Şimdi Ara

Çok ilginç bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD Athlon x2 4400+ işlemcim ve iki adet farklı fanım var.

    ilki normal kutudan çıkan AMD fan ikincisi ise 10$ a aldığım sıradan bir fan. Termal macun olarak Arctic Cooling Silicone kullanıyorum.

    AMD fan ile normal çalışma koşullarında ısı 50-55 arasında gidip geliyor ancak yük altında (yaklaşık bir saat sonra) 80 dereceye kadar çıkıyor ve makina kendini kapatıyor.

    Diğer fan ile normalde 45-50 olan ısı yük altında 65 dereceye kadar çıkıyor ve orada kalıyor, ancak bu fan kullandığımda ısı 65 civarlarında iken (yük altında 10 dakika sonra) çekirdek ısıları 80 dereceye çıkıyor ve çekirdekler kendilerini yavaşlatarak soğuma yoluna gidiyor, bu da takılmalara sebep oluyor.

    AMD fanda ise çekirdek ısıları hiçbir zaman 80 dereceye çıkmıyor. 77-78 de kalıyorlar ve cpu ısısı 80 dereceye ulaşınca makina kapanıyor.

    PC Probe AMD fan kullandığımda ısı 70 dereceye ulaşınca alarm veriyor ancak diğer fan ile bu ısıya ulaşılmıyor. Tek tek çekirdek sıcaklıklarını görebildiğim tek program CPU-z Hardwaremonitor Pro diğer programlarda (speedfan, PC Probe vs.) sadece cpu ısısı görülebiliyor.

    Teorik olarak cpu ısısının 60-65 derecede sabit kalması soğutma sisteminde bir sorun olmadığına dalalet olmalı ama öyle görünmüyor.

    Bir fikri olan varsa sabırsızlıkla bekliyorum.....






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real_kuru -- 19 Ağustos 2009; 17:44:59 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.