Şimdi Ara

Çok mu talihsizim ne!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aşağıda bulunan resimde, bulunmuş olduğum mahalle ve sokaklara göre alabildikleri internet hızı görülmektedir.
    Hız bilgilerini milleni.com.tr'den aldım.

    Yeşil nokta evimi göstermekte.
    Siyah nokta da "dolap" diyeyim (santral değil) ordan dağılıyor evlere ( gerçek ismini bilmiyorum)
    İnternet Tarifem: Vodafone dijital dükkan 7’den 7’ye.

    Yani olacak iş değil 3 sokak haricinde mahalle hızlı internet imkanına sahip. Ve benim ev o sokaklardan birinde ve 17 mbps alabiliyorum.
    Telekomda tanıdık vardı sordurdum hat değerlerin çok iyi değil dedi.

    Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim neden böyle bir ayrım olmuş. Bana bir tavsiyede bulunsanız.
    Çok mu talihsizim ne!!







  • Eğer kabin o kadar yakınsa 100Mbit rahat alabilirsin eğer o kabine bağlıysan. Altyapı sorgulamasındaki bilgiler pek doğru olmaya biliyor benim içinde VDSL 0Mbit yazıyor Vodafone 32Mbit alabilirsiniz diyodu Süperonline 24 diğer firmalarda sadece ADSL alabilirsiniz diyordu Türk Telekom'u aradım kabin binamın hemen 10-15 metre yanında Türk Telekom 100Mbit alabiliceğimi söyledi zaten Vodafone'de 2 aydır internet kesikti ve çözüm sağlayamıyorlardı bende Türk Telekom'a geçtim sorunsuz 100Mbit veriyorlar ama çevremdeki binalarada baktığımda sorgulamada hemen yanım için 68Mbit yazıyor kimisinde 0-17-35-50 gibi değerler yazıyor bağzılarındada sadece ADSL var yazıyor benimki gibi ama Türk Telekom 4 adet dolap koydu ve bütün bu çevreye 100Mbit verebiliyorlar en doğrusu müdürlükle konuşman veya Türk Telekom'u aramanÇok mu talihsizim ne!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0F8243CD -- 14 Eylül 2017; 23:24:42 >




  • Telekomu aradım m.h standart cevaplar altyapı iyileştirmelerimiz devam ediyor muhabbeti yapıyor. Resimle beraber müdürlüğe gidip gösstereyim neymiş bu ayrımın sebebi. Ayrıca dolaptaki portlar hızı etkiler mi. Daha önce telekomdaydım vodafone geçtim. Yetkili geldi port değişeceğiz dedi, değiştirdi eski hızım neyse aynısını almaya devam ettim. Bir değişiklik olmadı yani.
  • aslında sorgularken diğer firmalarda Türk Telekom'un girdiği bilgileri kullanıyorlar farklı olmaması gerekir ama oluyor işte bu sebeple en net cevabı müdürlükten alırsınız
  • buna en iyi cevap modem değerleriniz görüldükten sonra verilebilir.
  • eBRiHanceR kullanıcısına yanıt
    Buyurun modem değerim.
    Çok mu talihsizim ne!!
  • TuR_BeY kullanıcısına yanıt
    Suanda hattiniz 16mpbs adsl2 olarak gözüküyor. Bazi yerlerde yan sokakta ki binalar yakindaki kutudan internet alirken diger yan sokagi da 1-2km otede ki kutudan internet alabiliyor. Eger imkaniniz varsa sizin eve gelen telefon kablosunun bagli oldugu kucuk gri renkte plastik bir kutu olur. Onun ustunde benimkinde P110 yaziyor. Bu p110 bagli oldugu fiber kutunun kodu oluyor. Siz de kendi gri kutunuza bakin. Kenarinda kosesinde o kod yazar. Sonra haritada isaretlediginiz fiber kutusuna bakin sayilar ayni mi. Eger degilse size gelen telefon/intrnet kablosu baska santralden geliyordur. Ayni ise size gelen kablolarda veya santralde bir sorun vardir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eBRiHanceR -- 15 Eylül 2017; 18:34:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eBRiHanceR kullanıcısına yanıt
    Hocam az önce baktım aralarında 10mt olmak üzere iki tane kabin var. Eski dolapların yerine bunları koymuşlardı, ilk koyduklarında üzerinde bilgiler yazıyordu ama şuan bilgiler yok sadece "Tip-7 Genişbant Erişim Kabini" yazıyor. Her iki kabinde de aynı bilgi mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuR_BeY

    Hocam az önce baktım aralarında 10mt olmak üzere iki tane kabin var. Eski dolapların yerine bunları koymuşlardı, ilk koyduklarında üzerinde bilgiler yazıyordu ama şuan bilgiler yok sadece "Tip-7 Genişbant Erişim Kabini" yazıyor. Her iki kabinde de aynı bilgi mevcut.

    Etiket şeklinde değil kalemle üzerine yazılmış şekilde olur sağına soluna bak bi ama muhtemelen sana en yakın olan kabine bağlısındır VDSL'e geçiş yapabilirsin şuan ADSL hat değerlerin gözüküyor geçiş yaptıktan sonra VDSL hat değerlerin gözükür hat değerlerine bakar ona göre pakedini yükseltirsin bina içindeki kabloyu yenilersen senin için daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0F8243CD -- 15 Eylül 2017; 19:30:32 >
  • Bu attığınız resimlerin kendi oturduğum yer için nasıl elde edebilirim? Milleni.com.tr'de bakıyorum böyle bir şey yok.
  • runorunoruno kullanıcısına yanıt
    google mapsten ekran resmi alıp üzerine yazdık. etrafındaki binaların kapı numarasını biliyosan sorgulayıp ona göre yazarsın veya google maps'te sokak görünümü var o şekilde de bakabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.