Şimdi Ara

ÇOK İLGİNÇ ŞARJ ALMAMA SIKINTISI (BİLGİSAYARCILAR BİLE ANLAMADI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beş buçuk yıldır Lenovo Y570 i7 işlemcili bilgisayara sahibim, bilgisayarım orijinal bataryası duruyor halen iyi gidiyor, orijinal şarj adaptörüm ise 19.5 V – 6.15 A. Şimdi iki tane ayrı sıkıntım var birincisi 3 yıldır var ama onun taktiğini buldum ve dert etmiyordum. İkinci sıkıntım ise 3 aydır var. Belki de bağlantılı sıkıntılardır ancak farklı zamanlarda oluştu ve ikisi birlikte olunca çekilmez bir hal aldı. Ne demek istediğimi yazıyı bitirince anlayacaksınız :)

    Birinci sıkıntım:
    Bilgisayarın şarjını çıkarmak istediğimde önce laptoptaki soketi çıkarmam sonrasında prizdeki fişi çıkarmam gerekiyor. Eğer ki önce prizi çıkarırsam tekrar sonra tekrar taksam bile şarj almıyor. Her iki ucu çıkarıp bir kaç saniye bekleyip önce priz kısmını sonra laptop soketini takarak düzgünce şarj alıyor. Eğer önce soketi sonra prizi takarsam yine şarj almıyor.

    Ben bu ilginç tekniği :) çözdüğüm için kaç senedir böyle kullanıyordum. Sadece elektrik kesintisi falan olduğunda geri gelse bile şarj almıyor ben de her iki ucu çıkarıp yukarıda anlattığım tekniğe uygun şekilde takınca şarj alıyordu. Bunu birkaç bilgisayarcıya sordum, başta inanmadılar. Sonra da çözüm sunamadılar. (tabi bu sorundan sonra kaç defa format gördü bilgisayar, onu da aklınızdan çıkarın :) ).

    İkinci sıkıntım:
    Bilgisayar şarjda ve kullanımdayken şarj almayı birden kesiyor. Özellikle güç harcayan programlar çalıştırırsam hemen kesiliyor şarj alması. Bilgisayarı kapatırsam ve kendi tekniğime uygun olarak şarjı takarsam sorunsuz şarj alıyor ve batarya doluyor. Yeter ki bilgisayar kapalı olsun sabaha kadar sıkıntı yok. Ve bu dolan bataryayı 2 saat rahat kullanıyorum.

    Bu ikinci sıkıntıdan sonra tekrar bilgisayarcıya götürdüm ilk baş anlamadı falan. Sonra soket kısmındaki devre kartında kısa devre olduğunu onu düzelttiğini söyledi. Bir iki gün gerçekten düzeldi sorun ama sonra tekrar aynı. Artık o bilgisayarcı da yapacak bir şey bilmiyor. (Başka şarj adaptörleri ile denedik onlarda da aynı ama onlar zaten daha düşük amperliydi, 4.25 A falan benimki 6.15 A normalde). Şarj adaptörün verdiği akımın yani gücünün artık yetersiz olduğu ihtimalini söyledi bilgisayarcı. Ancak başka yüksek amperli adaptör olmadığından deneyemedik.

    Benim sıkıntılarım bunlar. İkisi birleşince gerçekten çekilmez oluyor. Çünkü şarj kesildi mi her iki ucu yeniden çıkarıp tekniğe uygun olarak takmak gerekiyor. Ve bunu yaptı mı arka arkaya dakika başı yapmaya başlıyor.

    Çözüm önerisi, bir fikri olan herkesi dinlemek isterim. Ayrıca İstanbulda olan “gel kardeşim benim adaptörü dene bir de sıkıntı bundan mı değil mi anlarsın en azından” diyen varsa da çok memnun olurum.







  • aynı bilgisayara sahibim,ama benim orjinaş şarj aleti 4.15 a senin nasıl 6.15 ilginç.

    ayrıca dediğin sıkıntı bi süredir bende de var. örneğin oyun oynuyorken 5-10 dk arasında şarj almayı kesiyor güç düğmesi kırmızı yanıp sönmeye başlıyor çıkarıp takıyorum düzeliyor ama sürekli çıkar tak yapmak zorunda kalıyordum.sonra gidip 6.15 a bi şarj aleti aldım şu anlık biraz daha düzeldi gibi. ama hala arada kesiyor sonra geri geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seninki de i7 mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yok mu şarj adaptörünü denettirecek

    Boşu boşuna yeni adaptör almayalım bir de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu yaşıyorum, çözebildiniz mi?
  • Mesajınızı yeni görüyorum. Yeni şarj adaptörü ile denedim bişey değişmemişti. Gittikçe şarj alması zorlaştı bilgisayarımın ama şarj alınca hala iyi gidiyordu. Şuanki son durumda açamıyorum PC'yi müsait bi zamanımda tekrar ilgilenicem. Siz çözebildiniz mi?
  • Yok hayır, sanırım bağlantı yerindeki bir sorundan kaynaklı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.