Şimdi Ara

Çok ilginç bir sorun ve kendi çözdüğüm mantık ( Monitörü Uyku Moduna Geçenler ! )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen hafta sonu indirimiyle kendime vatan bilgisayardan yeni bir sistem topladım.Eve geldim kasamı kurdum.Monitörümü bağladım ve sistemi stabil bir şekilde çalıştırdım.

Sistemin çalıştığını gördükten sonra bilgisayarı masama taşıdım.3'lü prizde kasa , monitör ve masa lambamın fişleri takılıydı.Monitörümün markası PHILIPS 21.5" 226V3LAB5/00 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR.

Aradan bir kaç saat geçti ve monitör kendini uyku moduna aldı.Hiç bir şekilde kasayı resetlemeden açılmadı.Neyse resetledim bu sefer 15 dk sonra kendini uyku moduna aldı.Yeniden resetledim bu sefer 1 saat sonra uyku moduna aldı.Korku içinde sistemde problemin nerede olduğunu çözmeye çalışırken MONİTÖRÜN KENDİNİ HANGİ DURUMDA UYKU MODUNA ALDIĞINI ÇÖZDÜM !!!

3lü prize her ayağım deydiğinde masa lambamın fişi oynuyordu ve lambanın ışığı gidip geliyordu.Lambanın fişi topraklı fiş değil normal fiş.Dolayısıyla yaptığı ark sonrası ani ufak voltaj değişiminden dolayı monitör kendini koruma amaçlı uyku moduna alıyordu.
    Bunu 5-10 kere deneyimledim.Elimle fişi her oynadığımda monitör kendini uyku moduna alıyordu.

Benim gibi böyle bir sorun yaşayan arkadaşım olursa mutlaka bu şekilde test etsin.Anlamsız uyku modlarının sebebinin bu koruma sistemi olduğunu düşünüyorum.Çünkü 3lü prizi ayak altından kaldırıp güzel bir yere soteledim ogünden beri monitör kendini hiç uyku moduna almadı.

Saygılarımla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Umutcan

O prizi bir an önce değiştir bence cihazların zarar görmesin.

hocam prizde sorun olduğunu düşünmüyorum.masa lambasının fişi normal fiş topraksız.ondan böyle yapıyor.

Orijinalden alıntı: ajinco

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

O prizi bir an önce değiştir bence cihazların zarar görmesin.

hocam prizde sorun olduğunu düşünmüyorum.masa lambasının fişi normal fiş topraksız.ondan böyle yapıyor.

O zaman şöyle bir çözüm yapabilirsin, masa lambasının fişini kes ve ucuna elektrikçiden yeni yuvarlak bir fiş alarak onu tak.
    Böylece sallanıp ark yapmayacaktır.

Çok ilginç bir sorun ve kendi çözdüğüm mantık ( Monitörü Uyku Moduna Geçenler ! )

• Aynen hocam bende bunu yapacaktim tavsiyeniz icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.