalar ki
  • sozluk anlamiyla ne alaka,ima ettigin sey belli.hakarettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nusr-et

Çomar deyince elinize ne geçiyor? bu forumda millete çomar yaftası yapıştıran kimi gördüysem aslında kendisinin çomar olduğunu fark ettim

Bu laftan dolayı sanada 4 gün vermesinler şimdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.