Şimdi Ara

Çok ortaklı hisseli arsa hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Babamın dedesinden kendisine miras kalma Edirne'nin bir ilçesinde 6 tane arsaları var. Bunlar merkezi yerde, etrafında hep yerleşim var. Ancak 32 ortak olduğu için yıllardır hiçbir şey yapılamıyor. Bu arsalardan kendi payımıza düşenle bir şekilde gelir elde etmek ve artık kurtulmak istiyoruz. Hissedarların bir araya gelip toplu satış yapması mümkün değil. Arsalar elbirliği mülkiyetinde. Elbirliği mülkiyetten paylı mülkiyete geçiş için tapu dairesinden işlem mi yapmalıyız? Paylı mülkiyete geçirdikten sonra dışarıdan birine kendi payımızı satabilir miyiz ve hissedarlardan biri buna itiraz ederse satış iptal olur mu? İzale i şuyu davası açmak en kesin çözüm olur gibi geliyor ama ihaleden aşırı ucuza gider veya dava yıllar sürer diye de endişemiz var. Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olan var mı, yol gösterirseniz gerçekten çok iyi olur bizim için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütün hissedarlar bir araya gelmeden veya bir çoğunluk elde etmeden pay almanız zor. Çoğunluk elde etseniz bile herkes itiraz edecek. O yola bakan tarafı aldı ben ortadan aldım bana arkadan verdiler bir sürü anlaşmazlık. Hissedarlardan birisi bütün hak sahiplerini ikna edip paralarını verip bütün hakları satın alacak. Uzun hikaye.

Dedelere babalara hayattayken ver çocuklarının haklarını diyorlar hâlâ aynı kafa. Ben yaşlanınca bana bakmazlar ortada kalırım, ben öldükten sonra ne yaparlarsa yapsınlar diyorlar al işte sen öldükten sonra da torununun torununa bile faydası olmuyor...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Nokia 2110 &gt; 6110 &gt; Panasonic GD52 &gt; Nokia 7110 &gt; 3310 &gt; 6510 &gt; 3510 &gt; 6610 &gt; 6600 &gt; 6260 &gt; N8-00 &gt; Microsoft 950 XL &gt; Huawei P40 Lite &gt; Poco F7 - WAP &gt; GPRS &gt; 4.5G &gt; ADSL &gt; VDSL &gt; GigaFiber - 5G / Wi-Fi 7 / Wi-Fi 6 / Bluetooth 6.0 / USB Type-C

❤️ [Deleted from big topics] ❤️
  • Herkes aç gözlülük yaptıkça bir şey gören olmuyor bu işte. Haksızlığa da gelemiyor kimse haklı olarak. Lanetli topraklar bu duruma düşenler. Hisseli böyle saçma sapan yerleri torununun torunu görmüyor bir de vergi veriyosun sürekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Biz bir şekilde kendi payımızdan kurtulup para almak istiyoruz aslında. Üstünde yaşamak olsun, herkesin birleşip başka birine satması olsun, vs gibi bir düşüncemiz yok. Yıllardır yapılamayan şeyi yapabileceğimizi düşünmüyoruz. Ama buralarda bizim haklarımız var ve hiçbir şekilde işimize yaramıyor. Kirada oturuyorum çok üzmeyecek bir para gelirse üstüne kredi çeker ev alırım diye düşünüyorum. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim sizlere danışmak için açtım konuyu aslında.

• Elbirliği mülkiyetinde (iştirak halinde mülkiyet) her paydaşın tek başına tasarruf yetkisi bulunmadığından, öncelikle Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak elbirliği mülkiyetinin paylı mülkiyete dönüştürülmesini talep edebilirsiniz; bu işlem tapu müdürlüğünde tek başına yapılamaz, mahkeme kararı gerekir. Paylı mülkiyete geçildikten sonra ise kendi hissenizi dilediğiniz gibi üçüncü kişilere satabilirsiniz; diğer hissedarların buna doğrudan engel olma hakkı yoktur, ancak Türk Medeni Kanunu m. 732 gereği önalım (şufa) haklarını kullanarak satış bedeli üzerinden hissenizi kendi adlarına tescil ettirebilirler. Eğer arsaların bölünerek fiilen kullanımı veya satışı mümkün değilse ve ortaklık fiilen sürdürülemiyorsa, en kesin çözüm “ortaklığın giderilmesi (izale-i şuyu)” davası açmaktır; bu davada mahkeme taşınmazların satılmasına ve satış bedelinin paylar oranında hissedarlara dağıtılmasına karar verir. Ancak satış genellikle açık artırma yoluyla olacağından, piyasa değerinden düşük bedele gitme riski ve sürecin birkaç yıl sürebilme ihtimali vardır yine de uzun vadede hissedarların kilitlenmiş durumunu çözmek için en pratik ve kesin yoldur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.